aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 83 of 98Next

Podobny do niebieskiego tutaj. 🤓

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Uwierzę jak zobaczę a jest to jedyny z tegorocznych Marveli na którego może wybiorę się do kina.

Tymczasem ta nachalnie sprzedająca Dobrą! Zabawę!!! reklama robi lepszą robotę niż którykolwiek ze zwiastunów:

Każdy numer kaskaderski oparty na ogromnej wysokości bardzo mi imponuje. No zobaczymy, jeśli oceny będą lepsze niż przy Kapitanie Jastrzębiu i nie będę miał nic do roboty 1 maja, to kto wie 🙂

Przyznam, że bardzo podoba mi się pomysł w którym grupa wyrzutków o przeciętnych mocach idzie po Boga. I byłaby z tego wspaniała dramaturgia, gdyby wszyscy oprócz Pugh zginęli, a ona wyszła z tego bez ręki i nogi. Jak już wiemy, tak się nie stanie. W dodatku tak przebajerzyli moce wypranego umysłu Pullmana, że niewiara będzie musiała być zawieszona równie wysoko jak on sam.

Uświadomiłem sobie, że już nie cierpię postaci Dreyfuss i że już mi się miesza w którym Marvelu pojawiła się wcześniej. Jest kuriozalną z tą swoją fryzurą i sposobem bycia, papierowa, oderwana od naszej planety. Kiedyś Marvel dotyczył zwykłych, nawet jeśli genialnych lub zmutowanych ludzi.

Mierzwiak

Nie rozumiem obecnego marketingu Marvela. Natomiast trafiłem na podobne zdjęcie Jackmana z 2000 roku i wyszło dużo lepiej, nigdy wcześniej go nie widziałem, niestety mi uciekło 🙂 Wiem, że to nawiązanie do komiksu.

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1909684755982954957

Zgaduję że 14-letni tiktoker wychodzący z seansu Minecrafta umiałby to wyjaśnić 🙂

Co do Dreyfuss to, przy całej sympatii dla aktorki, ona się dla mnie w ogóle nie nadaje do takich ról, czy też do ról filmowych ogółem, to aktorka telewizyjna, komediowa, która chyba nie bardzo umie wyjść poza tę manierę.

Po tym trailerze, nawet jeśli zmontowano go specjalnie żeby mnie zdenerwować (montaż sprawiający, że Harbour śmieje się ze swojego własnego dialogu), jakoś łagodniej na to patrzę i może też wpadnę do kina z ciekawości?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

To chyba jednak 2003

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Kilka nowych ujęć z F4

https://twitter.com/EW/status/1910362994045030517

Spotkany dzisiaj na rozgrzanej ulicy:

Spokojnie, odrośnie 🙂

Mierzwiak

Wizualnie nadal sympatyczne, ale fabularnie zapowiada się nijako.

To wygląda tak NUDNO że autentycznie nie zdziwię się, jeśli finansowo wypadnie najsłabiej z tegorocznych Marveli.

Dobra, jeszcze jedno:

Sue Storm i Reed Richards wyglądają na tak nudziarskie, niemrawe postacie, że możnaby ich wkleić do Eternals. Nie pomaga grająca najwyraźniej w dramacie Kirby i zbolała mina Pascala, który chyba nie wyszedł z roli Joela.

Na Thunderbolts mam ochotę się przejść a na to w ogóle. Co się dzieje!?

Thunderbolts* też dostało nowy zwiastun, całkiem fajny.

F4 jak dla mnie też w porządku, choć fabularnie zapowiada się to jak pierwsza część od Tima Story + Narodziny Srebrnego Surfera, ale dziewczyny, bo woke. No i ten głos Cosia jak u Korga - nawet najlepsze CGI świata nie przekona mnie, że to prawdziwa postać, skoro mając wargi i krtań z kamienia ma taki zwykły głos.

Cytat z Mierzwiak data kwiecień 17, 2025, 18:03

Dobra, jeszcze jedno:

Sue Storm i Reed Richards wyglądają na tak nudziarskie, niemrawe postacie, że możnaby ich wkleić do Eternals. Nie pomaga grająca najwyraźniej w dramacie Kirby i zbolała mina Pascala, który chyba nie wyszedł z roli Joela.

Na Thunderbolts mam ochotę się przejść a na to w ogóle. Co się dzieje!?

Kłania się robienie castingu według mody i koloru. Wydaje mi się, że między tymi ludźmi nic nie ma, a powinni mieć chemię jak bohaterowie Jak poznałem Waszą matkę, albo Scrubs, czy Przyjaciół.

Juby and Mierzwiak have reacted to this post.
JubyMierzwiak

Jeszcze w kwestii box office - myślę, że będzie dobrze. Film ma dobrą datę premiery, przewagę nad wcześniejszymi tytułami MCU tym, że nie jest o sidekickach, tylko o ikonach Marvela, nie jest połączony z resztą tego multiwersowego bałaganu, a fani czekali i na nową Czwórkę i na prawdziwego Galaktusa Pożeracza Planet. Jeśli jeszcze \uperman i Jur4sshit World zawiodą, widownia będzie szukać lepszej bardziej satysfakcjonującej rozrywki na drugą połowę lata. Plus, to ostatni film MCU przed nowymi Avengers, a to zawsze działa.

Film z 2005 roku zarobił w USA $154,7m przy średniej cenie biletów na poziomie $6,41 w skali roku (może sprawdzę jaka była konkretnie w sierpniu 2005). Obecną średnią szacuje się na $11,31 = byłoby to dzisiaj ~ $273 miliony + może coś więcej za przynależność do MCU. Poza Ameryką F4 przebiło Batman Begins, więc i teraz nie zdziwi mnie wynik lepszy od ostatniego Batmana. Także tak bym to dzisiaj typował, $275m domestic + $425m overseas = $700m worldwide.

Zapraszam do dyskusji 🙂

PreviousPage 83 of 98Next