aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 30 of 533Next

Wydaje mi sie, że w przypadku Diuny współpraca WB i Legendary tak łatwo sie nie rozleci. Jasne, nie wiemy jak się sprzeda pierwszy film. Pewnie słabo. Ale jest nędzny procent szans, że to będzie kolejny LOTR - szansa jest to nikła, ale jest jakaś a Warnerowi może bardzo zależeć na zdobyciu takiej marki. W końcu DC dopiero się odbudowuje, HP sami zaorali, stracili Tolkiena, wiele innych projektów upadło. Mają ten film, robią serial telewizyjny i ta marke przynajmniej do wpadki pierwszego filmu myśle, że będą trzymali między sobą.

Dziwi mnie przy tym spora biernośc Amazonu i Apple. Zwłaszcza tego drugiego któremu brakuje mocnych tytułów. Amazon wiadomo, że wraz z premierą Śródziemia prawdopodobnie mocno namiesza w tej wojnie. A chyba nie mają mniejszego budżetu niż Netflix..chociaż mają tez wielkie wydatki. Netflix niby produkuje mnóstwo treści, ale sporo z seriali jest w gruncie rzeczy mocno budżetowych lub współtworzonych z innymi. Za to Apple wywali +/- 200 mln na samego Scorsese a Amazon miliard na LOTR plus kolejne setki milionów na Koło czasu.

Skoro już o Netfliksie mowa... Nowy zwiastun filmu, przez który platforma już na pewno zostanie przez niektórych okrzyknięta mianem największego demoralizatora polskich dzieci i młodzieży. 😛

Wydaje mi się, że Netflix krąży po rynku szukając jakiegoś przeboju świątecznego, dotąd był królem polowania w tym okresie (Bright, Bird Box, Wiedźmin), w tym roku ma chyba tylko Midnight Sky z Clooneyem. Konkurencja ma za to Wonder Woman, a gdyby chcieli w ogóle zadać nokautujący cios mogą mieć jeszcze Godzilla vs Kong.

Nie tylko Marvel/Sony na CC w Brazyli będzie prezentować nowości. W niedziele o 17 panel ogłosiło także Warner Bros. Pewnie pokaża trailer Suicide Squad, potwierdzą obsade Black Adama i wspomną coś o Flashu do którego zdjęcia ruszaja przecież w marcu.

Twórca Vox Lux nakręci w Polsce. W obsadzie Joel Edgerton, Marion Cotillard i Mark Rylance

https://www.facebook.com/1124755570928348/posts/4598920636845140/

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Marek Pilarski data Listopad 25, 2020, 10:58

Już dawno nie było okazji, żeby pisać o jego filmach i wygląda na to, że w najbliższym czasie też nie będzie. 😉

A tymczasem pod koniec grudnia na Netfliksie ma wylądować film z Wieniawą i Rozbickim, którego reżyserem jest... Mitja Okorn 😉

O tym filmie też nie będziemy pisać na BOZG (fanpage'u/stronie). 😛

Cytat z Szaman data Listopad 27, 2020, 14:38

Twórca Vox Lux nakręci w Polsce. W obsadzie Joel Edgerton, Marion Cotillard i Mark Rylance

https://www.facebook.com/1124755570928348/posts/4598920636845140/

W Na Ekranie piszą, że w obsadzie są również Winter Soldier, Vanessa Kirby, Raffey Cassidy i Stacy Martin. Nie wiem czy wszyscy przyjadą na sceny kręcone w Polsce, ale obsada może być jedną z najbardziej imponujących z wszystkich filmów, które powstawały w naszym kraju.

Zmarł David Prowse

Świat oryginalnych Star Wars się powoli wykrusza 🙁

Jeszcze Ford przeżyje ich wszystkich. Zanim się obejrzeliśmy minęło 40 lat.

Cytat z Szaman data Listopad 29, 2020, 10:55

Jeszcze Ford przeżyje ich wszystkich. Zanim się obejrzeliśmy minęło 40 lat.

40 lat minęło już jakiś czas temu 😉 Najstarszy z ekipy Star Wars, przynajmniej z tych głównych twórców, jest obecnie chyba Głos Vadera, który za 1,5 miesiąca skończy 90 lat.

Kolejna biografia w drodze na ekran. Jest tam w ogóle coś ciekawego? Bo znam je z trzech piosenek i tego, że jedna z nich była żoną Camerona Crowe'a.

Hiroyuki Sanada dołączył do "Bullet Train". Ta obsada coraz piękniejsza - pod kątem czystej rozwałki - się staje.

Nie wiem czy to w newsach, czy w hyde parku, ale słyszeliście już zapewne o Ellen/Elliocie Page. Mimo wszystko, zaskakująca informacja.

Trzeba będzie się przyzwyczaić.

Jeżeli ma się z tego wywiązać jakaś dłuższa dyskusja, to zalecałbym przejście do Hyde Parku. 🙂

Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 1, 2020, 19:52

Jeżeli ma się z tego wywiązać jakaś dłuższa dyskusja, to zalecałbym przejście do Hyde Parku. 🙂

Ja już wszystko napisałem 😉

Dr. Strange, Shazam, Jodie Foster i Shailene Woodley w dramacie Kevina MacDonalda:

Czy Wam również się wydaje, że głos Benedicta jest czasem jakoś nienaturalnie obniżony?

Proponuję taki podział na przyszłość- życie osobiste w Hyde Parku, ale jeśli ktoś odejdzie do lepszego świata to w newsach.

Tymczasem Universal rusza z nowym Van Helsingiem

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 30 of 533Next