MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Mierzwiak data 3 listopada, 2023, 20:17Odsuwając na bok animowane Spider-Verse, wydaje mi się że Deadpool 3 ma sporą szansę być filmem, który będzie ogromnym sukcesem, a jednocześnie po którym ludzie będą mieć już serdecznie dość tego całego multiwersum i podróży w czasie.
Odsuwając na bok animowane Spider-Verse, wydaje mi się że Deadpool 3 ma sporą szansę być filmem, który będzie ogromnym sukcesem, a jednocześnie po którym ludzie będą mieć już serdecznie dość tego całego multiwersum i podróży w czasie.
Cytat z Kuba data 3 listopada, 2023, 20:35Cytat z robgordon data listopad 3, 2023, 18:25Gdybym nie wiedział jaka jest sytuacja z serialami MCU, powiedziałbym, że zapowiada się ciekawie.
Największy plus jaki tu widzę to powrót Kingpina z DD.
Cytat z robgordon data listopad 3, 2023, 18:25Gdybym nie wiedział jaka jest sytuacja z serialami MCU, powiedziałbym, że zapowiada się ciekawie.
Największy plus jaki tu widzę to powrót Kingpina z DD.
Cytat z Kuba data 3 listopada, 2023, 20:56Cytat z Mierzwiak data listopad 3, 2023, 20:17Odsuwając na bok animowane Spider-Verse, wydaje mi się że Deadpool 3 ma sporą szansę być filmem, który będzie ogromnym sukcesem, a jednocześnie po którym ludzie będą mieć już serdecznie dość tego całego multiwersum i podróży w czasie.
No i to jest problem z Deadpoolem. Nie powinien w takiej formie istnieć bo robi coś co powinno robić Secret Wars. Wykorzystanie Jackmana, McKellena i innych to zużycie może i najsilniejszych pocisków jakie im zostały. Szczególnie, że nie byłbym taki pewien czy McAvoy i Fassbender zechcą wrócić.
Cytat z Mierzwiak data listopad 3, 2023, 20:17Odsuwając na bok animowane Spider-Verse, wydaje mi się że Deadpool 3 ma sporą szansę być filmem, który będzie ogromnym sukcesem, a jednocześnie po którym ludzie będą mieć już serdecznie dość tego całego multiwersum i podróży w czasie.
No i to jest problem z Deadpoolem. Nie powinien w takiej formie istnieć bo robi coś co powinno robić Secret Wars. Wykorzystanie Jackmana, McKellena i innych to zużycie może i najsilniejszych pocisków jakie im zostały. Szczególnie, że nie byłbym taki pewien czy McAvoy i Fassbender zechcą wrócić.
Cytat z Szaman data 3 listopada, 2023, 21:14Ostatnio pojawiła się plotka, że Secret Wars to przede wszystkim duet Tobey'ego Maguire'a i Hugh Jackmana, więc jeszcze zostały im tego typu pociski.
Ostatnio pojawiła się plotka, że Secret Wars to przede wszystkim duet Tobey'ego Maguire'a i Hugh Jackmana, więc jeszcze zostały im tego typu pociski.
Cytat z Kuba data 3 listopada, 2023, 21:23No jakby nikt nie wątpi, że ci którzy już wrócili powrócą ponowie. Tylko jak pisał Mierzwiak, to będzie zwyczajnie wtórne.
Oczywiście, Logan i Parker Tobeya mogliby fajnie działać jako liderzy zespołu w SW mając jednocześnie podbudowę fabularną wcześniej. Tylko że Parker jej mieć nie będzie, a przy Loganie zupełnie nie wierzę, że akurat twórcy Deadpoola 3 dokonają niemożliwego i znajdą nowe rozwiązania dla tej wersji bohatera.
No jakby nikt nie wątpi, że ci którzy już wrócili powrócą ponowie. Tylko jak pisał Mierzwiak, to będzie zwyczajnie wtórne.
Oczywiście, Logan i Parker Tobeya mogliby fajnie działać jako liderzy zespołu w SW mając jednocześnie podbudowę fabularną wcześniej. Tylko że Parker jej mieć nie będzie, a przy Loganie zupełnie nie wierzę, że akurat twórcy Deadpoola 3 dokonają niemożliwego i znajdą nowe rozwiązania dla tej wersji bohatera.
Cytat z Szaman data 3 listopada, 2023, 21:28Nie wiem czy cała koncepcja dociągnie do 2027. Im bardziej przemieszczają ich po planszy, tym bardziej ucieka im pierwiastek ludzki tych bohaterów. Stają się figurkami do spełnienia dowolnej dziecięcej fantazji. Kino nie wytrzyma tego co animacja, czy komiks. A potem zdziwienie, że widzowie nie czują żadnej więzi emocjonalnej z MCU.
Nie wiem czy cała koncepcja dociągnie do 2027. Im bardziej przemieszczają ich po planszy, tym bardziej ucieka im pierwiastek ludzki tych bohaterów. Stają się figurkami do spełnienia dowolnej dziecięcej fantazji. Kino nie wytrzyma tego co animacja, czy komiks. A potem zdziwienie, że widzowie nie czują żadnej więzi emocjonalnej z MCU.
Cytat z robgordon data 4 listopada, 2023, 12:18Z Lokim mam podobnie jak Mierzwiak. Oglądam bez bólu, tym bardziej, że odcinków ledwie 6 i nie są zbyt długie (podobnie jak w pierwszym sezonie), ale jakoś tym wszystkim trudno mi się przejąć. Za największy chyba plus serialu uważam... relację Lokiego i Mobiusa. W sumie fajny się z tego bromance zrobił 😉 Początkowo Owen Wilson nie wydawał mi się dobrym castingiem. Ale całkiem fajnie udało się wygrać to (pozorne) niedopasowanie obu tych postaci.
Z Lokim mam podobnie jak Mierzwiak. Oglądam bez bólu, tym bardziej, że odcinków ledwie 6 i nie są zbyt długie (podobnie jak w pierwszym sezonie), ale jakoś tym wszystkim trudno mi się przejąć. Za największy chyba plus serialu uważam... relację Lokiego i Mobiusa. W sumie fajny się z tego bromance zrobił 😉 Początkowo Owen Wilson nie wydawał mi się dobrym castingiem. Ale całkiem fajnie udało się wygrać to (pozorne) niedopasowanie obu tych postaci.
Cytat z Kuba data 4 listopada, 2023, 14:00https://twitter.com/MCU_Direct/status/1720656546764370240
Prześmieszne.
BREAKING: #MarvelStudios has announced 'Marvel Spotlight,' a banner for certain upcoming projects that are "more grounded, character-driven stories" and which put less focus on larger #MCU continuity! Full details: https://t.co/NxmbECZGnW pic.twitter.com/21ySt9o0WU
— MCU - The Direct (@MCU_Direct) November 4, 2023
Prześmieszne.
Cytat z Szaman data 4 listopada, 2023, 14:05Hehe typowy efekt burzy mózgów w jakimś pokoju z tablicą i pisakiem 🙂 No ale w sumie samo założenie jest odpowiedzią na narzekania.
Hehe typowy efekt burzy mózgów w jakimś pokoju z tablicą i pisakiem 🙂 No ale w sumie samo założenie jest odpowiedzią na narzekania.
Cytat z Szaman data 4 listopada, 2023, 14:32W sumie nieźle ich tam pogoniło, myślałem, że raczej będą jak ten memowy piesek w płonącym pokoju. Czy to Feige walczący o posadę? Chyba jeszcze nie, ale pewnie to ruchy uprzedzające. Deadpool 3 będzie sukcesem, ale to przecież pogrobowiec Foxa, kto zapisze go na konto MCU. Z kolei przy Thunderbolts i Captain America: New World Order trudno wierzyć w przekroczenie 250 mln$ z Ameryki. Łączą w sobie dwie rzeczy które najwyraźniej się nie przyjęły- przeplatanie serialami i zastępowanie dawnych bohaterów nowymi osobnikami.
W sumie nieźle ich tam pogoniło, myślałem, że raczej będą jak ten memowy piesek w płonącym pokoju. Czy to Feige walczący o posadę? Chyba jeszcze nie, ale pewnie to ruchy uprzedzające. Deadpool 3 będzie sukcesem, ale to przecież pogrobowiec Foxa, kto zapisze go na konto MCU. Z kolei przy Thunderbolts i Captain America: New World Order trudno wierzyć w przekroczenie 250 mln$ z Ameryki. Łączą w sobie dwie rzeczy które najwyraźniej się nie przyjęły- przeplatanie serialami i zastępowanie dawnych bohaterów nowymi osobnikami.
Cytat z Mierzwiak data 4 listopada, 2023, 15:21Cytat z robgordon data listopad 4, 2023, 12:18Za największy chyba plus serialu uważam... relację Lokiego i Mobiusa. W sumie fajny się z tego bromance zrobił
Początkowo Owen Wilson nie wydawał mi się dobrym castingiem. Ale całkiem fajnie udało się wygrać to (pozorne) niedopasowanie obu tych postaci.
Ogółem castingowo serial jest bardzo udany (Wilsona chyba postawiłbym na podium), ale jego największą z kolei wadą jest właśnie to, że jest częścią MCU.
Serial o agencji nadzorującej czas, której pracownicy odkrywają prawdę o niej, o sobie i o tym kto za nią stoi brzmi jak samograj (wyobrażam sobie linię czasową w której był globalnym fenomenem na poziomie naszego LOST 🙂 ), ale z racji bycia tylko kolejnym z miliona elementów tego uniwersum jest on z automatu nie tak ciekawy, jak mógłby być, i z góry wiadomo, że będzie mieć znaczenie tylko wtedy, gdy będzie potrzebny, dlatego trudno nie dostrzec, czego zresztą nie ukrywają, że to tylko wprowadzenie do Deadpoola 3 i przystanek na drodze do wojny z Kangami, a co za tym idzie nie ma mowy o autonomicznej, zamkniętej historii.
To co jeszcze mnie trochę dziwi, to jak bardzo Endgame ustami bohaterów dosłownie wykładało widzom, że o nie, nie, nie, to nie jest taka sama historia o podróży w czasie co inne filmy, tymczasem Loki niejako się z tego wycofuje i mamy tu klasyczną podróż w czasie z jej paradoksami.
Cytat z robgordon data listopad 4, 2023, 12:18Za największy chyba plus serialu uważam... relację Lokiego i Mobiusa. W sumie fajny się z tego bromance zrobił
Początkowo Owen Wilson nie wydawał mi się dobrym castingiem. Ale całkiem fajnie udało się wygrać to (pozorne) niedopasowanie obu tych postaci.
Ogółem castingowo serial jest bardzo udany (Wilsona chyba postawiłbym na podium), ale jego największą z kolei wadą jest właśnie to, że jest częścią MCU.
Serial o agencji nadzorującej czas, której pracownicy odkrywają prawdę o niej, o sobie i o tym kto za nią stoi brzmi jak samograj (wyobrażam sobie linię czasową w której był globalnym fenomenem na poziomie naszego LOST 🙂 ), ale z racji bycia tylko kolejnym z miliona elementów tego uniwersum jest on z automatu nie tak ciekawy, jak mógłby być, i z góry wiadomo, że będzie mieć znaczenie tylko wtedy, gdy będzie potrzebny, dlatego trudno nie dostrzec, czego zresztą nie ukrywają, że to tylko wprowadzenie do Deadpoola 3 i przystanek na drodze do wojny z Kangami, a co za tym idzie nie ma mowy o autonomicznej, zamkniętej historii.
To co jeszcze mnie trochę dziwi, to jak bardzo Endgame ustami bohaterów dosłownie wykładało widzom, że o nie, nie, nie, to nie jest taka sama historia o podróży w czasie co inne filmy, tymczasem Loki niejako się z tego wycofuje i mamy tu klasyczną podróż w czasie z jej paradoksami.
Cytat z robgordon data 4 listopada, 2023, 16:03Fajny poster do Echo:
https://www.imdb.com/title/tt13966962/mediaviewer/rm399726337/?ref_=tt_ov_i
Fajny poster do Echo:
https://www.imdb.com/title/tt13966962/mediaviewer/rm399726337/?ref_=tt_ov_i
Cytat z Mierzwiak data 4 listopada, 2023, 18:45Coś mi umknęło? Dlaczego to logo wygląda jak z lat 30-tych?
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1720848286901264736
Coś mi umknęło? Dlaczego to logo wygląda jak z lat 30-tych?
The opening intro for Marvel Spotlight, the MCU’s new label.
These projects will focus on more grounded, character-driven stories with street-level stakes. pic.twitter.com/OaylT8HLd4
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) November 4, 2023
Cytat z robgordon data 4 listopada, 2023, 19:02Nazwa nawiązuje do cyklu komiksów, bodajże z lat 70-tych. No ale wiesz, co to za różnica 50 lat temu czy 90 😉
Nazwa nawiązuje do cyklu komiksów, bodajże z lat 70-tych. No ale wiesz, co to za różnica 50 lat temu czy 90 😉
Cytat z Szaman data 4 listopada, 2023, 20:10Plus ma się pewnie kojarzyć z czymś eleganckim, dla koneserów kina, w opozycji do słów Scorsese które prześladują każdą produkcję Marvela od kilku lat.
Plus ma się pewnie kojarzyć z czymś eleganckim, dla koneserów kina, w opozycji do słów Scorsese które prześladują każdą produkcję Marvela od kilku lat.
Cytat z Szaman data 4 listopada, 2023, 20:55Po dwóch, bo ciężko będzie wyrównać rekord Dark Universe 🙂
Po dwóch, bo ciężko będzie wyrównać rekord Dark Universe 🙂
Cytat z Szaman data 5 listopada, 2023, 09:47Nie rozumiem żadnej ze stron.
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1721083663830397124
Nie rozumiem żadnej ze stron.
Ptaszki ćwierkają, że Robert Downey Jr. zgodził się na powrót do Marvela.https://t.co/nnnnyAqJbn
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) November 5, 2023
Cytat z Szaman data 5 listopada, 2023, 10:23Aj no w tym momencie obaj udowadniają swoją bezradność. Pytanie czy wśród widzów więcej będzie zachwytu czy kpin? To nie jest tak, że facet nagrał trzy wielbione filmy i zniknął na 20 lat. Przez dekadę mieliśmy go nawet i co roku.
Aj no w tym momencie obaj udowadniają swoją bezradność. Pytanie czy wśród widzów więcej będzie zachwytu czy kpin? To nie jest tak, że facet nagrał trzy wielbione filmy i zniknął na 20 lat. Przez dekadę mieliśmy go nawet i co roku.