MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Janko data 21 czerwca, 2023, 11:45Tajna inwazja
Duet Talos - Fury i Colman całkiem OK, reszta bez większego napięcia, zobaczymy jak się to rozwinie. Największy plus za realistyczne przedstawienie Moskwy. Fury jest ostrzegany żeby nie wychodził nocą, bo będzie rzucał się w oczy. Oczywiście i tak wychodzi, podejrzliwie zwraca na niego uwagę jedna para, następnie dziewczynka bawi się na ulicy piłką (w środku nocy), a wystraszona matka szybko zabiera ją sprzed oczu Nicka. Żeby nie było, byłem kiedyś na wycieczce w Moskwie, to jest 100 procentowo naturalna reakcja mieszkańców.
Tajna inwazja
Duet Talos - Fury i Colman całkiem OK, reszta bez większego napięcia, zobaczymy jak się to rozwinie. Największy plus za realistyczne przedstawienie Moskwy. Fury jest ostrzegany żeby nie wychodził nocą, bo będzie rzucał się w oczy. Oczywiście i tak wychodzi, podejrzliwie zwraca na niego uwagę jedna para, następnie dziewczynka bawi się na ulicy piłką (w środku nocy), a wystraszona matka szybko zabiera ją sprzed oczu Nicka. Żeby nie było, byłem kiedyś na wycieczce w Moskwie, to jest 100 procentowo naturalna reakcja mieszkańców.
Cytat z Marek Pilarski data 21 czerwca, 2023, 11:50xD
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1671463183490400256?t=-kaAp0_rLKqY5VobV3FybQ&s=19
xD
The opening credits of ‘SECRET INVASION’ are made by A.I.
(Source: https://t.co/QYre0s4P9z) pic.twitter.com/sPQuJxPhYl
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 21, 2023
Cytat z Szaman data 21 czerwca, 2023, 11:52Czy przekonanie, że do niczego dobrego to nie doprowadzi i ludzkość radośnie zakłada pętle na szyję świadczy o foliowej czapeczce? Dla kolegi pytam 🙂
Czy przekonanie, że do niczego dobrego to nie doprowadzi i ludzkość radośnie zakłada pętle na szyję świadczy o foliowej czapeczce? Dla kolegi pytam 🙂
Cytat z Szaman data 21 czerwca, 2023, 16:34Tajna inwazja
To było tak nijakie, że aż zostawia z depresyjnym pytaniem o dalszy sens oglądania tego wszystkiego. Bo co rusz, wyłączając jakieś pojedyncze przebłyski w stylu Strażników czy Doktora 2, mam wrażenie, że serwują coś co jest nijakie, kolorowe, hałaśliwe i głupie, albo nijakie, szare, niby poważne i pseudo dojrzałe, a tak naprawdę zupełnie generyczne. Tajna inwazja jest tym drugim.
Nie ma tutaj nic co świadczyłoby, że ktokolwiek czerpał jakąś przyjemność z tworzenia, wymyślał ujęcia, sceny, błysnął inwencją, to jest nakręcone bo trzeba jeść chleb i płacić za światło.
Którędy poszedł Gunn?
Tajna inwazja
To było tak nijakie, że aż zostawia z depresyjnym pytaniem o dalszy sens oglądania tego wszystkiego. Bo co rusz, wyłączając jakieś pojedyncze przebłyski w stylu Strażników czy Doktora 2, mam wrażenie, że serwują coś co jest nijakie, kolorowe, hałaśliwe i głupie, albo nijakie, szare, niby poważne i pseudo dojrzałe, a tak naprawdę zupełnie generyczne. Tajna inwazja jest tym drugim.
Nie ma tutaj nic co świadczyłoby, że ktokolwiek czerpał jakąś przyjemność z tworzenia, wymyślał ujęcia, sceny, błysnął inwencją, to jest nakręcone bo trzeba jeść chleb i płacić za światło.
Którędy poszedł Gunn?
Cytat z Szaman data 21 czerwca, 2023, 17:01Jak to? Przecież to był pewny miliard! 🙂
https://twitter.com/DEADLINE/status/1671540233589129216
Jak to? Przecież to był pewny miliard! 🙂
Bad Bunny's Spider-Man Universe Movie 'El Muerto' Pulled From Sony Release Schedule https://t.co/9XDzowQwA4
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) June 21, 2023
Cytat z Mierzwiak data 23 czerwca, 2023, 09:59https://twitter.com/Lunwi88/status/1670864866045997056?s=20
“Hey god, it’s me. I need you to do something for me. I need you to make sure the Kraven movie makes more money than the Flash. It would be so freaking funny.” pic.twitter.com/cfcSypuTR1
— Lunwi (@Lunwi88) June 19, 2023
Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2023, 14:31Już za miło było wokół filmu
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1672234207903465475
Już za miło było wokół filmu
A few animators for ‘ACROSS THE SPIDER-VERSE’ have came out about unsustainable working conditions that caused approx 100 artists to leave the film
These included demands to redo finished work 5X + potential 11hrs a day for 7 day working weeks.
(Source: https://t.co/iWebYztV8O) pic.twitter.com/taA0Uiz0nx
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 23, 2023
Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2023, 15:03Jeśli szukacie odpowiedzi dlaczego mamy takie marne CGI, to jest ona tutaj 😀 Jaśnie Pan nie będzie renderował pięć razy i poprawiał po sobie 🙂 Czyli co, to już nie to pokolenie grafików co kiedyś?
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1672242299563134976
Jeśli szukacie odpowiedzi dlaczego mamy takie marne CGI, to jest ona tutaj 😀 Jaśnie Pan nie będzie renderował pięć razy i poprawiał po sobie 🙂 Czyli co, to już nie to pokolenie grafików co kiedyś?
Amy Pascal on workers for ‘ACROSS THE SPIDER-VERSE’ who felt demoralized about revising final renders 5 times — “If the story isn’t right, you have to keep going until it is.”
“I guess, Welcome to making a movie.”
(Source: https://t.co/iWebYztV8O) pic.twitter.com/JsOptohjmm
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 23, 2023
Cytat z Mierzwiak data 23 czerwca, 2023, 15:16Drogi grafiku, ilekroć poczujesz się źle, pomyśl o dzieciach które zapierdalały w kopalni żebyś miał baterię w swoim iphonie. One miały gorzej 🙂
Piszę to oczywiście pół żartem, pół serio, wiadomo, to ich praca i jak najbardziej mają prawo narzekać. Może graficy i animatorzy też powinni pomyśleć o strajku?
Drogi grafiku, ilekroć poczujesz się źle, pomyśl o dzieciach które zapierdalały w kopalni żebyś miał baterię w swoim iphonie. One miały gorzej 🙂
Piszę to oczywiście pół żartem, pół serio, wiadomo, to ich praca i jak najbardziej mają prawo narzekać. Może graficy i animatorzy też powinni pomyśleć o strajku?
Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2023, 15:19Wydaje mi się, ale tak tylko z boku, że obecny trend chciałby wtłoczyć każdy zawód w ramy etatu i pracy od 8 do 16. A grafik i informatyk to jedne z najgorszych przykładów do wtłoczenia w te ramy.
Wydaje mi się, ale tak tylko z boku, że obecny trend chciałby wtłoczyć każdy zawód w ramy etatu i pracy od 8 do 16. A grafik i informatyk to jedne z najgorszych przykładów do wtłoczenia w te ramy.
Cytat z Mierzwiak data 23 czerwca, 2023, 15:22Teraz ogółem jest moda na narzekanie, zwłaszcza wśród młodych, bo gdzie nie spojrzeć tam ciągłe pretensje i roszczeniowość a przecież tak jak piszesz są pewne zawody o których z góry wiadomo, że będą się wiązać z pracą po godzinach i goniącymi terminami.
Teraz ogółem jest moda na narzekanie, zwłaszcza wśród młodych, bo gdzie nie spojrzeć tam ciągłe pretensje i roszczeniowość a przecież tak jak piszesz są pewne zawody o których z góry wiadomo, że będą się wiązać z pracą po godzinach i goniącymi terminami.
Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2023, 15:34Jeśli chodzi o roszczeniowość to był z nią problem i w naszym pokoleniu, mam wrażenie, że głównie dlatego, że wmawiano wszystkim, że jak skończą studia to będą KIMŚ, a po technikum i zawodówce to będą chodniki układać. Tylko to już nie były szalone lata 90-te i kto się teraz śmieje wiadomo, a wielu jeszcze po 30-tce nie może się odkręcić z tego programowania.
Jeśli chodzi o roszczeniowość to był z nią problem i w naszym pokoleniu, mam wrażenie, że głównie dlatego, że wmawiano wszystkim, że jak skończą studia to będą KIMŚ, a po technikum i zawodówce to będą chodniki układać. Tylko to już nie były szalone lata 90-te i kto się teraz śmieje wiadomo, a wielu jeszcze po 30-tce nie może się odkręcić z tego programowania.
Cytat z Marek Pilarski data 23 czerwca, 2023, 17:02Cytat z Szaman data czerwiec 23, 2023, 15:19Wydaje mi się, ale tak tylko z boku, że obecny trend chciałby wtłoczyć każdy zawód w ramy etatu i pracy od 8 do 16. A grafik i informatyk to jedne z najgorszych przykładów do wtłoczenia w te ramy.
Ale nie chodzi o pracę od 8 do 16, ale o to, że musieli pewnie przez dłuższy czas robić nadgodziny. Graficy czy informatycy mają zwykle zadaniowy czas pracy, więc pewnie pracują w godzinach, które są dla nich najbardziej optymalne. Nie wiem, jak to wygląda w Ameryce, ale w Polsce mimo to obowiązują pewne normy, więc jeśli jest się zatrudnioym w oparciu o umowę o pracę, to nadal obowiązuje osmiogodzinny dzień pracy i czterdziestogodzinny tydzień pracy. Nawet jeśli pracownik jest rozliczany z efektów swojej pracy, to robienie nadgodzin powinno być traktowane jako sytuacja wyjątkowa. Jest różnica między zapieprzaniem 11 godzin dziennie przez siedem dni w tygodniu przez dłuższy czas i okazjonalnymi nadgodzinami pod koniec kwartału. To pierwsze prowadzi do wypalenia zawodowego i jest patologią, to drugie nie.
Temat jest bardzo złożony, ale nie powiedziałbym, że nastawienie pracowników powinno zależeć od zawodu, i graficy czy informatycy powinni być z automatu nastawieni na pracę po godzinach. Myślę, że wiele zależy od rodzaju zatrudnienia. Freelancerzy są w stanie sami sobie zorganizować pracę, ale ktoś, kto jest zatrudniony na etacie, jest w dużym stopniu uzależniony od pracodawcy oraz tego, jakich klientów i projekty pracodawca pozyskuje. Dużo zależy przecież także od życia prywatnego. Ktoś bez rodziny jest zapwne mniej negatywnie nastawiony do nadgodzin, niż ktoś, na kogo w domu czeka gromadka dzieci, itd.
Cytat z Szaman data czerwiec 23, 2023, 15:19Wydaje mi się, ale tak tylko z boku, że obecny trend chciałby wtłoczyć każdy zawód w ramy etatu i pracy od 8 do 16. A grafik i informatyk to jedne z najgorszych przykładów do wtłoczenia w te ramy.
Ale nie chodzi o pracę od 8 do 16, ale o to, że musieli pewnie przez dłuższy czas robić nadgodziny. Graficy czy informatycy mają zwykle zadaniowy czas pracy, więc pewnie pracują w godzinach, które są dla nich najbardziej optymalne. Nie wiem, jak to wygląda w Ameryce, ale w Polsce mimo to obowiązują pewne normy, więc jeśli jest się zatrudnioym w oparciu o umowę o pracę, to nadal obowiązuje osmiogodzinny dzień pracy i czterdziestogodzinny tydzień pracy. Nawet jeśli pracownik jest rozliczany z efektów swojej pracy, to robienie nadgodzin powinno być traktowane jako sytuacja wyjątkowa. Jest różnica między zapieprzaniem 11 godzin dziennie przez siedem dni w tygodniu przez dłuższy czas i okazjonalnymi nadgodzinami pod koniec kwartału. To pierwsze prowadzi do wypalenia zawodowego i jest patologią, to drugie nie.
Temat jest bardzo złożony, ale nie powiedziałbym, że nastawienie pracowników powinno zależeć od zawodu, i graficy czy informatycy powinni być z automatu nastawieni na pracę po godzinach. Myślę, że wiele zależy od rodzaju zatrudnienia. Freelancerzy są w stanie sami sobie zorganizować pracę, ale ktoś, kto jest zatrudniony na etacie, jest w dużym stopniu uzależniony od pracodawcy oraz tego, jakich klientów i projekty pracodawca pozyskuje. Dużo zależy przecież także od życia prywatnego. Ktoś bez rodziny jest zapwne mniej negatywnie nastawiony do nadgodzin, niż ktoś, na kogo w domu czeka gromadka dzieci, itd.
Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2023, 17:15Wydaje mi się, że ciężko pracować nad wielkim projektem ze ścisłym deadlinem, czy też jako informatyk usuwać awarię, albo jako dziennikarz relacjonować zamach terrorystyczny i uniknąć tematu nawet bardzo ciężkich nadgodzin.
Są zawody skazane na taki tryb życia, np kierowca autobusu wie, że pojedzie też w święta. Z kolei urzędnik państwowy niższego szczebla, dajmy na to ktoś z ZUS-u, raczej nie będzie pracował w weekendy.
Wydaje mi się, że ciężko pracować nad wielkim projektem ze ścisłym deadlinem, czy też jako informatyk usuwać awarię, albo jako dziennikarz relacjonować zamach terrorystyczny i uniknąć tematu nawet bardzo ciężkich nadgodzin.
Są zawody skazane na taki tryb życia, np kierowca autobusu wie, że pojedzie też w święta. Z kolei urzędnik państwowy niższego szczebla, dajmy na to ktoś z ZUS-u, raczej nie będzie pracował w weekendy.
Cytat z Kuba data 23 czerwca, 2023, 19:57Smulders potwierdziła w wywiadzie, że ostatnia scena 1 odcinka Invasion nie była zmyłka i w rzeczywistości [spoiler] Hill nie żyje [/spoiler]
Smulders potwierdziła w wywiadzie, że ostatnia scena 1 odcinka Invasion nie była zmyłka i w rzeczywistości
Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2023, 20:14Za Kinofilią, sprostuję, bo ja to źle zrozumiałem. Sorry 🙂
"Głównym wskazywanym winowajcą jest producent Phil Lord, niepotrafiący efektywnie zarządzać takimi projektami, dokonujący ciągłych zmian na gotowych, już w pełni wyrenderowanych sekwencjach, które nieustannie diametralnie zmieniał, albo wyrzucał do kosza. Lord nie potrafi podejmować szybkich decyzji, co w efekcie sprawiło, że artyści najpierw siedzieli bezczynnie całymi miesiącami, a później musieli nadrabiać ten stracony czas wielomiesięcznymi, 70-godzinnymi tygodniami ciągłej pracy."
Ciekawe, że to już drugi po Hanie Solo wysokobudżetowy projekt który Lord naznacza chaosem.
Za Kinofilią, sprostuję, bo ja to źle zrozumiałem. Sorry 🙂
"Głównym wskazywanym winowajcą jest producent Phil Lord, niepotrafiący efektywnie zarządzać takimi projektami, dokonujący ciągłych zmian na gotowych, już w pełni wyrenderowanych sekwencjach, które nieustannie diametralnie zmieniał, albo wyrzucał do kosza. Lord nie potrafi podejmować szybkich decyzji, co w efekcie sprawiło, że artyści najpierw siedzieli bezczynnie całymi miesiącami, a później musieli nadrabiać ten stracony czas wielomiesięcznymi, 70-godzinnymi tygodniami ciągłej pracy."
Ciekawe, że to już drugi po Hanie Solo wysokobudżetowy projekt który Lord naznacza chaosem.
Cytat z Szaman data 24 czerwca, 2023, 08:14Tytuł straszny, ale szczerze mówiąc ja też się nie spodziewałem. Pewnie Kuba się spodziewał, bo miał być w Secret Wars, jak wszystko w naszym życiu łącznie z łysieniem i bólem pleców 🙂
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1672502632198316033?t=_IZYNdKuF3v4nOVuFn6aGw&s=19
Tytuł straszny, ale szczerze mówiąc ja też się nie spodziewałem. Pewnie Kuba się spodziewał, bo miał być w Secret Wars, jak wszystko w naszym życiu łącznie z łysieniem i bólem pleców 🙂
Marvel zamierza czerpać z multiwersum pełnymi garściami. Najnowsze doniesienia dotyczące trzeciego filmu o Deadpoolu ujawniają, że w produkcji pojawi się jeden z bohaterów, którego w MCU nikt się nie spodziewał.https://t.co/Lw6AOFF3Ej
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) June 24, 2023
Cytat z Mierzwiak data 24 czerwca, 2023, 08:17Tymczasem rzekomy opis scen bonusowych z The Marvels:
https://www.reddit.com/r/marvelstudios/comments/14defi7/the_marvels_postcredits_scene_have_reportedly/
Tymczasem rzekomy opis scen bonusowych z The Marvels:
The Marvels Post-Credits Scene have reportedly leaked from last week's advanced screening
by u/KostisPat257 in marvelstudios