aby założyć posty i tematy.

Jurassic Park

PreviousPage 6 of 12Next

I jeszcze jedno WTF.

Universal has revealed it spent a staggering $844.7 million (£680.2 million) on the two latest movies in its Jurassic World trilogy which is more than twice their estimated budget.

https://www.forbes.com/sites/carolinereid/2023/04/14/revealed-two-latest-jurassic-world-movies-cost-845-million/?sh=1dce05823b04

Już myślałem, że ogłosili kolejny film. Od roku dziwnie cicho w temacie.

Nie strasz 🙂

You Tube podpowiedział. Wykonanie... no różne, ale bardzo podoba mi się koncepcja.

Nie wiedziałem, że gigantozaur był częściowo zrobiony praktycznymi efektami. Jedna z niewielu rzeczy za które ten film trzeba pochwalić.

U siebie zauważyłem, że CGI i ogólna brzydota współczesnych superprodukcji już tak mnie otępiły, że przestałem zauważać praktyczny wysiłek. Chyba po prostu z góry zakładam, że wszystko pochodzi z niebieskiej hali.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Coś w tym jest, z Dominium pamiętam tylko praktyczne małe triceratopsy i chyba tyle.

Nie przypominam sobie, żeby choć przez moment głowa tego dinozaura była efektem praktycznym, albo zastąpili to CGI albo akurat mrugnąłem gdy była na ekranie.

W tym filmie na początku (jak i później) pokazują te sceny i jak się przyjrzeć to rzeczywiście to widać. Nie ma tego nie wiadomo jak dużo, ale pochwalić kawał dobrej roboty trzeba.

A jednak...

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Więc jednak może być gorzej. 10 lat temu Colin Trevorow wydawał się nowym talentem na hollywoodzkim niebie i jakąś tam nadzieją fantastyki po Safety Not Guaranteed. Leitch to tylko i wyłącznie wyrobnik.

New ‘Jurassic World’ Movie At Universal Circling David Leitch To Direct–The Dish

Patrz: mój wcześniejszy gif, ale wklejony stukrotnie.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jest już data premiery: 2 lipca 2025.

Czyli premiera za niecałe 1,5 roku, a oni nie mają jeszcze reżysera?

Musieli już coś zacząć budować, projektować itp według scenariusza Koeppa i pewnie tym kuszą potencjalnego nieszczęśnika, w tym wypadku Leitcha. Komuś w Universalu chyba bardzo zależy na tej dacie, wtedy 2 lipca to środa, a dzień niepodległości wypada w piątek, więc wiadomo co będzie 🙂

To nie jest sprawka moich modlitw 🙂

Patrząc jak nisko celują spodziewam się innych, równie nieciekawych nazwisk.

Justin Lin nie jest przypadkiem wolny?

Miał siedzieć w Tajlandii i kręcić jakiś ambitny dramat, a potem ruszać na plan jakiegoś wyrobnictwa o złodziejach z Charlize Theron i Danielem Craigiem, więc chyba jesteśmy bezpieczni 🙂

PreviousPage 6 of 12Next