aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 393 of 533Next
Cytat z Szaman data czerwiec 18, 2024, 16:51

Przyznam, że nijak nie mogę skojarzyć tej ściany w 0:43, na której pojawia się nazwisko Eisenberga. A to też Lublin, bo są tam w tle lubelskie tablice rejestracyjne 🙂

Skojarzysz po seansie 😉

To raczej nie jest dobry pomysł. O powrocie do Historii świata słyszałem same złe rzeczy.

Cytat z Szaman data czerwiec 18, 2024, 15:17

Pierwszy Smile był dobrym horrorem złożonym z bardzo oklepanych motywów. Tutaj pomysł "co byłoby gdyby Miley Cyrus była prześladowana przez demona" wydaje się bardziej świeży, ale nie ma w tym zwiastunie niczego ciekawego.

Niby tak, ale dostrzegam możliwość dobrego pobawienia się motywem przytłaczającej sławy i osaczenia przez fanów / paparazzich, publicznych załamań nerwowych, żenujących klipów z udziałem celebryty siejących spustoszenie w mediach społecznościowych itp. Nie wiem na ile starczy twórcom inwencji, ale jest tu potencjał na wyjście poza standardowy horror.

Natomiast to jest świetny, również wizualnie (lustra!) moment:

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data czerwiec 18, 2024, 16:51

Przyznam, że nijak nie mogę skojarzyć tej ściany w 0:43, na której pojawia się nazwisko Eisenberga. A to też Lublin, bo są tam w tle lubelskie tablice rejestracyjne 🙂

Może to nie Lublin tylko jakaś miejscowość pod Lublinem - w tle widać charakterystyczną wieżę

Cytat z Szaman data czerwiec 18, 2024, 15:02

https://youtu.be/Fy7kaI3GKzo?feature=shared

Nie oglądam horrorów, ale zwiastun fajny. No i raczej rzadko się zdarzają horrory, których akcja dzieje się w tym środowisku.

Kojarzę kilka w środowisku pudel metalu, ale wszystkie marnej jakości 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Jeszcze i to zmieści 🙂

Z każdym takim newsem jestem bardziej pewien, że to on miał być tym Movie Criticiem Quentina, zgodnie z jedną z plotek. Branża o tym wie, wraz z kasacją filmu zwolniły mu się najbliższe miesiące i kariera eksplodowała.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Odeszła legenda.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Smutek jak cholera 🙁

Judd Nelson już biegnie 🙂

Cytat z Szaman data czerwiec 20, 2024, 18:08

Odeszła legenda.

Okazuje się, że można być legendą bez nominacji do Oskara.

Już widziałem dzisiaj kilka polskich nagłówków mówiących o zdobywcy Oscara, nawet jeśli honorowego. Jednak musi być u nas szczypta tej magii złotego rycerza, nawet jeśli to aktor zaryzykuję stwierdzenie, znany polskiemu kinomanowi/telewidzowi w każdym wieku.

A propos kariery Donalda. Był taki moment, gdzieś w latach 90tych, gdy wydawało się że utknie w drugiej lidze, a większą, a przynajmniej bardziej spektakularną karierę zrobi Kiefer. Ten jednak po 24 godzinach nie potrafi się odnaleźć. A ojciec, nie grał może w wielkich hitach (poza Hunger Games), ale jego role zawsze były wartością dodaną. Uwielbiałem to jego szaleństwo w oczach. Chyba tylko Christopher Walken mógł się z nim równać w tej kategorii 😉

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

PreviousPage 393 of 533Next