aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 319 of 533Next

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Zapomniał już, że Warner pozwolił mu wydać na płytach dłuższą o 17 minut wersję?

To raz, dwa - więcej nie zbliżę się do tego gówna.

O, właśnie coś mi tak świtało, że była już jakaś dłuższa wersja. Też nie czekam.

Leah Remini Sues Scientology For Harassment; Seeks To End Church’s Alleged “Suppressive Persons” Retribution Polices

Hollywood jak zwykle musi równocześnie. Przypominam o wersji Del Toro z Garfieldem.

Tylko, że Del Toro robi swoją adaptację książki, a Gyllenhaal remake filmu i to opowiadającego inną historię 🙂

No tak, ale w obydwu będzie doktor Frankenstein i jego monstrum, w jednym nazywane zwyczajowo potworem, w drugim narzeczoną. O to mi chodziło. Raz Bruce Willis wysadził asteroidę, a raz nie, ale mieliśmy dwie asteroidy 🙂

A pamiętacie jak mieliśmy mieć dwie konkurencyjne wersje Krzyżaków? 🙂

Zamierzchła Stopklatka 🙂

Dla mnie bardziej Cinema / Film 🙂

Ja wchodziłem na lekcji informatyki w gimnazjum 🙂 Ale tak, jednak bardziej Cinema/Film 🙂

Ach, oglądanie nowych fotek z Drużyny Pierścienia w licealnej kafejce!

Nie obyło się bez incydentów jak wtedy gdy chciałem wejść na oficjalną stronę X-Men ale w adresie pominąłem myślnik 😛

Ernest Kubica and Szaman have reacted to this post.
Ernest KubicaSzaman

Dla mnie najgłupszym wspomnieniem jest to, że na początku 00 eksplozję popularności przeżywały czaty internetowe, więc każdy na nie wchodził, a i tak często rozmawiał...z koleżanką/kolegą obok. Była to jakaś zapowiedź dzisiejszych czasów 🙂

Ogólnie cała ta informatyka to było jak "rzucanie piłki" na WF-ie, po właściwej lekcji był czas na mityczny internet. Wyobraźcie sobie jaki to był dla mnie szok na jesieni 2000, gdy w mojej podstawówce nie było ani pracowni informatycznej (a może była dla starszych?), ani zbytnio internetu wśród moich znajomych. Każdy jeszcze w Pegasusie siedział 🙂

Śmieszne czasy, ale wtedy filmowo człowiek był spragniony i chłonął każdą informację, zdjęcie, o zwiastunach nie wspominając. Dzisiaj jest wyłącznie przesyt.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

To jest pierwszy post Discussing Film o tym filmie od miesiąca i początku zamieszania 😀  Rany, jaka to jest pieprzona nienawiść do tego kawałka taśmy w niektórych kręgach, tak jakby Sound Of Freedom miało hodować jakieś stada krwiożerczych prawicowców. Jakoś 20 lat po Pasji Gibsona Ameryka zmieniła się w odwrotnym kierunku.

Jeszcze co do Margolisa, po Better Call Saul przyjemnością będzie wyłapywanie jego epizodów. Bardzo dobra rola i jakaś taka satysfakcja, że nawet w okolicach 70-tki można "zyskać nazwisko" w branży.

Zdjęcie poniżej świetne, jeśli kojarzy się serial 🙂

Cytat z Szaman data sierpień 4, 2023, 17:08

To jest pierwszy post Discussing Film o tym filmie od miesiąca i początku zamieszania 😀  Rany, jaka to jest pieprzona nienawiść do tego kawałka taśmy w niektórych kręgach, tak jakby Sound Of Freedom miało hodować jakieś stada krwiożerczych prawicowców. Jakoś 20 lat po Pasji Gibsona Ameryka zmieniła się w odwrotnym kierunku.

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1687494741242368001

Ciekawa sprawa, Twitter dodał notkę do tego twitta, uznając go za wprowadzający w błąd. Facet wynajął mieszkanie kobiecie która porwała własne dziecko z rąk swojej siostry i został oskarżony o współudział.

Filmweb dodaje, że aresztowany facet był tylko jednym z 6 tysięcy wpłacających na stronie typu Patronite. Niezła manipulacja. Ten "major financier" wpłacił co najwyżej 500 dolarów z zebranych 5 mln$ na dystrybucję i wykupienie filmu od Disneya, który 4 lata trzymał go na półce. Ręce opadają.

https://www.filmweb.pl/news/Sponsor+%22Sound+of+Freedom%22+aresztowany.+Producenci+komentuj%C4%85-151676

Jakoś tak bez większej pompy wyszedł zwiastun Raportu Pileckiego. No i niczym nie zaskakuje i wygląda jak większość polskich filmów historycznych z ostatnich lat - trochę jak teatr, trochę jak paradokument

Przysnąłem po 20 sekundach. Taki temat aż się prosi o wybitne kino. Przyjdzie chyba jednak trochę poczekać.

PreviousPage 319 of 533Next