Newsy filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 27 września, 2022, 16:39Cytat z robgordon data wrzesień 27, 2022, 14:42Zwiastun Aftersun. Bardzo dobrze ocenianego debiutu Charlotte Wells.
https://www.youtube.com/watch?v=PlbXLM2vxSY
Będzie na AFF we Wrocławiu
Cytat z robgordon data wrzesień 27, 2022, 14:42Zwiastun Aftersun. Bardzo dobrze ocenianego debiutu Charlotte Wells.
Cytat z robgordon data 27 września, 2022, 20:30Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 27, 2022, 16:39Cytat z robgordon data wrzesień 27, 2022, 14:42Zwiastun Aftersun. Bardzo dobrze ocenianego debiutu Charlotte Wells.
https://www.youtube.com/watch?v=PlbXLM2vxSY
Tak sobie jeszcze pomyślałem, że to film o relacji ojciec-córka. Aktorów grających główne role dzieli... 15 lat.
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 27, 2022, 16:39Cytat z robgordon data wrzesień 27, 2022, 14:42Zwiastun Aftersun. Bardzo dobrze ocenianego debiutu Charlotte Wells.
Tak sobie jeszcze pomyślałem, że to film o relacji ojciec-córka. Aktorów grających główne role dzieli... 15 lat.
Cytat z Marek Pilarski data 27 września, 2022, 20:44W wieku 15 lat można już spokojnie zostać ojcem. 😛
W wieku 15 lat można już spokojnie zostać ojcem. 😛
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2022, 22:42Hugh Jackman, jeszcze jedna gwiazda Hollywood która nie potrafi dotrzymać danego słowa. Szkoda.
https://twitter.com/VancityReynolds/status/1574865217141481477?s=20&t=co_-LKUN04bVXVq2Gx5jbQ
Hugh Jackman, jeszcze jedna gwiazda Hollywood która nie potrafi dotrzymać danego słowa. Szkoda.
Hard keeping my mouth sewn shut about this one. ⚔️ pic.twitter.com/OdV7JmAkEu
— Ryan Reynolds (@VancityReynolds) September 27, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 27 września, 2022, 22:4606.09.2024
06.09.2024
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 05:21Jest i plakat
https://twitter.com/filmnewsPL/status/1574963819537104896?t=k-WTyH9_LEHovCKXaH6pxw&s=19
Jest i plakat
Premiera filmu #Deadpool3 została wyznaczona na 6 września 2024 roku.
Hugh Jackman powróci w nim jako Wolverine. pic.twitter.com/c5ztUVLDfk
— Film News PL (@filmnewsPL) September 28, 2022
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 05:26Pięknie się posypało. Zdjęcia w listopadzie, a Louis Leterrier dwóch filmów nie ogarnie 🙂
https://twitter.com/THR/status/1574960430203609089?t=oLkSmDpWLBTeyuuP6HFGWA&s=19
Pięknie się posypało. Zdjęcia w listopadzie, a Louis Leterrier dwóch filmów nie ogarnie 🙂
Marvel Studios’ #Blade will no longer have director Bassam Tariq at the helm: https://t.co/Dm4nBJeln2 pic.twitter.com/sUFHatuvG8
— The Hollywood Reporter (@THR) September 28, 2022
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 05:28Bez zaskoczeń
https://twitter.com/THR/status/1574937183676268544?t=IoLJBUpoDUpEf17AdvSn5g&s=19
Bez zaskoczeń
Paramount officially announced Tuesday it is removing its untitled #StarTrek movie from a Dec. 22, 2023 release date in theaters https://t.co/eioKSRZlZr pic.twitter.com/uJeOpFKSMO
— The Hollywood Reporter (@THR) September 28, 2022
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 05:42Powrót Jackmana jest durnotą pod jeszcze jednym kątem. Hugh ma już 54 lata i właśnie opóźnili sobie jego recast o jakieś kolejne pięć z powodu obsesji Reynoldsa.
Aktor grał swoją rolę 17 lat, cieszył się miłością i przyzwyczajeniem widzów, jednak udała się rzecz bezcenna, w ciągu ostatnich pięciu lat udało się pożegnać bohatera godnie, zgodnie z życzeniami fanów, w kształcie dokładnie takim jaki mogli sobie tylko wymarzyć- w dużym hicie kasowym, z R-ką i nominacją do Oscara za scenariusz. To nawet więcej niż seria X-Men mogła zaproponować, zwłaszcza za późnego Singera.
Nawet więcej, oswojono widzów z myślą o podmianie Jackmana, stała się czymś naturalnym i oczekiwanym.
Oczywiście wyrzucono to przez okno, bo Reynolds i Jackman muszą sobie zagrać parę żartów o bromansie. Jakby nie mogli po to nakręcić komedii sensacyjnej dla Netflixa w której rozwalają Pragę albo Wiedeń.
Powrót Jackmana jest durnotą pod jeszcze jednym kątem. Hugh ma już 54 lata i właśnie opóźnili sobie jego recast o jakieś kolejne pięć z powodu obsesji Reynoldsa.
Aktor grał swoją rolę 17 lat, cieszył się miłością i przyzwyczajeniem widzów, jednak udała się rzecz bezcenna, w ciągu ostatnich pięciu lat udało się pożegnać bohatera godnie, zgodnie z życzeniami fanów, w kształcie dokładnie takim jaki mogli sobie tylko wymarzyć- w dużym hicie kasowym, z R-ką i nominacją do Oscara za scenariusz. To nawet więcej niż seria X-Men mogła zaproponować, zwłaszcza za późnego Singera.
Nawet więcej, oswojono widzów z myślą o podmianie Jackmana, stała się czymś naturalnym i oczekiwanym.
Oczywiście wyrzucono to przez okno, bo Reynolds i Jackman muszą sobie zagrać parę żartów o bromansie. Jakby nie mogli po to nakręcić komedii sensacyjnej dla Netflixa w której rozwalają Pragę albo Wiedeń.
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2022, 06:11No ale jednak ktoś słusznie zauważył, że po Loganie Jackmanowi jakoś trudno się odnaleźć w kinie, a tym bardziej zagrać w czymś znaczącym, więc wraca do tego, co sprawiało mu dużo satysfakcji i jest box office'owym pewniakiem.
Byłbym wniebowzięty, gdyby w Deadpoolu 3 Jackman po prostu zagrał siebie, a nie Wolverine'a. Potencjał na meta komedię o rebootach, multiwersum etc. jest ogromny.
No ale jednak ktoś słusznie zauważył, że po Loganie Jackmanowi jakoś trudno się odnaleźć w kinie, a tym bardziej zagrać w czymś znaczącym, więc wraca do tego, co sprawiało mu dużo satysfakcji i jest box office'owym pewniakiem.
Byłbym wniebowzięty, gdyby w Deadpoolu 3 Jackman po prostu zagrał siebie, a nie Wolverine'a. Potencjał na meta komedię o rebootach, multiwersum etc. jest ogromny.
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2022, 06:37Myślę że film o tym jak Ryan Reynolds, stosujący oczywiście method acting i nie wychodzący z roli Deadpoola przez 24h na dobę, chce przekonać Jackmana do powrotu w hollywoodzkim świecie rebootów, multiwersów, nostalgii, przerabiania scenariuszy, dokrętek, konfliktów między aktorami i reżyserami, zwalniania ich w połowie zdjęć, przemontowywania filmu, wycieków, scooperów, toksycznych fanów czy wreszcie korporacji kupujących inne studia filmowe miałby szansę być czymś wyjątkowym, czymś co ujęłoby ducha współczesnej popkultury.
Myślę że film o tym jak Ryan Reynolds, stosujący oczywiście method acting i nie wychodzący z roli Deadpoola przez 24h na dobę, chce przekonać Jackmana do powrotu w hollywoodzkim świecie rebootów, multiwersów, nostalgii, przerabiania scenariuszy, dokrętek, konfliktów między aktorami i reżyserami, zwalniania ich w połowie zdjęć, przemontowywania filmu, wycieków, scooperów, toksycznych fanów czy wreszcie korporacji kupujących inne studia filmowe miałby szansę być czymś wyjątkowym, czymś co ujęłoby ducha współczesnej popkultury.
Cytat z Juby data 28 września, 2022, 07:36Cytat z Szaman data wrzesień 28, 2022, 05:26Pięknie się posypało. Zdjęcia w listopadzie, a Louis Leterrier dwóch filmów nie ogarnie
https://twitter.com/THR/status/1574960430203609089?t=oLkSmDpWLBTeyuuP6HFGWA&s=19
Który to już reżyser opuszcza film MCU? Chyba powoli staje się to normą.
A co do Deadpoola III - jak dla mnie super news. Hugh i Ryan mają taką chemię, że z miejsca wskakuje do topki najbardziej oczekiwanych filmów 2024 przeze mnie. A że Jackman już godnie pożegnał się z rolą - no i co? To może być alternatywny Logan z MCU, nie ten, który umarł w 2017. W przeciwieństwie do powrotu Matrixa, czy siódmych Gwiezdnych wojen (z czym nikt z was nie miał problemu) ściągnięcie Hugh ze szponowej emerytury w ogóle mi nie przeszkadza, a nawet cieszy, bo tak jak Tobey i Andrew ściągają go do właściwego projektu, a nie w gościnnej rólce w Strange'u. A że opóźni to recast i nową wersję tej postaci dla MCU - fuck 'em, jak dla mnie mogą nie robić X-Menów w MCU przez kolejne 20 lat, tylu tam mają bohaterów i historii do opowiedzenia.
Druga sprawa to samo video wrzucone przez Reynoldsa. Tak jak pierwszy teaser zapowiadający "rated-R" Deadpoola jedynkę i jego przebieranie się w budce telefonicznej przy Stanie Lee w dwójce, Ryan zaczyna kampania z pomysłem i jajem. Bardzo fajna zapowiedź przy której zrobiłem wielkie : D
Cytat z Szaman data wrzesień 28, 2022, 05:26Pięknie się posypało. Zdjęcia w listopadzie, a Louis Leterrier dwóch filmów nie ogarnie
Który to już reżyser opuszcza film MCU? Chyba powoli staje się to normą.
A co do Deadpoola III - jak dla mnie super news. Hugh i Ryan mają taką chemię, że z miejsca wskakuje do topki najbardziej oczekiwanych filmów 2024 przeze mnie. A że Jackman już godnie pożegnał się z rolą - no i co? To może być alternatywny Logan z MCU, nie ten, który umarł w 2017. W przeciwieństwie do powrotu Matrixa, czy siódmych Gwiezdnych wojen (z czym nikt z was nie miał problemu) ściągnięcie Hugh ze szponowej emerytury w ogóle mi nie przeszkadza, a nawet cieszy, bo tak jak Tobey i Andrew ściągają go do właściwego projektu, a nie w gościnnej rólce w Strange'u. A że opóźni to recast i nową wersję tej postaci dla MCU - fuck 'em, jak dla mnie mogą nie robić X-Menów w MCU przez kolejne 20 lat, tylu tam mają bohaterów i historii do opowiedzenia.
Druga sprawa to samo video wrzucone przez Reynoldsa. Tak jak pierwszy teaser zapowiadający "rated-R" Deadpoola jedynkę i jego przebieranie się w budce telefonicznej przy Stanie Lee w dwójce, Ryan zaczyna kampania z pomysłem i jajem. Bardzo fajna zapowiedź przy której zrobiłem wielkie : D
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 07:53Matrix zakończył się dość bełkotliwie, poza tym byłem zwyczajnie ciekawy efektów postępu technologicznego. W dodatku nie przepadałem za sequelami, pogodziłem się z nimi dopiero niedawno, podobnie jak z prequelami Wojen Gwiezdnych. Dlatego nie miałem nic do powrotu Keanu, mimo niewesołej formy reżyserskiej reprezentowanej przez siostry.
Co do GW jednak czym innym jest powrót po 30 latach, w filmie który był fantazją, legendą, na który Lucas miał podobno plan już w latach 80-tych. Poza tym historia Skywalkerów została zamknięta w inny sposób niż historia filmowego Logana. Niby dwie kropki nad i, niby w obydwu przypadkach uniwersum w którym nigdy nie mów nigdy, ale jednak upływ czasu i sposób pożegnania wpływa na percepcję.
Przy niezliczonej ilości książek i komiksów chyba nikt nie miał w głowie, że Luke, Leia i Han żyli długo i szczęśliwie hodując pomidory. Natomiast mam w głowie zakończenie Logana.
No ale wiadomo, mimo tych moich wywodów, że to będzie alternatywny Hugh i pewnie dostanie żółty kostium.
Matrix zakończył się dość bełkotliwie, poza tym byłem zwyczajnie ciekawy efektów postępu technologicznego. W dodatku nie przepadałem za sequelami, pogodziłem się z nimi dopiero niedawno, podobnie jak z prequelami Wojen Gwiezdnych. Dlatego nie miałem nic do powrotu Keanu, mimo niewesołej formy reżyserskiej reprezentowanej przez siostry.
Co do GW jednak czym innym jest powrót po 30 latach, w filmie który był fantazją, legendą, na który Lucas miał podobno plan już w latach 80-tych. Poza tym historia Skywalkerów została zamknięta w inny sposób niż historia filmowego Logana. Niby dwie kropki nad i, niby w obydwu przypadkach uniwersum w którym nigdy nie mów nigdy, ale jednak upływ czasu i sposób pożegnania wpływa na percepcję.
Przy niezliczonej ilości książek i komiksów chyba nikt nie miał w głowie, że Luke, Leia i Han żyli długo i szczęśliwie hodując pomidory. Natomiast mam w głowie zakończenie Logana.
No ale wiadomo, mimo tych moich wywodów, że to będzie alternatywny Hugh i pewnie dostanie żółty kostium.
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2022, 08:01Cytat z Juby data wrzesień 28, 2022, 07:36A że Jackman już godnie pożegnał się z rolą - no i co? To może być alternatywny Logan z MCU, nie ten, który umarł w 2017.
Ale Jackman nie pożegnał się z Loganem z linii czasowej 324075437, on się pożegnał z graniem tej postaci. Wystarczy poczytać te wszystkie wywiady z Mangoldem i Hugh; na tym opierał się ten film, to miał być ten ostatni występ i ta narracja była utrzymywana jeszcze długo po premierze gdy pytano Hugh czy wróci do grania Logana.
A może po prostu był to element kontraktu, zwykły PR i pomysł na kampanię reklamową który miał napędzić sprzedaż biletów? Udało się, minęło trochę czasu, możemy już przestać udawać.
Cytat z Juby data wrzesień 28, 2022, 07:36A że Jackman już godnie pożegnał się z rolą - no i co? To może być alternatywny Logan z MCU, nie ten, który umarł w 2017.
Ale Jackman nie pożegnał się z Loganem z linii czasowej 324075437, on się pożegnał z graniem tej postaci. Wystarczy poczytać te wszystkie wywiady z Mangoldem i Hugh; na tym opierał się ten film, to miał być ten ostatni występ i ta narracja była utrzymywana jeszcze długo po premierze gdy pytano Hugh czy wróci do grania Logana.
A może po prostu był to element kontraktu, zwykły PR i pomysł na kampanię reklamową który miał napędzić sprzedaż biletów? Udało się, minęło trochę czasu, możemy już przestać udawać.
Cytat z Juby data 28 września, 2022, 08:58Od zawsze powtarzam, że mam inne podejście, @szaman. Jeśli w Holly wracają do serii, która: a) nigdy nie opowiadała zamkniętego story-arc (Batmany, Supermany, Indiana Jones), b) zakończyli ją kiepskim filmem (Jaws, Nightmare on Elm Street), c) zwyczajnie ją urwali (Divergent), d) i tak jest luźno powiązana każdymi odsłonami (Bondy, Die Hard), to mogą ją sobie kontynuować do woli. Co innego Star Wars 1-6, czy Matrix (lub Back to the Future, którego na szczęście nie tykają), które opowiadają konkretną historię i - co by nie mówić o jakości poszczególnych filmów - zakończono je w satysfakcjonujący, niewymagający żadnej kontynuacji sposób. Tutaj zawsze jest ryzyko, że to spierdolą (jak zrobili z SW*) i zrobią dalsze losy, które będą wydawać się zbędne (Matrix).
A tu mówimy o powrocie postaci komiksowej (czyli o czymś, do czego Hollywood nas już przyzwyczaiło, bo wrócili Tobey i Andrew, zaraz wróci Bat-Keaton i Keanu-Constantine), w dodatku takiej, która jest praktycznie nieśmiertelna i w jej komiksowym duchu są powroty po latach zza światów. I to w filmie z kumplem, który burzy czwartą ścianę i pewnie będzie się z tego śmiał. Nie widzę problemu, nawet jeśli Hugh powtarzał, że tamto był ostatni raz (Connery mówił tak o Bondzie w 1967, a potem w 1971... a potem w 1983). Wręcz przeciwnie, powrót Deadpoola po 6 latach i Logana po 7 latach sprawił, że pierwszy raz od czasu Endgame autentycznie czekam na film Marvela, a nie tylko spoglądam kiedy jest jego data premiery i jak będzie to się obejrzy. Oby tylko jak najmniej mieszali tę historię do reszty MCU, które zrobiło się strasznym śmietnikiem.
*Może nie miałem w głowie, że Luke, Han i Leia hodują pomidory, ale na pewno nie sądziłem że ktoś będzie tak głupi i bezczelny, że siódme SW zacznie od tego, że wyzeruje wszystko co osiągnęli w częściach 4-6 już w żółtych napisach początkowych i cofnie ich do tego kim byli 40 lat wcześniej. TFA po prostu zaczyna się najgorzej jak tylko mogła kontynuacja Powrotu Jedi, a znam komiksy i gry, które zrobiły to bardzo dobrze (pokazując spokojną galaktykę, która ponownie upada, albo walkę nowej republiki, bo jak się okazuje na Endorze nie osiągnięto jeszcze pełnego zwycięstwa), więc się dało.
Od zawsze powtarzam, że mam inne podejście, @szaman. Jeśli w Holly wracają do serii, która: a) nigdy nie opowiadała zamkniętego story-arc (Batmany, Supermany, Indiana Jones), b) zakończyli ją kiepskim filmem (Jaws, Nightmare on Elm Street), c) zwyczajnie ją urwali (Divergent), d) i tak jest luźno powiązana każdymi odsłonami (Bondy, Die Hard), to mogą ją sobie kontynuować do woli. Co innego Star Wars 1-6, czy Matrix (lub Back to the Future, którego na szczęście nie tykają), które opowiadają konkretną historię i - co by nie mówić o jakości poszczególnych filmów - zakończono je w satysfakcjonujący, niewymagający żadnej kontynuacji sposób. Tutaj zawsze jest ryzyko, że to spierdolą (jak zrobili z SW*) i zrobią dalsze losy, które będą wydawać się zbędne (Matrix).
A tu mówimy o powrocie postaci komiksowej (czyli o czymś, do czego Hollywood nas już przyzwyczaiło, bo wrócili Tobey i Andrew, zaraz wróci Bat-Keaton i Keanu-Constantine), w dodatku takiej, która jest praktycznie nieśmiertelna i w jej komiksowym duchu są powroty po latach zza światów. I to w filmie z kumplem, który burzy czwartą ścianę i pewnie będzie się z tego śmiał. Nie widzę problemu, nawet jeśli Hugh powtarzał, że tamto był ostatni raz (Connery mówił tak o Bondzie w 1967, a potem w 1971... a potem w 1983). Wręcz przeciwnie, powrót Deadpoola po 6 latach i Logana po 7 latach sprawił, że pierwszy raz od czasu Endgame autentycznie czekam na film Marvela, a nie tylko spoglądam kiedy jest jego data premiery i jak będzie to się obejrzy. Oby tylko jak najmniej mieszali tę historię do reszty MCU, które zrobiło się strasznym śmietnikiem.
*Może nie miałem w głowie, że Luke, Han i Leia hodują pomidory, ale na pewno nie sądziłem że ktoś będzie tak głupi i bezczelny, że siódme SW zacznie od tego, że wyzeruje wszystko co osiągnęli w częściach 4-6 już w żółtych napisach początkowych i cofnie ich do tego kim byli 40 lat wcześniej. TFA po prostu zaczyna się najgorzej jak tylko mogła kontynuacja Powrotu Jedi, a znam komiksy i gry, które zrobiły to bardzo dobrze (pokazując spokojną galaktykę, która ponownie upada, albo walkę nowej republiki, bo jak się okazuje na Endorze nie osiągnięto jeszcze pełnego zwycięstwa), więc się dało.
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 09:41Co do otwarcia TFA no to wiadomo, wiele razy już dyskutowaliśmy i byliśmy zgodni w temacie. Niestety Abrams nie myśli jak kinowy twórca i pewnie już nigdy nie zacznie.
Z innej beczki:
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1575040829248241665?t=D-LZxropICY4kmZ7MxVTJA&s=19
Co do otwarcia TFA no to wiadomo, wiele razy już dyskutowaliśmy i byliśmy zgodni w temacie. Niestety Abrams nie myśli jak kinowy twórca i pewnie już nigdy nie zacznie.
Z innej beczki:
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1575040829248241665?t=D-LZxropICY4kmZ7MxVTJA&s=19
Cytat z Kuba data 28 września, 2022, 09:51Nie lubię Deadpoola. Nie widzę powodu bo ciągnąć to samo dalej i dalej. A jeśli już...Juby pisałeś o mnóstwie innych postaci niż standardowi mutanci. To czemu nie skorzystać z tych którzy nie mieli szans u Foxa się wykazać. Nawet niekoniecznie trzeba odkopywać takie X-Force (chociaż Brolin jako Cable mógłby być fajnie odświeżony), ale czemu nie spróbować w końcu, na poważnie, z Gambitem.
Jackman wróci do czegoś co będzie kolejną meta komedią akcji z żartami które można przewidzieć już teraz. I nie będzie to jego jedyny powrót, chyba, że teraz ktoś wątpi w jego powrót w Secret Wars. Tak jak w powroty Fassbendera, McAvoya.
Nie lubię Deadpoola. Nie widzę powodu bo ciągnąć to samo dalej i dalej. A jeśli już...Juby pisałeś o mnóstwie innych postaci niż standardowi mutanci. To czemu nie skorzystać z tych którzy nie mieli szans u Foxa się wykazać. Nawet niekoniecznie trzeba odkopywać takie X-Force (chociaż Brolin jako Cable mógłby być fajnie odświeżony), ale czemu nie spróbować w końcu, na poważnie, z Gambitem.
Jackman wróci do czegoś co będzie kolejną meta komedią akcji z żartami które można przewidzieć już teraz. I nie będzie to jego jedyny powrót, chyba, że teraz ktoś wątpi w jego powrót w Secret Wars. Tak jak w powroty Fassbendera, McAvoya.
Cytat z Janko data 28 września, 2022, 10:26#TeamJuby. Dla mnie też fajna wiadomość. Zresztą Stewart też niby się pożegnał z rolą profesora, a pojawił się w doktorku, więc wielkiego problemu nie widzę.
#TeamJuby. Dla mnie też fajna wiadomość. Zresztą Stewart też niby się pożegnał z rolą profesora, a pojawił się w doktorku, więc wielkiego problemu nie widzę.