aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 249 of 533Next

Rozplączcie się póki czas 🙂

Cytat z robgordon data wrzesień 28, 2022, 19:12

Ale rozumiesz że są światy w MCU w których nie wydarzył się Love and Thunder?

No właśnie nie rozumiem, bo dopiero co pisałeś:

nie sądzę by trzeba było tworzyć jakieś alternatywne linie czasowe. "Logan" dzieje się w dość odległej przyszłości, gdy mutantów już nie ma. Zakładam, że wydarzenia w tym nowym filmie będą mieć miejsce wcześniej.

To nie trzeba tworzyć alternatywnych linii czasowych czy trzeba? O jakich światach piszesz? 🙂 Bo ja używając skrótu MCU mam na myśli serię zapoczątkowaną przez Iron Mana. Oczywiście nie wiemy na jakich dokładnie zasadach Deadpool trafi do MCU, osobiście obstawiam że po prostu przeczyta o tym że Disney kupił Foksa XD

Juby napisał:

A że Jackman już godnie pożegnał się z rolą - no i co? To może być alternatywny Logan z MCU, nie ten, który umarł w 2017.

Czyli Juby napisał, że Wolverine w "Deadpool 3" nie musi być tym Wolverinem, który pojawił się w "Loganie" (i we wszystkich innych filmach z tego świata, do których należy również Deadpool Ryana Reynoldsa). I że można w MCU stworzyć alternatywnego Logana/Wolverine'a (alternatywnego  nie do obecnego uniwersum MCU, z którego znamy Iron Mana, Thora i innych, ale alternatywnego do uniwersum X-Men stworzonego przez FOX).

Odpisałem:

(...) nie sądzę by trzeba było tworzyć jakieś alternatywne linie czasowe. "Logan" dzieje się w dość odległej przyszłości, gdy mutantów już nie ma. Zakładam, że wydarzenia w tym nowym filmie będą mieć miejsce wcześniej"

Czyli napisałem, że nie trzeba tworzyć nowego alternatywnego Logana (i tym samym nowego alternatywnej linii), bo wszystko można rozegrać w tym samym świecie jak dotąd. Wystarczy historię umieścić odpowiednio wcześniej niż akcja "Logana" i przyjąć, że ten świat należy do MCU, ale do innej niż Iron Man/Cap/Thor linii czasowej (Ziemia ileś tam). A przeskok do znanego nam świata załatwić jakimś pstrykiem Doktorka.

Tak, ogłoszono, że Deadpool należy do MCU. Ale jeśli tak, to cały świat X-Men, w którym przecież funkcjonował również należy do tego świata. Chyba, że:
1) Deadpool od Disneya nie będzie tym Deadpoolem, który pojawił się w D1 i D2 (co by mnie jakoś specjalnie nie zdziwiło, skoro na nowo robią Daredevila praktycznie z tą samą obsadą)
2) Deadpool od Disneya będzie tym samym Deadpoolem, który pojawił się w D1 i D2, ale Disney uzna, że Pyskacz funkcjonował w innej rzeczywistości (bez X-Men), a wszystkie odniesienia do X-Men były jedynie jego majakami.

Ale twój pomysł na to jak Deadpool przejdzie do MCU akurat bardzo mi się podoba 🙂

Z ich drugiego filmiku wynika, że sprawa jest bardzo prosta. Logan to rok 2029, Deadpool 3 to rok 2024. A osobiście sądzę, że tym wszystkim czym się teraz przejmujemy oni przejmować się nie będą. Gwiazdy MCU i Tom Hardy skoczą na cameo i tyle powiązań.

Cytat z Szaman data wrzesień 28, 2022, 20:27

Z ich drugiego filmiku wynika, że sprawa jest bardzo prosta. Logan to rok 2029, Deadpool 3 to rok 2024. A osobiście sądzę, że tym wszystkim czym się teraz przejmujemy oni przejmować się nie będą. Gwiazdy MCU i Tom Hardy skoczą na cameo i tyle powiązań.

Tak może być. Kasa się będzie zgadzać, to najważniejsze.

Tak sobie też pomyślałem, co będzie kolejnym crossoverem Disneya? Oczywiście fani pewnie chcieliby filmów, w których zobaczylibyśmy postacie z MCU i DC na jednym ekranie. Nie wiem, czy to ma szanse kiedykolwiek się wydarzyć. Tym bardziej, że o wiele prostsze jest MCU w świecie... Star Wars 😉 Multiwersum już mamy, co za problem 😉 Zobaczycie, to będzie kolejny krok (tzn. oczywiście gdzieś tak w okolicach 2035, może 2040 roku ;))

@robgordon

No tak, teraz się rozumiemy, ale też nie ma co podchodzić do tego na prostych zasadach logiki bo mówimy o postaci która, krótko mówiąc, wie, że jest bohaterem filmu.

Cross over? Oglądając wczoraj kolejne odcinki Star Wars Rebels pomyślałem o tym, że chętnie w tym świecie zobaczyłbym spotkanie z Ksenomorfami 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Znowu zaczyna się zbieranie projektów z którego nic nie wyniknie przez kolejną dekadę.

Wrzucam tutaj, bo sporo miał związków z kinem

Miejmy nadzieje że trafił do Gangsta’s Paradise. To zdecydowanie nie moje klimaty muzyczne, ale ten numer zna chyba każdy. Obstawiam też że niedługo doczekamy się na ekranach jego biografii o tym właśnie tytule.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Wykrakałem w innym temacie 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Wygląda dobrze. No i Leonard w tle.

https://collider.com/megalopolis-francis-ford-coppola-filming-location-prysm-stages-atlanta/

StageCraft oraaz jakieś zupełnie nowe techniki filmowe będą w użyciu przy Megalopolis

Ethan i Ewan.

Hehe. I przy okazji kolejna zagadka (bez sprawdzania), co to za cover? 🙂

Z coverem tym razem prościzna- Black Sabbath.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Według casting callu Dustin Hoffman u Coppoli.

PreviousPage 249 of 533Next