Newsy filmowe
Cytat z Mierzwiak data 29 marca, 2021, 23:16Świetny wybór!
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/amanda-seyfried-replaces-kate-mckinnon-in-hulus-elizabeth-holmes-drama
Świetny wybór!
Cytat z Szaman data 30 marca, 2021, 16:10Drugi zwiastun. Moim zdaniem w 1:51 dali ostatnią scenę filmu i na widzów czeka ten sam twist co w jakichś z głowy mówiąc trzech albo czterech częściach cyklu. Wygląda mocno przeciętnie, ani nie szokuje brudem, ani gore, ot znowu to samo, tylko tym razem ze znanymi gębami, a nie tanimi w utrzymaniu weteranami w stylu Calluma Keitha Rennie czy Seana Patricka Flannery.
https://www.youtube.com/watch?v=gzy6ORqE9IY
Drugi zwiastun. Moim zdaniem w 1:51 dali ostatnią scenę filmu i na widzów czeka ten sam twist co w jakichś z głowy mówiąc trzech albo czterech częściach cyklu. Wygląda mocno przeciętnie, ani nie szokuje brudem, ani gore, ot znowu to samo, tylko tym razem ze znanymi gębami, a nie tanimi w utrzymaniu weteranami w stylu Calluma Keitha Rennie czy Seana Patricka Flannery.
Cytat z Kuba data 30 marca, 2021, 18:24FilmStage podało, że w przyszłym tygodniu w NY Guadagnino rusza z "Bones and All". Czyli kolejny gracz oscarowy..ale no nie powiem, wybrał najmniej oczekiwany przeze mnie projekt 😛 wolałbym aby brał się za to Brideshead Revisited. Ale no jakoś tam czekam, Luca pozostaje obecnie jednym z moich ulubionych twórców.
Tylko błagam, niech Chalamet zrobi sobie przerwe, chlopak ma wielki talent i lubie go, ale gra w milionie rzeczy na rok i zaraz wszyscy bedą mieli przesyt jego ról zanim na dobre się rozkręci.
FilmStage podało, że w przyszłym tygodniu w NY Guadagnino rusza z "Bones and All". Czyli kolejny gracz oscarowy..ale no nie powiem, wybrał najmniej oczekiwany przeze mnie projekt 😛 wolałbym aby brał się za to Brideshead Revisited. Ale no jakoś tam czekam, Luca pozostaje obecnie jednym z moich ulubionych twórców.
Tylko błagam, niech Chalamet zrobi sobie przerwe, chlopak ma wielki talent i lubie go, ale gra w milionie rzeczy na rok i zaraz wszyscy bedą mieli przesyt jego ról zanim na dobre się rozkręci.
Cytat z Szaman data 30 marca, 2021, 18:32To chyba Rob udowadniał ostatnio, że przepracowanie Chalameta jest jedynie złudzeniem optycznym 🙂 Zresztą to tak zawsze jest, kilka lat temu mieliśmy dziwną fazę w której Channing Tatum grał u największych reżyserów, Adam Driver podobnie zbiera grube pokemony 🙂
To chyba Rob udowadniał ostatnio, że przepracowanie Chalameta jest jedynie złudzeniem optycznym 🙂 Zresztą to tak zawsze jest, kilka lat temu mieliśmy dziwną fazę w której Channing Tatum grał u największych reżyserów, Adam Driver podobnie zbiera grube pokemony 🙂
Cytat z Kuba data 30 marca, 2021, 18:36Dobra, ale z Tatumem to był bardziej błąd w symulacji. A Driver w sumie faktycznie gra dużo, ale jakoś tego nie czuje. Może dlatego, że on z nich wszystkich jest zdecydowanie najlepszy i najciekawszy, o najlepszym doborze projektów nawet nie wspominając. A Chalamet gra jednak z grubsza trzy razy na rok wersje postaci z CMBYN i większość z zapowiedzianych ról też na takie wyglądają. Chyba tylko Król pozwolił mu wyjśc nieco z tej strefy komfortu. No i Diuna 🙂
Dobra, ale z Tatumem to był bardziej błąd w symulacji. A Driver w sumie faktycznie gra dużo, ale jakoś tego nie czuje. Może dlatego, że on z nich wszystkich jest zdecydowanie najlepszy i najciekawszy, o najlepszym doborze projektów nawet nie wspominając. A Chalamet gra jednak z grubsza trzy razy na rok wersje postaci z CMBYN i większość z zapowiedzianych ról też na takie wyglądają. Chyba tylko Król pozwolił mu wyjśc nieco z tej strefy komfortu. No i Diuna 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 30 marca, 2021, 18:54Ciekawe, jak tam plany na kontynuację CMBYN. 😛
Ciekawe, jak tam plany na kontynuację CMBYN. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 30 marca, 2021, 19:05Tymczasem Kanibarmie stracił kolejną rolę.
https://www.hollywoodreporter.com/news/armie-hammer-dropped-from-amma-asantes-thriller-billion-dollar-spy
Tymczasem Kanibarmie stracił kolejną rolę.
Cytat z Kuba data 30 marca, 2021, 19:06Cytat z Szaman data Marzec 30, 2021, 19:01Nastąpiła tak zwana kanibalizacja treści
XD zaśmiane
A tak serio to mysle, że wezmą sie za poruszany w sequelu książkowym przez Acimana wątek ojca (znacznie lepszy od wątku głównej pary) i zrobią to tak czy inaczej.
Cytat z Szaman data Marzec 30, 2021, 19:01Nastąpiła tak zwana kanibalizacja treści
XD zaśmiane
A tak serio to mysle, że wezmą sie za poruszany w sequelu książkowym przez Acimana wątek ojca (znacznie lepszy od wątku głównej pary) i zrobią to tak czy inaczej.
Cytat z robgordon data 31 marca, 2021, 18:44Zwiastun obyczajowej komedii z Edem Helmsem. Niby nic zaskakującego, zwraca jednak uwagę raczej mało dotąd wykorzystywanym pomysłem wyjściowym:
https://www.youtube.com/watch?v=Ku_WIbDd9rc
Zwiastun obyczajowej komedii z Edem Helmsem. Niby nic zaskakującego, zwraca jednak uwagę raczej mało dotąd wykorzystywanym pomysłem wyjściowym:
Cytat z Szaman data 31 marca, 2021, 21:38Nowy Resident Evil przeniesiony z września na listopad
https://twitter.com/comingsoonnet/status/1377358923137699841
Nowy Resident Evil przeniesiony z września na listopad
Sony Pushes #ResidentEvil: Welcome to Raccoon City Two Months https://t.co/wmv4GPqha0
— ComingSoon.net by Mandatory (@comingsoonnet) March 31, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 31 marca, 2021, 23:07Knives Out przenosi się na Netfliksa, który zapłacił $450 mln za prawa do drugiej i trzeciej części!
https://twitter.com/Variety/status/1377369108757405696
Knives Out przenosi się na Netfliksa, który zapłacił $450 mln za prawa do drugiej i trzeciej części!
Cytat z Kuba data 1 kwietnia, 2021, 08:42Deal na mój rozum nie pojęty. Serio, 450 milionów za...Knives Out? Jak to jest prawie zdublowanie tego za ile Amazon wykupił prawa do twórczości Tolkiena a był tam wyścig jak cholera.
Deal na mój rozum nie pojęty. Serio, 450 milionów za...Knives Out? Jak to jest prawie zdublowanie tego za ile Amazon wykupił prawa do twórczości Tolkiena a był tam wyścig jak cholera.
Cytat z Szaman data 1 kwietnia, 2021, 08:55Ale to nie było z 5 lat temu? Ale zgadzam się, kwoty zaczynają krążyć absurdalne i doi się serwisy w śmieszny sposób. Przypomina mi to sytuację z drugiej połowy lat 90-tych kiedy gwiazdy Hollywood dostawały 20 mln$ za byle komedię lub obyczaj.
Ale to nie było z 5 lat temu? Ale zgadzam się, kwoty zaczynają krążyć absurdalne i doi się serwisy w śmieszny sposób. Przypomina mi to sytuację z drugiej połowy lat 90-tych kiedy gwiazdy Hollywood dostawały 20 mln$ za byle komedię lub obyczaj.
Cytat z Kuba data 1 kwietnia, 2021, 10:263-4.
ALe w każdym razie chodzi mi o to, że wtedy za 250 milionów kupiono dostęp do bardzo bogatego materiału, na dodatek przez lata pilnie strzeżonego i nie wypuszczanego spod kontroli Tolkien Estate, jeszcze materiał będący pewnikiem mniejszego lub większego finansowego sukcesu. Wtedy to był ten największy deal streamingowy. Potem mieliśmy Irishmana, Killers czy tego Kitbaga Scotta, ale nawet ładowanie 200 mln w takie projekty dziwi mnie mniej niż....450 w coś co bylo po prostu bardzo udanym filmem, niezłym sukcesem, ale na dobrą sprawę nie jest ani pewnikiem sukcesów przy kolejnych częściach, ani marką z jakąś dłuższą tradycją ani nie robi tego legenda branży. Nie chce aby to zabrzmialo jak jakieś narzekanie, ich kasa ich sprawa, po prostu z czystej ciekawości próbuje pojąć logike tego akurat ruchu i tej sumy.
Zwłaszcza, że Netflix już wykosztował się m.in na Narnie i Conana i niczego na razie nie ruszył.
3-4.
ALe w każdym razie chodzi mi o to, że wtedy za 250 milionów kupiono dostęp do bardzo bogatego materiału, na dodatek przez lata pilnie strzeżonego i nie wypuszczanego spod kontroli Tolkien Estate, jeszcze materiał będący pewnikiem mniejszego lub większego finansowego sukcesu. Wtedy to był ten największy deal streamingowy. Potem mieliśmy Irishmana, Killers czy tego Kitbaga Scotta, ale nawet ładowanie 200 mln w takie projekty dziwi mnie mniej niż....450 w coś co bylo po prostu bardzo udanym filmem, niezłym sukcesem, ale na dobrą sprawę nie jest ani pewnikiem sukcesów przy kolejnych częściach, ani marką z jakąś dłuższą tradycją ani nie robi tego legenda branży. Nie chce aby to zabrzmialo jak jakieś narzekanie, ich kasa ich sprawa, po prostu z czystej ciekawości próbuje pojąć logike tego akurat ruchu i tej sumy.
Zwłaszcza, że Netflix już wykosztował się m.in na Narnie i Conana i niczego na razie nie ruszył.
Cytat z Mierzwiak data 1 kwietnia, 2021, 10:58Sequele Knives Out to według mnie znacznie mniejsze ryzyko niż serial na podstawie Tolkiena który jest totalną niewiadomą, a fakt że nie pracuje nad nim nikt z ekipy odpowiedzialnej za filmy (w przeciwieństwie do powracających Johnsona i Craiga co już samo w sobie jest wabikiem dla ludzi którzy widzieli pierwszą część) to coś co może ten projekt pogrążyć i nie zdziwię się ani trochę, jeśli całe to przedsięwzięcie skończy się wielką katastrofą.
Poza tym w czym problem bo nie rozumiem? Jest jakieś menu według którego marka X musi być droższa od marki Y? No nie ma, dali tyle ile mogli, ot cała filozofia. No i mam wrażenie że gdyby chodziło o projekt Scorsese albo innego z Twoich ulubieńców to piałbyś z zachwytu, a że nie chodzi to szukasz dziury w całym.
Sequele Knives Out to według mnie znacznie mniejsze ryzyko niż serial na podstawie Tolkiena który jest totalną niewiadomą, a fakt że nie pracuje nad nim nikt z ekipy odpowiedzialnej za filmy (w przeciwieństwie do powracających Johnsona i Craiga co już samo w sobie jest wabikiem dla ludzi którzy widzieli pierwszą część) to coś co może ten projekt pogrążyć i nie zdziwię się ani trochę, jeśli całe to przedsięwzięcie skończy się wielką katastrofą.
Poza tym w czym problem bo nie rozumiem? Jest jakieś menu według którego marka X musi być droższa od marki Y? No nie ma, dali tyle ile mogli, ot cała filozofia. No i mam wrażenie że gdyby chodziło o projekt Scorsese albo innego z Twoich ulubieńców to piałbyś z zachwytu, a że nie chodzi to szukasz dziury w całym.
Cytat z Kuba data 1 kwietnia, 2021, 11:10Padły takie przykłady bo były najbliższe tej sumy jeśli chodzi o inne umowy streamingowe. Johnson to moim zdaniem obecnie jeden z najciekawszych hollywoodzkich twórców. Wątpie abym piał bo sam fakt kupienia za xxxxx milionów jakieś marki przez kogokolwiek nie jest czymś co gwarantowałoby jakikolwiek poziom danej produkcji czy zwiększało moje oczekiwania. Camerona nie lubie, ale jakoś się nie dziwie, że ktoś wyłożył miliard na kolejne Avatary, mimo, że marka dla mnie nie jest niczym interesującym. W ogóle tu nie chodzi o to, że mam jakiś emocjonalny stosunek do całego ogłoszenia.
Padły takie przykłady bo były najbliższe tej sumy jeśli chodzi o inne umowy streamingowe. Johnson to moim zdaniem obecnie jeden z najciekawszych hollywoodzkich twórców. Wątpie abym piał bo sam fakt kupienia za xxxxx milionów jakieś marki przez kogokolwiek nie jest czymś co gwarantowałoby jakikolwiek poziom danej produkcji czy zwiększało moje oczekiwania. Camerona nie lubie, ale jakoś się nie dziwie, że ktoś wyłożył miliard na kolejne Avatary, mimo, że marka dla mnie nie jest niczym interesującym. W ogóle tu nie chodzi o to, że mam jakiś emocjonalny stosunek do całego ogłoszenia.
Cytat z Szaman data 1 kwietnia, 2021, 11:12O, w sumie jakby ode mnie zależało nacisnięcie decydującego guzika to wolałbym wyłożyć kilkaset milionów za lubianą serię filmów rozrywkowych w których Craig bawi się w Poirota, niż za kolejny rozbuchany projekt Scorsese który skończy się na nagrodach od znajomych królika i zapomnieniu najpóźniej do kolejnego sezonu nagród.
A z Tolkienem celna uwaga. Tolkien to Jackson w masowej świadomości, może wyjść coś przyjęte jako podróba i szybko zakopane jak w kociej kuwecie 🙂
O, w sumie jakby ode mnie zależało nacisnięcie decydującego guzika to wolałbym wyłożyć kilkaset milionów za lubianą serię filmów rozrywkowych w których Craig bawi się w Poirota, niż za kolejny rozbuchany projekt Scorsese który skończy się na nagrodach od znajomych królika i zapomnieniu najpóźniej do kolejnego sezonu nagród.
A z Tolkienem celna uwaga. Tolkien to Jackson w masowej świadomości, może wyjść coś przyjęte jako podróba i szybko zakopane jak w kociej kuwecie 🙂
Cytat z Kuba data 1 kwietnia, 2021, 11:18No z tym Scorsese to może był argument nieco przestrzelony, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że Irishman był miesiąc po premierze 2 albo 3 najczęściej "oglądanym" filmem w historii platformy i nadal pozostaje w czołówce.
A z Tolkienem zgodzić bym się mógł gdyby chodziło o film. A chodzi o serial, tutaj wbrew temu co się może wydawać, odnieść sukces 1 sezonem (sukces oglądalnościowy) jest bardzo łatwo. Zwłaszcza jak działasz na platformie streamingowej i masz potężna kampanie marketingową. Dalej wszystko będzie zależeć od poziomu, ale szanse na to, że 1 sezon nie spełni oczekiwań w tabelkach producentów Amazonu jest mikra. Jackson po Hobbicie ma znacznie mniejszą pozycje w szerokiej świadomości a w ekipie serialu jest na tyle wielu pracujących przy filmach, sam Amazon ma prawdopodobnie prawa do zawartości filmów, całość jest kręcona w NZ a wokół serialu krąży Shore więc będe bardzo zdziwiony jak chociaż połowa niedzielnych widzów przed odpaleniem serialu zorientuje się, że nie robi tego Jackson. Szczególnie, ze pewnie serial bardziej będzie jechać na głodzie po GoT (jak Wiedźmin - sukces którego się chyba nikt nie spodziewał) niż na fakcie bycia adaptacją książki.
No z tym Scorsese to może był argument nieco przestrzelony, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że Irishman był miesiąc po premierze 2 albo 3 najczęściej "oglądanym" filmem w historii platformy i nadal pozostaje w czołówce.
A z Tolkienem zgodzić bym się mógł gdyby chodziło o film. A chodzi o serial, tutaj wbrew temu co się może wydawać, odnieść sukces 1 sezonem (sukces oglądalnościowy) jest bardzo łatwo. Zwłaszcza jak działasz na platformie streamingowej i masz potężna kampanie marketingową. Dalej wszystko będzie zależeć od poziomu, ale szanse na to, że 1 sezon nie spełni oczekiwań w tabelkach producentów Amazonu jest mikra. Jackson po Hobbicie ma znacznie mniejszą pozycje w szerokiej świadomości a w ekipie serialu jest na tyle wielu pracujących przy filmach, sam Amazon ma prawdopodobnie prawa do zawartości filmów, całość jest kręcona w NZ a wokół serialu krąży Shore więc będe bardzo zdziwiony jak chociaż połowa niedzielnych widzów przed odpaleniem serialu zorientuje się, że nie robi tego Jackson. Szczególnie, ze pewnie serial bardziej będzie jechać na głodzie po GoT (jak Wiedźmin - sukces którego się chyba nikt nie spodziewał) niż na fakcie bycia adaptacją książki.
Cytat z Mierzwiak data 1 kwietnia, 2021, 12:05Cytat z Kuba data Kwiecień 1, 2021, 11:18
No z tym Scorsese to może był argument nieco przestrzelony, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że Irishman był miesiąc po premierze 2 albo 3 najczęściej "oglądanym" filmem w historii platformy i nadal pozostaje w czołówce
Według kogo, ich PRopagandy?
Cytat z Kuba data Kwiecień 1, 2021, 11:18
No z tym Scorsese to może był argument nieco przestrzelony, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że Irishman był miesiąc po premierze 2 albo 3 najczęściej "oglądanym" filmem w historii platformy i nadal pozostaje w czołówce
Według kogo, ich PRopagandy?