aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 316 of 533Next

To prawie 2 miesiące Netfliksa w wersji Standard. Szaleństwo.

I tu widać wydane pieniądze. Uśmieję się jeśli się okaże ze ma budżet mniejszy niż Flash czy Indiana Jones.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Chciałem napisać, że na pewno ma mniejszy budżet niż główne disneyowskie filmy, ale zdążyłem sprawdzić, że - przynajmniej według Wikipedii - tak jest.

Na budżet przeznaczono bowiem dokładnie $86,1 mln. 😉

Szaman, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
SzamanMierzwiakrobgordon

Ja pierniczę, to jest już wręcz trolling tych wszystkich przerośniętych budżetowo filmów. Jeżeli porażki finansowe nie zmienią tej chorej polityki to może ewentualny sukces tej produkcji to zmieni.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Pewnie nie 🙂

Swoją drogą Barbie kosztuje o 20 milionów więcej od Diuny i +/- 60 niż Kreator.

Ciężko uwierzyć, z drugiej strony być może trailer pokazał prawie wszystkie spektakularne ujęcia i będzie to bardzo kameralne sci-fi.

Pewnie budżet jest nieco wyższy, ale też zakładam, że nie będzie to aż tak duże sci-fi jak sugeruje zwiastun. Zresztą mam po nim wrażenie że sprzedaje inny film niż w rzeczywistości.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Kuba data lipiec 17, 2023, 11:14

Pewnie nie 🙂

Barbie ma chyba dużo prawdziwych dekoracji. Z drugiej strony jest to miasteczko lalek nie dbające jakoś mocno  o realizm. No i Margot i Ryan wzięli pewnie po 15-20 milionów.

No co Wy, przecież w każdej scenie w miasteczku musieli wymazywać ręce bawiące się lalkami 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Szaman data lipiec 17, 2023, 11:21
Cytat z Kuba data lipiec 17, 2023, 11:14

Pewnie nie 🙂

Barbie ma chyba dużo prawdziwych dekoracji. Z drugiej strony jest to miasteczko lalek nie dbające jakoś mocno  o realizm. No i Margot i Ryan wzięli pewnie po 15-20 milionów.

Myślę że Kreator też. Chociażby ta wioska z Ostatniego samura...znaczy ta z Kenem Watanabe, jestem pewien, że została machnieta od podstaw.

Z drugiej strony, biorąc pod uwagę zaangażowanie Frasera, nie zdziwię się jeśli okaże się że mamy tu dużo Stagecraftu, w wersji dobrej.

Ciekawe jak na tle tego wszystkiego będzie się prezentować Megalopolis Coppoli.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

'Lewicowa' rewolucja w MCU to bzdura 🙂

Lewicowa rewolucja to bzdura.

IRL serial o życiu Jezusa dostaje w drodze wyjątku zgodę na kontynuowanie zdjęć w czasie strajku.

‘The Chosen’ Jesus Series Gets SAG Strike Waiver To Continue Filming – Deadline

To z mojej strony oczywiście manipulacja, ale tak działa dzisiaj większość mediów.

Powrót Alexandra Payne'a do łask krytyków i Akademii?

Pierwsza grafika koncepcyjna do animacji "Tytus, Romek i A'Tomek" - autorem jest Michał Śledziński. Przy filmie mają pracować też Rafał Skarżycki i Tomasz Leśniak (autorzy Jeża Jerzego)

Ej ale czy koszta podwyżek to 30 milionów? Znowu populizm.

No i się zaczyna...

Nie wiem czy ta część będzie lepsza niż poprzednie, ale przynajmniej zwiastun zapowiada opowieść o zupełnie innym nastroju.

Cytat z Szaman data lipiec 19, 2023, 16:09

No i się zaczyna...

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1681681732783812610

Nie bardzo rozumiem. DF, powołując się na artykuł z Variety, pisze, że na planie Gladiatora 2 kręcono podczas strajku. Jednak ten artykuł opisuje ostatni dzień na planie filmu Scotta i zawieszenie produkcji. Zdjęcia odbywają się na Malcie, przypominam o różnicy czasowej. Nie widzę tutaj nic zdrożnego. Zatem nie bardzo wiem, co ma oznaczać ten tweet. Czy chodzi o szczucie na jakąś grupę?

Ej, ale nie udawaj, że nie widzisz Netfliksa przepierdalającego co chwilę takich sum, a broniącego się rękami i nogami przed sprawiedliwszym wynagradzaniem pracowników bez których jego produkty by nie powstały.

Cytat z Ernest Kubica data lipiec 18, 2023, 10:35

Pierwsza grafika koncepcyjna do animacji "Tytus, Romek i A'Tomek" - autorem jest Michał Śledziński. Przy filmie mają pracować też Rafał Skarżycki i Tomasz Leśniak (autorzy Jeża Jerzego)

A dziś pojawiła się informacja o animacji na podstawie komiksu Śledzia (o którym niedawno pisałem) Osiedle Swoboda. Więcej tutaj: https://www.facebook.com/egofilm/posts/pfbid0YfZDRcZ4K829WRu3w9Ey76Ry4gxep5YQ5LfceeX6MSPi7wUY8FdMHzLHUmYD3iWrl

Jestem ciekaw czy uda się to przełożyć na język filmu.

Cytat z Fandorin data lipiec 19, 2023, 18:14
Cytat z Szaman data lipiec 19, 2023, 16:09

No i się zaczyna...

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1681681732783812610

Nie bardzo rozumiem. DF, powołując się na artykuł z Variety, pisze, że na planie Gladiatora 2 kręcono podczas strajku. Jednak ten artykuł opisuje ostatni dzień na planie filmu Scotta i zawieszenie produkcji. Zdjęcia odbywają się na Malcie, przypominam o różnicy czasowej. Nie widzę tutaj nic zdrożnego. Zatem nie bardzo wiem, co ma oznaczać ten tweet. Czy chodzi o szczucie na jakąś grupę?

Ej, ale nie udawaj, że nie widzisz Netfliksa przepierdalającego co chwilę takich sum, a broniącego się rękami i nogami przed sprawiedliwszym wynagradzaniem pracowników bez których jego produkty by nie powstały.

Biję się w pierś, ponieważ nie widać śladu po edycji twitta, więc to ja musiałem źle zrozumieć. Wyszło mi, że na planie Gladiatora złamano zasady strajku. Przepraszam.

PreviousPage 316 of 533Next