aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 61 of 533Next

A aktorka mnie zupełnie nieznana, przyznam.

Koszmarna w Velvet Buzzsaw, tylko z tego ją kojarzę.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Nie poznałem jej, ale faktycznie źle ją kojarzę z tamtym filmem.

Cytat z Szaman data Luty 12, 2021, 19:34

Koszmarna w Velvet Buzzsaw, tylko z tego ją kojarzę.

Musiałeś mi o tym przypomnieć? 🙂

---

Cringe alert:

https://www.comicbookmovie.com/tv/star_wars/the_mandalorian/the-mandalorian-star-gina-carano-comments-on-firing-announces-new-moviewith-ben-shapiro-a182437#gs.tct7ck

Szybko poszło. I to w dodatku z Benkiem. 🙂

Kurde! Też chcę być tak skanselowany, żeby następnego dnia ustawiała się do mnie kolejka z ofertami pracy 😉

A tak serio, to łapię się na tym, że zwykle po takich newsach, moją pierwszą myślą jest, że faktycznie, trochę niefajnie jest wyrzucać kogoś z roboty za poglądy, nawet głupie. Ale szybko przychodzi otrzeźwienie i myślę, że wkrótce pozbędę się tego odruchu.

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

U mnie dokładnie tak samo. Niby niefajnie, ale potem poglądy robią się coraz bardziej skrajne, narasta radykalizm i zaraża wszystkich wokół.

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

Zack to jest pojebany 😀

Nie wierze, że Whedon wyciął to cudo

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Brakowało mi tych mhhrrrocznych snyderowskich wizualiów i klimatycznego oświetlenia!

Mnie to Batflecka brakowało bo od czasu premiery SS żadnej produkcji z nim 🙁

Znalezione obrazy dla zapytania: batman justice league smiling

Nie wiem kto wpadł na ten poroniony pomysł z takim a nie innym formatem obrazu. Przez to pierwszy raz film Snydera momentami zdaje sie być faktycznie nieczytelny. Oby nikt tego nie wypuścił.

A poza tym wygląda dokładnie jak to co chciałem zobaczyć w 2017 roku

Hmmmm.. a nie miało być o 18:14?

Ale wyciekł wiec wrzucili szybciej

Leto ekstra! Klimacik i snyderowska kolorystyka - mniam 🙂

Ale format obrazu poroniony, to nie wygląda dobrze nawet na moich 65 calach :/ Co innego produkcje kręcone faktycznie pod 4:3, jakieś kameralne filmy czy np. zabawa formatem jak w WandaVision, ale nie w takim filmie do cholery. Zack nie rozumie że telewizor to nie to samo co ekran IMAXa?

Warto zauważyć, że scena Batman-Joker to chyba pierwszy filmowy występ Afflecka po wyjściu na prostą (A Way Back to jeszcze końcówka tamtego okresu), nie powiem, dość to symboliczne 😛

Fanem Snydera w DCEU nie jestem, ale uczciwie będzie zobaczyć jego w pełni autorską wersję i może tamta zszywka odejdzie w zapomnienie.

A z tym 4:3 to tak na serio? To byłby chyba pierwszy w historii blockbuster za grube miliony w tym formacie.

Nikt jeszcze nie spytał Snydera o ten format obrazu? Strasznie to zniechęca. Zwiastun na wzruszenie ramion, ale obejrzę dla porównania. Zwłaszcza tego co ma do zaproponowania Leto w swojej drugiej szansie od losu.

Niby dośc prawdopodobna jest limitowana dystrybucja w IMAXach więc chyba 4:3 nie ma prawa się utrzymać. Oby bo przecież m.in sekwencje w kanałach walk są nieczytelne. Podobnie urywki z teaserów z atakiem Steppenwolfa na Themyscire. To zwyczajnie nie jest film pod taki format.

Nie obraziłbym się na miniserial dziejący się w klimatach tego Knightmare Worldu, tu chyba drzemie największy potencjał z tych snyderowskich pomysłów.

Trailer z "Hallelujah" lepszy. Nie rozumiem zdziwienia formatem obrazu, o 4:3 widomo od dawna. Ogólnie wygląda nieźle, czekam i pewnie będę starał się obejrzeć jak najszybciej (starszy brat, do którego będę jechał w weekend ma HBO GO, ale jeśli film pojawi się w sieci już w czwartek, będzie fajnie). Leto zdecydowanie bardziej opanowany, jeszcze może wyjść z ludzi, tzn. na Jokera.

No to skąd ten poroniony pomysł aby pokazywać wielkie bitwy w 4:3 w 2021 roku?

PreviousPage 61 of 533Next