Newsy filmowe
Cytat z robgordon data 26 sierpnia, 2021, 17:09Cytat z Szaman data Sierpień 26, 2021, 15:53Och, zrobiła to "Peter!" jak za dawnych czasów
Któż inny miałby na to wpaść, jak nie Szaman 😉
Cytat z Szaman data Sierpień 26, 2021, 15:53Och, zrobiła to "Peter!" jak za dawnych czasów
Któż inny miałby na to wpaść, jak nie Szaman 😉
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 17:18Cytat z Kuba data Sierpień 26, 2021, 15:15https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0n9MVK2ZmtPo2kPJqhvOPu6W_cazp1HNtZ5y_Q9mruHW0tgXtDWOlEVZQ&v=r4MCPsorfpg&feature=youtu.be#
Moim zdaniem wygląda fantastycznie
Czy to przypadek, że trailer wypuścili akurat w Międzynarodowy Dzień Psa? 😛
Cytat z Kuba data Sierpień 26, 2021, 15:15
Moim zdaniem wygląda fantastycznie
Czy to przypadek, że trailer wypuścili akurat w Międzynarodowy Dzień Psa? 😛
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 17:30Widzę nominację za zdjęcia.
Widzę nominację za zdjęcia.
Cytat z Szaman data 26 sierpnia, 2021, 17:38Kolejny zwiastun z Perfect Day, ale tutaj sprawdza się lepiej niż u Matuszyńskiego. Film wygląda na powtórkę z rozrywki zwanej Jackie i nie wiem czy kapituły ponownie złapią się w takie sidła, ale zgodnie z oczekiwaniami, zapowiada się przełomowa rola dla Kristen Stewart.
Kolejny zwiastun z Perfect Day, ale tutaj sprawdza się lepiej niż u Matuszyńskiego. Film wygląda na powtórkę z rozrywki zwanej Jackie i nie wiem czy kapituły ponownie złapią się w takie sidła, ale zgodnie z oczekiwaniami, zapowiada się przełomowa rola dla Kristen Stewart.
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 17:59Wiedziałem, że to już gdzieś słyszałem ostatnio. W ogóle na samym początku pomyślałem o Creepie w socialnetworkowej wersji. xD
Nie wiem, jakie będzie przejście z czwartego do piątego sezonu The Crown, ale, tak jak już kiedyś to w sumie zaspoilowałem, czwarty sezon...
[spoiler]kończy się właśnie w momencie, w którym rozgrywać się ma Spencer.[/spoiler]
Więc oba projekty mogą się fajnie zazębić nie tylko fabularnie, ale także w kontekście sezonu nagród, nawet jeśli i tak nie konkurowałyby ze sobą bezpośrednio.
2020/2021 - Emma Corrin
2021/2022 - Kristen Stewart
2022/2023 - Elizabeth Debicki
Wiedziałem, że to już gdzieś słyszałem ostatnio. W ogóle na samym początku pomyślałem o Creepie w socialnetworkowej wersji. xD
Nie wiem, jakie będzie przejście z czwartego do piątego sezonu The Crown, ale, tak jak już kiedyś to w sumie zaspoilowałem, czwarty sezon...
Więc oba projekty mogą się fajnie zazębić nie tylko fabularnie, ale także w kontekście sezonu nagród, nawet jeśli i tak nie konkurowałyby ze sobą bezpośrednio.
2020/2021 - Emma Corrin
2021/2022 - Kristen Stewart
2022/2023 - Elizabeth Debicki
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 18:09Ale w sumie ciekawe z tym utworem. Oba filmy są w konkursie głównym w Wenecji. 🙂
Ale w sumie ciekawe z tym utworem. Oba filmy są w konkursie głównym w Wenecji. 🙂
Cytat z Szaman data 26 sierpnia, 2021, 18:21Od czasu Trainspotting nie potrafię patrzeć na niego inaczej niż ironicznie. Więc w założeniach pasuje i tutaj i tutaj, ale sprawdza się o wiele lepiej przy ślubie Diany i Karola.
Od czasu Trainspotting nie potrafię patrzeć na niego inaczej niż ironicznie. Więc w założeniach pasuje i tutaj i tutaj, ale sprawdza się o wiele lepiej przy ślubie Diany i Karola.
Cytat z Mierzwiak data 26 sierpnia, 2021, 18:25Bardzo ładny ten trailer Spencer. Jackie mi się podobała, nawet bardzo, więc czekam.
Bardzo ładny ten trailer Spencer. Jackie mi się podobała, nawet bardzo, więc czekam.
Cytat z Szaman data 26 sierpnia, 2021, 18:30Fanaberia Jenkinsa, czy ze zdrowiem Jamesa Earla Jonesa już nie jest najlepiej?
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1430945037676908548
Fanaberia Jenkinsa, czy ze zdrowiem Jamesa Earla Jonesa już nie jest najlepiej?
Kelvin Harrison Jr has been cast as the voice of Mufasa in Barry Jenkins’ ‘THE LION KING’ prequel.
(Source: Deadline) pic.twitter.com/TNAjXCuJHD
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 26, 2021
Cytat z Szaman data 26 sierpnia, 2021, 18:32Będzie nią Victoria Mahoney, asystentka reżysera przy ostatnich Gwiezdnych Wojnach. Ale ciężko mi uwierzyć, że ktoś czeka na ten sequel.
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1430945701085712395
Będzie nią Victoria Mahoney, asystentka reżysera przy ostatnich Gwiezdnych Wojnach. Ale ciężko mi uwierzyć, że ktoś czeka na ten sequel.
#Netflix znalazł reżyserkę filmu „The Old Guard 2”. Wiemy też, kto z głównej obsady powróci do swojej roli z pierwszej części.https://t.co/XXSLibQQdj
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 26, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 18:34Ja byłem bardzo napalony na Jackie. Pamiętam, że był grany w Polsce jakoś w marcu 2017, albo to było już w Kinie Konesera w Opolu, czyli z kilkutygodniowym opóźnieniem względem polskiej premiery. W każdym razie miałem bilet, ale rozchorowałem się w dniu seansu i ostatecznie nie byłem. Później złapałem ten film jakoś w maju, także w KK i... nigdy tak dobrze nie spałem w kinie, jak wtedy. Później równie dobrze kimało mi się na Wonder Wheel Allena. 😛
Wtedy miałem może słabszy dzień, dlatego chciałem wrócić do tego filmu jeszcze kiedyś, ale nie było póki co okazji.
Ja byłem bardzo napalony na Jackie. Pamiętam, że był grany w Polsce jakoś w marcu 2017, albo to było już w Kinie Konesera w Opolu, czyli z kilkutygodniowym opóźnieniem względem polskiej premiery. W każdym razie miałem bilet, ale rozchorowałem się w dniu seansu i ostatecznie nie byłem. Później złapałem ten film jakoś w maju, także w KK i... nigdy tak dobrze nie spałem w kinie, jak wtedy. Później równie dobrze kimało mi się na Wonder Wheel Allena. 😛
Wtedy miałem może słabszy dzień, dlatego chciałem wrócić do tego filmu jeszcze kiedyś, ale nie było póki co okazji.
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 18:35Cytat z Szaman data Sierpień 26, 2021, 18:30Fanaberia Jenkinsa, czy ze zdrowiem Jamesa Earla Jonesa już nie jest najlepiej?
Skoro prequel, to Mufasa będzie może młody, stąd potrzeba zmiany. 😉
Cytat z Szaman data Sierpień 26, 2021, 18:30Fanaberia Jenkinsa, czy ze zdrowiem Jamesa Earla Jonesa już nie jest najlepiej?
Skoro prequel, to Mufasa będzie może młody, stąd potrzeba zmiany. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 26 sierpnia, 2021, 18:37Cytat z Szaman data Sierpień 26, 2021, 18:32Będzie nią Victoria Mahoney, asystentka reżysera przy ostatnich Gwiezdnych Wojnach. Ale ciężko mi uwierzyć, że ktoś czeka na ten sequel.
Ja w sumie chętnie zobaczę. 🙂
Cytat z Szaman data Sierpień 26, 2021, 18:32Będzie nią Victoria Mahoney, asystentka reżysera przy ostatnich Gwiezdnych Wojnach. Ale ciężko mi uwierzyć, że ktoś czeka na ten sequel.
Ja w sumie chętnie zobaczę. 🙂
Cytat z Szaman data 26 sierpnia, 2021, 18:38No chyba, że zamierzają cofnąć się aż tak daleko 🙂 Ciekawe czy wystarczy magii Jenkinsa na odpowiednią otoczkę medialną, czy może film spotka się ze wzruszeniem ramion i zarobi ułamek tego co poprzednik.
No chyba, że zamierzają cofnąć się aż tak daleko 🙂 Ciekawe czy wystarczy magii Jenkinsa na odpowiednią otoczkę medialną, czy może film spotka się ze wzruszeniem ramion i zarobi ułamek tego co poprzednik.
Cytat z Fandorin data 26 sierpnia, 2021, 19:43@kuba
można wiedzieć o co chodzi z tą obsesją na punkcie Downton Abbey? Serial świetny, zwłaszcza pierwsze sezony, ale już film był co najwyżej "stylowy". Skąd taka wiara w drugą część? Tzn. wiem, że określenie DA2 mianem filmu dekady to taki żart, ale to nie pierwszy twój post na temat tej produkcji. To jakieś guilty pleasure, coś osobistego, czy co?
można wiedzieć o co chodzi z tą obsesją na punkcie Downton Abbey? Serial świetny, zwłaszcza pierwsze sezony, ale już film był co najwyżej "stylowy". Skąd taka wiara w drugą część? Tzn. wiem, że określenie DA2 mianem filmu dekady to taki żart, ale to nie pierwszy twój post na temat tej produkcji. To jakieś guilty pleasure, coś osobistego, czy co?
Cytat z Kuba data 26 sierpnia, 2021, 20:26E tam obsesja od razu.
Bawi mnie pozytywnie i fascynuje jaki sukces ta marka odnosi. Film finansowo przekroczył ich wszystkie marzenia i jakimś cudem generował zaskakująco sporo uwagi. Stąd o tym tak pisze.
Natomiast co do samej produkcji to DA ma faktycznie miejsce w moim sercu nie małe. Raz że idealnie trafia w moje uwielbienie do kostiumowych, brytyjskich dram a dwa, że uważam sezony 1-3 za naprawdę genialna obyczajowke, potem przerwa na dwa sezony słabsze i jeden bardzo porządny.
A pierwszy film ile wad by nie miał tak trafił mi się w specjalnym momencie bo w absolutnie masakrycznym etapie życiowym i ten seans z tonami lukru, powrotów do tych postaci i tej bajki (zawsze szanowałem Fellowesa że on umie równie mocno krytykować szlachtę co jej bronić) wbił mi się w pamięć jako naprawdę wspaniały i coś czego bardzo potrzebowałem. Zresztą podobne wspomnienie zostawił we mnie Almodovar swoim Pain and Glory czy inny sequel serialu - Deadwood.
A ostatnim powodem jest uwielbienie wobec Maggie Smith i jej kreacji. Jedna z najważniejszych dla mnie aktorek/aktorów obok Cate Blanchett, Viggo Mortensena, DDL, McKellena i Alana Rickmana. A wiek i stan zdrowia sprawiają, że cieszę się na absolutnie jej każda rolę, zwłaszcza jeśli będę mógł ją doceniać na dużym ekranie.
Stąd już absolutnie nieironicznie, spodziewam się obiektywnie filmu raczej przeciętnego i pewnie zamknięcia sagi, ale nie umiem nie czekać.
A nadzieję lekka na jednak wysoki poziom pokładam w mocnym przemeblowaniu w twórczej ekipie i fakcie, że Fellowes po polaniu lukrem lubi zmieniać klimaty i uderzać w tony bardzo poważne i mniej banalne.
E tam obsesja od razu.
Bawi mnie pozytywnie i fascynuje jaki sukces ta marka odnosi. Film finansowo przekroczył ich wszystkie marzenia i jakimś cudem generował zaskakująco sporo uwagi. Stąd o tym tak pisze.
Natomiast co do samej produkcji to DA ma faktycznie miejsce w moim sercu nie małe. Raz że idealnie trafia w moje uwielbienie do kostiumowych, brytyjskich dram a dwa, że uważam sezony 1-3 za naprawdę genialna obyczajowke, potem przerwa na dwa sezony słabsze i jeden bardzo porządny.
A pierwszy film ile wad by nie miał tak trafił mi się w specjalnym momencie bo w absolutnie masakrycznym etapie życiowym i ten seans z tonami lukru, powrotów do tych postaci i tej bajki (zawsze szanowałem Fellowesa że on umie równie mocno krytykować szlachtę co jej bronić) wbił mi się w pamięć jako naprawdę wspaniały i coś czego bardzo potrzebowałem. Zresztą podobne wspomnienie zostawił we mnie Almodovar swoim Pain and Glory czy inny sequel serialu - Deadwood.
A ostatnim powodem jest uwielbienie wobec Maggie Smith i jej kreacji. Jedna z najważniejszych dla mnie aktorek/aktorów obok Cate Blanchett, Viggo Mortensena, DDL, McKellena i Alana Rickmana. A wiek i stan zdrowia sprawiają, że cieszę się na absolutnie jej każda rolę, zwłaszcza jeśli będę mógł ją doceniać na dużym ekranie.
Stąd już absolutnie nieironicznie, spodziewam się obiektywnie filmu raczej przeciętnego i pewnie zamknięcia sagi, ale nie umiem nie czekać.
A nadzieję lekka na jednak wysoki poziom pokładam w mocnym przemeblowaniu w twórczej ekipie i fakcie, że Fellowes po polaniu lukrem lubi zmieniać klimaty i uderzać w tony bardzo poważne i mniej banalne.
Cytat z Fandorin data 26 sierpnia, 2021, 20:35Też lubię pierwsze sezony, ale jednak z czasem zainteresowanie spadło, film oglądałem już bez większych emocji.
Też lubię pierwsze sezony, ale jednak z czasem zainteresowanie spadło, film oglądałem już bez większych emocji.
Cytat z Mierzwiak data 27 sierpnia, 2021, 06:05https://twitter.com/THR/status/1430559872978980871?s=20
https://twitter.com/THR/status/1431069471289008131?s=20
Spike Lee Defends Inclusion of 9/11 Conspiracies in New Doc Series, Suggests Congressional Hearing https://t.co/BYXFCxLsH2
— The Hollywood Reporter (@THR) August 25, 2021
Spike Lee has removed footage relating to conspiracy theories in the final episode of his 9/11 docuseries. The final chapter is now 30 minutes shorter than previously planned https://t.co/yGikjLoUtH
— The Hollywood Reporter (@THR) August 27, 2021
Cytat z Szaman data 27 sierpnia, 2021, 06:23Czyli teorie spiskowe są dobre, gdy są nasze, a nie foliarzy 🙂 Sądzę, że Spike Lee ma jakieś swoje problemy, ale sami go sobie reaktywowali w Hollywood po latach niebytu, to niech się teraz męczą.
Czyli teorie spiskowe są dobre, gdy są nasze, a nie foliarzy 🙂 Sądzę, że Spike Lee ma jakieś swoje problemy, ale sami go sobie reaktywowali w Hollywood po latach niebytu, to niech się teraz męczą.