aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 103 of 107Next

Co najbardziej zaskakujące, mam wrażenie, że będę się na tym strasznie męczył. Poza tym, jakie to jest niebywałe brzydkie, paskudne. Jakby tak wyglądały Batman, RoboCop, Gwiezdne Wojny, stare filmy Raimiego to nigdy nie zakochałbym się w kinie. Ludzie i tak pójdą, z przyzwyczajenia i nostalgii, niektórzy postawią wysokie oceny, bo to rozrywka w której dużo wybucha. Ale no właśnie, to już dawno wybucha w jakiejś odrealnionej, paskudnej rzeczywistości, nie oferuje emocji Dnia Niepodległości, czy Godzilli z lat 90-tych. Tutaj jak w soczewce skupia się wszystko, co dla mnie złe we współczesnych superprodukcjach, może jeszcze tylko brakuje "humorku".

Myślałem, że powie, że potrzebują większej łodzi 🙂

Ostatnia scena była mi totalnie obojętna.

Nie chcę iść na to do kina.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Blade oficjalnie przebity kołkiem (dobra, w sumie nie pamiętam co mu tam szkodziło, humor Marvela jak widać)

https://www.worldofreel.com/blog/2026/7/20/kevin-feige-confirms-marvels-blade-reboot-is-dead-i-feel-like-a-gigantic-loser

Ciary... żenady. Wzbudza zainteresowanie fanserwisem i to w sumie tyle.

Jeszcze plakat

Cytat z Szaman data 20 lipca, 2026, 17:29

Nie chcę iść na to do kina.

Ja tak jak nie miałem zamiaru (choć brałem pod uwagę że może trailery zrobią wrażenie i zmienię jednak zdanie) tak teraz nie mam jeszcze bardziej.

Przecież to jest marna, oczywista i desperacka powtórka z Infinity War, tyle że zamiast należycie wprowadzonych i klarownych Kamieni Nieskończoności są multiwersowe pierdoły, jest duży słabszy zbiór / grupy bohaterów i mniej interesujący czarny charakter z akcentem jak złol z Bonda. Czytałem rzekomy wyciek fabuły Secret Wars i jeśli jest on prawdą, to i ten film będzie z kolei gorszą kopią Endgame. No ale przecież po to wrócili Russo, prawda? Żeby przywrócić dawną magię? Przykro mi, ale dla mnie już od dawna jej nie ma. Wciąż pamiętam jak ekscytującą perspektywą byli ci wszyscy bohaterowie stający do walki ze wspólnym wrogiem i nawet jeśli daleko było tym filmom do Oscarowych produkcji (choć raz udawano, że jest inaczej 🙂 ) to spełniały swoją rolę, dawały rozrywkę, budziły odpowiednie emocje. Dzisiaj? Tylko apatię.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Gdzie akcent? 🙂

Na YT już 37 mln wyświetleń i podobno całkiem powykupywane seanse w USA z tych które udostępniono.

No cóż, może jednak niewiele ludziom potrzeba do szczęścia? Z drugiej strony zachowuję ostrożność, w końcu zainteresowanie przedsprzedażą na Supergirl było tak duże, że aplikacja i strona AMC padły 🙂

Finałowy zwiastun

Mierzwiak

Wygląda z 10 razy lepiej niż Doomsday, jak coś autentycznie zachęcającego do seansu.

Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data 21 lipca, 2026, 16:40

zainteresowanie przedsprzedażą na Supergirl było tak duże, że aplikacja i strona AMC padły 🙂

Poprawka: to był fejk który ktoś rozpuścił.

No czekam na Pajączka, miejmy nadzieję że postać Petera jakoś to wszystko ładnie zepnie i nie będzie chaosu oraz przeładowania.

Feige twierdzi, że MCU jest rozplanowane do 2042 roku.

https://www.worldofreel.com/blog/2026/7/22/kevin-feige-admits-marvel-has-movies-planned-until-2042

To ten sam plan w którym był Blade? 🙂

Szaman

She's not a werewolf!

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Na Młodym Herkulesie mniej wstydziłem się za Goslinga, niż w czasie jego obecnego etapu kariery. 20-letni ja oglądający Lars and The Real Girl byłby dzisiaj bardzo zawiedziony. Jeszcze ten Shawn Levy na dokładkę, pewnie przemiły facet, albo scjentolog, ale wiadomo jaki reżyser 🙂

Jonsson ma coś takiego w twarzy, że wszelkie próby uczynienia z niego gwiazdy kina akcji będą dość wyboiste. Ale nie zamierzam przekonywać się o finałowym rezultacie.

Nowy film MCU kręcony na taśmie to najlepszy dowód na to, jaką Coogler wypracował sobie pozycję w Hollywood.

Potencjalna klapa Starfightera może bardzo szybko sprawić, że Ghost Rider podzieli los Blade'a.

Szaman
PreviousPage 103 of 107Next