Newsy filmowe
Cytat z Kuba data 3 grudnia, 2020, 19:33https://www.indiewire.com/2020/12/dune-matrix-all-warner-bros-films-hbo-max-1234602168/
Wszystkie filmy Warnera w 2021 zadebiutują jednocześnie w kinach i na Maxie.
Wszystkie filmy Warnera w 2021 zadebiutują jednocześnie w kinach i na Maxie.
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 19:39WOW ostatnie czego się spodziewałem. Nie dadzą mi tego Obywatela Kane'a obejrzeć 🙂
To chyba Joanna Szczepkowska ogłaszała koniec komunizmu? No to czas ogłosić, że 3 grudnia roku 2020 to oficjalna data śmierci kin. Było fajnie, w sumie chyba tylko ze dwa razy w życiu trafiłem na jakichś konkretnych przychlastów na widowni. Szkoda, będzie mi kin brakować, ale mam też wrażenie, że niestety przeszkadzające bydło siedzące na widowni jest winne temu stanu, nie tylko pandemia i postęp technologiczny. Widzowie gdy będą mieli okazję to uciekną od tych jegomości w domowe pielesze.
WOW ostatnie czego się spodziewałem. Nie dadzą mi tego Obywatela Kane'a obejrzeć 🙂
To chyba Joanna Szczepkowska ogłaszała koniec komunizmu? No to czas ogłosić, że 3 grudnia roku 2020 to oficjalna data śmierci kin. Było fajnie, w sumie chyba tylko ze dwa razy w życiu trafiłem na jakichś konkretnych przychlastów na widowni. Szkoda, będzie mi kin brakować, ale mam też wrażenie, że niestety przeszkadzające bydło siedzące na widowni jest winne temu stanu, nie tylko pandemia i postęp technologiczny. Widzowie gdy będą mieli okazję to uciekną od tych jegomości w domowe pielesze.
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 19:49To jaki teraz będzie ruch ze strony sieci kinowych? Powiedzą, że nie grają to umrą. Nie da się grać tylko Disneya. Powiedzą, że grają to w sumie też umrą, wielu wybierze HBO, zamiast siorpania nad głową.
To jaki teraz będzie ruch ze strony sieci kinowych? Powiedzą, że nie grają to umrą. Nie da się grać tylko Disneya. Powiedzą, że grają to w sumie też umrą, wielu wybierze HBO, zamiast siorpania nad głową.
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 19:52Podobno ruch na torrentowni niesamowicie zmalał, ale ciężko powiedzieć jak zachowa się "półświatek" po takich rewelacjach.
Podobno ruch na torrentowni niesamowicie zmalał, ale ciężko powiedzieć jak zachowa się "półświatek" po takich rewelacjach.
Cytat z Mierzwiak data 3 grudnia, 2020, 19:53Można się zapierać rękami i nogami przed teoriami spiskowymi, ale to kolejny element układanki pasujący do całości pt. czemu ma służyć pandemia 😛
Można się zapierać rękami i nogami przed teoriami spiskowymi, ale to kolejny element układanki pasujący do całości pt. czemu ma służyć pandemia 😛
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 19:59No niezbyt zgadza się ten przytoczony fragment z działaniami, bo decyzje wyglądają tak jakby już nie mieli ochoty dzielić się tymi mitycznymi 45% z amerykańskiego biletu.
https://twitter.com/Variety/status/1334571855823429632
No niezbyt zgadza się ten przytoczony fragment z działaniami, bo decyzje wyglądają tak jakby już nie mieli ochoty dzielić się tymi mitycznymi 45% z amerykańskiego biletu.
"No one wants films back on the big screen more than we do. We know new content is the lifeblood of theatrical exhibition, but we have to balance this with the reality that most theaters in the U.S. will likely operate at reduced capacity throughout 2021" https://t.co/rXXU7zG3v8
— Variety (@Variety) December 3, 2020
Cytat z Kuba data 3 grudnia, 2020, 19:59Cytat z Szaman data Grudzień 3, 2020, 19:52Podobno ruch na torrentowni niesamowicie zmalał, ale ciężko powiedzieć jak zachowa się "półświatek" po takich rewelacjach.
No zobaczymy jak długo bedą trzymać się tego, że "filmy w abonamencie". Bo jak podyktują ceny jak Disney przy Mulan to się okaże, że jednak torrentownia jest spoko wyjściem.
Generalnie gdyby taki system stał się normą, ale te kina jakoś by się trzymały i miałbym opcje seansu kinowego - okej. Ale wątpie aby to zadziałało i dla mnie ten news to katastrofa.
Cytat z Szaman data Grudzień 3, 2020, 19:52Podobno ruch na torrentowni niesamowicie zmalał, ale ciężko powiedzieć jak zachowa się "półświatek" po takich rewelacjach.
No zobaczymy jak długo bedą trzymać się tego, że "filmy w abonamencie". Bo jak podyktują ceny jak Disney przy Mulan to się okaże, że jednak torrentownia jest spoko wyjściem.
Generalnie gdyby taki system stał się normą, ale te kina jakoś by się trzymały i miałbym opcje seansu kinowego - okej. Ale wątpie aby to zadziałało i dla mnie ten news to katastrofa.
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 20:02Pół biedy czy kino czy dom i jaki ekran. Z perspektywy polskiego użyszkodnika najgorsze jest to, że musi cofnąć się do radosnych lat dwutysięcznych i szukać gdzieś na boku. Daty premier Disney Plus czy HBO Max pojawiają się jedynie w plotkach, co trochę mnie dziwi, bo widzę rozdźwięk między przełomową reformą, a globalną dostępnością. Czy Polacy będą skazani jedynie na polskie filmy? 😀 To byłoby dopiero zahamowanie globalizacji przez koronawirusa 🙂
Ciekawe czy to jest szansa dla kin 4D? Jeśli znacząco obniżą ceny to mogą zaoferować coś czego nie oferuje salon z kanapą. W sumie nigdy się nie skusiłem, zawsze postrzegałem to jako wesołe miasteczko z nadmiarem atrakcji.
Pół biedy czy kino czy dom i jaki ekran. Z perspektywy polskiego użyszkodnika najgorsze jest to, że musi cofnąć się do radosnych lat dwutysięcznych i szukać gdzieś na boku. Daty premier Disney Plus czy HBO Max pojawiają się jedynie w plotkach, co trochę mnie dziwi, bo widzę rozdźwięk między przełomową reformą, a globalną dostępnością. Czy Polacy będą skazani jedynie na polskie filmy? 😀 To byłoby dopiero zahamowanie globalizacji przez koronawirusa 🙂
Ciekawe czy to jest szansa dla kin 4D? Jeśli znacząco obniżą ceny to mogą zaoferować coś czego nie oferuje salon z kanapą. W sumie nigdy się nie skusiłem, zawsze postrzegałem to jako wesołe miasteczko z nadmiarem atrakcji.
Cytat z Mierzwiak data 3 grudnia, 2020, 20:08Pisząc jednak serio:
Myślę że box office i liczba subskrybentów HBO Max, o ile nie zacznie szybować mocno w górę, bardzo szybko zweryfikują ten ruch.
Studio jest teraz w sytuacji w której ich wysokobudżetowe produkcje realnie będą przynosić nawet kilkukrotnie niższe zyski niż mogłyby w tradycyjnym modelu dystrybucyjnym przy normalnie funkcjonujących kinach.
Śmierć kin? A może jednocześnie śmierć rozbuchanych blockbusterów i powrót do bardziej rozsądnych budżetów?
Dziwny ruch, trochę taki wbrew optymizmowi w związku z dostępną przecież niedługo szczepionką.
Pisząc jednak serio:
Myślę że box office i liczba subskrybentów HBO Max, o ile nie zacznie szybować mocno w górę, bardzo szybko zweryfikują ten ruch.
Studio jest teraz w sytuacji w której ich wysokobudżetowe produkcje realnie będą przynosić nawet kilkukrotnie niższe zyski niż mogłyby w tradycyjnym modelu dystrybucyjnym przy normalnie funkcjonujących kinach.
Śmierć kin? A może jednocześnie śmierć rozbuchanych blockbusterów i powrót do bardziej rozsądnych budżetów?
Dziwny ruch, trochę taki wbrew optymizmowi w związku z dostępną przecież niedługo szczepionką.
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 20:12Z artykułu na THR wynika, że daty zagranicznych premier zostaną utrzymane, ale mogę sobie wyobrazić sytuację w której kina są dalej zamknięte, a film pojawia się jedynie na HBO Max. Nie jest to jakaś fantastyka. Ogólnie nowe działania wytwórni wyglądają tak jakby zupełnie olali już dzielenie się tortem z kimkolwiek, czy to sieciami kin, czy dystrybutorami zagranicą. I to właśnie wbrew takiemu optymizmowi o którym pisze Mierzwiak, jak i wyraźnej chęci społeczeństwa do zakończenia tej ponurej zabawy i powrotu do normalności.
Z artykułu na THR wynika, że daty zagranicznych premier zostaną utrzymane, ale mogę sobie wyobrazić sytuację w której kina są dalej zamknięte, a film pojawia się jedynie na HBO Max. Nie jest to jakaś fantastyka. Ogólnie nowe działania wytwórni wyglądają tak jakby zupełnie olali już dzielenie się tortem z kimkolwiek, czy to sieciami kin, czy dystrybutorami zagranicą. I to właśnie wbrew takiemu optymizmowi o którym pisze Mierzwiak, jak i wyraźnej chęci społeczeństwa do zakończenia tej ponurej zabawy i powrotu do normalności.
Cytat z Kuba data 3 grudnia, 2020, 20:15Ale warto w tym momencie zadać istotne pytanie - czy od paru lat Warner funkcjonuje w sposób klarowny, jasny i zgodny z tym co ktokolwiek mógłby zakładać?
Ale warto w tym momencie zadać istotne pytanie - czy od paru lat Warner funkcjonuje w sposób klarowny, jasny i zgodny z tym co ktokolwiek mógłby zakładać?
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 20:18Nie, przynajmniej w dziale ekranizacji komiksów 🙂 Ale ich logo też jakby miało kiedyś większy prestiż, nad czym wielokrotnie ubolewał na blogu użytkownik Juby.
To jest zrobienie dwóch kroków w przyszłość, postawienie na streaming i założenie, że kina zostaną w ciągu 5 lat przerobione na Auchan, kręgielnie lub dyskoteki. Tak to moim zdaniem należy interpretować.
Nie, przynajmniej w dziale ekranizacji komiksów 🙂 Ale ich logo też jakby miało kiedyś większy prestiż, nad czym wielokrotnie ubolewał na blogu użytkownik Juby.
To jest zrobienie dwóch kroków w przyszłość, postawienie na streaming i założenie, że kina zostaną w ciągu 5 lat przerobione na Auchan, kręgielnie lub dyskoteki. Tak to moim zdaniem należy interpretować.
Cytat z Szaman data 3 grudnia, 2020, 20:27Cinemark zaskoczone i na razie zagrało na czas. Przy okazji, jakie będą teraz decyzje Disneya? W rękach mają narzędzie znacznie potężniejsze niż HBO Max...
https://twitter.com/DEADLINE/status/1334578982159790080
Cinemark zaskoczone i na razie zagrało na czas. Przy okazji, jakie będą teraz decyzje Disneya? W rękach mają narzędzie znacznie potężniejsze niż HBO Max...
Cinemark Responds To Earth-Shattering Warner Bros-HBO Max 2021 Theatrical Slate Decision https://t.co/HnUJLCvFA7
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) December 3, 2020