Scream
Cytat z Szaman data 11 października, 2021, 14:17https://twitter.com/BDisgusting/status/1447551500402712584?t=GTOc36MfKXg6I_GG8d8pKQ&s=19
#Scream: First Images from the Brand New Movie Feature Sidney, Gail, Dewey, #Ghostface and More! https://t.co/vB7UttpLqA
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) October 11, 2021
Cytat z Szaman data 11 października, 2021, 20:10https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1447640493387567109
First trailer for #Scream releases tomorrow. pic.twitter.com/cpMOoh5WKv
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 11, 2021
Cytat z Mierzwiak data 11 października, 2021, 20:18Wiesz że jak zobaczyłem że odświeżyłeś temat to myślałem, że to już?
Wiesz że jak zobaczyłem że odświeżyłeś temat to myślałem, że to już?

Cytat z Szaman data 12 października, 2021, 14:13"Jestem Sidney Prescott, oczywiście, że mam broń" 🙂
Porządny zwiastun, zostawił mnie gdzieś w centrum odczuć. Wykrakaliśmy na forum ten super technologiczny dom i po tym dość przeciętnym początku myślałem, że nie będzie zbyt dobrze, ale wraz z powrotem starej obsady zwiastun nabrał życia. Podoba mi się perspektywa weteranów, podoba, że z Arquette'a już całkiem zrobiono doświadczonego twardziela. Rodziny dawnych bohaterów to dość spodziewany, ale też wdzięczny trop. Jestem chyba na tak, martwi mnie tylko, że uważam Ready or Not i You Are Next za co najwyżej przeciętne filmy.
"Jestem Sidney Prescott, oczywiście, że mam broń" 🙂
Porządny zwiastun, zostawił mnie gdzieś w centrum odczuć. Wykrakaliśmy na forum ten super technologiczny dom i po tym dość przeciętnym początku myślałem, że nie będzie zbyt dobrze, ale wraz z powrotem starej obsady zwiastun nabrał życia. Podoba mi się perspektywa weteranów, podoba, że z Arquette'a już całkiem zrobiono doświadczonego twardziela. Rodziny dawnych bohaterów to dość spodziewany, ale też wdzięczny trop. Jestem chyba na tak, martwi mnie tylko, że uważam Ready or Not i You Are Next za co najwyżej przeciętne filmy.
Cytat z Szaman data 12 października, 2021, 14:27Rany, jak mnie naszło na powtórkę serii, zwłaszcza, że dwójkę i trójkę to pamiętam jak przez mgłę i głównie kto zabijał. A miałem czekać do stycznia 🙂
Rany, jak mnie naszło na powtórkę serii, zwłaszcza, że dwójkę i trójkę to pamiętam jak przez mgłę i głównie kto zabijał. A miałem czekać do stycznia 🙂
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2021, 14:28Początek jest fatalny, ale potem faktycznie lepiej. Mimo wszystko, póki co raczej spokojna obojętność niż ekscytacja i oczekiwanie na premierę.
Początek jest fatalny, ale potem faktycznie lepiej. Mimo wszystko, póki co raczej spokojna obojętność niż ekscytacja i oczekiwanie na premierę.
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2021, 14:48Mam jeszcze taką refleksję - po kultowej scenie otwierającej pierwszy film tylko sequel próbował zrobić coś innego, od trzeciej części zaczął się już powrót do schematu. Tutaj - zakładając, że początek trailera = początek filmu - widzę najsłabszą, najbardziej banalną kopię otwarcia z Drew.
Mam jeszcze taką refleksję - po kultowej scenie otwierającej pierwszy film tylko sequel próbował zrobić coś innego, od trzeciej części zaczął się już powrót do schematu. Tutaj - zakładając, że początek trailera = początek filmu - widzę najsłabszą, najbardziej banalną kopię otwarcia z Drew.
Cytat z Szaman data 12 października, 2021, 14:50Mam nadzieję, że pomoże filmowy montaż, tutaj jednak mocno ją pocięli. Ale obawiam się, że jednak aktorka nie domaga... A czwórka nie próbowała jeszcze czegoś nowego? [spoiler title=""] Z tym filmem w filmie? [/spoiler]
https://twitter.com/filmnewsPL/status/1447921815364505600
Mam nadzieję, że pomoże filmowy montaż, tutaj jednak mocno ją pocięli. Ale obawiam się, że jednak aktorka nie domaga... A czwórka nie próbowała jeszcze czegoś nowego?
Nowy plakat filmu #Scream pic.twitter.com/XrExUXyxhD
— Film News PL (@filmnewsPL) October 12, 2021
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2021, 14:54No niby próbowała, ale ostatecznie chodziło o dokładnie to samo czyli dziewczynę samą w domu 🙂 W otwarciu Screfourm aka Scre4m najlepsza jest właśnie pierwsza scena z któregoś Stab z dwoma zabójcami, aktorki też wypadły najlepiej.
Wracajac jeszcze do Scream 2 - UWIELBIAM tę scenę w kinie z Jadą Pinkett Smith.
No niby próbowała, ale ostatecznie chodziło o dokładnie to samo czyli dziewczynę samą w domu 🙂 W otwarciu Screfourm aka Scre4m najlepsza jest właśnie pierwsza scena z któregoś Stab z dwoma zabójcami, aktorki też wypadły najlepiej.
Wracajac jeszcze do Scream 2 - UWIELBIAM tę scenę w kinie z Jadą Pinkett Smith.
Cytat z Szaman data 12 października, 2021, 14:55Cholera, pamiętam tylko jak skończył Jerry O'Connell, co potem niewybrednie parodiowano w Strasznym filmie 🙂
Edit: Ale to chyba jednak nie było w kinie. On w kinie był z Mariah Carey w teledysku 😀 Ewidentnie Krzyk 2 do powtórki.
Cholera, pamiętam tylko jak skończył Jerry O'Connell, co potem niewybrednie parodiowano w Strasznym filmie 🙂
Edit: Ale to chyba jednak nie było w kinie. On w kinie był z Mariah Carey w teledysku 😀 Ewidentnie Krzyk 2 do powtórki.
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2021, 15:11Ja się biorę za powtórkę jak mi tylko jedynkę przyślą.
No dobra, obstawiamy czy / kto ze starej gwardii zginie?
[spoiler title=""]Według mnie Dewey.[/spoiler]
Ja się biorę za powtórkę jak mi tylko jedynkę przyślą.
No dobra, obstawiamy czy / kto ze starej gwardii zginie?
Cytat z Szaman data 12 października, 2021, 15:36To bardzo specyficzna seria horrorów, z racji tego, że trzon obsady przeżył aż 4 części i chciałbym aby tak pozostało. Bardziej zastanawiam się czy znowu będą próbować ostatecznego zamknięcia gehenny panny Prescott, co widziałem na ekranie już choćby w trójce.
To bardzo specyficzna seria horrorów, z racji tego, że trzon obsady przeżył aż 4 części i chciałbym aby tak pozostało. Bardziej zastanawiam się czy znowu będą próbować ostatecznego zamknięcia gehenny panny Prescott, co widziałem na ekranie już choćby w trójce.
Cytat z Juby data 12 października, 2021, 15:39Nie mogli tego nazwać Scream louder, Scream or Die, Scream Again, Scream me baby one more time, albo nawet te kijowe The Scream, czy coś? Za sam tytuł - mimo ogromnej sympatii do tej serii - mam ochotę tego w ogóle nie oglądać (Pitbulla nie planuję, z Weselem 2.0 jeszcze się waham).
Nie widziałem żadnego Krzyku od premiery czwórki (tę widziałem tylko w kinie, dwójkę też raz, trójkę 2 razy w tv, a jedynkę przynajmniej 3 razy) i też chętnie powtórzę, bo praktycznie ich nie pamiętam (o wiele bardziej przeróbki scen ze Strasznego filmu).
Nie mogli tego nazwać Scream louder, Scream or Die, Scream Again, Scream me baby one more time, albo nawet te kijowe The Scream, czy coś? Za sam tytuł - mimo ogromnej sympatii do tej serii - mam ochotę tego w ogóle nie oglądać (Pitbulla nie planuję, z Weselem 2.0 jeszcze się waham).
Nie widziałem żadnego Krzyku od premiery czwórki (tę widziałem tylko w kinie, dwójkę też raz, trójkę 2 razy w tv, a jedynkę przynajmniej 3 razy) i też chętnie powtórzę, bo praktycznie ich nie pamiętam (o wiele bardziej przeróbki scen ze Strasznego filmu).
Cytat z Ernest Kubica data 12 października, 2021, 15:43No właśnie mi się miesza parę scen z Krzyku i strasznego filmu.
No właśnie mi się miesza parę scen z Krzyku i strasznego filmu.
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2021, 16:00Cytat z Ernest Kubica data październik 12, 2021, 15:43No właśnie mi się miesza parę scen z Krzyku i strasznego filmu.
Mam nadzieję, że nie wszystkie.
😀
Cytat z Ernest Kubica data październik 12, 2021, 15:43No właśnie mi się miesza parę scen z Krzyku i strasznego filmu.
Mam nadzieję, że nie wszystkie.

😀
Cytat z Szaman data 12 października, 2021, 18:31No i powtórzyłem jedynkę. Kocham, kocham, kocham. Nic nowego nie napiszę, ale jak to jest wspaniale wyreżyserowane, wywaliłbym tylko tych parę ujęć gdzie Ghostface skrada się w krzakach, albo w supermarkecie i tą durnowatą przebitkę tuż przed napisami końcowymi. Scena z Drew Barrymore to jest pieprzone mistrzostwo świata reżyserii.
10/10 i idzie do ulubionych, już dawno powinien tam być.
No i powtórzyłem jedynkę. Kocham, kocham, kocham. Nic nowego nie napiszę, ale jak to jest wspaniale wyreżyserowane, wywaliłbym tylko tych parę ujęć gdzie Ghostface skrada się w krzakach, albo w supermarkecie i tą durnowatą przebitkę tuż przed napisami końcowymi. Scena z Drew Barrymore to jest pieprzone mistrzostwo świata reżyserii.
10/10 i idzie do ulubionych, już dawno powinien tam być.
Cytat z Szaman data 12 października, 2021, 18:54Z cyklu- pieprzyć to, walniemy najważniejszy spoiler z pierwszej części w zwykłym poście na Twitterze, przecież to dzisiaj kończy 250 lat 🙂
[spoiler title=""]
https://twitter.com/screenrant/status/1447981656661450754
[/spoiler]
Przy okazji
[spoiler title=""] Nie wiem skąd tak popularna jest teoria w internecie, że Stu żyje i to on jest zabójcą w najnowszej części. Widziałem jakiś fejkowy trailer na You Tubie, widziałem komentarze na Twitterze, w google wyskakują artykuły. Jezu, oby nie, przecież chyba nie da się przeżyć tego co zrobił mu telewizor 🙂 Mam tylko nadzieję, że nieświadomie nie wszedłem w posiadanie wiedzy o jakimś przecieku, bo mam zamiar unikać spoilerów do premiery.
Uwielbiam tego kiczowatego, totalnie przerysowanego Lillarda w tym filmie. Jeśli ktoś ma wątpliwości czy było to w pełni kontrolowane, niech zwróci uwagę na scenę w której Matthew dowiaduje się o prawdziwej motywacji kolegi. Pięknie zagrał niezbyt lotnego nastolatka wychowanego na złotych latach MTV. [/spoiler]
Z cyklu- pieprzyć to, walniemy najważniejszy spoiler z pierwszej części w zwykłym poście na Twitterze, przecież to dzisiaj kończy 250 lat 🙂
The trailer for Scream 2022 shows Sidney returning to Stu Macher's house — which makes sense since the new Ghostface is going after people related to the original killers. #Scream #Horror https://t.co/NKoG4XXLxQ pic.twitter.com/5NMmNpFHJK
— Screen Rant (@screenrant) October 12, 2021
Przy okazji
Uwielbiam tego kiczowatego, totalnie przerysowanego Lillarda w tym filmie. Jeśli ktoś ma wątpliwości czy było to w pełni kontrolowane, niech zwróci uwagę na scenę w której Matthew dowiaduje się o prawdziwej motywacji kolegi. Pięknie zagrał niezbyt lotnego nastolatka wychowanego na złotych latach MTV.
Cytat z Mierzwiak data 12 października, 2021, 19:12Tylko jednej rzeczy nie lubię w tym filmie: gdy zaczynali zdjęcia nie mieli jeszcze prawy do wykorzystania oryginalnej maski, dlatego w scenie otwierającej oraz z dyrektorem szkoły jest jakaś podróba 😛
Tylko jednej rzeczy nie lubię w tym filmie: gdy zaczynali zdjęcia nie mieli jeszcze prawy do wykorzystania oryginalnej maski, dlatego w scenie otwierającej oraz z dyrektorem szkoły jest jakaś podróba 😛