Scream
Cytat z Szaman data luty 18, 2023, 20:02Oficjalnie potwierdzono prawdziwość wycieku, więc w tym momencie zaczęło mi to pachnieć marketingową zmyłką jakiej jeszcze nie próbowano 🙂
https://naekranie.pl/aktualnosci/krzyk-6-wyciek-tozsamosci-ghostface-box-office-1676711811
Oficjalnie potwierdzono prawdziwość wycieku, więc w tym momencie zaczęło mi to pachnieć marketingową zmyłką jakiej jeszcze nie próbowano 🙂
https://naekranie.pl/aktualnosci/krzyk-6-wyciek-tozsamosci-ghostface-box-office-1676711811
Cytat z Mierzwiak data luty 18, 2023, 20:27Niekoniecznie. Tutaj reakcja studia na wycieki przed premierą The Last of Us Part II:
https://twitter.com/Naughty_Dog/status/1254840504182665219?s=20
Niekoniecznie. Tutaj reakcja studia na wycieki przed premierą The Last of Us Part II:
A message from the studio: pic.twitter.com/f0TzIZXUIB
— Naughty Dog (@Naughty_Dog) April 27, 2020
Cytat z Szaman data marzec 2, 2023, 20:22Udało się ze Smile, to teraz będą próbować powtórki
https://bloody-disgusting.com/movie/3753257/ghostface-has-been-randomly-appearing-in-streets-across-the-country-images/
Udało się ze Smile, to teraz będą próbować powtórki
Ghostface Has Been Randomly Appearing in Streets Across the Country [Images]
Cytat z Szaman data marzec 3, 2023, 10:38U mnie piątek albo sobota. W czwartek mam tylko seanse o 22, to potem będę nieprzytomny w robocie 🙂
U mnie piątek albo sobota. W czwartek mam tylko seanse o 22, to potem będę nieprzytomny w robocie 🙂
Cytat z Mierzwiak data marzec 3, 2023, 10:55Ja już uknułem plan zostania w środę czy nawet czwartek dłużej by w piątek przyjechać na 9 😛
Ja już uknułem plan zostania w środę czy nawet czwartek dłużej by w piątek przyjechać na 9 😛
Cytat z Szaman data marzec 3, 2023, 13:02Piosenka promująca od Demi Lovato
https://www.filmweb.pl/news/%22Krzyk+VI%22+z+Demi+Lovato+i+piosenk%C4%85+%22Still+Alive%22-149813
Piosenka promująca od Demi Lovato
https://www.filmweb.pl/news/%22Krzyk+VI%22+z+Demi+Lovato+i+piosenk%C4%85+%22Still+Alive%22-149813
Cytat z Szaman data marzec 9, 2023, 17:06Mierzwiak, miłego seansu! Jeśli przed snem niczym Cezar wystawisz chociaż kciuk w górę, albo w dół, to będę wdzięczny 🙂
Mierzwiak, miłego seansu! Jeśli przed snem niczym Cezar wystawisz chociaż kciuk w górę, albo w dół, to będę wdzięczny 🙂
Cytat z Mierzwiak data marzec 9, 2023, 23:08Najlepszy sequel Scream od czasu 2 🙂
I tak jak poprzedni film był wariacją, by nie powiedzieć remakiem oryginału, tak VI jest swego rodzaju odbiciem [spoiler title=""]Scream 2 właśnie.[/spoiler]
Więcej jutro.
Najlepszy sequel Scream od czasu 2 🙂
I tak jak poprzedni film był wariacją, by nie powiedzieć remakiem oryginału, tak VI jest swego rodzaju odbiciem
Więcej jutro.
Cytat z Mierzwiak data marzec 10, 2023, 10:23Jestem zaskoczony jak świetnym sequelem jest VI, chociażby z tego względu, że poprzednia część była jednak mocno bezpiecznym (choć docenionym przeze mnie po powtórce) powrotem tej marki, dość mocno ocierającym się o spopularyzowany w ostatnich latach sequel będący w istocie remakiem.
VI owszem, stanowi swego rodzaju odbicie jednej z poprzednich części (co zostaje nawet zauważone w dialogu), ale jest to, no właśnie, odbicie, bardziej w zgodzie ze słynnym It's like a poetry, they rhyme George'a Lucasa aniżeli bezpośrednim odtwarzaniem tego, co już było. Całość oczywiście oparta jest na ustanowionym już w klasyku Cravena schemacie, ale jest tu tyle atrakcji, a przy okazji parę nowości których do tej pory w tej serii w ogóle nie było, że według mnie trudno mówić o zmęczeniu materiału i marka Scream jest dziś mam wrażenie silniejsza niż była przez ostatnich 25 lat. To cholernie intensywny i trzymający w napięciu, bardzo brutalny i agresywny slasher - do tej pory chyba żadna z części nie przyprawiła mnie aż tak bardzo o szybsze bicie serca i tylko szkoda, że twórcy niejako zmarnowali siłę i dramatyzm kilku momentów poprzez [spoiler title=""]utrzymanie przy życiu postaci, które otrzymały POTWORNE rany i w zasadzie było pewne, że nie wyjdą z tego filmu cało.[/spoiler]
Widziałem sporo komentarzy, że bez Sidney to już nie Scream, że ludzie nie wyobrażają sobie tej serii bez niej. Nic bardziej mylnego! Nie tylko - przy całej sympatii dla bohaterki i aktorki - nie odczułem jej braku, ale też nie bardzo wyobrażam sobie, co miałaby w tej konkretnej historii robić.
Obsada wypada ponownie bardzo fajnie, Melissa Barrera lepiej odnalazła się w roli Sam a Jenna Ortega znowu jest najlepsza z całej obsady. Ta dziewczyna jest po prostu fantastyczna. Niestety jest jeden minus (w sumie jedyny poważny jaki jestem w stanie wskazać) i jest nią niestety nie tylko postać Kirby, ale też grająca ją Hayden Panettiere. W Scream 4 była najjaśniejszym punktem obsady, w VI jest jej najsłabszym ogniwem. Auć.
Zostańcie na napisy końcowe, na samym końcu czeka coś bardzo fajnego 🙂
Jestem zaskoczony jak świetnym sequelem jest VI, chociażby z tego względu, że poprzednia część była jednak mocno bezpiecznym (choć docenionym przeze mnie po powtórce) powrotem tej marki, dość mocno ocierającym się o spopularyzowany w ostatnich latach sequel będący w istocie remakiem.
VI owszem, stanowi swego rodzaju odbicie jednej z poprzednich części (co zostaje nawet zauważone w dialogu), ale jest to, no właśnie, odbicie, bardziej w zgodzie ze słynnym It's like a poetry, they rhyme George'a Lucasa aniżeli bezpośrednim odtwarzaniem tego, co już było. Całość oczywiście oparta jest na ustanowionym już w klasyku Cravena schemacie, ale jest tu tyle atrakcji, a przy okazji parę nowości których do tej pory w tej serii w ogóle nie było, że według mnie trudno mówić o zmęczeniu materiału i marka Scream jest dziś mam wrażenie silniejsza niż była przez ostatnich 25 lat. To cholernie intensywny i trzymający w napięciu, bardzo brutalny i agresywny slasher - do tej pory chyba żadna z części nie przyprawiła mnie aż tak bardzo o szybsze bicie serca i tylko szkoda, że twórcy niejako zmarnowali siłę i dramatyzm kilku momentów poprzez
Widziałem sporo komentarzy, że bez Sidney to już nie Scream, że ludzie nie wyobrażają sobie tej serii bez niej. Nic bardziej mylnego! Nie tylko - przy całej sympatii dla bohaterki i aktorki - nie odczułem jej braku, ale też nie bardzo wyobrażam sobie, co miałaby w tej konkretnej historii robić.
Obsada wypada ponownie bardzo fajnie, Melissa Barrera lepiej odnalazła się w roli Sam a Jenna Ortega znowu jest najlepsza z całej obsady. Ta dziewczyna jest po prostu fantastyczna. Niestety jest jeden minus (w sumie jedyny poważny jaki jestem w stanie wskazać) i jest nią niestety nie tylko postać Kirby, ale też grająca ją Hayden Panettiere. W Scream 4 była najjaśniejszym punktem obsady, w VI jest jej najsłabszym ogniwem. Auć.
Zostańcie na napisy końcowe, na samym końcu czeka coś bardzo fajnego 🙂
Cytat z Mierzwiak data marzec 10, 2023, 10:53Motywacja jako taka jest mocno klasyczna i... napiszę jak obejrzysz, musimy wymienić wrażenia na temat tego w spoilerach, natomiast ciekawa jest cała otoczka tego, bardzo współczesna i bardzo na czasie na podobnej zasadzie jak toksyczny fandom w poprzednim filmie.
Motywacja jako taka jest mocno klasyczna i... napiszę jak obejrzysz, musimy wymienić wrażenia na temat tego w spoilerach, natomiast ciekawa jest cała otoczka tego, bardzo współczesna i bardzo na czasie na podobnej zasadzie jak toksyczny fandom w poprzednim filmie.
Cytat z Janko data marzec 10, 2023, 17:33Dobra, mi też się podobało. Fajnie że mimo tylu części seria może jeszcze zaskoczyć. Początek gdy
[spoiler title=""]
morderca zdejmuje maskę
[/spoiler]
jak i końcowe ujawnienie tożsamości, nie spodziewałem się tego. Co do Hayden nie zgadzam się, ale może mieć na moją opinię wpływ widok jej słodkiej buźki, wtedy mózg mi się wyłącza.
Dobra, mi też się podobało. Fajnie że mimo tylu części seria może jeszcze zaskoczyć. Początek gdy
morderca zdejmuje maskę
jak i końcowe ujawnienie tożsamości, nie spodziewałem się tego. Co do Hayden nie zgadzam się, ale może mieć na moją opinię wpływ widok jej słodkiej buźki, wtedy mózg mi się wyłącza.
Cytat z Szaman data marzec 10, 2023, 19:21Niedaleko mnie siedzi taka starsza pani koło 60-tki. I tak pomyślałem sobie, że ona mogła być w kinie na pierwszej części jeszcze jako młoda osoba 🙂
Niedaleko mnie siedzi taka starsza pani koło 60-tki. I tak pomyślałem sobie, że ona mogła być w kinie na pierwszej części jeszcze jako młoda osoba 🙂
Cytat z Szaman data marzec 10, 2023, 21:51Podobało mi się, ale nadal najbardziej lubię jedynkę i piątkę. Piątka miała swieżą, idealnie pasującą do naszych czasów motywację z dobrym tłem społecznym. Tutaj zgrana płyta, ładna wizualnie, ale gorzej zagrana.
7/10
Więcej pewnie już jutro.
Podobało mi się, ale nadal najbardziej lubię jedynkę i piątkę. Piątka miała swieżą, idealnie pasującą do naszych czasów motywację z dobrym tłem społecznym. Tutaj zgrana płyta, ładna wizualnie, ale gorzej zagrana.
7/10
Więcej pewnie już jutro.
Cytat z Szaman data marzec 10, 2023, 21:52Za to początek znakomity i bardzo świeży, a Samara wyglądała jak konto bankowe Elona Muska.
Za to początek znakomity i bardzo świeży, a Samara wyglądała jak konto bankowe Elona Muska.
Cytat z Szaman data marzec 10, 2023, 21:55U mnie prawie pełna sala, z tego co słyszalem ludzie zadowoleni. Może będzie ladny wynik u nas.
U mnie prawie pełna sala, z tego co słyszalem ludzie zadowoleni. Może będzie ladny wynik u nas.