aby założyć posty i tematy.

Jurassic Park

PreviousPage 7 of 12Next

Nawet Leitch nie jest na tyle głupi, żeby wziąć odpowiedzialność za kosztujący zapewne w okolicach $200 mln film, którzy miałby dostarczyć do lipca przyszłego roku.

Albo przesuną datę premiery, albo wezmą jakiegoś no-name'a, który nakręcił coś niezłego z premierą na Sundance pięć lat temu.

Jurassic World

Coś mnie naszło żeby kupić to sobie w 4K i kurczę, lubię ten film. Pamiętam że po kinie miałem mu sporo do zarzucenia, bo bywa niezbyt mądry i ma parę rzeczy które w cholerę bym wywalił, ale... heh, no lubię go.

W kwestii grania na nostalgii nie przekracza granicy, a do tego zawiera na tyle sporo nowości (charakterologicznie inni niż w oryginale główni bohaterowie, tresura raptorów, działający park, polowanie na nowego, niebezpiecznego dinozaura), że udanie równoważą one elementy powtórzone z filmu Spielberga, choć i te są czasem przerobione na tyle dobrze, że w niczym mi nie przeszkadzają.

Doceniam też jego prostotę - sequele wprowadziły tyle udziwnień i wprawiających w osłupienie wątków, że zagubiły gdzieś atmosferę nie tylko oryginalnej trylogii, ale i tego filmu.

Zaoszczędzą na budżecie 🙂

Za Edwardsem jakoś szczególnie nie przepadam, ale jest to zaskakująco niezłe nazwisko jak na atmosferę wokół projektu i prestiż poprzedniego kandydata.

Rysa na legendzie 🙂

Ulubione słówko z nagłówków newsów z dupy #3: reveals

O tym że postprodukcja Parku odbywała się gdy on już kręcił Listę wiadomo, no nie wiem, od zawsze? Chyba że chodzi tylko o PRowy termofor dla znienawidzonej Kennedy.

No tak, ale zawsze spotykałem się z wersją, że on osobiście wszystko nadzorował. W dawnych gazetach można odnaleźć wzmianki o telefonie satelitarnym, który w Polsce 1992 roku był chyba technologią z Melmaca 🙂

Tak, siedział przy telefonie a Lista sama się kręciła 😛

Nie spał 🙂 Oj dlatego napisałem o legendzie 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ponoć najnowszy film z serii ma nosić tytuł Jurassic City. Był Park, potem World, teraz City. Mam propozycje na kolejne trylogie: Jurassic Land, Jurassic Forest, Jurassic See, Jurassic Sky, Jurassic Desert. Do 2080 powinno wystarczyć,

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Znowu wariat trafił 🙂

Hmm, może jeszcze będzie z tego coś wartościowego?

Z drugiej strony, Scarlett kończy 40 lat. Potrzebuje pewnie stałego źródła gotówki, tym bardziej, że od czasów Czarnej wdowy jej filmografia to głównie drobne fuchy na boku. MCU zapewniało jej źródło utrzymania przez 10 lat. Z pewnością przyda się coś finansowo zadowalającego.

Im jestem starszy tym łagodniej do tego podchodzę 🙂 Chce sobie zarobić, chce znowu zagrać w czymś lżejszym- nie widzę problemu. Zwłaszcza, że przecież jestem fanem fantastyki.

Tylko w 2019 roku zarobiła $56M. Na jej miejscu pewnie też szukałbym stałego źródła dochodu i miał problemy z dotrwaniem do końca miesiąca 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Pewnie na tym poziomie finansowym i tak nadal jest za mało 🙂

Cytat z Mierzwiak data marzec 25, 2024, 18:49

Tylko w 2019 roku zarobiła $56M. Na jej miejscu pewnie też szukałbym stałego źródła dochodu i miał problemy z dotrwaniem do końca miesiąca 🙂

Wiesz, że spora część tego to podatki, potem agent i cała reszta. Dochodzą inne stałe wydatki i zostaje ledwo na waciki 😉

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 7 of 12Next