aby założyć posty i tematy.

Scream

PreviousPage 2 of 18Next

Wiesz że jak zobaczyłem że odświeżyłeś temat to myślałem, że to już?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

"Jestem Sidney Prescott, oczywiście, że mam broń" 🙂

Porządny zwiastun, zostawił mnie gdzieś w centrum odczuć. Wykrakaliśmy na forum ten super technologiczny dom i po tym dość przeciętnym początku myślałem, że nie będzie zbyt dobrze, ale wraz z powrotem starej obsady zwiastun nabrał życia. Podoba mi się perspektywa weteranów, podoba, że z Arquette'a już całkiem zrobiono doświadczonego twardziela. Rodziny dawnych bohaterów to dość spodziewany, ale też wdzięczny trop. Jestem chyba na tak, martwi mnie tylko, że uważam Ready or Not i You Are Next za co najwyżej przeciętne filmy.

Rany, jak mnie naszło na powtórkę serii, zwłaszcza, że dwójkę i trójkę to pamiętam jak przez mgłę i głównie kto zabijał. A miałem czekać do stycznia 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Początek jest fatalny, ale potem faktycznie lepiej. Mimo wszystko, póki co raczej spokojna obojętność niż ekscytacja i oczekiwanie na premierę.

Szaman

Mam jeszcze taką refleksję - po kultowej scenie otwierającej pierwszy film tylko sequel próbował zrobić coś innego, od trzeciej części zaczął się już powrót do schematu. Tutaj - zakładając, że początek trailera = początek filmu - widzę najsłabszą, najbardziej banalną kopię otwarcia z Drew.

Mam nadzieję, że pomoże filmowy montaż, tutaj jednak mocno ją pocięli. Ale obawiam się, że jednak aktorka nie domaga... A czwórka nie próbowała jeszcze czegoś nowego?

Spoiler
Z tym filmem w filmie?

No niby próbowała, ale ostatecznie chodziło o dokładnie to samo czyli dziewczynę samą w domu 🙂 W otwarciu Screfourm aka Scre4m najlepsza jest właśnie pierwsza scena z któregoś Stab z dwoma zabójcami, aktorki też wypadły najlepiej.

Wracajac jeszcze do Scream 2 - UWIELBIAM tę scenę w kinie z Jadą Pinkett Smith.

Cholera, pamiętam tylko jak skończył Jerry O'Connell, co potem niewybrednie parodiowano w Strasznym filmie 🙂

Edit: Ale to chyba jednak nie było w kinie. On w kinie był z Mariah Carey w teledysku 😀 Ewidentnie Krzyk 2 do powtórki.

Mierzwiak

Ja się biorę za powtórkę jak mi tylko jedynkę przyślą.

No dobra, obstawiamy czy / kto ze starej gwardii zginie?

Spoiler
Według mnie Dewey.

To bardzo specyficzna seria horrorów, z racji tego, że trzon obsady przeżył aż 4 części i chciałbym aby tak pozostało. Bardziej zastanawiam się czy znowu będą próbować ostatecznego zamknięcia gehenny panny Prescott, co widziałem na ekranie już choćby w trójce.

Nie mogli tego nazwać Scream louder, Scream or Die, Scream Again, Scream me baby one more time, albo nawet te kijowe The Scream, czy coś? Za sam tytuł - mimo ogromnej sympatii do tej serii - mam ochotę tego w ogóle nie oglądać (Pitbulla nie planuję, z Weselem 2.0 jeszcze się waham).

Nie widziałem żadnego Krzyku od premiery czwórki (tę widziałem tylko w kinie, dwójkę też raz, trójkę 2 razy w tv, a jedynkę przynajmniej 3 razy) i też chętnie powtórzę, bo praktycznie ich nie pamiętam (o wiele bardziej przeróbki scen ze Strasznego filmu).

No właśnie mi się miesza parę scen z Krzyku i strasznego filmu.

Osiągnęli swój cel 🙂

Cytat z Ernest Kubica data październik 12, 2021, 15:43

No właśnie mi się miesza parę scen z Krzyku i strasznego filmu.

Mam nadzieję, że nie wszystkie.

😀

Szaman

No i powtórzyłem jedynkę. Kocham, kocham, kocham. Nic nowego nie napiszę, ale jak to jest wspaniale wyreżyserowane, wywaliłbym tylko tych parę ujęć gdzie Ghostface skrada się w krzakach, albo w supermarkecie i tą durnowatą przebitkę tuż przed napisami końcowymi. Scena z Drew Barrymore to jest pieprzone mistrzostwo świata reżyserii.

10/10 i idzie do ulubionych, już dawno powinien tam być.

Mierzwiak

Z cyklu- pieprzyć to, walniemy najważniejszy spoiler z pierwszej części w zwykłym poście na Twitterze, przecież to dzisiaj kończy 250 lat 🙂

Spoiler

Przy okazji

Spoiler
Nie wiem skąd tak popularna jest teoria w internecie, że Stu żyje i to on jest zabójcą w najnowszej części. Widziałem jakiś fejkowy trailer na You Tubie, widziałem komentarze na Twitterze, w google wyskakują artykuły. Jezu, oby nie, przecież chyba nie da się przeżyć tego co zrobił mu telewizor 🙂 Mam tylko nadzieję, że nieświadomie nie wszedłem w posiadanie wiedzy o jakimś przecieku, bo mam zamiar unikać spoilerów do premiery.

Uwielbiam tego kiczowatego, totalnie przerysowanego Lillarda w tym filmie. Jeśli ktoś ma wątpliwości czy było to w pełni kontrolowane, niech zwróci uwagę na scenę w której Matthew dowiaduje się o prawdziwej motywacji kolegi. Pięknie zagrał niezbyt lotnego nastolatka wychowanego na złotych latach MTV.

Tylko jednej rzeczy nie lubię w tym filmie: gdy zaczynali zdjęcia nie mieli jeszcze prawy do wykorzystania oryginalnej maski, dlatego w scenie otwierającej oraz z dyrektorem szkoły jest jakaś podróba 😛

PreviousPage 2 of 18Next