Predator
Cytat z Mierzwiak data 7 czerwca, 2022, 17:54Trochę szpetnego CGI na początku (goniący bohaterkę niedźwiedź wygląda beznadziejnie) ale ogółem bardzo w porządku.
Trochę szpetnego CGI na początku (goniący bohaterkę niedźwiedź wygląda beznadziejnie) ale ogółem bardzo w porządku.
Cytat z Mierzwiak data 7 czerwca, 2022, 22:56https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1534225134633906176?s=20&t=hURW_epQxxhovfmMJciRFA
Hulu will offer the option to watch 'PREY' in the Comanche language with the original actors returning to perform their roles.
(Source: https://t.co/eMOOLBL2A8) pic.twitter.com/vOF3MMcF88
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 7, 2022
Cytat z Szaman data 15 czerwca, 2022, 19:07https://twitter.com/BDisgusting/status/1537133612881039360
‘Prey’ Officially Rated “R” for Strong Bloody Predator Violence! https://t.co/RiPmuJlOY4
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) June 15, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 30 czerwca, 2022, 15:28Nie wiedziałem, że Dwayne Johnson w tym gra...
Nie wiedziałem, że Dwayne Johnson w tym gra...
Cytat z Szaman data 8 lipca, 2022, 19:28https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1545443168006668290
Dan Trachtenberg’s ‘Predator’ prequel ‘PREY’ will have its world premiere at SDCC.
(Source: https://t.co/UMr01iV8L9) pic.twitter.com/fTTFt63Z9Y
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 8, 2022
Cytat z Szaman data 15 lipca, 2022, 19:41Kolejne zdjęcia
https://film.org.pl/news/kolejne-zdjecia-z-prey-glowna-bohaterka-w-starciu-z-predatorem
Kolejne zdjęcia
Kolejne zdjęcia z PREY. Główna bohaterka w starciu z Predatorem
Cytat z Szaman data 19 lipca, 2022, 18:12https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1549439372226957313?t=ZwTB3Kp336BD8p6zKGohVg&s=19
The new poster for ‘PREY’, releasing August 5 on Hulu. pic.twitter.com/aXVc4RukqC
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 19, 2022
Cytat z Szaman data 20 lipca, 2022, 11:25Powiem tak- z wiekiem zmieniłem zdanie, uważam za dziwniejsze, że to się nazywa Prey niż Predator: Prey. Ludzie naprawdę nie mają na co dzień czasu i pamięci śledzić, że ktoś wymyślił, że nazwie sobie piątego Predatora akurat Prey.
Powiem tak- z wiekiem zmieniłem zdanie, uważam za dziwniejsze, że to się nazywa Prey niż Predator: Prey. Ludzie naprawdę nie mają na co dzień czasu i pamięci śledzić, że ktoś wymyślił, że nazwie sobie piątego Predatora akurat Prey.
Cytat z Juby data 20 lipca, 2022, 11:40Dla mnie to najlepszy tytuł ever, a Polacy jak zwykle go zniszczyli w najbardziej znienawidzony przeze mnie sposób. Niesamowite, że w świecie książek wydawanie kolejnych historii o Jacku Reacherze, Jacku Ryanie, Jamesie Bondzie, i wiele wiele więcej, do dziś może być pozbawione jakiegoś "nadtytułu" i czytelnicy się nie gubią w tym, że to kolejna część serii, a przy filmach, którym towarzyszy tysiąckroć większa kampania reklamowa, z plakatami, nagłówkami, zwiastunami, gdzie wszystko to jest podkreślane, nie.
Cytat z Szaman data lipiec 20, 2022, 11:25Ludzie naprawdę nie mają na co dzień
czasu i pamięcichęci śledzić, że ktoś wymyślił, że nazwie sobie piątego Predatora akurat Prey.Większość ludzi obecnie połowę doby spędza w smartfonie. Nawet bez czasu i pamięci, taka wiadomość i tak do nich dotrze.
Dla mnie to najlepszy tytuł ever, a Polacy jak zwykle go zniszczyli w najbardziej znienawidzony przeze mnie sposób. Niesamowite, że w świecie książek wydawanie kolejnych historii o Jacku Reacherze, Jacku Ryanie, Jamesie Bondzie, i wiele wiele więcej, do dziś może być pozbawione jakiegoś "nadtytułu" i czytelnicy się nie gubią w tym, że to kolejna część serii, a przy filmach, którym towarzyszy tysiąckroć większa kampania reklamowa, z plakatami, nagłówkami, zwiastunami, gdzie wszystko to jest podkreślane, nie.
Cytat z Szaman data lipiec 20, 2022, 11:25Ludzie naprawdę nie mają na co dzień
czasu i pamięcichęci śledzić, że ktoś wymyślił, że nazwie sobie piątego Predatora akurat Prey.
Większość ludzi obecnie połowę doby spędza w smartfonie. Nawet bez czasu i pamięci, taka wiadomość i tak do nich dotrze.
Cytat z Szaman data 20 lipca, 2022, 11:51Ciekawa kwestia z tymi książkami. Może chodzi o szybkość i staranność wyboru? No i książki nie są takim popcornem jak filmy.
Co do dotarcia do odbiory, mój kolega z pracy ostatnio zrobił oczy jak spodki, że istnieje coś takiego jak Terminator: Dark Fate ze starą Sarą Connor. Także bywa różnie. Także z reklamami wyświetlanymi w internecie.
Ciekawa kwestia z tymi książkami. Może chodzi o szybkość i staranność wyboru? No i książki nie są takim popcornem jak filmy.
Co do dotarcia do odbiory, mój kolega z pracy ostatnio zrobił oczy jak spodki, że istnieje coś takiego jak Terminator: Dark Fate ze starą Sarą Connor. Także bywa różnie. Także z reklamami wyświetlanymi w internecie.
Cytat z Mierzwiak data 20 lipca, 2022, 12:12Nie wiedziałem że czytanie książek (no wiecie, czynność wymagająca czasu, skupienia, cierpliwości i, jakby nie patrzeć, nakładów finansowych, wszak chyba wciąż najwięcej ludzi czyta je w wersji papierowej) to jest to samo, co bezmyślna konsumpcja treści na smartfonie polegająca na scrollowaniu setek (tysięcy?) obrazków i nagłówków dziennie 🙂
Nie wiedziałem że czytanie książek (no wiecie, czynność wymagająca czasu, skupienia, cierpliwości i, jakby nie patrzeć, nakładów finansowych, wszak chyba wciąż najwięcej ludzi czyta je w wersji papierowej) to jest to samo, co bezmyślna konsumpcja treści na smartfonie polegająca na scrollowaniu setek (tysięcy?) obrazków i nagłówków dziennie 🙂
Cytat z Juby data 20 lipca, 2022, 15:43Ale... Przecież nie o tym pisałem. Czytanie książek porównałem do oglądania filmów, które też wymaga (przynajmniej u części widzów) czasu, skupienia i nakładów finansowych. Zdaniem dystrybutorów czekając na film ludzie muszą mieć podkreślone, że to Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu, choć ci sami ludzie czytający książki wiedzą to po samym Księżyc w nowiu. Film ma nawet łatwiej, bo jest adaptacją, czyli lwia część na starcie już wie, czym jest i o czym będzie opowiadać, bo znają książkowy pierwowzór, ale mimo to - przedtytuł być musi.
Ale... Przecież nie o tym pisałem. Czytanie książek porównałem do oglądania filmów, które też wymaga (przynajmniej u części widzów) czasu, skupienia i nakładów finansowych. Zdaniem dystrybutorów czekając na film ludzie muszą mieć podkreślone, że to Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu, choć ci sami ludzie czytający książki wiedzą to po samym Księżyc w nowiu. Film ma nawet łatwiej, bo jest adaptacją, czyli lwia część na starcie już wie, czym jest i o czym będzie opowiadać, bo znają książkowy pierwowzór, ale mimo to - przedtytuł być musi.
Cytat z Mierzwiak data 20 lipca, 2022, 16:03Heh.
Czy kampania reklamowa filmu takiego jak kontynuacje Zmierzchu przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy czytali powieści? Nie.
Czy świat książek i filmów oraz ich marketingu od zawsze rządził się tymi samymi prawami i nagle polski tytuł filmu Prey jest problemem, bo wykroczył poza typowe dla polskiej dystrybucji schematy? Nie.
Czy to w ogóle ważne jaki polski tytuł ma ten film? Co za różnica?
Heh.
Czy kampania reklamowa filmu takiego jak kontynuacje Zmierzchu przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy czytali powieści? Nie.
Czy świat książek i filmów oraz ich marketingu od zawsze rządził się tymi samymi prawami i nagle polski tytuł filmu Prey jest problemem, bo wykroczył poza typowe dla polskiej dystrybucji schematy? Nie.
Czy to w ogóle ważne jaki polski tytuł ma ten film? Co za różnica?
Cytat z Juby data 20 lipca, 2022, 18:32Cytat z Mierzwiak data lipiec 20, 2022, 16:03Czy kampania reklamowa filmu takiego jak kontynuacje Zmierzchu przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy czytali powieści?
Czy reklama książki-sequela przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy czytali pierwszą część? Czy kampania filmu-kontynuacji Zmierzchu przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy widzięli część pierwszą? Widzisz, też tak umiem 🙂
Wiadomo, że polski tytuł nikogo (poza mną) nie obchodzi, ale skoro mnie już zabolał - tak, jak przy Logan: Wolverine - to nie brońcie mi powylewać sobie żali.
Cytat z Mierzwiak data lipiec 20, 2022, 16:03Czy kampania reklamowa filmu takiego jak kontynuacje Zmierzchu przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy czytali powieści?
Czy reklama książki-sequela przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy czytali pierwszą część? Czy kampania filmu-kontynuacji Zmierzchu przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy widzięli część pierwszą? Widzisz, też tak umiem 🙂
Wiadomo, że polski tytuł nikogo (poza mną) nie obchodzi, ale skoro mnie już zabolał - tak, jak przy Logan: Wolverine - to nie brońcie mi powylewać sobie żali.
Cytat z Mierzwiak data 20 lipca, 2022, 23:08Nie przejmuj się, i tak nie dostaniesz polskiego wydania tego filmu na płycie więc polski tytuł nie będzie Cię straszyć zza gablotki 🙂
Nie przejmuj się, i tak nie dostaniesz polskiego wydania tego filmu na płycie więc polski tytuł nie będzie Cię straszyć zza gablotki 🙂
Cytat z Szaman data 22 lipca, 2022, 06:59https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1550357443145711616?t=sa2LQaKeeg9oPKoGtJFA7A&s=19
A new poster for #PreyMovie has been released.
The movies releases August 5 on Hulu. pic.twitter.com/6ny0z0McqX
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 22, 2022

[/spoiler]