aby założyć posty i tematy.

Oppenheimer (2023)

PreviousPage 8 of 15Next

Barbie vs. Oppenheimer

Przecież to jest gotowy tytuł na produkcję klasy Z 🙂

Ernest Kubica, Marek Pilarski and 3 other users have reacted to this post.
Ernest KubicaMarek PilarskiSzamanrobgordonKuba

Może dałoby się wcisnąć gdzieś tam tagline czy coś w stylu "Sex bomb vs. Atomic bomb"

Szaman, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
SzamanMierzwiakrobgordon

Niech ktoś podłoży Atomic Blondie do tego trailera 🙂

Marek Pilarski, Szaman and robgordon have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordon
Cytat z Mierzwiak data grudzień 20, 2022, 11:24

Myślę, że dałoby się zrobić mash-up Atomic by Blondie z Sex Bomb by Tom Jones 😉

Cytat z Mierzwiak data grudzień 20, 2022, 11:24

Marek Pilarski, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiakrobgordon

Nawet pasuje! 😀

Super, w kilku momentach świetnie zgrało się z montażem / ujęciami 🙂

Najfajniej chyba 1:16 i 1:25

Trailer puszczany w IMAX lepszy niż ten dostępny w sieci, jestem coraz bardziej ciekaw tego filmu.

Zgodnie z doniesieniami jednego z lepiej poinformowanych dziennikarzy

Spoiler
film ma mieć konstrukcje bardzo Dunkierkową, z czego będą dwie linie czasowe, mocno przeplatające się i nie zawsze będzie jasne co się dzieje kiedy. Czerń i biel wchodzi w okresie życia Oppenheimera gdzie stoi przed komisjami i radzi sobie z bezpośrednim następstwem wybuchu bomby. Hiroszimy w filmie nie będzie.

W sumie nie wiem czy to spoiler i raczej rzecz do przewidzenia, ale wiadomo że u Nolana konstrukcja to główną atrakcja formalna.

A jakieś pozytywne informacje? 🙂

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Pojawiło się u nas nowe wydanie książki, zmieniono tytuł na "Triumf i tragedia ojca bomby atomowej". Tania nie jest, ale niezmiennie polecam.

Oby 🙂

Cytat z Kuba data styczeń 29, 2023, 18:01

Oby 🙂

Jezus Maria...

Znowu dwa razy do łazienki przed seansem na zapas 🙂

Ja to tak liczę na przynajmniej te 3h, a pobicie runtimu Irlandczyka też złym pomysłem by nie było!

Ale po co?

To jest w ogóle materiał na taki metraż? Po co? Żeby się nie okazało, że Oppenheimer mimo obiecującej tematyki skończy jako Nolan tkwiący głową w swoim tyłku tak głęboko, że zakrzywia przestrzeń oraz logikę i wygląda na zewnątrz przez własne usta. (do czego było już bardzo blisko w katastrofie pt. Tenet)

Cytat z Szaman data styczeń 29, 2023, 21:16

Ale po co?

Trochę to było żartobliwie napisane, ale szczerze mówiąc to tam jest materiału na dokładnie tyle filmu lub na miniserial. Nolan to nie Sorkin i nie wybierze sobie tygodnia z życia bohatera i nie wyciągnie z niego maksimum..i nawet się cieszę, bo to marnotrawstwo tej historii. Gdyby nie aspekt techniczny to marudziłbym, że nie robią z tego miniserialu. Zamykanie całej tej historii w 150 minutach to, moim zdaniem, zwyczajne niszczenie potencjału. Ale też trzeba podkreślić, że ja po prostu wole więcej niż mniej (tak długo jak jest to dobre, oczywiście).

Rewelacyjnie

PreviousPage 8 of 15Next