aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 99 of 100Next

Na ich miejscu bym się pospieszył i wypuścił je wszystkie w przyszłym roku W JEDEN weekend!

The Beatles? Nie znam.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nieeee, to oznacza, że Doomsday idzie na maj 2027, tylko jeszcze tego nie ogłoszono.

Delroy Lindo blisko Czarnej Pantery 3

https://www.worldofreel.com/blog/2026/2/27/delroy-lindo-eyes-role-in-black-panther-3-after-talks-with-ryan-coogler

Zwiastun Spider-Mana w kinach przed Goslingiem, w internecie już niedługo.

https://www.worldofreel.com/blog/2026/3/3/spider-mqn-brand-new-day-trailer-coming-any-day-now

Marvel/Disney i Sony walczą o jakąś nagrodę za najgłupszy sposób publikacji zwiastuna?

Dom Pomysłów! Myślałem, że pomysłu z krzesłami już nie przebiją 🙂

Były duże nadzieje po zdjęciach na szkockich ulicach, ale na razie nie wygląda to wizualnie dużo lepiej od dzieł Jona Wattsa.

To ujęcie z facetem ratowanym w slo-mo wygląda bardzo słabo.

Akurat dzisiaj mówiłem Jubemu jak fatalnie te filmy starzeją się wizualnie. (Far From Home póki co trzyma się najlepiej)

A oni przez noc dalej wrzucali po sekundzie 😀

robgordon has reacted to this post.
robgordon

4 miesiące przed premierą każde ujęcie z CGI wygląda jak skończone może w 40%. Dramat.

Miejscami jest strasznie brzydko, nie ma też za wiele kadrów dających nadzieję na lepsze czasy. Mam wrażenie, że wszelkie tła za bohaterami zostały zrobione i zaprojektowane jak najszybciej, jak najmniejszym kosztem.

Nad wątkiem zapomnienia chyba nie ma co się pochylać. Karkołomna koncepcja, która będzie trudna do odkręcenia, może zadziałaby gdyby Peter zmienił miasto i znajomych.

Ale przejdźmy do rzeczy ciekawszych, nigdy, przenigdy nie spodziewałem się, że zobaczę na ekranie wątek Man-Spidera. Krótka scenka z oczami pozwala sądzić, że nawet w pełnej krasie, ale pewnie w jakiś sposób rozłożony na dwa filmy. I tak jak w serialu animowanym, jest Punisher który pewnie będzie próbował go schwytać, jest też Banner podmieniony za Connorsa. Przyznam, że w dzieciństwie nawet trochę obawiałem się tych scen 🙂

Tutaj pierwsza minuta to jakiś głupi sen nad którym nie warto się pochylać i nawet nie pamiętam go z dzieciństwa. Przegapiłem ten odcinek? Pewnie miałem jakąś karę 😀 Potem już zaczyna się to, o czym piszę.

Ciekawe czy widownia przyjmie takie podejście z mutacją, kryzysem tożsamości, depresją, samotnością. Właśnie nie wiem, czy używać stwierdzenia, że będzie mroczniej i poważniej, pewnie wstydziłbym się za te słowa w lipcu, siedząc na karuzeli żartów. Ale jednak poprzednie trzy części były leciutkie i już prędzej jedynka z Garfieldem starająca się być prawie, że nolanowskim przedstawieniem mogłaby prowadzić do mutacji w wielkiego pająka. Zwłaszcza, że mieli już wielką jaszczurkę.

O tak, pamiętam te odcinki, a że zwiastun mi podszedł tym bardziej jestem zainteresowany.

Tak jeszcze pomyślałem, że według plotek

Spoiler

Przeciwnikiem ma być Sadie Sink jako jakaś wersja kobiecego Spider-Mana, która potrafi kontrolować umysły. Czy wykpią się tym, że cała mutacja jedynie mu się wydaje? Po pokonaniu rudej zacznie doceniać swoje życie i tak dalej. No ale to nie ma sensu, bo przecież wprowadzili w to Bannera, służącego medycznymi poradami.

Nie wiem, już mnie chyba totalna komiksowa znieczulica dopadła, a może to te odpychające efekty wyglądające gorzej niż u Raimiego ponad 20 lat temu ale niespecjalnie mnie interesuje ta historia, o sztucznie budowanej wokół Sadie Sink tajemnicy nie wspominając. Do kina jednak pójdę i na pewno chętniej niż na grudniowe (?) Marvel's Cameo: The Movie.

Moim zdaniem historia o mutacji "pasuje" do Hollanda, tak jak Venom do Maguire'a, ale może się mylę. Czyli mają raczej pogodne filmy i na siłę starają się wypełnić je mrokiem. Można, ale po co?

PreviousPage 99 of 100Next