Newsy filmowe
Cytat z Mierzwiak data 27 sierpnia, 2021, 07:00Akurat 11 września to temat rzeka o który pytania są jak najbardziej uzasadnione, ale mnie rozbawiły dwie rzeczy:
1) to że Lee najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy jak ciężko przez tych 20 lat pracowano by pytania o prawdę na temat zamachów schować do pudełeczka z napisem "teorie spiskowe", więc wyskakując z tym tak nagle siłą rzeczy naraża się jednak na zbycie go uśmiechem politowania,
2) to że zmodyfikował ten ostatni odcinek (ciekawe kto do niego zadzwonił :P) pokazuje tylko, że trudno traktować go poważnie, chociaż zdaję sobie sprawę że w obliczu ewentualnych nacisków czy nawet twitterowego oburzenia romantyczne hasło Walki O Prawdę bardzo szybko okazuje się niewiele warte.
Akurat 11 września to temat rzeka o który pytania są jak najbardziej uzasadnione, ale mnie rozbawiły dwie rzeczy:
1) to że Lee najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy jak ciężko przez tych 20 lat pracowano by pytania o prawdę na temat zamachów schować do pudełeczka z napisem "teorie spiskowe", więc wyskakując z tym tak nagle siłą rzeczy naraża się jednak na zbycie go uśmiechem politowania,
2) to że zmodyfikował ten ostatni odcinek (ciekawe kto do niego zadzwonił :P) pokazuje tylko, że trudno traktować go poważnie, chociaż zdaję sobie sprawę że w obliczu ewentualnych nacisków czy nawet twitterowego oburzenia romantyczne hasło Walki O Prawdę bardzo szybko okazuje się niewiele warte.
Cytat z Szaman data 27 sierpnia, 2021, 07:50Hmmm czyli niepotrzebnie tak go zbyłem folią? Bo wiesz, pytania wokół WTC to kojarzą mi się co najwyżej z oszołomskim wątkiem na wiadomym forum. No i, dzieląc się takim błahym skojarzeniem, z tym pilotem serialu o Samotnych strzelcach, gdzie nasi znani i lubiani bohaterowie powstrzymują identyczny zamach na pół roku przed realną tragedią.
Hmmm czyli niepotrzebnie tak go zbyłem folią? Bo wiesz, pytania wokół WTC to kojarzą mi się co najwyżej z oszołomskim wątkiem na wiadomym forum. No i, dzieląc się takim błahym skojarzeniem, z tym pilotem serialu o Samotnych strzelcach, gdzie nasi znani i lubiani bohaterowie powstrzymują identyczny zamach na pół roku przed realną tragedią.
Cytat z Mierzwiak data 27 sierpnia, 2021, 08:58Cytat z Szaman data Sierpień 27, 2021, 07:50Hmmm czyli niepotrzebnie tak go zbyłem folią?
Według mnie niepotrzebnie, no ale to zależy jaki sam masz stosunek do sprawy 🙂
Cytat z Szaman data Sierpień 27, 2021, 07:50Hmmm czyli niepotrzebnie tak go zbyłem folią?
Według mnie niepotrzebnie, no ale to zależy jaki sam masz stosunek do sprawy 🙂
Cytat z Szaman data 27 sierpnia, 2021, 09:02Uważam, że teorie spiskowe sprawdzają się jako ćwiczenie logiczne, natomiast niestety bardzo łatwo stracić przy tym odpowiedni dystans.
Ale mimo wszystko sorry, Spike 🙂
Uważam, że teorie spiskowe sprawdzają się jako ćwiczenie logiczne, natomiast niestety bardzo łatwo stracić przy tym odpowiedni dystans.
Ale mimo wszystko sorry, Spike 🙂
Cytat z Mierzwiak data 27 sierpnia, 2021, 09:07Zgadzam się, ale 11.09 to naprawdę zagwozdka. I nie zamierzam się nawet zagłębiac w to kto / dlaczego miałby to zorganizować, te wszystkie teorie mnie nie kręcą, chodzi o samą techniczną stronę tego zdarzenia. Specjaliści mówią jasno - te budynki nie miały prawa się zawalić, nie mówiąc już o niesławnym budynku WTC7 który rzekomo runął z powodu pożaru, a na nagraniach nie różni się to dokładnie niczym od pierwszego lepszego wideo z kontrolowanego wyburzenia 🙂 Tu nawet nie trzeba specjalnej wiedzy na ten temat, to widać gołym okiem.
No ale jak pisałem - to temat rzeka, a prawda i tak pewnie nigdy nie ujrzy światła dziennego; wyobrażasz sobie konsekwencje?
Zgadzam się, ale 11.09 to naprawdę zagwozdka. I nie zamierzam się nawet zagłębiac w to kto / dlaczego miałby to zorganizować, te wszystkie teorie mnie nie kręcą, chodzi o samą techniczną stronę tego zdarzenia. Specjaliści mówią jasno - te budynki nie miały prawa się zawalić, nie mówiąc już o niesławnym budynku WTC7 który rzekomo runął z powodu pożaru, a na nagraniach nie różni się to dokładnie niczym od pierwszego lepszego wideo z kontrolowanego wyburzenia 🙂 Tu nawet nie trzeba specjalnej wiedzy na ten temat, to widać gołym okiem.
No ale jak pisałem - to temat rzeka, a prawda i tak pewnie nigdy nie ujrzy światła dziennego; wyobrażasz sobie konsekwencje?
Cytat z Marek Pilarski data 27 sierpnia, 2021, 10:40Kiedyś miałem fazę na teorie spiskowe wokół 9/11 i oglądałem różne materiały w internecie na ten temat. Nawet w telewizji pokazywali swego czasu jakieś programy. I muszę powiedzieć, że to dla mnie również intrygujący temat, choć nie daję się za bardzo w to wkręcać, a teorie są różne, jedne bardziej absurdalne (samoloty nie uderzyły w wierze), inne mniej (wspomniane przez Mierzwiaka wyburzenie WTC7).
Kiedyś miałem fazę na teorie spiskowe wokół 9/11 i oglądałem różne materiały w internecie na ten temat. Nawet w telewizji pokazywali swego czasu jakieś programy. I muszę powiedzieć, że to dla mnie również intrygujący temat, choć nie daję się za bardzo w to wkręcać, a teorie są różne, jedne bardziej absurdalne (samoloty nie uderzyły w wierze), inne mniej (wspomniane przez Mierzwiaka wyburzenie WTC7).
Cytat z Mierzwiak data 27 sierpnia, 2021, 11:04To ogólnie problem z szeroko pojętymi teoriami spiskowymi - niektóre poruszają, całkiem zasadnie, bardzo ciekawe kwestie, ale towarzyszą im takie absurdy, że łatwiej odrzucić całość niż robić selekcję. 9/11 to intrygujący temat, ale gdy w grę wchodzą samoloty-hologramy czy teoria, że telewizja pokazywała spreparowane materiały z efektami specjalnymi... 🙂
To ogólnie problem z szeroko pojętymi teoriami spiskowymi - niektóre poruszają, całkiem zasadnie, bardzo ciekawe kwestie, ale towarzyszą im takie absurdy, że łatwiej odrzucić całość niż robić selekcję. 9/11 to intrygujący temat, ale gdy w grę wchodzą samoloty-hologramy czy teoria, że telewizja pokazywała spreparowane materiały z efektami specjalnymi... 🙂
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 18:39Zmarł Edward Asner. Zaledwie trzy dni temu opublikowano najnowszy wywiad z nim w THR.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1432033704608772098
https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-features/thr-icon-ed-asnwer-golden-age-live-tv-date-mary-tyler-moore-1235002217/
Zmarł Edward Asner. Zaledwie trzy dni temu opublikowano najnowszy wywiad z nim w THR.
Ed Asner, known for his roles in ‘Lou Grant’, ‘The Mary Tyler Moore Show’, ‘Elf’ and ‘Up’, has sadly passed away at the age of 91. pic.twitter.com/NKfC1W8Uxf
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 29, 2021
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 18:44Mam wrażenie, że kończą już czwarty raz 🙂
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1432035984347213828
Mam wrażenie, że kończą już czwarty raz 🙂
Prace na planie siódmej części popularnej serii #MissionImpossible dobiegają końca. Z tej okazji nowym zdjęciem z dwójką bohaterów produkcji podzielił się reżyser Christopher McQuarrie. pic.twitter.com/XoYBDUHMok
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 29, 2021
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 22:14Cytat z robgordon data Sierpień 29, 2021, 18:06Na razie jedynie teaser remake'u Winnych, z Jake'iem:
https://www.youtube.com/watch?v=7w9tumq4_34
Mam nadzieje, że Denis przed Dune 2 (proszę bez śmiechów) zrobi The Son i Levinson faktycznie w tym roku wejdzie na plan Francis and Godfather bo patrzenie na karierę Gyllenhaala zaraz stanie się równie przygnębiające co obserwowanie tego gdzie zmierza kariera Hardyego.
Albo nie wiem, niech go Villeneuve zatrudni jako Shaddama czy Scorsese weźmie w obroty.
Cytat z robgordon data Sierpień 29, 2021, 18:06Na razie jedynie teaser remake'u Winnych, z Jake'iem:
Mam nadzieje, że Denis przed Dune 2 (proszę bez śmiechów) zrobi The Son i Levinson faktycznie w tym roku wejdzie na plan Francis and Godfather bo patrzenie na karierę Gyllenhaala zaraz stanie się równie przygnębiające co obserwowanie tego gdzie zmierza kariera Hardyego.
Albo nie wiem, niech go Villeneuve zatrudni jako Shaddama czy Scorsese weźmie w obroty.
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2021, 23:11Ej, ale to może być powrót Baya do oglądalnego kina jak przy Pain & Gain. No chyba że film będzie tak zły, że widzów z kina zabierać będzie ambulans.
[spoiler title=""]Przepraszam.[/spoiler]
Ej, ale to może być powrót Baya do oglądalnego kina jak przy Pain & Gain. No chyba że film będzie tak zły, że widzów z kina zabierać będzie ambulans.
Cytat z Kuba data 30 sierpnia, 2021, 00:40Mam nadzieję, że marketingowcy nie prześpią tej niepowtarzalnej okazji aby tworzyć niesamowite hasła reklamowe ze słowem ambulans.
Mam nadzieję, że marketingowcy nie prześpią tej niepowtarzalnej okazji aby tworzyć niesamowite hasła reklamowe ze słowem ambulans.
Cytat z Szaman data 30 sierpnia, 2021, 06:04https://twitter.com/empiremagazine/status/1432191347868512260?s=19
Scarlett Johansson and Chris Evans to star in Dexter Fletcher's new adventure film, Ghosted: https://t.co/2hUwRrtvly pic.twitter.com/F8OHUVVIOL
— Empire Magazine (@empiremagazine) August 30, 2021
Cytat z Szaman data 30 sierpnia, 2021, 17:14Reżyserem niejaki Scott Waugh
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1432374990662471685
Reżyserem niejaki Scott Waugh
A new ‘EXPENDABLES’ movie is in the works with Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture and Sylvester Stallone set to reprise their roles.
50 Cent, Megan Fox and Tony Jaa are also set to join the cast.
(Source: https://t.co/VexvP93tzn) pic.twitter.com/rHdnAzAlie
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 30, 2021
Cytat z Kuba data 30 sierpnia, 2021, 17:16Ja wiem, że to Stallone, ale miał chłop bardzo ciekawie brzmiący dramat do wyreżyserowania i zagrania z Driverem w drugoplanowej roli i oczywiście musi robić siedemnaście częsci Ramba czy czegoś innego zamiast tamten 🙂
Coś mam ostatnio wene na narzekanie na decyzje artystyczne filmowców, wybaczcie.
Ja wiem, że to Stallone, ale miał chłop bardzo ciekawie brzmiący dramat do wyreżyserowania i zagrania z Driverem w drugoplanowej roli i oczywiście musi robić siedemnaście częsci Ramba czy czegoś innego zamiast tamten 🙂
Coś mam ostatnio wene na narzekanie na decyzje artystyczne filmowców, wybaczcie.