aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 62 of 533Next

Skąd poroniony pomysł na pokazywanie wielkich bitew złożonych w 90% z CGI nakręconych w sposób niemalże monochromatyczny na dodatek z milionem postaci w kadrze i wybuchami na każdym możliwym planie w 4:3? To będzie nieoglądalne

Zwłaszcza, że film był kręcony pierwotnie w zupełnie innym formacie

THIS IS (SP)ART(A)!!!

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Kuba data Luty 15, 2021, 10:32

Sorry, ale piszesz nieprawdę. Od początku JL było kręcone w 4 : 3, Snyder od dawna o tym pisał, zakochał się w formacie IMAX (pełnym, analogowym) podczas kręcenia kilku scen do BvS, więc JL w całości nakręcił w takim aspect ratio. Do wersji kinowej obraz miał być przycięty do 1,78 : 1, ale przy premierze na HBO Max Zack uznał że nie ma takiej potrzeby i chce pokazać całość.

Wyłamię się, bo mi ten pomysł się podoba, mimo że pewnie będę musiał obejrzeć ze trzy razy, aby wszystko wyłapać. 😀

Wiele filmów, z czego większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, w rzeczywistości kręconych jest w 4:3,. co nie znaczy że w takiej postaci powinny być oglądane.

Osobiście cały czas mam nadzieję że to 4:3 to tylko popisówka na potrzeby trailerów i film będzie jednak w 1,78:1. (tak jak pierwszy teaser). 4:3 niech sobie zostawi dla swojej kolejnej fanaberii czyli wersji czarno-białej 🙂

Cytat z Juby data Luty 15, 2021, 11:49
Cytat z Kuba data Luty 15, 2021, 10:32

Sorry, ale piszesz nieprawdę. Od początku JL było kręcone w 4 : 3, Snyder od dawna o tym pisał, zakochał się w formacie IMAX (pełnym, analogowym) podczas kręcenia kilku scen do BvS, więc JL w całości nakręcił w takim aspect ratio. Do wersji kinowej obraz miał być przycięty do 1,78 : 1, ale przy premierze na HBO Max Zack uznał że nie ma takiej potrzeby i chce pokazać całość.

Wyłamię się, bo mi ten pomysł się podoba, mimo że pewnie będę musiał obejrzeć ze trzy razy, aby wszystko wyłapać. 😀

A to w porządku bo byłem przekonany, że jest inaczej.

Jutro pierwszy zwiastun.

Plakat mi się nie podoba. I to bardzo nie podoba.

A mnie się podoba.

Wygląda jakby promował występ Lady Gagi w Sin City 2, a czcionki przypominają zbuntowaną na wiosnę kolekcję Reserved, ale plusuje tym, że w życiu nie spodziewałbym się takiego plakatu po live action Disneya.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Pierwsza monetyzacja najnowszego sukcesu Netflixa.

W czwartek pierwszy zwiastun Mortal Kombat

Zabawię się w krytyka Variety- to jest totalny miscast i to powinna być Margot Robbie! 😀 A tak poważnie, coś jest tutaj nie tak, nie wierzę w jej podłość. Sprawia wrażenie wyśmiewanej kujonki o dobrym sercu, która postanawia, że od pierwszej lekcji w poniedziałek będzie zimną suką i świat zapłaci za swoje.

No i w sumie nie wiem o co w tym chodziło, czy ona ma jakieś magiczne moce? Czy to jest film familijny czy dla dorosłych? Dokąd prowadzi zrobienie aktorskiej ekranizacji polegającej na skupieniu się na psychice Glenn Close, a nie właścicielach piesków?

A ja oglądałem wczoraj Stewardessę i ciągle miałem wrażenie, że ta Pani byłaby idealna do roli Cruelli

Znalezione obrazy dla zapytania: Michelle Gomez

Cytat z Szaman data Luty 17, 2021, 14:28

Zabawię się w krytyka Variety- to jest totalny miscast i to powinna być Margot Robbie! 😀 A tak poważnie, coś jest tutaj nie tak, nie wierzę w jej podłość. Sprawia wrażenie wyśmiewanej kujonki o dobrym sercu, która postanawia, że od pierwszej lekcji w poniedziałek będzie zimną suką i świat zapłaci za swoje.

No i w sumie nie wiem o co w tym chodziło, czy ona ma jakieś magiczne moce? Czy to jest film familijny czy dla dorosłych? Dokąd prowadzi zrobienie aktorskiej ekranizacji polegającej na skupieniu się na psychice Glenn Close, a nie właścicielach piesków?

1. Margot byłaby po prostu Harley DeVil Quinn, więc to dopiero byłby miscast 😉
  2. Wydaje mi się, że Emma DeVil nie będzie zła. To będzie raczej ktoś w stylu antybohaterów Marvela/DC. Właśnie coś jak Harley Quinn.
  3. Będą się skupiać na psychice Glenn Close? 😉 Wydaje mi się, że ten film będzie nieco bardziej dla dorosłych niż wersja z Glenn.

Chodziło mi o to, że wyobrażam sobie burzę mózgów podczas której ktoś rzucił a co jakby w tej aktorskiej ekranizacji skupić się na Close, a nie na pieskach. Kalendarium produkcji nie znam, ale sam zwiastun jest też na pewno pokłosiem sukcesu Jokera.

Bardziej mi się podoba od tego wczorajszego.

Cytat z Szaman data Luty 16, 2021, 18:58

Wygląda jakby promował występ Lady Gagi w Sin City 2,

W sumie pasowałaby chyba nawet do tej roli. A teraz zagra jakby Cruellę, ale w prawdziwym życiu. 😛

Cytat z Szaman data Luty 17, 2021, 18:14

Kalendarium produkcji nie znam, ale sam zwiastun jest też na pewno pokłosiem sukcesu Jokera.

Film był kręcony w drugiej połowie 2019 roku, po tym jak już wyszedł pierwszy zwiastun Jokera. W sumie nie zauważyłem podobieństw za pierwszym razem, ale teraz jeszcze raz zobaczyłem, i faktycznie przywodzi go na myśl, i to nawet mocno.

Cytat z Szaman data Luty 17, 2021, 14:28

Właśnie mam podobne wątpliwości. Kto jest grupą docelową dla tego filmu? Dla dzieci to raczej nie jest, a czy dorośli będą zainteresowani postacią z filmów dla dzieci? Wydaje się, że przekaz ma mieć feministyczny.

To A w imieniu Emmy na plakacie to niby jakieś odniesienie do Anarchii?

PreviousPage 62 of 533Next