Newsy filmowe
Cytat z Kuba data 24 września, 2024, 21:31Cytat z Szaman data wrzesień 24, 2024, 14:42No ale co w tym zwiastunie jest znakomitego?
Mnie w pełni kupuje to jak to wygląda, sam montaż z doskonałą muzyką i klimat całości. Bałem się odrobinę postmodernistycznej zgrywy z tematu, a zamiast tego Coogler idzie w konkretny horror-thriller, brutalny i zapewne nieźle bawiący się tematem wampiryzmu, jestem na tak, zwłaszcza, że ja sterylności żadnej nie widzę i cała wizualna oprawa szalenie przypadła mi do gustu.
Cytat z Szaman data wrzesień 24, 2024, 14:42No ale co w tym zwiastunie jest znakomitego?
Mnie w pełni kupuje to jak to wygląda, sam montaż z doskonałą muzyką i klimat całości. Bałem się odrobinę postmodernistycznej zgrywy z tematu, a zamiast tego Coogler idzie w konkretny horror-thriller, brutalny i zapewne nieźle bawiący się tematem wampiryzmu, jestem na tak, zwłaszcza, że ja sterylności żadnej nie widzę i cała wizualna oprawa szalenie przypadła mi do gustu.
Cytat z Mierzwiak data 24 września, 2024, 21:45Cytat z Kuba data wrzesień 24, 2024, 21:31cała wizualna oprawa szalenie przypadła mi do gustu.
Tak, wizualnie prezentuje się zacnie, no i mamy kolejny po The Creator film w bardzo szerokim formacie 2,76:1.
Cytat z Kuba data wrzesień 24, 2024, 21:31cała wizualna oprawa szalenie przypadła mi do gustu.
Tak, wizualnie prezentuje się zacnie, no i mamy kolejny po The Creator film w bardzo szerokim formacie 2,76:1.
Cytat z Szaman data 24 września, 2024, 21:48Zwiastun Ciszy nocnej niezły, Kowalski znowu jest kopistą, ale my potrzebujemy horrorowych kopistów. Jednak coś cicho o tym po pokazie w Gdyni, więc chyba nie wyszło.
Zwiastun Ciszy nocnej niezły, Kowalski znowu jest kopistą, ale my potrzebujemy horrorowych kopistów. Jednak coś cicho o tym po pokazie w Gdyni, więc chyba nie wyszło.
Cytat z Marek Pilarski data 24 września, 2024, 21:56Cytat z Szaman data wrzesień 24, 2024, 14:20https://youtu.be/bKGxHflevuk?feature=shared
Jestem na tak
Cytat z Szaman data wrzesień 24, 2024, 14:20
Jestem na tak
Cytat z Mierzwiak data 24 września, 2024, 21:56Świetny zwiastun a sam film zapowiada się bardzo klimatycznie, elementy nadprzyrodzone też nieźle się prezentują, wyczuwam inspirację del Toro.
Świetny zwiastun a sam film zapowiada się bardzo klimatycznie, elementy nadprzyrodzone też nieźle się prezentują, wyczuwam inspirację del Toro.
Cytat z Kuba data 24 września, 2024, 23:06Cytat z Mierzwiak data wrzesień 24, 2024, 21:45Cytat z Kuba data wrzesień 24, 2024, 21:31cała wizualna oprawa szalenie przypadła mi do gustu.
I to też wnosi sporo świeżości w konwencji horrorowej/wampirycznej.
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 24, 2024, 21:45Cytat z Kuba data wrzesień 24, 2024, 21:31cała wizualna oprawa szalenie przypadła mi do gustu.
I to też wnosi sporo świeżości w konwencji horrorowej/wampirycznej.
Cytat z Szaman data 25 września, 2024, 06:27https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1838724186597908878?t=i1SB0JkWsIrNUUXHm41nag&s=19
Martin Scorsese’s ‘JESUS’ movie and ‘FRANK SINATRA’ biopic have been indefinitely postponed.
There was plans to shoot both movies back-to-back this year but that will no longer happen.
(Source: https://t.co/Qpgzh0tr1u) pic.twitter.com/zqOWR7h3yZ
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) September 24, 2024
Cytat z robgordon data 25 września, 2024, 10:40W serialu o młodym Sherlocku nepo-baby na całego 😉 Główną rolę zagra siostrzeniec Fiennesów, a jego brata syn Jeremy Ironsa 😉
W serialu o młodym Sherlocku nepo-baby na całego 😉 Główną rolę zagra siostrzeniec Fiennesów, a jego brata syn Jeremy Ironsa 😉
Cytat z Szaman data 25 września, 2024, 14:19Drugi zwiastun polskich przygód Eisenberga
https://youtu.be/b2et8Vpu7Ls?feature=shared
Drugi zwiastun polskich przygód Eisenberga
Cytat z Szaman data 25 września, 2024, 14:23Z nowych obiektów pojawił się Majdanek w kilku ujęciach. A Culkin gada całkiem jak jego starszy brat gdy wpada do Red Letter Media.
Z nowych obiektów pojawił się Majdanek w kilku ujęciach. A Culkin gada całkiem jak jego starszy brat gdy wpada do Red Letter Media.
Cytat z Szaman data 25 września, 2024, 14:25Widzowie pamiętają o tej serii?
https://twitter.com/KinoAlertPL/status/1838931842994405387?t=JJaMf-Jw6nYACDlf-N4pHg&s=19
Widzowie pamiętają o tej serii?
Oficjalny plakat filmu "U PANA BOGA W KRÓLOWYM MOŚCIE".
„U Pana Boga w Królowym Moście” to kontynuacja kultowej serii „U Pana Boga za piecem”, „U Pana Boga w ogródku” i „U Pana Boga za miedzą”, których akcja rozgrywa się na Podlasiu.
Premiera 25 października w kinach. pic.twitter.com/JDLYlFxBXe
— Kino Alert (@KinoAlertPL) September 25, 2024
Cytat z Mierzwiak data 25 września, 2024, 15:03Stability AI said on Tuesday James Cameron, the director of "Titanic" and "The Terminator" movies, had joined the artificial intelligence startup's board.The meteoric rise of generative AI has drawn Hollywood's attention at a time when production costs have surged.After OpenAI's text-to-video tool Sora created waves in February with its high-quality videos, Hollywood executives and agents met with the company to discuss potential uses for the technology, industry insiders had said.Cameron said the intersection of GenAI and computer-generated imagery will "unlock new ways for artists to tell stories in ways we could have never imagined."
https://www.reuters.com/technology/artificial-intelligence/titanic-director-james-cameron-joins-stability-ai-board-2024-09-24/
Uwielbiam jego filmy, ale mam dla gościa zerowy szacunek przez to co robi i mówi.
Stability AI said on Tuesday James Cameron, the director of "Titanic" and "The Terminator" movies, had joined the artificial intelligence startup's board.The meteoric rise of generative AI has drawn Hollywood's attention at a time when production costs have surged.After OpenAI's text-to-video tool Sora created waves in February with its high-quality videos, Hollywood executives and agents met with the company to discuss potential uses for the technology, industry insiders had said.Cameron said the intersection of GenAI and computer-generated imagery will "unlock new ways for artists to tell stories in ways we could have never imagined."
Uwielbiam jego filmy, ale mam dla gościa zerowy szacunek przez to co robi i mówi.
Cytat z Szaman data 25 września, 2024, 21:25Prosto w szczepionkę 🙂
https://twitter.com/CultureCrave/status/1838978606275727763?t=oNP1l2076KAf2TsoQoKp9g&s=19
Prosto w szczepionkę 🙂
https://twitter.com/CultureCrave/status/1838978606275727763?t=oNP1l2076KAf2TsoQoKp9g&s=19
Cytat z Mierzwiak data 25 września, 2024, 21:26Przynajmniej wiedzieli co się święci, ile to by zarobiło w weekend otwarcia, z $5M?
Przynajmniej wiedzieli co się święci, ile to by zarobiło w weekend otwarcia, z $5M?
Cytat z robgordon data 26 września, 2024, 05:15Od początku powinni celować w streaming, może nawet w serial (w komiksach Hellboy po prostu rozwiązuje raczej mało skomplikowane sprawy, które często kończą się mordobiciem). Zapomina się też że pierwsze dwa filmy (dziś niby kultowe) były co najwyżej niezłe i wielkiego sukcesu finansowego nie odniosły. Hellboy to specyficzny bohater i raczej niszowy. Nie na duży ekran.
Od początku powinni celować w streaming, może nawet w serial (w komiksach Hellboy po prostu rozwiązuje raczej mało skomplikowane sprawy, które często kończą się mordobiciem). Zapomina się też że pierwsze dwa filmy (dziś niby kultowe) były co najwyżej niezłe i wielkiego sukcesu finansowego nie odniosły. Hellboy to specyficzny bohater i raczej niszowy. Nie na duży ekran.
Cytat z Mierzwiak data 26 września, 2024, 13:15W listopadzie w Multikinie:
04.11 - Koszmar z ulicy Wiązów
18 i 24.11 - Se7en
Zakładam, że w obu przypadkach będą to najnowsze remastery; plotka głosi, że przy okazji wersji 4K Fincher coś tam działał z AI więc nie omieszkam sprawdzić, poza tym ogólnie marzyłem by zobaczyć ten film na dużym ekranie 🙂
W listopadzie w Multikinie:
04.11 - Koszmar z ulicy Wiązów
18 i 24.11 - Se7en
Zakładam, że w obu przypadkach będą to najnowsze remastery; plotka głosi, że przy okazji wersji 4K Fincher coś tam działał z AI więc nie omieszkam sprawdzić, poza tym ogólnie marzyłem by zobaczyć ten film na dużym ekranie 🙂