aby założyć posty i tematy.

Mission: Impossible

PreviousPage 9 of 10Next

Fatalnie wygląda ten skok z lotniskowca, znowu będzie gadanie o niesamowitych wyczynach Tomka tylko po to, żeby na ekranie było aż tak komputerowo?

Wygląda drogo i efektownie ale specjalnej ekscytacji nie ma.

New Poster for 'Mission: Impossible – The Final Reckoning' : r/movies

Stażysta wybrnął jedną fotką 😉

Niezły, jak na to, że w drugiej ręce była kanapka 🙂

O co chodzi z tym zakuciem w jakąś zbroję? Bo to najdziwniejsza zbitka tego zwiastuna. Dużo biegania, ale emocji żadnych. Będzie solidny film, ale tłumów na nim nie widzę.

Ja się pytam, komu przeszkadzały te pięknie nasycone kolory z poprzedniej zapowedzi? Bo tutaj obniżyli nasycenie o jakieś 20%.

Nie podoba mi się to retconowanie wydarzeń i twierdzenie, że wybuch na placu czerwonym, czy inne akcje z przeszłości były wymierzone w Ethana. No i przesadzili z tym 2-miesięcznym odstępem od części siódmej - aż takich włosów Tom w 2 miechy by nie zapuścił.

A plakat spoko, zdecydowanie lepszy od czarnobiałej nic nie wyrażającej twarzy Cruise'a, albo okropnego składka z poprzedniej części 😛

Cytat z Juby data kwiecień 7, 2025, 14:59

New Poster for 'Mission: Impossible – The Final Reckoning' : r/movies

Stażysta wybrnął jedną fotką 😉

Milchik!

Cytat z Juby data kwiecień 7, 2025, 15:37

A plakat spoko, zdecydowanie lepszy od czarnobiałej nic nie wyrażającej twarzy Cruise'a, albo okropnego składka z poprzedniej części 😛

Składak wyjdzie bliżej premiery 🙂

Fallout było długie (aż 147 minut), Dead Reckoning Part One było za długie (163 minuty, z czego na początku tyle ekspozycji, że czołówka zaczynała się dopiero po 28 minutach!) Liczyłem, że na finał trochę się opamiętają - w końcu to kino akcji - będzie mniej gadanej ekspozycji, a więcej akcji i max. 145 minut z napisami. Myliłem się... Oficjalny czas trwania Final Reckoning to 171 minut!!

Niech się później nie dziwą, że film się nie zwrócił. Przecież to wychodzi do kin w ten sam weekend co dwa razy krótsze Lilo & Stitch = animacja będzie miała 2x więcej seansów w trakcie dnia.

Heh, a dopiero co gdzieś pisali że ma trwać rzekomo coś koło 120 minut.

Ja czytałem (tak, jak i przy poprzedniej części), że testowali wersję +3 godzinną, ale ostateczna jest trochę odchudzona 😛

Kompozytorami przy ostatniej części są Max Aruj i Alfie Godfrey, czyli zmiana po ostatnich dwóch filmach.

Najnudniejsze plakaty świata

https://deadline.com/gallery/mission-impossible-the-final-reckoning-posters-photos/mission-impossible-the-final-reckoning-5/

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Powiedziałbym że jedne z najgorszych w historii.

Nie wiem czym te losowe, w większości brzydkie i nudne zdjęcia mają kogokolwiek zachęcić do filmu. Żenująca kampania.

17 i 18 maja pokazy przedpremierowe w polskich kinach.

https://twitter.com/cowkinie/status/1916796712317788636?t=49OfUpRXzpzjrFkAf85JEw&s=19

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Mierzwiakrobgordon

Jeszcze jeden

Mierzwiakrobgordon

Najgorsza. Kampania. Plakatowa. W. Historii. Hollywood.

To już czwarty plakat z Tomkiem na samolocie. Rozumiem że w filmie będzie tylko ta jedna scena akcji?

Nie chcę usprawiedliwiać tej kampanii - bo ewidentnie jest ch*owa - ale, czy naprawdę jest aż taka tragiczna? Czy mocno się różni od plakatów TG:M?

Poznajcie nowe pokolenie lotników. Tom Cruise i jego adepci na plakatach z  filmu „Top Gun: Maverick” - Filmozercy.com

Kampanie plakatowe do filmów borykają się z tymi samymi problemami od kilkunastu lat, do czego zdążyły mnie już przyzwyczaić. Zaprzestano robienia sesji zdjęciowych z bohaterami, a osoba, która ma się tym zająć dostaje tylko kilka(naście) movie stills z filmu/planu i ma z tego zrobić filmowy plakat. No sorry, ale nie wiem jakie to musiałoby być zdjęcie, żeby dodając jakiś filtr, tytuł i otagowanie wyszło coś dobrego. Z tym posterem z 7 kwietnia w miarę fajnie się udało, ale reszta - z pustego i Salomon nie naleje.

Co najdziwniejsze - w przypadku Mission: Impossible na doskonały plakat wystarczy profil Toma Cruisa i nic więcej. Nie wierzycie? Przypominam tę - do dziś nieprzebitą - perłę 🙂

Mission Impossible 2 (2000) Original One-Sheet Movie Poster - Original Film  Art - Vintage Movie Posters

Czas trwania filmu to jednak "tylko" 169 minut xD

Janko has reacted to this post.
Janko

Wydałem 42,90 zł na bilet. Lepiej żeby film był tego wart 🙂

The Final Reckoning

Tragiczna część i dowód, że McQuarrie nie jest jednak wcale żadnym Midasem. Tyle jest tutaj niepotrzebnego gadania, streszczania, ekspozycji, że na przemian przysypiałem, wierciłem się, rwałem sobie włosy z głowy i zastanawiałem się dlaczego moje życie znalazło się akurat w tym fotelu. Ten film jest tak przegadany, że przeciętne sceny akcji sprawiają wrażenie rzadkiego przerywnika. Bójka na samolotach którą reklamowano Reckoning nie ma większego napięcia, bo odbywa się w praktycznie niemej atmosferze, pokazując jak wiele dla filmowego rytmu znaczą dialogi. W dodatku parę gorszych, jakby nałożonych na niebieskiej ścianie ujęć wybija z iluzji. Blado wypada również nurkowanie głębinowe, które jest bardzo przeciągnięte i znowu, pozbawione rytmu i nieme.

Nie brakuje też niezamierzenie komicznych elementów, co już dawno nie zdarzyło się w tej serii (nigdy?). "Byt" jest już zupełnie wyjęty z innego filmu, a jego scena "przesłuchania" jest tak żałosna, że modliłem się aby wreszcie się skończyła. Takie stwierdzenia jak "żyjemy w rzeczywistości bytu" brzmią tragicznie nawet na kartce, a słychać je w filmie. Dochodzi też do dwóch niezamierzenie komicznych zgonów, szczególnie jeden z nich sprawia wrażenie straty czasu widza.

Cruise jest tutaj niesamowicie drewniany i daje najgorszy występ w serii od czasu nielubianej dwójki. Morales jest jeszcze bardziej kreskówkowy niż w Part 1, jednak było to możliwe. Z tła wyróżnia się jedynie Pegg, ale może to zasługa ciągnącej się już dwie dekady mojej wielkiej sympatii do tego aktora.

Strata czasu. Kilka klas gorsze od poprzednika.

3/10

Juby and Mierzwiak have reacted to this post.
JubyMierzwiak
PreviousPage 9 of 10Next