aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 33 of 533Next
Cytat z Kuba data Grudzień 3, 2020, 20:21

W domu Nolanów pewnie wesoła atmosfera.

Czekam na list otwarty z podpisami X filmowców 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ja licze, że tym razem podejmą nieco bardziej zaangażowane działania.

Ale numer Nolana szef WB na pewno zablokował.

E tam, pobiadolą, a potem usłyszą od Finchera, że mógł robić tysiące dubli na planie netflixowego Manka i przestaną.

HBO Max w Polsce w drugiej połowie przyszłego roku.

https://twitter.com/naEKRANIEpl/status/1334580354926190593

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Andy Garcia Is Ready To Star In & Direct ‘The Godfather Part IV’ As Long As He Has Coppola’s Blessing

Dla rozluźnienia - Andy Garcia snuje fantazje

Powstanie tuż po Pasji 2 🙂

Która, przypomnijmy, będzie największym filmem w historii ludzkości! (i to prawie dokładny cytat)

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Szaman data Grudzień 3, 2020, 20:34

HBO Max w Polsce w drugiej połowie przyszłego roku.

I to jest pozytywny news.

Osobiście mając do wyboru 4K HDR w domowym zaciszu i kino z zaledwie 2K (i bonusem w postaci widowni i smrodu żarcia :P) wybieram to pierwsze, tak, wiem, samemu przyczyniając się do śmierci kin, ale też uważam że jak długo będzie możliwość chodzenia do kina tak długo większość (?) ludzi z tego nie zrezygnuje.

Tylko właśnie - skoro już, to chciałbym z tego wyboru korzystać legalnie.

Czyli zawrót głowy w box office będzie mniejszy także w 2021 roku. Smutek. Na szczęście nie oznacza to śmierci kin, ani początku ich końca, więc dobrze. No i druga sprawa, Warner Bros. ogłosiło swoje plany, ale - tak jak pokazują to doniesienia, które także już tu się pojawiły - nie wzięli pod uwagę zdania innych, więc nie do końca wiadomo, czy wypali to zgodnie z założeniami. Dobra, z jednej strony kina są przyparte do muru, bo jak chcą przetrwać, to muszą coś pokazywać, a WB dostarcza potrzebny materiał, ale z drugiej strony sytuacja z koronawirusem może się poprawić na tyle, że to kina znów będą mogły zacząć stawiać warunki. Decyzja odważna i niespodziewana, ale wydaje się trochę nieprzemyślana. Poza tym zapewne podjęta w dużym stopniu pod naciskiem AT&T. Wierzę WB, że chcą być nadal lojalni wobec kin.

Marku, a skąd pewność, że to nie początek końca? Michał Oleszczyk dobrze napisał na Facebooku, że widzowie nie dadzą sobie łatwo odebrać takiego cukierka.

Przyznam, że odkąd już ogłoszono polską wersję HBO Max, to mnie też kusi oglądanie w domowym zaciszu. Zadecyduje pewnie dyspozycja dnia. Nie chce mi się wierzyć, że nowa strategia ominie zagraniczne rynki.

Nie mam pewności, ale próbuję sobie wmówić, że kinom nie grozi śmierć. 😉

Najpierw musimy poczekać i zobaczyć, czy widzowie w ogóle chcą taki cukierek. W ostatnich miesiącach studia wychodziły z różnymi pomysłami na radzenie sobie z pandemią i póki co z większych filmów przetestowano Trolle 2 i Mulan, i chyba w obu przypadkach nie do końca wyszło, skoro zarówno Universal, jak i Disney od czasu tamtych premier zmieniły nieco swoje podejście. Universal poszedł na układ z kinami, a Disney - poza nielicznymi wyjątkami (uniknięcie flopu w postaci Artemis Fowl czy bożonarodzeniowy prezent w postaci Soul) - nadal także trzyma się kin. Co do WB - tak jak pisałem - myślę, że studio chce nadal utrzymać dobre relacje z kinami, hybrydowa dystrybucja jest prawdopodobnie wynikiem nacisków AT&T, które bardzo agresywnie próbuje rozkręcić HBO Max po rozczarowującym starcie. A dodatkowe 15 dolarów na miesiąc wydawane na rozrywkę, żeby zobaczyć jeden czy dwa cukierki na miesiąc, podczas gdy wiele osób ma już znacznie więcej kontentu za podbną cenę na Netfliksie albo za znacznie mniej na Disney+. Nie wiem, jak miałoby to zwrócić budżety tych wszystkich wysokobudżetowych filmów, które produkuje Warner Bros, przynajmniej w najbliższej przyszłości.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

⁸Logosy kilku nadchodzących produkcji: (mogliby zmienić tytuł Matriksa 4 na coś ciekawszego)

Plus:

Theater Stocks Plunge After Warner Bros. Will Release All 2021 Films on HBO Max, Cinemas Simultaneously

https://variety.com/2020/film/news/theater-stocks-warner-bros-hbo-max-matrix-4-dune-1234845702/amp/

Ogarnąć te niechlujne literki i może być Matrix 4 na takim tle.

A GvK ma nawet brzydkie logo

Jest zwiastun Wesela 2.

Kolejny akcyjniak Liama:

Ktoś liczy w ilu już takich filmach zagrał po deklaracji, że zrywa z tego rodzaju kinem? 😉

Oscar Isaac w ekranizacji Metal Gear Solid

Chłop nie ogarnie tych projektów.

Ale casting po zdjęciach jego brody Leto z cyklu tych oczywistych 😛

Grace też jest zdania, że nie ogarnie 🙂

A tam. Przecież nie ma podanej daty startu zdjęć MGS a roli w Moon Knight łatwo nie odpuści. Prędzej zrezygnuj z "Francis and Godfather" lub - niestety - "Armageddon Time".

a jeśli nie odpuści żadnego to chyba będzie to najciekawsza seria projektów jednego aktora od lat. A wszystko ruszy w przyszłym roku wraz z filmem Schradera i Diuną oraz Scenami.

Po ochłonięciu na temat wczorajszych rewelacji napiszę, że one mają pewien wielki plus dla widza i dla studia- kalendarz premier jest trzymany w ryzach, data premiery znowu jest stała, można więc spokojnie i racjonalnie prowadzić kampanię. Przykładowo Matrix 4 wychodzi w grudniu i korona tego nie zmieni, pojawi się albo w kinach, albo w domowym zaciszu, działania promocyjne pozostają takie same, z wyłączeniem zwiastunów przed seansami.

Natomiast nie zgadzam się z argumentem zaprezentowanym wczoraj przez Chrisa Stuckmanna- nie będzie już przeszkadzających widzów, bo zostaną w domach. Ależ będą, oni nigdy nie chodzą do kina pojedynczo i rzadko chodzą do kina na film.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 33 of 533Next