aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 308 of 533Next

Plakat roku.

Heart of Stone: Neck on Fire

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Rebel Moon Snydera na podstawie tych ograniczonych materiałów daje mi trochę wibracji Jupiter Ascending, co w zależności od stosunku do filmu Wachowskich może oznaczać ogromne kłopoty albo coś fajnego.

Nie dałem rady dokończyć zwiastuna filmu z Gal, wygląda jak każdy inny tego typu twór udający film wypluty przez generator streamingowych akcyjniaków.

Nic w Rebel Moon mnie nadal kompletnie nie przekonuje, ale też trochę przyzwyczaiłem się, że poza superbohaterami to nic od Snydera do mnie nie trafia.

Mały pogląd na plan Gladiatora 2, do tego wiadomo, że kręcili tam dużą sekwencję bitwy - oblężenia miasta przez wojska rzymskie. Na planie są Mescal i Pascal.

To prawda, są na planie 🙂

robgordon and Kuba have reacted to this post.
robgordonKuba

Saramonowicz kręci ekranizację "Kapitana Żbika". Uwielbiam polski rynek dziennikarstwa filmowego, dlaczego nikt tutaj nie walczy o newsy? plotki? przecieki? Czyli w miarę znany reżyser kręci od jutra film z porządnym budżetem, a jeśli nie z porządnym, to przynajmniej z jakimiś mniej lub bardziej biednymi scenami akcji wymagającymi przygotowań. W głównej roli ma Grzegorza Małeckiego, chyba nie gwiazdę pierwszej wielkości, ale jednak aktora którego kojarzy nawet piszący te słowa, nadal podchodzący z dystansem do polskiego kina.

I co? I nikt o tym nie wie, a zdjęcia startują jutro. Znowu okazuje się, że tak jak w 1997 roku przedrukowywano z niemieckiej Cinemy, tak dzisiaj jest Deadline, Hollywood Reporter i to co Artur Żmijewski prześle z jednego z polskich skansenów.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=817128733378969&set=a.598770251881486

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Właśnie chciałem o tym napisać, przy czym ja dowiedziałem się o tym z fb wydawcy komiksowego Żbika 🙂

Co do zainteresowania dziennikarzy filmowych newsami, to trzeba się z tym pogodzić. W cytowanym poście Saramonowicz sam przyznaje, że ukrywali tę informację. Mi to akurat nie przeszkadza, ale faktycznie wygląda to dość przaśnie.

Swoją drogą, który to już bohater prl-owskiej popkultury dostaje swój film/serial? Pan Samochodzik, Kleks, Znachor, Tytus, teraz Żbik. Mamy trend.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Pytanie jak duża jest na to grupa docelowa.

A czy w polskiej kinematografii kogoś to obchodzi?

😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Film ma tytuł "Grzech to za mało". Drążyłbyś temat, gdyby ci ktoś powiedział "ej mam niusa, Saramonowicz kręci nowy film - "Grzech to za mało"?

Hehe no taki bondowski miał być 🙂

robgordon

Po ikony PRL-owskiej popkultury sięgają twórcy, którzy się pewnie mniej lub bardziej na nich wychowali. Czy grupa docelowa się zainteresuje? To były przede wszystkim fajne historie, więc w większości przypadków wystarczy dobrze przenieść je na ekran. Przecież Żbik to świetny bohater policyjnego kina akcji. Ja chętnie zobaczyłbym ekranizację przygód Tomka Wilmowskiego od Alfreda Szklarskiego, trylogii odrzywolskiej Nienackiego, Funky Kovala, Pilota śmigłowca, Yansa, Szninkiela, no i oczywiście Thorgala. Jeszcze do niedawna, w przypadku historii SF/fantasy problemem mógł być budżet. Ale jeśli Netflix sięgnął po Kleksa, to znaczy, że nic nie jest niemożliwe 🙂

Ja chciałbym zobaczyć ekranizacje komiksów Baranowskiego 🙂

robgordon
Cytat z Ernest Kubica data czerwiec 20, 2023, 16:23

Ja chciałbym zobaczyć ekranizacje komiksów Baranowskiego 🙂

Również 🙂 Były uroczo zakręcone. Dziś takie animacje (bo tylko w takiej formie sobie to wyobrażam) są normą. Więc dlaczego nie?

Ej no, nie mówcie, że nie słyszeliście o tym:

Trochę 😉 to trwało, ale chyba w końcu się doczekamy. Tutaj więcej o projekcie: https://wojwaw.com/movies/podroz-smokiem-diplodokiem/

Tutaj trochę szczegółów o Żbiku: https://www.eurogamer.pl/kapitan-zbik-melduje-sie-w-kinach-powstanie-ekranizacja-kultowego-komiksu

Brzmi jak przepis na totalną szmirę.

PreviousPage 308 of 533Next