MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Marek Pilarski data 2 maja, 2025, 10:54Właśnie oglądam jej recenzję spoilerową Thunderbolts, gdzie narzeka na to, że ten film nie ma typowego trzeciego aktu z rozpierduchą CGI. Ona jest niepodrabialna. xD
Właśnie oglądam jej recenzję spoilerową Thunderbolts, gdzie narzeka na to, że ten film nie ma typowego trzeciego aktu z rozpierduchą CGI. Ona jest niepodrabialna. xD
Cytat z Mierzwiak data 2 maja, 2025, 10:57Tymczasem Mark Kermode narzeka, że film ma taki typowy finał. Yezu 😀
Tymczasem Mark Kermode narzeka, że film ma taki typowy finał. Yezu 😀
Cytat z Janko data 2 maja, 2025, 15:38Thunderbolts
Wiedziałem, że będzie lepiej niż z ostatnim filmem, ale nie sądziłem, że aż tak. Dobra rozrywka kiedy trzeba rozładuje humorem, ale potrafi też zaskakujaco dobrze uderzyć w poważniejsze nuty. I jeszcze ten dość kreatywny finał, jednak da się bez promienia z nieba. Wróciła nadziej na stare dobre MCU, czuje że F4 też dowiezie.
Thunderbolts
Wiedziałem, że będzie lepiej niż z ostatnim filmem, ale nie sądziłem, że aż tak. Dobra rozrywka kiedy trzeba rozładuje humorem, ale potrafi też zaskakujaco dobrze uderzyć w poważniejsze nuty. I jeszcze ten dość kreatywny finał, jednak da się bez promienia z nieba. Wróciła nadziej na stare dobre MCU, czuje że F4 też dowiezie.
Cytat z Marek Pilarski data 2 maja, 2025, 16:26To podam jeszcze trzy minusy:
[spoiler title=""]
1. Kompletnie niepotrzebny/a Taskmaster - ta postać mogłaby w ogóle nie pojawić się, i nic by to nie zmieniło. Mogli przecież w trójkę na siebie nawzajem polować w bunkrze. Jej szybka śmierć nie wniosła też nic na poziomie emocjonalnym i nie miała oddziaływania na żadną inną postać. Jedynym powodem jej wprowadzenia wydane się zatem to, żeby można było ją umieścić na plakacie jako jedną z sześciu "łapek" gwiazdki z tytułu.
2. Konferencja prasowa - generalnie fajnie to zagrało, ale jakby się zastanowić, to brakuje tu logiki. Konferencja była wprawdzie zapowiadana wcześniej, ale chwilę przed nią wszyscy byli uwięzieni w otchłani, i przecież nie mogli jej przygotować wcześniej w taki sposób, przed rozpierduchą, bo miała zapewne odbyć się w środku Avengers Tower, a nie za jakąś płachtą na środku ulicy.
3. Sceny nocne przy bunkrze - strasznie ciemne, ledwo było co widać przynajmniej dla mnie jako widza, więc ciężko było mi też uwierzyć, że postaci w filmie dobrze widziały lot Sentry'ego, szczególnie nasza trójka z auta z jeszcze dalszej odległości. A oni niby od razu rozpoznali, że to on. Taka mała pierdółka, ale mnie lekko zirytowała
[/spoiler]
Poza tym znajdzie się jeszcze pewnie kilka jakichś małych rzeczy, ale to były chyba te trzy główne, które zapamiętałem.
Edit:
[spoiler title=""] Jeszcze przypomniało mi się coś - skąd Red Guardian wiedział, gdzie jest Jelena i jak znalazł ją (wraz z Ghostem i Walkerem) na tym pustkowiu?[/spoiler]
To podam jeszcze trzy minusy:
1. Kompletnie niepotrzebny/a Taskmaster - ta postać mogłaby w ogóle nie pojawić się, i nic by to nie zmieniło. Mogli przecież w trójkę na siebie nawzajem polować w bunkrze. Jej szybka śmierć nie wniosła też nic na poziomie emocjonalnym i nie miała oddziaływania na żadną inną postać. Jedynym powodem jej wprowadzenia wydane się zatem to, żeby można było ją umieścić na plakacie jako jedną z sześciu "łapek" gwiazdki z tytułu.
2. Konferencja prasowa - generalnie fajnie to zagrało, ale jakby się zastanowić, to brakuje tu logiki. Konferencja była wprawdzie zapowiadana wcześniej, ale chwilę przed nią wszyscy byli uwięzieni w otchłani, i przecież nie mogli jej przygotować wcześniej w taki sposób, przed rozpierduchą, bo miała zapewne odbyć się w środku Avengers Tower, a nie za jakąś płachtą na środku ulicy.
3. Sceny nocne przy bunkrze - strasznie ciemne, ledwo było co widać przynajmniej dla mnie jako widza, więc ciężko było mi też uwierzyć, że postaci w filmie dobrze widziały lot Sentry'ego, szczególnie nasza trójka z auta z jeszcze dalszej odległości. A oni niby od razu rozpoznali, że to on. Taka mała pierdółka, ale mnie lekko zirytowała
Poza tym znajdzie się jeszcze pewnie kilka jakichś małych rzeczy, ale to były chyba te trzy główne, które zapamiętałem.
Edit:
Cytat z Szaman data 2 maja, 2025, 16:39Co do ostatniego
[spoiler title=""]
Dorabiał jako kierowca limuzyny Dreyfuss i podsłuchał jej rozmowę z asystentkę z Drive Away Dolls Coena.
[/spoiler]
Zgoda co do minusów, szczególnie z Taskmasterką, a o ostatniej scenie sam wspominałem.
Co do ostatniego
Dorabiał jako kierowca limuzyny Dreyfuss i podsłuchał jej rozmowę z asystentkę z Drive Away Dolls Coena.
Zgoda co do minusów, szczególnie z Taskmasterką, a o ostatniej scenie sam wspominałem.
Cytat z Marek Pilarski data 2 maja, 2025, 16:43To wyłapałem, ale oni zdążyli się przemieścić i nie byli przy tym bunkrze. Oni w ogóle ukrywają się w tej scenie, a on jechał w ich stronę tak, jakby dokładnie wiedział, gdzie są. 😜
To wyłapałem, ale oni zdążyli się przemieścić i nie byli przy tym bunkrze. Oni w ogóle ukrywają się w tej scenie, a on jechał w ich stronę tak, jakby dokładnie wiedział, gdzie są. 😜
Cytat z Mierzwiak data 2 maja, 2025, 17:27To ja jeszcze powiem, skupiając się na pozytywach, że ta czarna sylwetka The Void (i te świecące lekko oczy) to wizualnie jedna z najlepszych rzeczy w historii MCU. W prostocie siła.
To ja jeszcze powiem, skupiając się na pozytywach, że ta czarna sylwetka The Void (i te świecące lekko oczy) to wizualnie jedna z najlepszych rzeczy w historii MCU. W prostocie siła.
Cytat z Szaman data 2 maja, 2025, 18:35Fajne 🙂
https://twitter.com/ScottGustin/status/1917988014099222971
Fajne 🙂
David Harbour meets Red Guardian at Avengers Campus: pic.twitter.com/3rUrrrHryd
— Scott Gustin (@ScottGustin) May 1, 2025
Cytat z Szaman data 2 maja, 2025, 22:29Czwarty Deadpool nabiera kształtów. Reynolds tworzy scenariusz w którym Deadpool spotka kolejnych X-Menów.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1918415829336576289
Czwarty Deadpool nabiera kształtów. Reynolds tworzy scenariusz w którym Deadpool spotka kolejnych X-Menów.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1918415829336576289
Cytat z Mierzwiak data 3 maja, 2025, 09:15Cytat z Szaman data maj 2, 2025, 22:29Czwarty Deadpool nabiera kształtów. Reynolds tworzy scenariusz w którym Deadpool spotka kolejnych X-Menów.
Trwa PRowa biegunka pozytywnych newsów z obozu Blejk i Rajanka, nie nabierajmy się na to 🙂
Cytat z Szaman data maj 2, 2025, 22:29Czwarty Deadpool nabiera kształtów. Reynolds tworzy scenariusz w którym Deadpool spotka kolejnych X-Menów.
Trwa PRowa biegunka pozytywnych newsów z obozu Blejk i Rajanka, nie nabierajmy się na to 🙂
Cytat z Szaman data 4 maja, 2025, 07:01Widać było 🙂
https://twitter.com/Variety/status/1918726095249289489
Widać było 🙂
"Thunderbolts*" director Jake Schreier says the end credits scene was shot only "four weeks" before the movie's release and was directed by the iconic MCU directing duo, the Russo Brothers:
"I got to be there, which was very fun, to watch your buddies go on to this grander… pic.twitter.com/JSiXMtaOXp
— Variety (@Variety) May 3, 2025
Cytat z Juby data 4 maja, 2025, 08:47Ciekawostka: wyniki MCU domestic z dostosowaniem do średniej ceny biletów na rok 2024 (zdaniem Cinema United - $11,51).
- Avengers: Endgame - $1,0786b
- Spider-Man: No Way Home - $910,8m
- The Avengers - $901,4m
- Black Panther - $884,5m
- Avengers: Infinity War - $837,5m
- Deadpool & Wolverine - $636,7m
- Avengers: Age of Ultron - $626,7m
- Iron Man 3 - $579,1m
- Captain America: Civil War - $543,0m
- Captain Marvel - $536,3m
- Iron Man - $510,7m
- Guardians of the Galaxy Vol. 2 - $500,2m
- Black Panther: Wakanda Forever - $496,1m
- Spider-Man: Far From Home - $490,7m
- Guardians of the Galaxy - $469,4m
- Iron Man 2 - $455,8m
- Doctor Strange in the Multiverse of Madness - $449,6m
- Spider-Man: Homecoming - $428,8m
- Thor: Ragnarok - $404,3m
- Guardians of the Galaxy Vol. 3 - $381,2m
- Thor: Love and Thunder - $375,2m
- Captain America: The Winter Soldier - $366m
- Doctor Strange - $309,6m
- Thor: The Dark World - $292,2m
- Ant-Man and the Wasp - $273,7m
- Thor - $262,8m
- Captain America: The First Avenger - $256,4m
- Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - $254,1m
- Ant-Man - $246m
- Ant-Man and the Wasp: Quantumania - $227,8m
- The Incredible Hulk - $216,1m
- Black Widow - $207,8m
- Captain America: Brave New World - $200,2m
- Eternals - $186,6m
- The Marvels - $89,7m
Ciekawostka: wyniki MCU domestic z dostosowaniem do średniej ceny biletów na rok 2024 (zdaniem Cinema United - $11,51).
- Avengers: Endgame - $1,0786b
- Spider-Man: No Way Home - $910,8m
- The Avengers - $901,4m
- Black Panther - $884,5m
- Avengers: Infinity War - $837,5m
- Deadpool & Wolverine - $636,7m
- Avengers: Age of Ultron - $626,7m
- Iron Man 3 - $579,1m
- Captain America: Civil War - $543,0m
- Captain Marvel - $536,3m
- Iron Man - $510,7m
- Guardians of the Galaxy Vol. 2 - $500,2m
- Black Panther: Wakanda Forever - $496,1m
- Spider-Man: Far From Home - $490,7m
- Guardians of the Galaxy - $469,4m
- Iron Man 2 - $455,8m
- Doctor Strange in the Multiverse of Madness - $449,6m
- Spider-Man: Homecoming - $428,8m
- Thor: Ragnarok - $404,3m
- Guardians of the Galaxy Vol. 3 - $381,2m
- Thor: Love and Thunder - $375,2m
- Captain America: The Winter Soldier - $366m
- Doctor Strange - $309,6m
- Thor: The Dark World - $292,2m
- Ant-Man and the Wasp - $273,7m
- Thor - $262,8m
- Captain America: The First Avenger - $256,4m
- Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - $254,1m
- Ant-Man - $246m
- Ant-Man and the Wasp: Quantumania - $227,8m
- The Incredible Hulk - $216,1m
- Black Widow - $207,8m
- Captain America: Brave New World - $200,2m
- Eternals - $186,6m
- The Marvels - $89,7m
Cytat z Szaman data 4 maja, 2025, 19:20Spoilerować Thunderbolts dla paru groszy...
[spoiler title=""]
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1919093221243629761
[/spoiler]
Spoilerować Thunderbolts dla paru groszy...
‘THUNDERBOLTS*’ billboards are now being changed to ‘THE NEW AVENGERS’
(Source: @JarettSays) pic.twitter.com/zLqhEb9sbJ
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) May 4, 2025
Cytat z Szaman data 5 maja, 2025, 17:15Już dzisiaj 🙂
[spoiler title=""]
[/spoiler]
Nie rozumiem tej beznadziejnej kampanii. Po co filmowi takie brzemię? Przecież cała sprawa potrwa najwyżej przez jeden film.
Już dzisiaj 🙂
Nie rozumiem tej beznadziejnej kampanii. Po co filmowi takie brzemię? Przecież cała sprawa potrwa najwyżej przez jeden film.
Cytat z Mierzwiak data 5 maja, 2025, 18:57Marketingowcy zachłysnęli się swoim pomysłem i tak już zostało, coś jak z kolejnymi tytułami serialu Agatha gdzie na końcu okazało się, że tytuł to Agatha All Along ale że słowa "All Along" są jego częścią to żart był raczej nie do końca przemyślany.
Marketingowcy zachłysnęli się swoim pomysłem i tak już zostało, coś jak z kolejnymi tytułami serialu Agatha gdzie na końcu okazało się, że tytuł to Agatha All Along ale że słowa "All Along" są jego częścią to żart był raczej nie do końca przemyślany.