aby założyć posty i tematy.

Bond, James Bond

PreviousPage 10 of 12Next

Może faktycznie wyjdzie z tego coś wartego obejrzenia ale też to nie tak, że serce szybciej mi zabiło czytając ten news.

Tymczasem:

Pierce Brosnan Gives His Blessing to Aaron Taylor-Johnson as the Next Potential James Bond

Pytanie ile filmów oglądał z Aaronem, bo mam wrażenie, że każdym daje on coraz większy "popis" i tylko jedzie na Nocturnal Animals.

Zwrot akcji: Cuaron jednak zrezygnował z oferty

https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/28/alfonso-cuarn-no-longer-directing-bond-26

Edgar byłby ciekawym, świeżym wyborem. Reszta wiem jaki film nakręci, nawet w przypadku tego od Paddingtona 🙂

Dzień zaczynamy od mocnego uderzenia

https://deadline.com/2025/06/denis-villeneuve-james-bond-amazon-mgm-studios-1236442917/

Juby has reacted to this post.
Juby

Kurczę, Denis nie bierze jeńców. Co następne? Remake Nowej nadziei?

Mnie bardziej zaskakuje, że wzięli reżysera na którego trzeba będzie poczekać. Przecież teraz przed nim przynajmniej rok walki z Diuną 3, myślałem, że Bond jest dla Amazonu bardziej palącym projektem.

Może to oznaczać, że są zupełnie w lesie z poszukiwaniem aktora, a przede wszystkim, słusznie zaczęli od znalezienia reżysera i na niego przerzucą część tej gehenny.

No dobra, może coś z tego będzie ale i tak silniejsze od entuzjazmu wobec nazwiska Denisa jest u mnie znużenie tematem.

No i co się stało z tym projektem?

https://www.worldofreel.com/blog/2025/1/27/denis-villeneuve-confirms-rendezvous-with-rama-still-in-the-works

Jak zawsze w Hollywood, pięć rozgrzebanych, szósty zrealizowany. Coś jak Raimi, który po 9 latach różnych zapowiedzi wyskoczył ze Strangem w spadku po kimś innym.

Cytat z robgordon data czerwiec 26, 2025, 06:09

Co następne? Remake Nowej nadziei?

Było. J.J. Abrams reżyserował 😉

Wybór dla mnie totalnie obojętny (przestałem być fanem Denisa gdy wziął się za Diunę), ale w sumie dla mnie w ogóle w przypadku filmów o Bondzie jest on obojętny. Ważne żeby trafili z aktorem, resztą obsady i konwencją. Jak ma to być dalej niezdecydowane między nowoczesnym, bardziej realistycznym podejściem, a klasyką (jak dwa ostatnie filmy z Craigiem) i będą wstawiać czarną kobietę OO7, a z Q robić geja, to nawet Denis tego nie wybroni.

Ekranizacja Diuny raczej nie słynie z szaleństw wobec oryginału. Tutaj również spodziewam się klasycznego podejścia. Bardziej klasyczny byłby tylko Bond od twórcy Paddingtona, również będącego w finałowej piątce 🙂

Cytat z Szaman data czerwiec 26, 2025, 08:37

Ekranizacja Diuny raczej nie słynie z szaleństw wobec oryginału

Dune (2021): Why Changing Liet Kynes' Gender Works 😉

Mam to coraz bardziej gdzieś, czas wyhamować, bo już znajomi dziwnie się na mnie patrzą 🙂 Bardziej chodziło mi o zabiegi formalne i fabularne, a nie o pigmentację 🙂

Cytat z Juby data czerwiec 26, 2025, 08:51

Dune (2021): Why Changing Liet Kynes' Gender Works

Swoją drogą w powieści Zendaya była córką postaci po lewej 🙂

Cytat z Szaman data czerwiec 26, 2025, 09:14

Mam to coraz bardziej gdzieś, czas wyhamować, bo już znajomi dziwnie się na mnie patrzą

To najgorsze moim zdaniem podejście. Jeśli będziemy mówić "mam to gdzieś" i chodzić na te wszystkie live-action kalki animacji, na wszystkie zbędne sequele, na filmy, w których robią race-swapy, gender-swapy i w których gdzie się da wciskają swoje przesłanie, to wkrótce będą wychodzić tylko takie filmy. Pamiętaj, głosujemy swoim portfelem (przykład Marvelek, lub ostatnich filmów DC pokazuje, że ma to siłę).

W przypadku Bonda mamy 26-27 filmów z tym bohaterem, kilka dobrych momentów, aby zakończyć z nim przygodę, więc nie widzę problemu, aby całkowicie ignorować jego kolejne filmy jeśli dostrzegę coś, co dla mnie będzie nie do zaakceptowania przy OO7.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dla Denisa Bond to tylko przygoda na jedną noc 🙂

https://www.worldofreel.com/blog/2025/6/26/villeneuve

Jakim cudem Tom Holland?

Bo jest młody i jest Brytyjczykiem. Tak czy siak totalne nieporozumienie 🙂

PreviousPage 10 of 12Next