aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 19 of 533Next

Już za rok w kinach. 😉

Oj taki mały prezencik na Halloween. I dawny nerd Hall idący z bejsbolem na niepowstrzymane zło 🙂 Poszło info o Insidiousie, teraz teaser Halloween, liczę, że z Evil Dead Rise też coś ogłoszą.

Albo mam jakieś zwidy, albo jutro nagle i zupełnie po cichu do polskich kin wchodzi Possessor młodego Cronenberga.

Co oni tak ostatnio z tym Cravenem...

O matko, tragiczny ten film był, nie rozumiem co tam jest takiego że a) ktoś w ogóle o tym pamięta b) uważa że to wymaga rimejku.

Klasycznie: a fe.

Przyznam, że nie oglądałem, to z takiego okresu kariery Cravena o którym słyszałem same złe słowa. Z tych tytułów co widziałem były to opinie jak najbardziej słuszne.

Zmarł Sean Connery. Legenda, jedna z ikon urodzonych w latach 30-tych z którymi przyjdzie nam się pewnie pożegnać w tej dekadzie. Szkoda, że zakończył swoją karierę na "Lidze niezwykłych dżentelmenów", ale może nekrologi nie będą mu wypominać ostatniej roli, bo choroba nie wybierała i przyszła także po 007.

Sama rola w Lidze nie była zła. To film ma raczej kiepskie opinie. Choć ja go nawet lubiłem.

Już to ostatnie zdjęcie bodajże z jego urodzin pokazywało, że jest mocno schorowany. Wspaniały wiek i kariera, która obejmuje nie tylko legendarną rolę, ale także Oscara.

Connery zawsze wyglądał "staro" na swój wiek. Gdy odbierał Oscara miał dopiero 57 lat.

Za nim stoi aktor z identyczną przypadłością, który jednak od jakichś 10 lat trochę się z tym zatrzymał 🙂 Trudno spojrzeć na Arizona Junior i wierzyć, że ma tam 23 lata, tak jakby blachy mu przebijali 🙂

Cytat z Marek Pilarski data Październik 31, 2020, 15:41

Już to ostatnie zdjęcie bodajże z jego urodzin pokazywało, że jest mocno schorowany. Wspaniały wiek i kariera, która obejmuje nie tylko legendarną rolę, ale także Oscara.

Connery zawsze wyglądał "staro" na swój wiek. Gdy odbierał Oscara miał dopiero 57 lat.

Czego konsekwencją była chociażby rola ojca Indiany Jonesa będąc 12 lat starszym od Forda.

PS. Sorki Mister, pierwotnie edytowałem Twój post, zamiast zacytować.

Mnie kilka razy prawie zdarzyło się edytować zamiast cytować. 😛

Nie sądziłem, że ktoś jeszcze pamięta o tym horrorze. Uwaga, w artykule beztrosko sprzedają bardzo dobry, finałowy twist 🙂

Malutka rola, ale dobrze ją pamiętam.

Dzisiaj znów po polskim internecie filmowym krążyła informacja o tym, że Lashana Lynch będzie agentem 007 w "No Time to Die" (może było to oficjalne potwierdzenie, idk). W każdym razie w kilku miejscach widziałem, że znów wybiło szambo w komentarzach, bo kobieta i to do tego czarnoskóra będzie następnym Bondem, poprawność polityczna i w ogóle zło - mimo że było napisane, że będzie agentem 007 w filmie, w którym występuje James Bond, i że w sumie tylko chwilowo będzie miała ten numerek.

Czy jest to aż tak trudne do zrozumienia, czy jest to po prostu przykład nieumiejętności czytania ze zrozumieniem albo wypowiadania się na tematy tylko po zapoznaniu się z nagłówkiem? 😛

Trochę świeżej herbaty na Twitterze Grace (Spider-Man/Maguire, Black Panther 2, Black Adam, Wonder Woman 1984 / być może nowa data premiery)

Cytat z Marek Pilarski data Listopad 5, 2020, 22:43

Dzisiaj znów po polskim internecie filmowym krążyła informacja o tym, że Lashana Lynch będzie agentem 007 w "No Time to Die" (może było to oficjalne potwierdzenie, idk). W każdym razie w kilku miejscach widziałem, że znów wybiło szambo w komentarzach, bo kobieta i to do tego czarnoskóra będzie następnym Bondem, poprawność polityczna i w ogóle zło - mimo że było napisane, że będzie agentem 007 w filmie, w którym występuje James Bond, i że w sumie tylko chwilowo będzie miała ten numerek.

Czy jest to aż tak trudne do zrozumienia, czy jest to po prostu przykład nieumiejętności czytania ze zrozumieniem albo wypowiadania się na tematy tylko po zapoznaniu się z nagłówkiem? 😛

Wydaje mi się, że wypowiadanie się w jakimś temacie po przeczytaniu nagłówka jest już zwyczajowym sposobem reakcji w polskim (i nie tylko internecie) na takie newsy. Obstawiałbym nawet, że całość takich artykułów czytają już tylko dziwaki.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Na prośbę Warnera Depp rezygnuje z roli Grindelwalda:

https://www.instagram.com/p/CHQXHimJvAC/?igshid=19dsik87p4iht

Napisałbym, że może powrót do mniejszego kina dobrze mu zrobi, ale widziałem "The Professor" gdzie był po prostu okropny mimo tego, że film kosztował tyle ile charakteryzacja Deppa na planie Piratów. Jeśli odwołają także jego nagrodę na Camerimage to chyba już będziemy mieli trędowatego, żywego trupa i może Patryk Vega spełni swoje marzenia o hollywodzkiej gwieździe.

Albo Depp całkiem już porzuci kino na rzecz szarpania za druty z Alicem Cooperem

Cóż, kilka osób zaangażowanych w tę serię ma w ostatnim czasie problemy wizerunkowe, a ten ostatni wyrok sądu jeszcze bardziej pogłębił ten dotyczący Deppa. Ciekawe, kogo wybiorą za niego i czy/jak wytłumaczą zmianę wyglądu. W filmie fantasy nie powinien być to większy problem.. teoretycznie.

PreviousPage 19 of 533Next