Newsy filmowe
Cytat z Mierzwiak data 26 lutego, 2021, 20:22Cytat z Szaman data Luty 26, 2021, 20:19Myślałem, że będzie wyglądać jakoś... efektowniej?
Zestaw LEGO czy strój bohatera? 😀
Cytat z Szaman data Luty 26, 2021, 20:19Myślałem, że będzie wyglądać jakoś... efektowniej?
Zestaw LEGO czy strój bohatera? 😀
Cytat z robgordon data 26 lutego, 2021, 20:29Ten Czarny Superman brzmi nieźle. Oczywiście pomijając całą (mniej lub bardziej spodziewaną) internetową gównoburzę. Nie zamyka to na dodatek drogi przed Heńkiem. Czekam na kolejne wieści.
Ten Czarny Superman brzmi nieźle. Oczywiście pomijając całą (mniej lub bardziej spodziewaną) internetową gównoburzę. Nie zamyka to na dodatek drogi przed Heńkiem. Czekam na kolejne wieści.
Cytat z Szaman data 26 lutego, 2021, 20:39Zaczynam się zastanawiać czy pewna gra między Cavillem i Warnerem w ogóle do czegoś prowadziła. Czy była w tym jakaś autentyczna chęć, czy może jednej stronie było szkoda i roli i kasy, ale miała już serce w Wiedźminie, a druga strona głowę w sukcesie Black Panther. W tej sytuacji nie było komu przeciąć pępowiny.
Zaczynam się zastanawiać czy pewna gra między Cavillem i Warnerem w ogóle do czegoś prowadziła. Czy była w tym jakaś autentyczna chęć, czy może jednej stronie było szkoda i roli i kasy, ale miała już serce w Wiedźminie, a druga strona głowę w sukcesie Black Panther. W tej sytuacji nie było komu przeciąć pępowiny.
Cytat z Mierzwiak data 26 lutego, 2021, 20:46Jeśli Michael B. Jordan zagra Supermana zgodnie z nie tak dawnymi plotkami to z miejsca <3, co nie zmienia faktu, że będzie mi bardzo smutno jeśli Cavill już nigdy nie założy kostiumu.
Jeśli Michael B. Jordan zagra Supermana zgodnie z nie tak dawnymi plotkami to z miejsca <3, co nie zmienia faktu, że będzie mi bardzo smutno jeśli Cavill już nigdy nie założy kostiumu.
Cytat z Szaman data 26 lutego, 2021, 20:48Niech dadzą mu trochę dłuższe włosy, aby nie był tylko Creedem w dziwnym ringowym stroju po ojcu i jestem na tak. Co do Henry'ego, 18 marca można teraz traktować jako jego wielkie pożegnanie, ale stawiam, że jednak pojawi się we Flashu.
Tymczasem nowy projekt Christiana Bale'a
https://twitter.com/BDisgusting/status/1365384841068478467?s=19
Niech dadzą mu trochę dłuższe włosy, aby nie był tylko Creedem w dziwnym ringowym stroju po ojcu i jestem na tak. Co do Henry'ego, 18 marca można teraz traktować jako jego wielkie pożegnanie, ale stawiam, że jednak pojawi się we Flashu.
Tymczasem nowy projekt Christiana Bale'a
‘The Pale Blue Eye’: Christian Bale Starring in Murder-Mystery That Features Edgar Allan Poe as a Character https://t.co/xOggo6dFnq
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) February 26, 2021
Cytat z Szaman data 27 lutego, 2021, 11:54Zach Braff wraca do reżyserii. W głównych rolach Florence Pugh i Morgan Freeman.
https://www.filmweb.pl/news/%22A+Good+Person%22%3A+Morgan+Freeman+jako+niedosz%C5%82y+te%C5%9B%C4%87+Florence+Pugh-141471
Zach Braff wraca do reżyserii. W głównych rolach Florence Pugh i Morgan Freeman.
Cytat z robgordon data 27 lutego, 2021, 12:04"Film opowie historię Allison (Pugh), której świat rozpada się po tragicznym wypadku. Z pomocą niedoszłego teścia (Freeman) bohaterka próbuje uporać się z wewnętrznymi demonami i rozpocząć życie na nowo."
Hehe. Jak zaspoilerować film, pozornie nie spoilerując 😉
"Film opowie historię Allison (Pugh), której świat rozpada się po tragicznym wypadku. Z pomocą niedoszłego teścia (Freeman) bohaterka próbuje uporać się z wewnętrznymi demonami i rozpocząć życie na nowo."
Hehe. Jak zaspoilerować film, pozornie nie spoilerując 😉
Cytat z Szaman data 27 lutego, 2021, 12:06Już chyba całkiem się uodparniam na spoilery, bo tak czytam i czytam i nie wiem. Wygląda na standardowe "okruchy życia" i ciężko tutaj cokolwiek mocno spoilerować. Że zginał narzeczony? No zginie jeszcze pewnie przed planszą tytułową.
Już chyba całkiem się uodparniam na spoilery, bo tak czytam i czytam i nie wiem. Wygląda na standardowe "okruchy życia" i ciężko tutaj cokolwiek mocno spoilerować. Że zginał narzeczony? No zginie jeszcze pewnie przed planszą tytułową.
Cytat z Szaman data 27 lutego, 2021, 13:26A tak ogólnie, warto jeszcze zauważyć, odkąd Braff jest z Pugh to mocno wziął się do roboty. W dwa lata 5 filmów i reżyserski projekt, chyba ma na niego dobry wpływ. Wiem, że obecnie, w branży niezbyt mile widziane są związki z taką różnicą wieku, ale ja tam im kibicuje. Są dorośli i wiedzą co robią, a jak komuś przeszkadza, że Florence miała 5 lat w trakcie premiery Scrubs, to nie wiem, niech zajmie się rozwodem Kanye Westa, czy coś.
A tak ogólnie, warto jeszcze zauważyć, odkąd Braff jest z Pugh to mocno wziął się do roboty. W dwa lata 5 filmów i reżyserski projekt, chyba ma na niego dobry wpływ. Wiem, że obecnie, w branży niezbyt mile widziane są związki z taką różnicą wieku, ale ja tam im kibicuje. Są dorośli i wiedzą co robią, a jak komuś przeszkadza, że Florence miała 5 lat w trakcie premiery Scrubs, to nie wiem, niech zajmie się rozwodem Kanye Westa, czy coś.
Cytat z Marek Pilarski data 27 lutego, 2021, 13:35Mnie bardziej przeszkadzało to, że Pugh grała w pewnym momencie trzynastolatkę w Little Women. 😛
Mnie bardziej przeszkadzało to, że Pugh grała w pewnym momencie trzynastolatkę w Little Women. 😛
Cytat z robgordon data 27 lutego, 2021, 13:42Wydaje się, że Florence jest kobietą z ikrą (jak jej postacie). I myślę, że to bardziej partnerski związek niż te, w których młoda aktorka jest po prostu dziewczyną znanego aktora/reżysera/muzyka.
Wydaje się, że Florence jest kobietą z ikrą (jak jej postacie). I myślę, że to bardziej partnerski związek niż te, w których młoda aktorka jest po prostu dziewczyną znanego aktora/reżysera/muzyka.
Cytat z Mierzwiak data 27 lutego, 2021, 13:51Cytat z Szaman data Luty 27, 2021, 12:06Że zginał narzeczony? No zginie jeszcze pewnie przed planszą tytułową.
O trailerze który to pokaże nie wspominając.
Cytat z Szaman data Luty 27, 2021, 12:06Że zginał narzeczony? No zginie jeszcze pewnie przed planszą tytułową.
O trailerze który to pokaże nie wspominając.
Cytat z Juby data 27 lutego, 2021, 16:03Cytat z Szaman data Luty 26, 2021, 18:20No i po Cavillu
https://twitter.com/DEADLINE/status/1365347191196418055?s=19
https://twitter.com/Borys_Kit/status/1365356663453011969?s=19
Je*ać ten reboot, Warner Bros. i całe to uniwersum. - Juby
Cavill mógłby grać tę rolę jeszcze 10 lat, ale zamiast tego wolą robić kolejny restart. Superman ma tylu świetnych przeciwników, tyle świetnych historii, i nic. Warner w ogóle tego nie wykorzystuje, ciągle tylko origin, origin, Luthor i Zod, i tak przez 45 lat. Zero pomysłów jak to pociągnąć dalej (no chyba że w serialach telewizyjnych). Teraz mają okazję, mogą nakręcić dalsze losy Supermana-Cavilla w uniwersum z którym przecież dalej cośtam próbują robić, ale zamiast tego wolą kombinować i robić coś, czego nikt nie potrzebuje i nikt o takiego Supermana nie krzyczał. Way to go!
Batman na przykład doczekał się już tylu filmowych historii, tylu konwencji, tylu interpretacji, że po filmie Matta Reevesa z przyjemnością obejrzałbym wersję bez Bruce'a Wayne'a, na pewno Batman Beyond, dałbym szansę nawet Future State z czarnoskórym Batmanem, nie mówiąc już o solowych filmach o Nightwingu, lub Batgirl. To zawsze byłoby coś nowego. W przypadku przygód Supermana w kinie na razie niewiele się ruszyło od 1981 roku, a to co się ruszyło nie wyszło dość dobrze / nie wykorzystało w pełni potencjału. Jest sporo rzeczy nad którymi powinni popracować przy kolejnym filmowym Supermanie i żadną z nich nie jest casting roli głównej, tu akurat trafili w dziesiątkę w 2011 roku. Jak chcą robić "reboot", to taki jak z The Suicide Squad - olewają film Ayera, ale Harley, Flag, Bumerang i Waller wracają ci sami.
Zmiana koloru skóry kultowej postaci po +80 latach od jej powstania to nigdy nie jest dobry pomysł. Wprowadzanie Supermana-nie Clarka Kenta, o którym prawie nikt nie słyszał (ja pierwsze słyszę, a uważam się za fana, który trochę w życiu rzeczy z nim przeczytał / obejrzał) uważam za kiepski pomysł. Zresztą, mogliby robić z Supermanem różne rzeczy, gdyby tak jak Batman został on przemielony na wszelkie możliwe sposoby przez kino. Ale nie był.
Michael B. Jordan to bardzo utalentowany aktor, ale grał już dwóch komiksowych bohaterów (Johnny Storm i Killmonger) i to zupełnie inny typ charyzmy niż Superman. Byłby równie trafionym pomysłem, co obsadzenie Jackiego Chana w roli Blade'a, IMHO.
To tyle z wylewania moich frustracji po wczorajszych doniesieniach...
Cytat z Szaman data Luty 26, 2021, 18:20No i po Cavillu
‘Superman’ Reboot In The Works At Warner Bros With Ta-Nehisi Coates Writing, J.J. Abrams Producing https://t.co/57txgBWE9q
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) February 26, 2021
https://twitter.com/Borys_Kit/status/1365356663453011969?s=19
Je*ać ten reboot, Warner Bros. i całe to uniwersum. - Juby
Cavill mógłby grać tę rolę jeszcze 10 lat, ale zamiast tego wolą robić kolejny restart. Superman ma tylu świetnych przeciwników, tyle świetnych historii, i nic. Warner w ogóle tego nie wykorzystuje, ciągle tylko origin, origin, Luthor i Zod, i tak przez 45 lat. Zero pomysłów jak to pociągnąć dalej (no chyba że w serialach telewizyjnych). Teraz mają okazję, mogą nakręcić dalsze losy Supermana-Cavilla w uniwersum z którym przecież dalej cośtam próbują robić, ale zamiast tego wolą kombinować i robić coś, czego nikt nie potrzebuje i nikt o takiego Supermana nie krzyczał. Way to go!
Batman na przykład doczekał się już tylu filmowych historii, tylu konwencji, tylu interpretacji, że po filmie Matta Reevesa z przyjemnością obejrzałbym wersję bez Bruce'a Wayne'a, na pewno Batman Beyond, dałbym szansę nawet Future State z czarnoskórym Batmanem, nie mówiąc już o solowych filmach o Nightwingu, lub Batgirl. To zawsze byłoby coś nowego. W przypadku przygód Supermana w kinie na razie niewiele się ruszyło od 1981 roku, a to co się ruszyło nie wyszło dość dobrze / nie wykorzystało w pełni potencjału. Jest sporo rzeczy nad którymi powinni popracować przy kolejnym filmowym Supermanie i żadną z nich nie jest casting roli głównej, tu akurat trafili w dziesiątkę w 2011 roku. Jak chcą robić "reboot", to taki jak z The Suicide Squad - olewają film Ayera, ale Harley, Flag, Bumerang i Waller wracają ci sami.
Zmiana koloru skóry kultowej postaci po +80 latach od jej powstania to nigdy nie jest dobry pomysł. Wprowadzanie Supermana-nie Clarka Kenta, o którym prawie nikt nie słyszał (ja pierwsze słyszę, a uważam się za fana, który trochę w życiu rzeczy z nim przeczytał / obejrzał) uważam za kiepski pomysł. Zresztą, mogliby robić z Supermanem różne rzeczy, gdyby tak jak Batman został on przemielony na wszelkie możliwe sposoby przez kino. Ale nie był.
Michael B. Jordan to bardzo utalentowany aktor, ale grał już dwóch komiksowych bohaterów (Johnny Storm i Killmonger) i to zupełnie inny typ charyzmy niż Superman. Byłby równie trafionym pomysłem, co obsadzenie Jackiego Chana w roli Blade'a, IMHO.
To tyle z wylewania moich frustracji po wczorajszych doniesieniach...
Cytat z Marek Pilarski data 27 lutego, 2021, 17:13Dzięki, to ważne, żeby wyrzucać z siebie frustracje. 🙂
Dzięki, to ważne, żeby wyrzucać z siebie frustracje. 🙂
Cytat z Szaman data 1 marca, 2021, 15:40Godzilla i Kong na rozkładówce
https://twitter.com/totalfilm/status/1366387832374374402?s=19
Godzilla i Kong na rozkładówce
Let's get ready to rumble! The monstrous clash of the century #GodzillaVsKong headlines the new issue of Total Film – available on newsstands this Friday.
Exclusive subscribers cover on the way to subs now! Subscribe here and never miss an issue again: https://t.co/wJhUedtJMo pic.twitter.com/9BzrsvuOVy
— Total Film (@totalfilm) March 1, 2021
Cytat z Kuba data 1 marca, 2021, 17:31Cytat z Mierzwiak data Luty 26, 2021, 20:46Jeśli Michael B. Jordan zagra Supermana zgodnie z nie tak dawnymi plotkami to z miejsca <3, co nie zmienia faktu, że będzie mi bardzo smutno jeśli Cavill już nigdy nie założy kostiumu.
Myśle, że moze założyć we Flashu, na podobnej zasadzie co Affleck - żeby pokazać jego wymazanie z rzeczywistości i uzasadnienie wprowadzenia nowej wersji.
Superman jest mi co do zasady obojętny, bardziej czekam na przygody Supergirl (bardzo się zdziwie jak ten film pod batutą Abramsa nie będzie czymś na kształt Superman&Supergirl) i nie obraziłbym się jakby go zagrał Jordan, zwłaszcza, że byłby rewelacyjnym Supermanem a niektórzy mogliby znowu popłakać o upadku cywilizacji zachodu.
Cytat z Mierzwiak data Luty 26, 2021, 20:46Jeśli Michael B. Jordan zagra Supermana zgodnie z nie tak dawnymi plotkami to z miejsca <3, co nie zmienia faktu, że będzie mi bardzo smutno jeśli Cavill już nigdy nie założy kostiumu.
Myśle, że moze założyć we Flashu, na podobnej zasadzie co Affleck - żeby pokazać jego wymazanie z rzeczywistości i uzasadnienie wprowadzenia nowej wersji.
Superman jest mi co do zasady obojętny, bardziej czekam na przygody Supergirl (bardzo się zdziwie jak ten film pod batutą Abramsa nie będzie czymś na kształt Superman&Supergirl) i nie obraziłbym się jakby go zagrał Jordan, zwłaszcza, że byłby rewelacyjnym Supermanem a niektórzy mogliby znowu popłakać o upadku cywilizacji zachodu.
Cytat z Kuba data 1 marca, 2021, 22:23https://www.hollywoodreporter.com/news/berlin-pre-sale-projects-of-the-pandemic-where-are-they-now
Trochę informacji o paru projektach które zdawały się zaginąć w trakcie pandemii, przede wszystkim o autobiograficznym projekcie Jamesa Graya który jednak powstanie a zdjęcia maja ruszyć na jesieni. Fajnie, że nie zdecydował się na siłe kręcić teraz bo pewnie wiązałoby się to z recastem Isaaca, De Niro i Blanchett.
https://www.hollywoodreporter.com/news/berlin-pre-sale-projects-of-the-pandemic-where-are-they-now
Trochę informacji o paru projektach które zdawały się zaginąć w trakcie pandemii, przede wszystkim o autobiograficznym projekcie Jamesa Graya który jednak powstanie a zdjęcia maja ruszyć na jesieni. Fajnie, że nie zdecydował się na siłe kręcić teraz bo pewnie wiązałoby się to z recastem Isaaca, De Niro i Blanchett.
Cytat z Marek Pilarski data 1 marca, 2021, 22:33Variaty piszą o polskim filmie o Kościuszcze. Reżyseruje Maślona od Ataku Paniki. Nie miał on kręcić czegoś o Podhalu czy jakiegoś innego filmu? Chyba całkiem niedawno pisaliśmy tutaj o tym..
https://twitter.com/Variety/status/1366479654366949379?s=20
Variaty piszą o polskim filmie o Kościuszcze. Reżyseruje Maślona od Ataku Paniki. Nie miał on kręcić czegoś o Podhalu czy jakiegoś innego filmu? Chyba całkiem niedawno pisaliśmy tutaj o tym..
Pawel Maslona to Direct Big-Budget Drama on Revolutionary War Hero Kosciuszko (EXCLUSIVE) https://t.co/Eq3muC0S0U
— Variety (@Variety) March 1, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 1 marca, 2021, 22:34A tego pana po prawej kojarzę, chyba nawet ma polubiony fanpage BOZG albo przynajmniej kiedyś coś lajkował u nas.
A tego pana po prawej kojarzę, chyba nawet ma polubiony fanpage BOZG albo przynajmniej kiedyś coś lajkował u nas.
Cytat z Marek Pilarski data 1 marca, 2021, 22:44Jest pierwsze 65 recenzji Raya and the Last Dragon.
[spoiler]
[/spoiler]
Jest pierwsze 65 recenzji Raya and the Last Dragon.