Newsy filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 7 września, 2021, 16:53Patrick Wilson będzie za dwa lata pięćdziesięciolatkiem.
Patrick Wilson będzie za dwa lata pięćdziesięciolatkiem.
Cytat z Marek Pilarski data 7 września, 2021, 17:31https://www.youtube.com/watch?v=NaB_ERMAZu4
Cytat z robgordon data 7 września, 2021, 17:34Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 7, 2021, 17:31https://www.youtube.com/watch?v=NaB_ERMAZu4
Wydaje się, że akcję poprowadzą nieco inaczej niż w pierwowzorze.
Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 7, 2021, 17:31
Wydaje się, że akcję poprowadzą nieco inaczej niż w pierwowzorze.
Cytat z Szaman data 7 września, 2021, 18:10https://twitter.com/BDisgusting/status/1435287106469994499?s=19
Polish Slasher ‘Nobody Sleeps in the Woods Tonight’ Getting a Sequel from Netflix This October! https://t.co/uLm0mtDDc7
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) September 7, 2021
Cytat z Szaman data 7 września, 2021, 20:20https://twitter.com/empiremagazine/status/1435318199374028816?s=19
Morgan Freeman, Al Pacino, Helen Mirren and Danny DeVito will star for Taylor Hackford in retirement community noir Sniff: https://t.co/IQ7nDsoUre pic.twitter.com/ORM8EDXUst
— Empire Magazine (@empiremagazine) September 7, 2021
Cytat z Kuba data 7 września, 2021, 21:01Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 7, 2021, 17:31https://www.youtube.com/watch?v=NaB_ERMAZu4
Okej, Jake super, ale to wygląda jak remake 1:1 z tym tylko, że z jakiegoś powodu film prawdopodobnie odejdzie od zamknięcia akcji w dwóch pomieszczeniach i nie pozwoli widzom sobie wszystkiego jedynie wyobrażać i będzie rozpraszać jakimiś bzdetami. Zieeeew
Wyobrażacie sobie jakby nie wiem 5-6 lat temu ktoś podszedł i powiedział wam, że w 2021 Adam Driver i Oscar Isaac będą mieli znacznie lepiej zapowiadające się kilkuletnie pasmo projektów niż Gyllenhaal i Hardy? Ja bym chyba wyśmiał.
Cytat z Marek Pilarski data Wrzesień 7, 2021, 17:31
Okej, Jake super, ale to wygląda jak remake 1:1 z tym tylko, że z jakiegoś powodu film prawdopodobnie odejdzie od zamknięcia akcji w dwóch pomieszczeniach i nie pozwoli widzom sobie wszystkiego jedynie wyobrażać i będzie rozpraszać jakimiś bzdetami. Zieeeew
Wyobrażacie sobie jakby nie wiem 5-6 lat temu ktoś podszedł i powiedział wam, że w 2021 Adam Driver i Oscar Isaac będą mieli znacznie lepiej zapowiadające się kilkuletnie pasmo projektów niż Gyllenhaal i Hardy? Ja bym chyba wyśmiał.
Cytat z Marek Pilarski data 7 września, 2021, 21:43
Są też już pierwsze pomidory: https://www.rottentomatoes.com/m/cmon_cmon

Są też już pierwsze pomidory: https://www.rottentomatoes.com/m/cmon_cmon
Cytat z Kuba data 7 września, 2021, 22:05Jutro zwiastun.
Bardzo czekam. Raz że opis brzmi super a dwa że wiele się mówi o filmie jako najlepszej pracy Millsa. Sam Phoenix w końcu zagra też kogoś bardziej wrażliwego, kruchego ale w inny sposób niż ostatnio a uwielbiam go w takim wydaniu. Mills też pokazał ostatnim krótkim metrażem dla The National że umie się bawić czernią i bielą.
Jutro zwiastun.
Bardzo czekam. Raz że opis brzmi super a dwa że wiele się mówi o filmie jako najlepszej pracy Millsa. Sam Phoenix w końcu zagra też kogoś bardziej wrażliwego, kruchego ale w inny sposób niż ostatnio a uwielbiam go w takim wydaniu. Mills też pokazał ostatnim krótkim metrażem dla The National że umie się bawić czernią i bielą.
Cytat z Mierzwiak data 7 września, 2021, 22:20Cytat z Kuba data Wrzesień 7, 2021, 21:01Wyobrażacie sobie jakby nie wiem 5-6 lat temu ktoś podszedł i powiedział wam, że w 2021 Adam Driver i Oscar Isaac będą mieli znacznie lepiej zapowiadające się kilkuletnie pasmo projektów niż Gyllenhaal i Hardy? Ja bym chyba wyśmiał.
Równie dobrze za kilka lat to Driver i Isaac mogą zniknąć nam z radarów, ot zwyczajna hollywoodzka rzeczywistość; nazwiska które mają takie długie pasma sukcesów nie zdarzają się często, a Driver gra tyle, że jemu chyba wręcz musi trafić się w końcu jakieś potknięcie.
Cytat z Kuba data Wrzesień 7, 2021, 21:01Wyobrażacie sobie jakby nie wiem 5-6 lat temu ktoś podszedł i powiedział wam, że w 2021 Adam Driver i Oscar Isaac będą mieli znacznie lepiej zapowiadające się kilkuletnie pasmo projektów niż Gyllenhaal i Hardy? Ja bym chyba wyśmiał.
Równie dobrze za kilka lat to Driver i Isaac mogą zniknąć nam z radarów, ot zwyczajna hollywoodzka rzeczywistość; nazwiska które mają takie długie pasma sukcesów nie zdarzają się często, a Driver gra tyle, że jemu chyba wręcz musi trafić się w końcu jakieś potknięcie.
Cytat z Kuba data 7 września, 2021, 22:33No jasne. Ale jak ten moment nadejdzie to moze być odbierany znacznie inaczej niż przy innych.
Wiem, że generalnie trochę przesadzam, oni wszyscy są młodzi i jeszcze każdy może skończyć z Oscarem i mnóstwem kultowych ról. Ale spójrzmy na Isaaca. Przy założeniu że każdy planowany projekt zostanie zrealizowany..sukces niektórych z nich sprawi, że ten złoty okres jego kariery zapisze sie tak mocno w historii Hollywood że nie będzie szczególnie istotne co on potem ze swoją karierą zrobi. Mówię tu głównie oczywiście o Diunie (jako jednak pełnej trylogii i marce która ta seria stać się może ale wiadomo, niekoniecznie musi) czy Megalopolis które jeśli powstanie to siła rzeczy będzie jednym z filmowych wydarzeń dekady. Gdyby się okazało jeszcze znakomitym filmem..
A do tego jest jeszcze Marvel który mimo naszej dezaprobaty wobec niektórych kwestii ewidentnie nigdzie się jeszcze nie wybiera 😉
Ale wiadomo, że to już mocne gdybanie.
Hardy, Jake i Fassbender czy McAvoy pod względem talentu to najpewniej topka światowych aktorów. Moim zdaniem, zdolniejsi od większości obecnie na ekranach dominujących. Ale ich kariery ugrzęzły z okropnym miejscu, rolę duże które narobiły szumu wśród szerszej publiczności nie są już tak dobrze wspominane na skutek tego co podziało się z ich seriami czy markami. Pojedyncze wybitne rolę dramatyczne są czymś o czym zawsze ludzie mocniej zaangażowani pamiętać będą, ale to też takie rzeczy które z czasem będą jednak gdzieś zanikać. Zwłaszcza kiedy jak Gyllenhaal nagle starasz się przez jakiś czas wręcz usilnie o Oscara a potem robisz nagły zwrot na kino nieciekawe, masowe i odtwórcze.
Oczywiście najważniejsze że jeśli oni się dobrze bawia i są zadowoleni to idealnie i też nie chce wyjść na kogoś kto bez sensu narzeka że dany aktor nie gra w tym czym bym chciał.
No jasne. Ale jak ten moment nadejdzie to moze być odbierany znacznie inaczej niż przy innych.
Wiem, że generalnie trochę przesadzam, oni wszyscy są młodzi i jeszcze każdy może skończyć z Oscarem i mnóstwem kultowych ról. Ale spójrzmy na Isaaca. Przy założeniu że każdy planowany projekt zostanie zrealizowany..sukces niektórych z nich sprawi, że ten złoty okres jego kariery zapisze sie tak mocno w historii Hollywood że nie będzie szczególnie istotne co on potem ze swoją karierą zrobi. Mówię tu głównie oczywiście o Diunie (jako jednak pełnej trylogii i marce która ta seria stać się może ale wiadomo, niekoniecznie musi) czy Megalopolis które jeśli powstanie to siła rzeczy będzie jednym z filmowych wydarzeń dekady. Gdyby się okazało jeszcze znakomitym filmem..
A do tego jest jeszcze Marvel który mimo naszej dezaprobaty wobec niektórych kwestii ewidentnie nigdzie się jeszcze nie wybiera 😉
Ale wiadomo, że to już mocne gdybanie.
Hardy, Jake i Fassbender czy McAvoy pod względem talentu to najpewniej topka światowych aktorów. Moim zdaniem, zdolniejsi od większości obecnie na ekranach dominujących. Ale ich kariery ugrzęzły z okropnym miejscu, rolę duże które narobiły szumu wśród szerszej publiczności nie są już tak dobrze wspominane na skutek tego co podziało się z ich seriami czy markami. Pojedyncze wybitne rolę dramatyczne są czymś o czym zawsze ludzie mocniej zaangażowani pamiętać będą, ale to też takie rzeczy które z czasem będą jednak gdzieś zanikać. Zwłaszcza kiedy jak Gyllenhaal nagle starasz się przez jakiś czas wręcz usilnie o Oscara a potem robisz nagły zwrot na kino nieciekawe, masowe i odtwórcze.
Oczywiście najważniejsze że jeśli oni się dobrze bawia i są zadowoleni to idealnie i też nie chce wyjść na kogoś kto bez sensu narzeka że dany aktor nie gra w tym czym bym chciał.
Cytat z Szaman data 8 września, 2021, 07:51Nic nowego, ale chociaż w końcu oficjalnie
https://www.youtube.com/watch?v=P-ZkEvmo7VY
Nic nowego, ale chociaż w końcu oficjalnie
Cytat z robgordon data 8 września, 2021, 08:27Hardy, Jake, Fassbender i McAvoy są lubiani, chyba bardziej niż wielu innych aktorów z ich pokolenia. I myślę, że tym bardziej zwraca się uwagę na to, że ich kariera nie toczy się tak jak powinna (oczywiście wg widzów, niekoniecznie wg nich samych). Co ciekawe, wszyscy mają za sobą występy w ekranizacjach komiksów, ale wydaje się jednocześnie, że każdy z nich mógł dla swojej kariery wyciągnąć z tych występów więcej.
Jednocześnie trzeba pamiętać, że przecież wszyscy skończyli niedawno dopiero 40 lat. Jeszcze wiele szans przed nimi. Gdybym miał obstawiać, to wydaje mi się, że jedynie James McAvoy nie wróci już do pierwszej ligi. W przypadku reszty sądzę, że prędzej czy później to nieuniknione.
Hardy, Jake, Fassbender i McAvoy są lubiani, chyba bardziej niż wielu innych aktorów z ich pokolenia. I myślę, że tym bardziej zwraca się uwagę na to, że ich kariera nie toczy się tak jak powinna (oczywiście wg widzów, niekoniecznie wg nich samych). Co ciekawe, wszyscy mają za sobą występy w ekranizacjach komiksów, ale wydaje się jednocześnie, że każdy z nich mógł dla swojej kariery wyciągnąć z tych występów więcej.
Jednocześnie trzeba pamiętać, że przecież wszyscy skończyli niedawno dopiero 40 lat. Jeszcze wiele szans przed nimi. Gdybym miał obstawiać, to wydaje mi się, że jedynie James McAvoy nie wróci już do pierwszej ligi. W przypadku reszty sądzę, że prędzej czy później to nieuniknione.
Cytat z Kuba data 8 września, 2021, 09:44Fassbendera wcześniej czy później zbawi McQueen, nawet jeśli nie będzie łatwo aby panowie powtórzyli rewelacje jaką było Shame. Jake ma Denisa, gorzej z Hardym, ale akurat tu się nie zdziwię jak go kiedyś w końcu w obroty weźmie Scorsese. Jakoś pasują mi do siebie.
McAvoy możliwe, że ma najbardziej rozbudowany warsztat z całej grupy, ale jednocześnie poza X-Menami niczym nie przebił się do szerokiej świadomości. Pewnie faktycznie jest na najgorszej pozycji, ale nie zdziwię się jak za dłuższy czas zagra jedną jedyną wybitna rolę która przejdzie do historii.
Fassbendera wcześniej czy później zbawi McQueen, nawet jeśli nie będzie łatwo aby panowie powtórzyli rewelacje jaką było Shame. Jake ma Denisa, gorzej z Hardym, ale akurat tu się nie zdziwię jak go kiedyś w końcu w obroty weźmie Scorsese. Jakoś pasują mi do siebie.
McAvoy możliwe, że ma najbardziej rozbudowany warsztat z całej grupy, ale jednocześnie poza X-Menami niczym nie przebił się do szerokiej świadomości. Pewnie faktycznie jest na najgorszej pozycji, ale nie zdziwię się jak za dłuższy czas zagra jedną jedyną wybitna rolę która przejdzie do historii.
Cytat z robgordon data 8 września, 2021, 10:16A The Guilty z Jake'iem ma tak w ogóle świetną obsadę. Choć w sporej części pewnie jedynie jako głosy. Paul Dano, Peter Saarsgard, Ethan Hawke, Riley Keough i Bill Burr.
A The Guilty z Jake'iem ma tak w ogóle świetną obsadę. Choć w sporej części pewnie jedynie jako głosy. Paul Dano, Peter Saarsgard, Ethan Hawke, Riley Keough i Bill Burr.
Cytat z Kuba data 8 września, 2021, 10:56Saarsgard i Hawke też mają sporo fajnych projektów ostatnio. A Dano mam nadzieje, że niedługo powróci znowu za kamerę (ostatnio zresztą pomógł Gyllenhaalowi własnie w odegraniu jednej z jego najlepszych ról).
Saarsgard i Hawke też mają sporo fajnych projektów ostatnio. A Dano mam nadzieje, że niedługo powróci znowu za kamerę (ostatnio zresztą pomógł Gyllenhaalowi własnie w odegraniu jednej z jego najlepszych ról).
Cytat z Mierzwiak data 8 września, 2021, 11:03Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 09:44Jake ma Denisa, gorzej z Hardym
Tomek ma Nolana, gorzej jak mu znowu twarz czymś zakryje na cały film 🙂
Cytat z Kuba data Wrzesień 8, 2021, 09:44Jake ma Denisa, gorzej z Hardym
Tomek ma Nolana, gorzej jak mu znowu twarz czymś zakryje na cały film 🙂
Cytat z Szaman data 8 września, 2021, 13:43https://twitter.com/EW/status/1435576165268344833?s=19
Get your first look at Adam McKay's 'Don't Look Up,' with an all-star cast that includes President Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Ariana Grande, and more. https://t.co/6W5YXqDvsL
— Entertainment Weekly (@EW) September 8, 2021
Cytat z Kuba data 8 września, 2021, 14:23Niebywale że u Millsa rzeczy które powinny brzmieć pretensjonalnie i banalnie zawsze brzmią naturalnie i szczerze. Oby tak było i tu. Phoenix zapowiada się fantastycznie.
Chociaż pod kątem czerni i bieli to Belfast na razie wygląda lepiej.
Niebywale że u Millsa rzeczy które powinny brzmieć pretensjonalnie i banalnie zawsze brzmią naturalnie i szczerze. Oby tak było i tu. Phoenix zapowiada się fantastycznie.
Chociaż pod kątem czerni i bieli to Belfast na razie wygląda lepiej.