Newsy filmowe
Cytat z Kuba data 28 września, 2022, 10:51Stewart tuż przed premierą Logan uznał że to jego ostatni jego występ będzie. W odróżnieniu od Jackmana nie wystąpił w projekcie który od początku do końca był zaprojektowany jako jego pożegnanie. Na dodatek pojawił się na 4 minuty cameo i pewnie mignie gdzieś w SW. Jackman wróci jako druga najważniejsza postać filmu i rok później w dużym evencie.
A poza tym szkoda aktora do grania w MCU. Teraz kończy swoje muzyczne pokazy więc rośnie szansa na to że będzie miał więcej czasu na kolejne role.
Stewart tuż przed premierą Logan uznał że to jego ostatni jego występ będzie. W odróżnieniu od Jackmana nie wystąpił w projekcie który od początku do końca był zaprojektowany jako jego pożegnanie. Na dodatek pojawił się na 4 minuty cameo i pewnie mignie gdzieś w SW. Jackman wróci jako druga najważniejsza postać filmu i rok później w dużym evencie.
A poza tym szkoda aktora do grania w MCU. Teraz kończy swoje muzyczne pokazy więc rośnie szansa na to że będzie miał więcej czasu na kolejne role.
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 11:09Kuba, a Twoja szklana kula mówi coś o powrocie Tobeya w Secret Wars? I o moim szczęściu w miłości? 🙂
Kuba, a Twoja szklana kula mówi coś o powrocie Tobeya w Secret Wars? I o moim szczęściu w miłości? 🙂
Cytat z Juby data 28 września, 2022, 11:25No właśnie, Stewart też już wrócił (w dodatku tylko po to, by umrzeć po raz trzeci) i nie kojarzę głosów niezadowolenia.
Cytat z Kuba data wrzesień 28, 2022, 09:51Nie lubię Deadpoola.
No jasne, że są X-Meni i ich wrogowie niewykorzystani przez FOXa, z którymi choćby teraz mógłby ruszyć Disney, na co bardzo bym czekał... ale nie wierzę, aby to zrobili, na pewno znowu Logan, Cyclops i pewnie Magneto + trzecie podejście do Phoenix. 😛
No właśnie, Stewart też już wrócił (w dodatku tylko po to, by umrzeć po raz trzeci) i nie kojarzę głosów niezadowolenia.
Cytat z Kuba data wrzesień 28, 2022, 09:51Nie lubię Deadpoola.

No jasne, że są X-Meni i ich wrogowie niewykorzystani przez FOXa, z którymi choćby teraz mógłby ruszyć Disney, na co bardzo bym czekał... ale nie wierzę, aby to zrobili, na pewno znowu Logan, Cyclops i pewnie Magneto + trzecie podejście do Phoenix. 😛
Cytat z Kuba data 28 września, 2022, 11:25Oczywiście, że wróci. Jaki, w obecnym klimacie MCU, miałby sens event polegający na tym że postaci z różnych światów walczą między sobą, niż w tym żeby powróciły całe zastępy. Szczególnie, że nie ma opcji aby nie chcieli przebić Endgame.
Od dawna zresztą wspominałem, że moim zdaniem Jackman będzie główną atrakcją SW, tym bardziej zniechęca mnie wizja że będzie tych występów parę. Hugh powtarzał, że chciałby zagrać Wolverina u boku Avengers.
Oczywiście, że wróci. Jaki, w obecnym klimacie MCU, miałby sens event polegający na tym że postaci z różnych światów walczą między sobą, niż w tym żeby powróciły całe zastępy. Szczególnie, że nie ma opcji aby nie chcieli przebić Endgame.
Od dawna zresztą wspominałem, że moim zdaniem Jackman będzie główną atrakcją SW, tym bardziej zniechęca mnie wizja że będzie tych występów parę. Hugh powtarzał, że chciałby zagrać Wolverina u boku Avengers.
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 13:50Możliwe, że w wieku Stewarta ma się już wywalone na wszystko. A Jackman trochę potańczył, trochę pośpiewał i zatoczył koło. Może jest jednak rozczarowany The Son, albo ogromem pracy psychologicznej nad nim. Albo po prostu żałuje zerwania z pazurami. Zawsze staram się szukać jakiegoś ludzkiego powodu, kasa też nim jest, ale kasę można zarabiać na różne sposoby.
Możliwe, że w wieku Stewarta ma się już wywalone na wszystko. A Jackman trochę potańczył, trochę pośpiewał i zatoczył koło. Może jest jednak rozczarowany The Son, albo ogromem pracy psychologicznej nad nim. Albo po prostu żałuje zerwania z pazurami. Zawsze staram się szukać jakiegoś ludzkiego powodu, kasa też nim jest, ale kasę można zarabiać na różne sposoby.
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2022, 14:39Obejrzał No Way Home i pomyślał, że on też tak chce 🙂
Przynajmniej go oficjalnie zapowiedzieli i nie będzie musiał opowiadać w wywiadach "I'm not a
wolverinewerewolf!", z drugiej strony było coś fantastycznego w tym, że te wszystkie sceny włącznie z wejściem Tobeya i Andrew zobaczyliśmy dopiero w kinie. Tutaj już tego nie będzie.
Obejrzał No Way Home i pomyślał, że on też tak chce 🙂
Przynajmniej go oficjalnie zapowiedzieli i nie będzie musiał opowiadać w wywiadach "I'm not a wolverine werewolf!", z drugiej strony było coś fantastycznego w tym, że te wszystkie sceny włącznie z wejściem Tobeya i Andrew zobaczyliśmy dopiero w kinie. Tutaj już tego nie będzie.
Cytat z Marek Pilarski data 28 września, 2022, 14:48Cytat z Szaman data wrzesień 28, 2022, 05:26Pięknie się posypało. Zdjęcia w listopadzie, a Louis Leterrier dwóch filmów nie ogarnie
https://twitter.com/THR/status/1574960430203609089?t=oLkSmDpWLBTeyuuP6HFGWA&s=19
Ktoś na TT pisze już, że mają na oku kilku reżyserów na zastępstwo, wygląda na to, że wśród nich jest Spike Lee, reżyserka The Woman King, i panowie od Batgirl.
Cytat z Szaman data wrzesień 28, 2022, 05:26Pięknie się posypało. Zdjęcia w listopadzie, a Louis Leterrier dwóch filmów nie ogarnie
https://twitter.com/THR/status/1574960430203609089?t=oLkSmDpWLBTeyuuP6HFGWA&s=19
Ktoś na TT pisze już, że mają na oku kilku reżyserów na zastępstwo, wygląda na to, że wśród nich jest Spike Lee, reżyserka The Woman King, i panowie od Batgirl.
Cytat z Kuba data 28 września, 2022, 14:57Spike Lee straszna bzdura. Pozostałe opcje brzmią logicznie, kiedyś kandydatem miał być Shaka King i to byłby super wybór. Przewinęła się raz Regina King, ale ona raczej tak szybko po stracie syna do pracy nie wróci.
Spike Lee straszna bzdura. Pozostałe opcje brzmią logicznie, kiedyś kandydatem miał być Shaka King i to byłby super wybór. Przewinęła się raz Regina King, ale ona raczej tak szybko po stracie syna do pracy nie wróci.
Cytat z Kuba data 28 września, 2022, 14:58Cytat z Szaman data wrzesień 28, 2022, 13:50Możliwe, że w wieku Stewarta ma się już wywalone na wszystko. A Jackman trochę potańczył, trochę pośpiewał i zatoczył koło. Może jest jednak rozczarowany The Son, albo ogromem pracy psychologicznej nad nim. Albo po prostu żałuje zerwania z pazurami. Zawsze staram się szukać jakiegoś ludzkiego powodu, kasa też nim jest, ale kasę można zarabiać na różne sposoby.
Ja bym też samego Jackmana bardzo nie atakował. Mam zarzuty do twórców którzy nie powinni go ruszać lub zaproponować mu mogli inną rolę.
Cytat z Szaman data wrzesień 28, 2022, 13:50Możliwe, że w wieku Stewarta ma się już wywalone na wszystko. A Jackman trochę potańczył, trochę pośpiewał i zatoczył koło. Może jest jednak rozczarowany The Son, albo ogromem pracy psychologicznej nad nim. Albo po prostu żałuje zerwania z pazurami. Zawsze staram się szukać jakiegoś ludzkiego powodu, kasa też nim jest, ale kasę można zarabiać na różne sposoby.
Ja bym też samego Jackmana bardzo nie atakował. Mam zarzuty do twórców którzy nie powinni go ruszać lub zaproponować mu mogli inną rolę.
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 15:00https://twitter.com/filmnewsPL/status/1575121770037788673?t=rxH-gwq24UDNDDM6GRLTzA&s=19
Hugh Jackman: Jak to jest, że Wolverine żyje po "Loganie"?
Ryan Reynolds: "Logan" dzieje się w 2029 roku. To kompletnie oddzielna rzecz. Logan zmarł w "Loganie". Tego nie zmieniamy. #Deadpool3pic.twitter.com/Gv9DVlW3Yh
— Film News PL (@filmnewsPL) September 28, 2022
Cytat z robgordon data 28 września, 2022, 15:02Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 27, 2022, 20:44W wieku 15 lat można już spokojnie zostać ojcem.
Można (choć trzeba zadziałać 9 miesięcy wcześniej ;)), ale mimo wszystko dość to nietypowe. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że są filmy gdzie różnice te są jeszcze mniejsze, ale w tamtych filmach aktorzy odtwarzają raczej dorosłe postacie rodzica i dziecka.
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 27, 2022, 20:44W wieku 15 lat można już spokojnie zostać ojcem.
Można (choć trzeba zadziałać 9 miesięcy wcześniej ;)), ale mimo wszystko dość to nietypowe. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że są filmy gdzie różnice te są jeszcze mniejsze, ale w tamtych filmach aktorzy odtwarzają raczej dorosłe postacie rodzica i dziecka.
Cytat z robgordon data 28 września, 2022, 15:26Deadpool/Wolverine
Przyznam, że nie wiem czy jestem na tak, czy na nie. Jak wspomniał Szaman, Wolverine Jackmana miał idealne pożegnanie. Z drugiej strony zbyt bardzo lubię Hugh i Ryana by nie cieszyć się, że znów staną naprzeciw (obok?) siebie jako obie te postacie.
Pamiętam, że już dawno temu Jackman wspominał, że trudno mu dbać o tężyznę potrzebną do grania tej roli. Mogą to obejść niepokazywaniem go bez koszulki. Ale co to wtedy będzie za Logan? 😉
Chyba zdążyli już o tym wspomnieć, ale nie sądzę by trzeba było tworzyć jakieś alternatywne linie czasowe. "Logan" dzieje się w dość odległej przyszłości, gdy mutantów już nie ma. Zakładam, że wydarzenia w tym nowym filmie będą mieć miejsce wcześniej.
Co do przesunięcia castingu na nowego Logana. To chyba akurat najmniejszy problem. Tym bardziej, że kto wie, może Disneyowi jak dotąd nie udało się trafić na odpowiedniego kandydata? I w ten sposób dają sobie czas na dalsze poszukiwania? Pomyślałem też, że może z drugiej strony ma to być pożegnanie Reynoldsa z rolą? Jeśli tak, po co robić recasting Wolverine'a? A potem recasting Deadpoola?
Deadpool/Wolverine
Przyznam, że nie wiem czy jestem na tak, czy na nie. Jak wspomniał Szaman, Wolverine Jackmana miał idealne pożegnanie. Z drugiej strony zbyt bardzo lubię Hugh i Ryana by nie cieszyć się, że znów staną naprzeciw (obok?) siebie jako obie te postacie.
Pamiętam, że już dawno temu Jackman wspominał, że trudno mu dbać o tężyznę potrzebną do grania tej roli. Mogą to obejść niepokazywaniem go bez koszulki. Ale co to wtedy będzie za Logan? 😉
Chyba zdążyli już o tym wspomnieć, ale nie sądzę by trzeba było tworzyć jakieś alternatywne linie czasowe. "Logan" dzieje się w dość odległej przyszłości, gdy mutantów już nie ma. Zakładam, że wydarzenia w tym nowym filmie będą mieć miejsce wcześniej.
Co do przesunięcia castingu na nowego Logana. To chyba akurat najmniejszy problem. Tym bardziej, że kto wie, może Disneyowi jak dotąd nie udało się trafić na odpowiedniego kandydata? I w ten sposób dają sobie czas na dalsze poszukiwania? Pomyślałem też, że może z drugiej strony ma to być pożegnanie Reynoldsa z rolą? Jeśli tak, po co robić recasting Wolverine'a? A potem recasting Deadpoola?
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2022, 15:41Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 15:26
Po pierwsze, Logan dzieje się w 2029 roku, ostatni Thor - w 2026. Musiały mi umknąć te miliony mutantów w MCU 🙂
Po drugie: to nie jest to samo uniwersum, nie rozumiem dlaczego w ogóle coś takiego wymaga tłumaczenia skoro właśnie po to wprowadzono multiwersum by nikt nie musiał zastanawiać się nad chronologią i sensem wydarzeń a aktorzy z poprzednich filmów mogli wracać bez żadnych ograniczeń.
Recast Wolverine'a musi mieć miejsce bo MCU wprowadzi młodsze wersje X-Menów a grający ich aktorzy występować w tych filmach z dekadę czy dwie.
Czemu Reynolds miałby się żegnać z rolą?
Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 15:26
Po pierwsze, Logan dzieje się w 2029 roku, ostatni Thor - w 2026. Musiały mi umknąć te miliony mutantów w MCU 🙂
Po drugie: to nie jest to samo uniwersum, nie rozumiem dlaczego w ogóle coś takiego wymaga tłumaczenia skoro właśnie po to wprowadzono multiwersum by nikt nie musiał zastanawiać się nad chronologią i sensem wydarzeń a aktorzy z poprzednich filmów mogli wracać bez żadnych ograniczeń.
Recast Wolverine'a musi mieć miejsce bo MCU wprowadzi młodsze wersje X-Menów a grający ich aktorzy występować w tych filmach z dekadę czy dwie.
Cytat z robgordon data 28 września, 2022, 17:15Cytat z Mierzwiak data wrzesień 28, 2022, 15:41Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 15:26
Po pierwsze, Logan dzieje się w 2029 roku, ostatni Thor - w 2026. Musiały mi umknąć te miliony mutantów w MCU
Nie do końca rozumiem. Polemizujesz z tym co napisałem o alternatywnych liniach czasowych, czy się zgadzasz? 😉
Jeśli chodzi o Reynoldsa i jego ewentualne pożegnanie się z rolą. Nie wiem jak dokładnie wyglądają rozmowy o przyszłości akurat tej wersji Deadpoola, ale nietrudno mi sobie wyobrazić, że Disney i Reynolds nie są zadowoleni z osiągniętego kompromisu. Od początku przecież wiadomo było, że Pyskaty Wojownik w takiej postaci nie do końca pasuje, jakby nie było, do mocno familijnego MCU. Na dodatek RR akurat nie może narzekać na brak propozycji. Wspólny film z Jackmanem to idealne pożegnanie z rolą. Tym bardziej, że przecież byłby to już trzeci (choć naprawdę czwarty, nie wspominając o całej masie shortów) film o tym antybohaterze.
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 28, 2022, 15:41Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 15:26
Po pierwsze, Logan dzieje się w 2029 roku, ostatni Thor - w 2026. Musiały mi umknąć te miliony mutantów w MCU
Nie do końca rozumiem. Polemizujesz z tym co napisałem o alternatywnych liniach czasowych, czy się zgadzasz? 😉
Jeśli chodzi o Reynoldsa i jego ewentualne pożegnanie się z rolą. Nie wiem jak dokładnie wyglądają rozmowy o przyszłości akurat tej wersji Deadpoola, ale nietrudno mi sobie wyobrazić, że Disney i Reynolds nie są zadowoleni z osiągniętego kompromisu. Od początku przecież wiadomo było, że Pyskaty Wojownik w takiej postaci nie do końca pasuje, jakby nie było, do mocno familijnego MCU. Na dodatek RR akurat nie może narzekać na brak propozycji. Wspólny film z Jackmanem to idealne pożegnanie z rolą. Tym bardziej, że przecież byłby to już trzeci (choć naprawdę czwarty, nie wspominając o całej masie shortów) film o tym antybohaterze.
Cytat z Szaman data 28 września, 2022, 17:52Nieeee, on tam sobie załatwił R-kę i niezależność. Każda część Deadpoola to 300 mln z Ameryki, miał mocną kartę przetargową.
Nieeee, on tam sobie załatwił R-kę i niezależność. Każda część Deadpoola to 300 mln z Ameryki, miał mocną kartę przetargową.
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2022, 17:56Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 17:15Nie do końca rozumiem. Polemizujesz z tym co napisałem o alternatywnych liniach czasowych, czy się zgadzasz?
No przecież się nie zgadzam 🙂
To co, będzie drugi w historii miliard dla filmu z Rką?
Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 17:15Nie do końca rozumiem. Polemizujesz z tym co napisałem o alternatywnych liniach czasowych, czy się zgadzasz?
No przecież się nie zgadzam 🙂
To co, będzie drugi w historii miliard dla filmu z Rką?
Cytat z robgordon data 28 września, 2022, 18:23Cytat z Mierzwiak data wrzesień 28, 2022, 17:56Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 17:15Nie do końca rozumiem. Polemizujesz z tym co napisałem o alternatywnych liniach czasowych, czy się zgadzasz?
No przecież się nie zgadzam
Tak w pierwszej chwili pomyślałem, ale coś mi tu nie gra 😉 Co ma do tego Thor? A dokładniej co ma do tego Thor z MCU, którego znamy? Dyskusja dotyczyła przecież tego czy tworzyć nową wersję Logana, alternatywną do tej z filmu z 2017 roku (pisał o tym Juby).
Akcja "Logana" działa się w 2029. Wydarzenia z wcześniejszych filmów o X-Menach miały miejsce odpowiednio wcześniej. Wystarczy, że historię Deadpoola i Logana wrzucimy w okres kilka lat przed "Loganem". Przecież to z niczym się nie gryzie, ani z linią czasową w X-Menach, ani w filmach o Deadpoolu (które przecież dzieją się w tym samym uniwersum).
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 28, 2022, 17:56Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 17:15Nie do końca rozumiem. Polemizujesz z tym co napisałem o alternatywnych liniach czasowych, czy się zgadzasz?
No przecież się nie zgadzam
Tak w pierwszej chwili pomyślałem, ale coś mi tu nie gra 😉 Co ma do tego Thor? A dokładniej co ma do tego Thor z MCU, którego znamy? Dyskusja dotyczyła przecież tego czy tworzyć nową wersję Logana, alternatywną do tej z filmu z 2017 roku (pisał o tym Juby).
Akcja "Logana" działa się w 2029. Wydarzenia z wcześniejszych filmów o X-Menach miały miejsce odpowiednio wcześniej. Wystarczy, że historię Deadpoola i Logana wrzucimy w okres kilka lat przed "Loganem". Przecież to z niczym się nie gryzie, ani z linią czasową w X-Menach, ani w filmach o Deadpoolu (które przecież dzieją się w tym samym uniwersum).
Cytat z Mierzwiak data 28 września, 2022, 18:38Ale rozumiesz że Deadpool 3 będzie częścią MCU, prawda?
A Thora przytoczyłem bo myślałem, że o tym wiedziałeś gdy pisałeś że trzeci Deadpool po prostu będzie dziać się przed Loganem 😛
Ale rozumiesz że Deadpool 3 będzie częścią MCU, prawda?
A Thora przytoczyłem bo myślałem, że o tym wiedziałeś gdy pisałeś że trzeci Deadpool po prostu będzie dziać się przed Loganem 😛
Cytat z robgordon data 28 września, 2022, 19:12Cytat z Mierzwiak data wrzesień 28, 2022, 18:38Ale rozumiesz że Deadpool 3 będzie częścią MCU, prawda?
A Thora przytoczyłem bo myślałem, że o tym wiedziałeś gdy pisałeś że trzeci Deadpool po prostu będzie dziać się przed Loganem
Ale rozumiesz że są światy w MCU w których nie wydarzył się Love and Thunder?
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 28, 2022, 18:38Ale rozumiesz że Deadpool 3 będzie częścią MCU, prawda?
A Thora przytoczyłem bo myślałem, że o tym wiedziałeś gdy pisałeś że trzeci Deadpool po prostu będzie dziać się przed Loganem
Ale rozumiesz że są światy w MCU w których nie wydarzył się Love and Thunder?