Bond, James Bond
Cytat z Mierzwiak data 6 kwietnia, 2025, 09:42Może faktycznie wyjdzie z tego coś wartego obejrzenia ale też to nie tak, że serce szybciej mi zabiło czytając ten news.
Tymczasem:
Pierce Brosnan Gives His Blessing to Aaron Taylor-Johnson as the Next Potential James Bond
Może faktycznie wyjdzie z tego coś wartego obejrzenia ale też to nie tak, że serce szybciej mi zabiło czytając ten news.
Tymczasem:
Pierce Brosnan Gives His Blessing to Aaron Taylor-Johnson as the Next Potential James Bond

Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2025, 09:46Pytanie ile filmów oglądał z Aaronem, bo mam wrażenie, że każdym daje on coraz większy "popis" i tylko jedzie na Nocturnal Animals.
Pytanie ile filmów oglądał z Aaronem, bo mam wrażenie, że każdym daje on coraz większy "popis" i tylko jedzie na Nocturnal Animals.
Cytat z Szaman data 28 maja, 2025, 19:26Zwrot akcji: Cuaron jednak zrezygnował z oferty
https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/28/alfonso-cuarn-no-longer-directing-bond-26
Zwrot akcji: Cuaron jednak zrezygnował z oferty
https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/28/alfonso-cuarn-no-longer-directing-bond-26
Cytat z Szaman data 20 czerwca, 2025, 06:17https://twitter.com/TheInSneider/status/1935920634896564572?t=UAapmgcU4_CEhBePhUYKwg&s=19
BREAKING: Directors who have pitched/are pitching for the next JAMES BOND movie include Edward Berger, Denis Villeneuve, Edgar Wright, Jonathan Nolan, and Paul King, as Alfonso Cuarón recently took himself out of the running. Of these, I'd keep an eye on J. Nolan and Paul King...
— Jeff Sneider (@TheInSneider) June 20, 2025
Cytat z Szaman data 20 czerwca, 2025, 07:28Edgar byłby ciekawym, świeżym wyborem. Reszta wiem jaki film nakręci, nawet w przypadku tego od Paddingtona 🙂
Edgar byłby ciekawym, świeżym wyborem. Reszta wiem jaki film nakręci, nawet w przypadku tego od Paddingtona 🙂
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2025, 06:04Dzień zaczynamy od mocnego uderzenia
https://deadline.com/2025/06/denis-villeneuve-james-bond-amazon-mgm-studios-1236442917/
Dzień zaczynamy od mocnego uderzenia
https://deadline.com/2025/06/denis-villeneuve-james-bond-amazon-mgm-studios-1236442917/
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2025, 06:13Mnie bardziej zaskakuje, że wzięli reżysera na którego trzeba będzie poczekać. Przecież teraz przed nim przynajmniej rok walki z Diuną 3, myślałem, że Bond jest dla Amazonu bardziej palącym projektem.
Może to oznaczać, że są zupełnie w lesie z poszukiwaniem aktora, a przede wszystkim, słusznie zaczęli od znalezienia reżysera i na niego przerzucą część tej gehenny.
Mnie bardziej zaskakuje, że wzięli reżysera na którego trzeba będzie poczekać. Przecież teraz przed nim przynajmniej rok walki z Diuną 3, myślałem, że Bond jest dla Amazonu bardziej palącym projektem.
Może to oznaczać, że są zupełnie w lesie z poszukiwaniem aktora, a przede wszystkim, słusznie zaczęli od znalezienia reżysera i na niego przerzucą część tej gehenny.
Cytat z Mierzwiak data 26 czerwca, 2025, 07:53No dobra, może coś z tego będzie ale i tak silniejsze od entuzjazmu wobec nazwiska Denisa jest u mnie znużenie tematem.
No i co się stało z tym projektem?
https://www.worldofreel.com/blog/2025/1/27/denis-villeneuve-confirms-rendezvous-with-rama-still-in-the-works
No dobra, może coś z tego będzie ale i tak silniejsze od entuzjazmu wobec nazwiska Denisa jest u mnie znużenie tematem.
No i co się stało z tym projektem?
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2025, 07:56Jak zawsze w Hollywood, pięć rozgrzebanych, szósty zrealizowany. Coś jak Raimi, który po 9 latach różnych zapowiedzi wyskoczył ze Strangem w spadku po kimś innym.
Jak zawsze w Hollywood, pięć rozgrzebanych, szósty zrealizowany. Coś jak Raimi, który po 9 latach różnych zapowiedzi wyskoczył ze Strangem w spadku po kimś innym.
Cytat z Juby data 26 czerwca, 2025, 08:24Cytat z robgordon data czerwiec 26, 2025, 06:09Co następne? Remake Nowej nadziei?
Było. J.J. Abrams reżyserował 😉
Wybór dla mnie totalnie obojętny (przestałem być fanem Denisa gdy wziął się za Diunę), ale w sumie dla mnie w ogóle w przypadku filmów o Bondzie jest on obojętny. Ważne żeby trafili z aktorem, resztą obsady i konwencją. Jak ma to być dalej niezdecydowane między nowoczesnym, bardziej realistycznym podejściem, a klasyką (jak dwa ostatnie filmy z Craigiem) i będą wstawiać czarną kobietę OO7, a z Q robić geja, to nawet Denis tego nie wybroni.
Cytat z robgordon data czerwiec 26, 2025, 06:09Co następne? Remake Nowej nadziei?
Było. J.J. Abrams reżyserował 😉
Wybór dla mnie totalnie obojętny (przestałem być fanem Denisa gdy wziął się za Diunę), ale w sumie dla mnie w ogóle w przypadku filmów o Bondzie jest on obojętny. Ważne żeby trafili z aktorem, resztą obsady i konwencją. Jak ma to być dalej niezdecydowane między nowoczesnym, bardziej realistycznym podejściem, a klasyką (jak dwa ostatnie filmy z Craigiem) i będą wstawiać czarną kobietę OO7, a z Q robić geja, to nawet Denis tego nie wybroni.
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2025, 08:37Ekranizacja Diuny raczej nie słynie z szaleństw wobec oryginału. Tutaj również spodziewam się klasycznego podejścia. Bardziej klasyczny byłby tylko Bond od twórcy Paddingtona, również będącego w finałowej piątce 🙂
Ekranizacja Diuny raczej nie słynie z szaleństw wobec oryginału. Tutaj również spodziewam się klasycznego podejścia. Bardziej klasyczny byłby tylko Bond od twórcy Paddingtona, również będącego w finałowej piątce 🙂
Cytat z Juby data 26 czerwca, 2025, 08:51Cytat z Szaman data czerwiec 26, 2025, 08:37Ekranizacja Diuny raczej nie słynie z szaleństw wobec oryginału
😉
Cytat z Szaman data czerwiec 26, 2025, 08:37Ekranizacja Diuny raczej nie słynie z szaleństw wobec oryginału
😉
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2025, 09:14Mam to coraz bardziej gdzieś, czas wyhamować, bo już znajomi dziwnie się na mnie patrzą 🙂 Bardziej chodziło mi o zabiegi formalne i fabularne, a nie o pigmentację 🙂
Mam to coraz bardziej gdzieś, czas wyhamować, bo już znajomi dziwnie się na mnie patrzą 🙂 Bardziej chodziło mi o zabiegi formalne i fabularne, a nie o pigmentację 🙂
Cytat z Mierzwiak data 26 czerwca, 2025, 09:34Cytat z Juby data czerwiec 26, 2025, 08:51
Swoją drogą w powieści Zendaya była córką postaci po lewej 🙂
Cytat z Juby data czerwiec 26, 2025, 08:51
Swoją drogą w powieści Zendaya była córką postaci po lewej 🙂
Cytat z Juby data 26 czerwca, 2025, 16:15Cytat z Szaman data czerwiec 26, 2025, 09:14Mam to coraz bardziej gdzieś, czas wyhamować, bo już znajomi dziwnie się na mnie patrzą
To najgorsze moim zdaniem podejście. Jeśli będziemy mówić "mam to gdzieś" i chodzić na te wszystkie live-action kalki animacji, na wszystkie zbędne sequele, na filmy, w których robią race-swapy, gender-swapy i w których gdzie się da wciskają swoje przesłanie, to wkrótce będą wychodzić tylko takie filmy. Pamiętaj, głosujemy swoim portfelem (przykład Marvelek, lub ostatnich filmów DC pokazuje, że ma to siłę).
W przypadku Bonda mamy 26-27 filmów z tym bohaterem, kilka dobrych momentów, aby zakończyć z nim przygodę, więc nie widzę problemu, aby całkowicie ignorować jego kolejne filmy jeśli dostrzegę coś, co dla mnie będzie nie do zaakceptowania przy OO7.
Cytat z Szaman data czerwiec 26, 2025, 09:14Mam to coraz bardziej gdzieś, czas wyhamować, bo już znajomi dziwnie się na mnie patrzą
To najgorsze moim zdaniem podejście. Jeśli będziemy mówić "mam to gdzieś" i chodzić na te wszystkie live-action kalki animacji, na wszystkie zbędne sequele, na filmy, w których robią race-swapy, gender-swapy i w których gdzie się da wciskają swoje przesłanie, to wkrótce będą wychodzić tylko takie filmy. Pamiętaj, głosujemy swoim portfelem (przykład Marvelek, lub ostatnich filmów DC pokazuje, że ma to siłę).
W przypadku Bonda mamy 26-27 filmów z tym bohaterem, kilka dobrych momentów, aby zakończyć z nim przygodę, więc nie widzę problemu, aby całkowicie ignorować jego kolejne filmy jeśli dostrzegę coś, co dla mnie będzie nie do zaakceptowania przy OO7.
Cytat z Szaman data 27 czerwca, 2025, 18:21Jakim cudem Tom Holland?
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1938633000218210569
Jakim cudem Tom Holland?
Amazon’s casting wishlist for who should play the next James Bond includes:
• Jacob Elordi
• Tom Holland
• Harris Dickinson(Source: https://t.co/zLKTTBsOuH) pic.twitter.com/Phdj8HLrxn
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 27, 2025
Cytat z Mierzwiak data 27 czerwca, 2025, 18:26Bo jest młody i jest Brytyjczykiem. Tak czy siak totalne nieporozumienie 🙂
Bo jest młody i jest Brytyjczykiem. Tak czy siak totalne nieporozumienie 🙂