aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 98 of 100Next

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jedynym w miarę ciekawym był ten z X-Menami, a przecież ich tam nawet nie powinno być, tak jak Dantego w pracy w pierwszych Sprzedawcach 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Zainteresowanie tak osłabło przez te trzy tygodnie, że ten nawet nie wyciekł wcześniej?

No wydaje mi się, że zbierają żniwo kretyńskiej kampanii.

Cytat z Marek Pilarski data 13 stycznia, 2026, 19:43

Zainteresowanie tak osłabło przez te trzy tygodnie, że ten nawet nie wyciekł wcześniej?

Wyciekł, widziałem na reddicie w rozdziałce 3x2 piksele parę dni temu.

Naprawdę uznali, że trzecioplanowa postać z ubiegłorocznego "umiarkowanego hitu" spotykająca zastępców Czarnej Pantery będzie czymś, co zachęci fanów? Najgorszy teaser do tej pory.

Mają być kolejne, czy to jednak były plotki?

Raczej plotki. Wydaje mi się, że F4 zarobiła spoko, tylko miała rozdmuchany budżet. Nie jest jakimś błędem wstawienie Bena do teasera, jest u nich potencjał na więcej.

Plotka: Marvel rozważa podzielenie Secret Wars na dwa filmy.

https://www.worldofreel.com/blog/2026/1/26/marvel-considering-splitting-avengers-secret-wars-into-two-movies

Plotka: finał Doomsday ma się rozegrać w

Spoiler
tym szaroburym szkaradztwie z Deadpool & Wolverine.

Bardziej obstawiałbym, że to fejk ale w sumie nic mnie nie zdziwi 🙂

Nicolas Cage jako Spider-Man

Wersja w kolorze

W wersji kolorowej znacznie lepiej, czarno-biała wygląda miejscami jak fan film. Nie porwało mnie, sądzę, że Cage rozwali im ten serial od środka.

Według mnie obie wyglądają mega słabo, niestety nie jest to ani trochę zachęcające.

Doktor Strange w multiwersum obłędu

Ojej, ale fatalna powtórka, potem się nie dziwcie, że ja nie chcę filmów powtarzać 😀 Chaos jakby pisany na bieżąco, sięgający czasów Derricksona, tona green screenów na które jestem coraz bardziej uczulony i masa ekspozycji którą męczą się aktorzy oczekując na sceny akcji. Nad tym wszystkim unosi się na powierzchni Raimi, sprawiający tutaj rolę strażaka ratującego dzieło przed katastrofą swoimi firmowymi sztuczkami. A tej raimiowszczyzny nie jest znowu aż tak dużo jak zapamiętałem z kina. Jest też o wiele bardziej drętwo, niż zapamiętałem przy pierwszym seansie, lekkości brakuje przede wszystkim scenom ze świątynią magii, czy Iluminatami, które dłużą się w nieskończoność. Przy okazji- absolutnie koszmarna rola Krasinskiego!

Są i plusy, jak walka z potworną ośmiornicą, cameo Bruce'a, albo ostatnia scena, ale raczej już nigdy do tego nie wrócę. Trzeba było "Prosty plan" powtarzać, ale teraz to się już boję 🙂

Ocena 5/10, może z plusem, tuż po kinie było 7-8/10. Może zrobiłem się bardziej krytyczny w stosunku do ekranizacji komiksów, ale przede wszystkim od pewnego czasu jak płachta na byka działają na mnie aktorzy stojący na doklejonym tle.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Powstanie animacja o Venomie od twórców ostatniego Oszukać przeznaczenie

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/venom-animated-movie-in-the-works-1236510453/

Rany, już 20 lat

we're old

Mów za siebie, niektórzy są równie piękni i młodzi co 20 lat temu 😉

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

To, że równie piękni, to nie wątpię. A nawet piękniejsi, bo mężczyźni podobno pod tym względem jak wino się starzeją. 😉

Co do klepania w kółko tego samego z tematu o serialach... Będą kręcić aż nam się spodoba! 😀

https://www.worldofreel.com/blog/2026/2/24/sony-plans-to-reboot-morbius-kraven-and-entire-spider-man-villain-spin-off-universe

PreviousPage 98 of 100Next