aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 315 of 533Next

I jeszcze w temacie strajku zwyczajowo świetny materiał Dana:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ale jest tam jedna naiwność- naprawdę sądzi, że Iger i Zaslav osobiście uczestniczą w negocjacjach i nie mogą pojechać na jakiś zlot krezusów? Przecież mają od tego swoich ludzi. W zeszłym tygodniu Fran Drescher gościła we Włoszech na imprezie Dolce i Gabbany i tak możemy się przerzucać. Zresztą sama broniła się, że wieczorami miała narady na zoomie o postępie w negocjacjach.

Z drugiej strony takie informacje pokazują, że niestety nie ma chęci do negocjacji ze strony studiów filmowych, obojętnie czy przy stole ma siąść Iger, czy jakiś jego zastępca. I tak jak zwrócił uwagę Dan, przez 70 dni życie w Hollywood toczyło się dalej i trochę zapomnieliśmy o strajku scenarzystów, dostawaliśmy przecież kolejne zdjęcia z planu Kapitana Ameryki, Venoma 3, Soku z żuka 2, czy Deadpoola 3. Nie stawiali żadnych nowych przecinków w scenariuszu? Taaa, jasne 🙂

Wizerunkowo na pewno osobiste zaangażowanie w negocjacje wyglądałoby lepiej niż robienie z siebie durnia na środku polany 🙂

Ech, trafiony zatopiony 🙂

Minął dopiero jeden dzień strajku i już Ron Perlman, Sean Gunn i Fran Drescher spalili się w Hollywood. Po miesiącu czeka nas kadrowa rewolucja 🙂

Nie wiem co to będzie, ale na logikę przed Zaslavem otwiera się idealna ścieżka do rozwiązania wszystkich jego problemów. Wystarczy poprzeć strajk, zostać człowiekiem ludu i już. Jakie są problemy Warnera? Jakość, finanse i zaufanie w branży, lub jego brak. Ze strony aktorów czy reżyserów. Ileż wizerunkowo mogłoby się zmienić gdyby to on został magicznie obrońcą uciśnionych, zwłaszcza w kontekście tego że w najbliższych latach Zaslav będzie musiał obsadzić kilkadziesiąt niezwykle istotnych ról w samym DC. Na dodatek rozwija wiele projektów i potrzebuje poparcia czołówki artystycznej. Zależy mu na przywróceniu Nolana na łono Warnera. To się aż prosi...

Szaman has reacted to this post.
Szaman

A ja mam jeszcze taką refleksję, że lewicowa rewolucja bardzo mocno wychodzi Hollywood bokiem. Przywykliśmy traktować bojkoty konaumenckie z uśmieszkiem, ale coś w tym jest, że klęskę ponoszą animacje "naznaczone" w mediach lewicowymi wątkami. Spadło zainteresowanie Marvelem po tym jak postawiono symbolicznie na kobiece bohaterki zastępujące starą gwardię. Oczywiście jest kilka innych powodów, ale chyba nikt nie wmówi, że ten pomysł jest sukcesem.

Wreszcie rewolucja dotarła do bossów, czego sztandarem jest postulat o rozwarstwieniu branży i nierówności płac, wraz z niechęcią do ludzi władzy i siwych łepetyn uosabiających konserwatyzm.

Skończy się to chyba przesunięciem wajchy gdzieś do końca lat 90-tych, przed 9/11, epoką Busha i wojną w Iraku, a za tym powrotem do (chyba) bardziej neutralnego Hollywoodu.

A ja uważam że problemem jest jak już to narracja narzucana przez przeciwników pewnych zmian, szerzona przez dobrze nam znane kanały, ale również pierwszoligowe media - jak Filmweb - które żerują konkretnymi hasełkami na kretynach. Wystarczy zrobić porządny research komentarzy niedzielnych widzów by szybko się przekonać, że: internet wywołuje raka i że większość krzyczących nie ma zielonego pojęcia o czym mówi i komentuje rzeczy które de facto nie istnieją.

Szczególnie, że spójrzmy na 'lewicowego Marvela'. Od Endgame dostaliśmy sporo projektów. 10 z nich stawia w centrum mężczyzn. Jeden serial jest podzielony na mężczyznę i kobietę (obecna w uniwersum od dawna). Dwa seriale i jeden film faktycznie koncentrują się na kobiecie. Jeden serial - Hawkeye - powtarza to co WandaVision. Black Panther niby ma w centrum kobietę, ale jednak jest bardzo mocnym ensemble które względnie rozkłada ciężar na bardzo wiele postaci, długo w uniwersum obecnych. W Thorze Jane nijak nie jest blisko Thora, nawet GOTG w tej części koncentrują się głównie na męskiej części ekipy.

De facto politycznie zaangażowany jest jedynie Falcon, który jednak do bardziej radykalnych wniosków dochodzi jedynie w ostatnie 20 minut całego serialu.

W tym roku dostaniemy film z trzema zeńskimi leadami poczym czekają nas dwa seriale z kobiecymi leadami oraz przynajmniej 3 z męskimi oraz.. Deadpool, Kapitan Ameryka, Thunderbolts (poza Yelena żadnej ważnej kobiety), Fantastyczna czwórka, Blade, Doctor Strange 3, Spider Man 3.

'Lewicowa' rewolucja w MCU to bzdura 🙂

Nawet pod względem koloru skóry mamy ciągle przewagę białych mężczyzn, w kwestii nowych nazwisk od Endgame 😉

Obecnie nawet nie da się zbudować teamu Avengers gdzie kobiety by stanowiły równą liczbę.

Póki co nie widzę nawet najmniejszych oznak konsumenckich bojkotów w kinie (jak chcesz @szaman zobaczyć jak coś takiego wygląda to poczytaj o piwie Bud Light 🙂 ), raczej zmęczenie materiału jak chociażby w przypadku MCU, ale też nie do końca, czy po prostu negatywny wpływ streamingu na całą branżę.

Złote jaja znoszone przez te kurę okazały się zbukami, a ich smród zaczął się w końcu roznosić, czego efektem drastyczna transformacja box office'owego krajobrazu, niemal całkowity zanik filmów o średnich budżetach czy wreszcie strajki.

No dobra, może trochę się zagalopowałem szukając wspólnych mianowników 🙂

Ps. Tak przemyślałem sprawę i rzeczywiście streaming jest odpowiedzią której szukam. Zresztą podobnie twierdzi Dan Murrell. Wszystko zaczęło się walić odkąd w covidzie mocno postawiono na streaming, Disney to prawie ogłosił śmierć kinowych animacji, a Warner kin w ogóle.

Przesyt i spadek jakości. Powody są najbanalniejsze z możliwych.

I jeszcze jeden świetny materiał z kanału który polecam:

Ja się raczej spotkałem z komentarzami, że ludzie bojkotują Netflixa z powodu nadmiernego lewicowania. Część ludzi pisze, że zupełnie odchodzi, a cześć  zrezygnowała z oglądania ich seriali, a jedynie korzysta z bazy filmów.

Trochę apropos...

Siedmiu "krasnoludków" na planie nowej Królewny Śnieżki Disneya z Rachel Zegler w roli głównej:

Zadeklarowałem się jako umiarkowany przeciwnik tantiemów, ale skoro już są, to 27 dolarów za wielosezonowy serial jest kpiną. Imdb podpowiada, że Glenn wystąpiła w 44 odcinkach, czyli w prawie połowie nakręconych.

PreviousPage 315 of 533Next