aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 136 of 533Next

Jest też data premiery Dziewczyn z Dubaju. 26 listopada. Zarezerwujcie sobie termin w kalendarzu. 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Już przy drugiej części wyraźna była zmiana pisowni tytułu. Tytuł serii pisano małymi literami, podtytuł dużymi. Podobnie jest tutaj.

Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 22, 2021, 16:46

Dzisiaj rano myślałem o tym filmie.

Ciekawe, w jak dużym stopniu ten tytuł wynika z fabuły, a jak bardzo z potrzeb marketingowych. 😛

Mógłbyś coś pomyśleć o Doktorze Dziwago 2, albo Evil Dead Rise? 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Pomyślę nad tym. 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 22, 2021, 16:53

Na pewno nie będą to tęczowe sekrety 😉 Film pewnie będzie tańczyć wokół kwestii potencjalnego romansu Dumbledore'a i Grindelwalda, ale skończy się co najwyżej na podtekstach.

No chyba że tytuł dotyczy wyłącznie tych sekretów, które Rowling opisała już w serii o Potterze 🙂

Ciężko mi opisać jak bardzo irytuje mnie, że nie robią tego filmu ludzie odważni, utalentowani i pomysłowi którzy w pełni eksplorowaliby romans Grindelwalda i Dumbledora i ich rozterki związane z ponownym starciem.

Ale wiele w tej historii popsuł już poprzedni film wprowadzający rozczarowujący motyw z zaklęciem wiążącym ręce im obu który bardzo psuje obraz ich książkowej relacji, zwłaszcza nastawienia Dumbledora. W tym jest genialny potencjał, szansę na wykorzystanie go chociaż w ułamku - zerowe.

‘The Tender Bar’: Amazon Sets Release Date For George Clooney-Helmed Pic Starring Ben Affleck, Tye Sheridan & More – First Look Image

Tender Bar oficjalnie w tym roku. Materiał źródłowy jest bardzo ceniony więc kto wie, może Affleck chociaż trochę postraszy w wyścigu o nominację. Ale najważniejsze by zaliczył w końcu znakomity występ.

Swoją drogą, w USA w przypadku konfliktów sądowych używa się "v"  a co oznacza "vs" wiadomo, tak więc mamy sądowy dramat Batman v Superman i widowiskowe starcie Britney vs Spears 🙂

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Według jednego z wiarygodnych dziennikarzy Anthony Hopkins dołączył do obsady Armageddon Time Jamesa Graya.

W ekipie są Isaac, De Niro, Sutherland, Blanchett i Hathaway.

Nowy zwiastun

Reżyser najlepszej komedii romantycznej wszech czasów 🙁

Zostawił nam jeszcze jeden, czekający na premierę, film...

Alejandro G. Iñárritu’s New Movie ‘Bardo’ Wraps Filming: First Details on ‘Nostalgic Comedy’ Epic

Inarritu nakręcił już swój nowy film.

Jednak Paramount zmienia zdanie

Tyle się mówi o ekranowej reprezentacji, aktorzy są zmuszani do porzucania ról ponieważ nie są tym, kogo grają, a teraz czytam, że większość heteroseksualnych postaci w nadchodzącej komedii romantycznej o dwóch gejach zagra nieheteroseksualna obsada i jest to "historyczne". Ja już nie nadążam (i chyba nie chcę) za tym o co w tym wszystkim chodzi.

Też wczoraj rzuciło mi się to w oczy, ale już odpuściłem. Pojęcie hipokryzji wymiera, chodzi tylko o to aby walczyć ze znienawidzonym i zdefiniowanym wrogiem postrzeganym jako jednolita masa.

Kroll podał, że jeden z oscarowych kandydatów który ominął festiwal trwa 3 godziny. Kandydatami są jedynie Licorice Pizza, Gucci i del Toro.

Pewnie Anderson, ale mam nadzieję, że Gucci bo to runtime który daje jakieś nadzieję na uniknięcie skrótowości historii.

Cytat z Mierzwiak data wrzesień 24, 2021, 07:24

Tyle się mówi o ekranowej reprezentacji, aktorzy są zmuszani do porzucania ról ponieważ nie są tym, kogo grają, a teraz czytam, że większość heteroseksualnych postaci w nadchodzącej komedii romantycznej o dwóch gejach zagra nieheteroseksualna obsada i jest to "historyczne". Ja już nie nadążam (i chyba nie chcę) za tym o co w tym wszystkim chodzi.

https://twitter.com/THR/status/1441102497284702225?s=20

Marketing połączony z - jedni powiedzą - czymś szlachetnym, inni - z virtual signaling. Dwa lata temu pisali o tym filmie, że będzie historyczny, bo to pierwsza komedia romantyczna z wielkiego studia, w której głównymi bohaterami są geje. Nie wiem dokładnie, jak wielu aktorów musiało porzucić rolę z tego względu, że nie są tym, kogo grają (przychodzi mi na myśl tylko afera wokół Scarlett Johansson sprzed kilku lat), ale w sumie nadal pojawiają się takie projekty, w których postaci LGBT są grane przez aktorów nie-LGBT, i w sumie te kreacje są nadal chwalone i nagradzane przez branżę, jak chociażby McGregora w Halstonie, za którą otrzymał w niedzielę Emmy. Hollywoodzkie media i media społecznościowe robię szum wokół różnych tematów/(zmyślonych) problemów, ale często nie ma to przełożenia na rzeczywistość, z różnych względów. Tutaj znów "historyczne", bo robią coś pod prąd. Można zarzucić, że specjalnie obsadzają role ze względu na orientację albo identyfikację płciową, i że nie jest to analogiczna sytuacja do tej, gdy obsadzają rolę LGBT kimś, kto nie jest LGBT, bo przy castingu nie zwracają na to uwagi. Ciężko mi się jednak odnieść do tego, bo nie wiem, jak to wygląda za kulisami albo jak to ma się do kwestii prawnych, itd. Może po prostu Eichner zaproponował role w swoim filmie swoim dobrym znajomym ze środowiska. 😛

PreviousPage 136 of 533Next