aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 135 of 533Next

Wygląda lepiej niż zakładalem.

Jakoś teatr telewizji nigdy mnie nie kręcił, a niewiele więcej tutaj dostrzegłem.

Celebryci chcą końca pandemii, więc chyba nie będzie miała wyjścia i się skończy 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Debiut reżyserski Rebecci Hall.

Cytat z Mierzwiak data wrzesień 21, 2021, 18:25

Celebryci chcą końca pandemii, więc chyba nie będzie miała wyjścia i się skończy 🙂

https://twitter.com/THR/status/1440316664055091206?s=20

Ale łapanka, od serialowców w stylu Kima Coatesa i Tony'ego Goldwyna po Annie Lennox.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 21, 2021, 18:25

https://twitter.com/THR/status/1440316664055091206?s=20

LOL, większość tych nazwisk nic mi nie mówi.

Cytat z Szaman data wrzesień 21, 2021, 17:28

Jakoś teatr telewizji nigdy mnie nie kręcił, a niewiele więcej tutaj dostrzegłem.

Calosc pewnie będzie teatrem w kinie przesianym przez forme Lighthouse.

To zdecydowanie wizualnie mnie na ten moment kupiło. Nic nie widzieliśmy szczególnego a jednak czuć od razu że 4:3, czerń i biel to nie są jedynie wymysły a faktycznie Coen ma zamysł wizualny na całość. No i jednak Denzel...mam nadzieję, że jego Makbeta będziemy raczej zestawiać z tymi Toshiro Mifune i Wellesa niż paroma poprzednimi. Czekam na jego współpracę z McDormand która całkiem ciekawie wypowiada się na temat filmu, dla przykładu - pracując z Denzelem nad rolami uznali, że państwo Makbet byli za młodu kimś jak Romeo i Julia tylko nie popełniającymi samobójstwa i zaznaczyła, że wiek jej i Denzela swoją rolę w tej reinterpretacji odegra bo chcą sportretować Makbetow jako ludzi starszych, wypalonych, przed ostatnią szansę na wielki zaszczyt.

Tylko dla mnie te szekspirowskie klasyki to jest taki poziom nudy, że na sam widok imienia Makbet chce mi się spać? 🙂

Tymczasem w domu Andy'ego Signore'a wyczuwalny stał się nastrój podniecenia 🙂

Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 21, 2021, 21:43

Tylko dla mnie te szekspirowskie klasyki to jest taki poziom nudy, że na sam widok imienia Makbet chce mi się spać? 🙂

Nie ma siły aby jakas klasyka angielska mnie znudziła 😉

Cytat z Szaman data wrzesień 21, 2021, 21:47

https://twitter.com/netflix/status/1440390373705232384

Ciekawe co Andy zrobi, gdy Larrain postanowi nakręcić film o niej. 😛

Szaman

Mierzwiak
Cytat z Szaman data wrzesień 21, 2021, 21:47

Niebywałe. Kiedyś media nie zważały na to, że przyczyniają się do tego co się z nią działo, dzisiaj robią dokładnie to samo co wtedy, tylko teraz pasożytują na jej walce o wolność.

O ile jeszcze mogę uznać, że ten dokument sprzed kilku miesięcy mógł jej pomóc, tak każdy następny to wyłącznie eksploatacja jej dramatu. Ale czego innego się spodziewać?

Szaman

Reżyseria: Tomasz Bagiński

Francuska komedia o covid, w reżyserii Dany Boona. Wiecie, czego możecie się spodziewać 😉

https://twitter.com/filmnewsPL/status/1440696058636427268?s=19

Dzisiaj rano myślałem o tym filmie.

Ciekawe, w jak dużym stopniu ten tytuł wynika z fabuły, a jak bardzo z potrzeb marketingowych. 😛

Na pewno nie będą to tęczowe sekrety 😉 Film pewnie będzie tańczyć wokół kwestii potencjalnego romansu Dumbledore'a i Grindelwalda, ale skończy się co najwyżej na podtekstach.

No chyba że tytuł dotyczy wyłącznie tych sekretów, które Rowling opisała już w serii o Potterze 🙂

O tych tęczowych nie pomyślałem nawet, bardziej właśnie o tych, które były w książce (śmierć siostry), i dodatkowo jeszcze wokół postaci Millera.

Mam nadzieję, że te sekrety będą bardziej sekretne niż zbrodnicze były zbrodnie Grindelwalda z drugiej części. 😛

Mierzwiak

Przy okazji przyśpieszyli premierę z 15 lipca na 15 kwietnia (Wielkanoc).

PreviousPage 135 of 533Next