Oppenheimer (2023)
Cytat z Mierzwiak data 20 grudnia, 2022, 09:40Barbie vs. Oppenheimer
Przecież to jest gotowy tytuł na produkcję klasy Z 🙂
Barbie vs. Oppenheimer
Przecież to jest gotowy tytuł na produkcję klasy Z 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2022, 10:40Może dałoby się wcisnąć gdzieś tam tagline czy coś w stylu "Sex bomb vs. Atomic bomb"
Może dałoby się wcisnąć gdzieś tam tagline czy coś w stylu "Sex bomb vs. Atomic bomb"
Cytat z Mierzwiak data 20 grudnia, 2022, 11:24Niech ktoś podłoży Atomic Blondie do tego trailera 🙂
Niech ktoś podłoży Atomic Blondie do tego trailera 🙂
Cytat z robgordon data 20 grudnia, 2022, 15:55Cytat z Mierzwiak data grudzień 20, 2022, 11:24Niech ktoś podłoży Atomic Blondie do tego trailera
Myślę, że dałoby się zrobić mash-up Atomic by Blondie z Sex Bomb by Tom Jones 😉
Cytat z Mierzwiak data grudzień 20, 2022, 11:24Niech ktoś podłoży Atomic Blondie do tego trailera
Myślę, że dałoby się zrobić mash-up Atomic by Blondie z Sex Bomb by Tom Jones 😉
Cytat z Ernest Kubica data 20 grudnia, 2022, 17:05Cytat z Mierzwiak data grudzień 20, 2022, 11:24Niech ktoś podłoży Atomic Blondie do tego trailera
https://streamable.com/ggkrgz
Cytat z Mierzwiak data grudzień 20, 2022, 11:24Niech ktoś podłoży Atomic Blondie do tego trailera
Cytat z Mierzwiak data 20 grudnia, 2022, 17:53Super, w kilku momentach świetnie zgrało się z montażem / ujęciami 🙂
Super, w kilku momentach świetnie zgrało się z montażem / ujęciami 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 20 grudnia, 2022, 18:26Najfajniej chyba 1:16 i 1:25
Najfajniej chyba 1:16 i 1:25
Cytat z Mierzwiak data 27 grudnia, 2022, 00:06Trailer puszczany w IMAX lepszy niż ten dostępny w sieci, jestem coraz bardziej ciekaw tego filmu.
Trailer puszczany w IMAX lepszy niż ten dostępny w sieci, jestem coraz bardziej ciekaw tego filmu.
Cytat z Kuba data 29 grudnia, 2022, 22:20Zgodnie z doniesieniami jednego z lepiej poinformowanych dziennikarzy [spoiler] film ma mieć konstrukcje bardzo Dunkierkową, z czego będą dwie linie czasowe, mocno przeplatające się i nie zawsze będzie jasne co się dzieje kiedy. Czerń i biel wchodzi w okresie życia Oppenheimera gdzie stoi przed komisjami i radzi sobie z bezpośrednim następstwem wybuchu bomby. Hiroszimy w filmie nie będzie. [/spoiler]
W sumie nie wiem czy to spoiler i raczej rzecz do przewidzenia, ale wiadomo że u Nolana konstrukcja to główną atrakcja formalna.
Zgodnie z doniesieniami jednego z lepiej poinformowanych dziennikarzy
W sumie nie wiem czy to spoiler i raczej rzecz do przewidzenia, ale wiadomo że u Nolana konstrukcja to główną atrakcja formalna.
Cytat z Kuba data 1 stycznia, 2023, 14:54Pojawiło się u nas nowe wydanie książki, zmieniono tytuł na "Triumf i tragedia ojca bomby atomowej". Tania nie jest, ale niezmiennie polecam.
Pojawiło się u nas nowe wydanie książki, zmieniono tytuł na "Triumf i tragedia ojca bomby atomowej". Tania nie jest, ale niezmiennie polecam.
Cytat z Kuba data 29 stycznia, 2023, 18:01https://twitter.com/CinemaSoIace/status/1619741307144130561?t=TsSS2Tn6VRcVNQmZFKoUtg&s=19
Oby 🙂
Christopher Nolan’s ‘OPPENHEIMER’ is rumored to be longer than ‘INTERSTELLAR’
(via @CoreyAtad) pic.twitter.com/p6RV6P1uIM
— Cinema Solace (@CinemaSoIace) January 29, 2023
Oby 🙂
Cytat z robgordon data 29 stycznia, 2023, 20:53Cytat z Kuba data styczeń 29, 2023, 18:01https://twitter.com/CinemaSoIace/status/1619741307144130561?t=TsSS2Tn6VRcVNQmZFKoUtg&s=19
Oby
Jezus Maria...
Cytat z Kuba data styczeń 29, 2023, 18:01Christopher Nolan’s ‘OPPENHEIMER’ is rumored to be longer than ‘INTERSTELLAR’
(via @CoreyAtad) pic.twitter.com/p6RV6P1uIM
— Cinema Solace (@CinemaSoIace) January 29, 2023
Oby
Jezus Maria...
Cytat z Kuba data 29 stycznia, 2023, 21:15Ja to tak liczę na przynajmniej te 3h, a pobicie runtimu Irlandczyka też złym pomysłem by nie było!
Ja to tak liczę na przynajmniej te 3h, a pobicie runtimu Irlandczyka też złym pomysłem by nie było!
Cytat z Mierzwiak data 29 stycznia, 2023, 21:18To jest w ogóle materiał na taki metraż? Po co? Żeby się nie okazało, że Oppenheimer mimo obiecującej tematyki skończy jako Nolan tkwiący głową w swoim tyłku tak głęboko, że zakrzywia przestrzeń oraz logikę i wygląda na zewnątrz przez własne usta. (do czego było już bardzo blisko w katastrofie pt. Tenet)
To jest w ogóle materiał na taki metraż? Po co? Żeby się nie okazało, że Oppenheimer mimo obiecującej tematyki skończy jako Nolan tkwiący głową w swoim tyłku tak głęboko, że zakrzywia przestrzeń oraz logikę i wygląda na zewnątrz przez własne usta. (do czego było już bardzo blisko w katastrofie pt. Tenet)
Cytat z Kuba data 29 stycznia, 2023, 21:21Cytat z Szaman data styczeń 29, 2023, 21:16Ale po co?
Trochę to było żartobliwie napisane, ale szczerze mówiąc to tam jest materiału na dokładnie tyle filmu lub na miniserial. Nolan to nie Sorkin i nie wybierze sobie tygodnia z życia bohatera i nie wyciągnie z niego maksimum..i nawet się cieszę, bo to marnotrawstwo tej historii. Gdyby nie aspekt techniczny to marudziłbym, że nie robią z tego miniserialu. Zamykanie całej tej historii w 150 minutach to, moim zdaniem, zwyczajne niszczenie potencjału. Ale też trzeba podkreślić, że ja po prostu wole więcej niż mniej (tak długo jak jest to dobre, oczywiście).
Cytat z Szaman data styczeń 29, 2023, 21:16Ale po co?
Trochę to było żartobliwie napisane, ale szczerze mówiąc to tam jest materiału na dokładnie tyle filmu lub na miniserial. Nolan to nie Sorkin i nie wybierze sobie tygodnia z życia bohatera i nie wyciągnie z niego maksimum..i nawet się cieszę, bo to marnotrawstwo tej historii. Gdyby nie aspekt techniczny to marudziłbym, że nie robią z tego miniserialu. Zamykanie całej tej historii w 150 minutach to, moim zdaniem, zwyczajne niszczenie potencjału. Ale też trzeba podkreślić, że ja po prostu wole więcej niż mniej (tak długo jak jest to dobre, oczywiście).
Cytat z Kuba data 24 marca, 2023, 13:51https://twitter.com/SolaceCinema/status/1639246590031347713?t=HqR0VsT-dO93G2qM1xMyKw&s=19
Rewelacyjnie
Christopher Nolan’s ‘OPPENHEIMER’ will reportedly have a 3 hour runtime, making it the longest film of his career.
(Source: @PuckNews) pic.twitter.com/JSHx4USmCl
— Cinema Solace (@SolaceCinema) March 24, 2023
Rewelacyjnie