aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 320 of 533Next

"Przy więzieniu UB, Oświęcim to była igraszka"

Dziękuję, nie mam więcej pytań.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Cytat z Fandorin data sierpień 7, 2023, 16:46

W czym problem? Akurat to zdanie jest prawie słowo w słowo zacytowane od Pileckiego.

Cytat z Janko data sierpień 7, 2023, 18:43
Cytat z Fandorin data sierpień 7, 2023, 16:46

W czym problem? Akurat to zdanie jest prawie słowo w słowo zacytowane od Pileckiego.

W manipulacji.

Przyznaję, że nie znam tak dobrze życiorysu rotmistrza Pileckiego, żeby wyłapywać jego cytaty. Po ewentualnym obejrzeniu filmu też nie poznam. Z pomocą przychodzi Google, dokładne słowa to:

„Ja już żyć nie mogę, mnie wykończono. Bo Oświęcim to była igraszka”

wypowiedziane po usłyszeniu wyroku śmierci.

Mamy tu więc zdanie złamanego człowieka, któremu jest już zapewne wszystko jedno, zdanie odnoszące się do jego indywidualnych losów. Tymczasem w prezentowanym zwiastunie dostajemy generalizującą deklarację, z wymową której w żadnym wypadku nie mogę się zgodzić i która zapewne nie znalazła się tam przypadkowo.

Ok rozumiem Twój punkt widzenia, choć dla mnie to zdanie odnosi się do jego losów i jest niewątpliwie zgodne z prawdą. Sam nie wierzę w ten film, ale czy ta kwestia zostanie zgeneralizowana zobaczymy.

Nepo Babies Strikes Again.

Będzie sequel produkcji Jordana Peele'a? 🙂

Majster

Netflix pewnie też wrzuci niedługo zwiastun Kilera

https://twitter.com/portal_immersja/status/1691437901513445377?t=tKIsY48zCxPQ-NnmD6tQzA&s=19

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

To co, Scorsese, Nolan, Fincher i Cooper dowiozą dzieła, a wygra Barbie? 🙂

Nie padłem na kolana, ale czuć coś większego w tym teaserze. Cooper i Mulligan mogą już sobie dopisywać kolejne nominacje do przepastnej kolekcji.

Cytat z Szaman data sierpień 15, 2023, 16:31

To co, Scorsese, Nolan, Fincher i Cooper dowiozą dzieła, a wygra Barbie? 🙂

Nie padłem na kolana, ale czuć coś większego w tym teaserze. Cooper i Mulligan mogą już sobie dopisywać kolejne nominacje do przepastnej kolekcji.

"Maestro" ma podobno wiele problemów. Mnóstwo sięna etapie postprodukcji zmieniało, było sporo wersji i generalnie nie było zachwytu nad ostatecznym efektem. Głównie się dostaje za scenariusz, bo same role i przede wszystkim reżyseria Coopera są podobno znakomitymi elementami.

Tutaj też się świetnie zapowiada, pomimo tego, że Garth Davis pewnikiem reżyserskim nie jest, to też trzeba podkreślić, że wcześniej tak świetnego pisarza u swojego boku jak Iain Reid nie miał:

Też o tych problemach Maestro słyszałem, więc jestem ciekaw, który film ostatecznie okaże się numerem jeden Netfliksa w tym sezonie nagród. 🙂

Tymczasem ja ubolewam nad tym, że nowy film Finchera to znowu produkcja streamingowa. Przy Manku przymknąłem oko, bo film mi się niezbyt podobał, w dodatku był totalnie nie w jego stylu, ale jego nowy thriller!?

Fincher ma ciągle aktualny kontrakt na wyłączność z Netflixem plus z jego ostatnich wypowiedzi wynika, że tylko tam czuje swobodę.

To niech dziad dokończy Mindhuntera. 😛

@kuba - a tak przy okazji.. za każdym razem, jak widzę logo Immersji, to mam skojarzenie z Fargo, ale zakładam, że to błędne skjarzenie. 😉

PreviousPage 320 of 533Next