aby założyć posty i tematy.

Scream

PreviousPage 9 of 18Next

No to mamy pierwszy typ jeśli chodzi o tożsamość mordercy 🙂

Powtórzyłem sobie Scream (5), odebrałem go lepiej niż w kinie ale to wciąż mocno kulejący film. Sidney nie powinno w nim w ogóle być, Gale jest dodana na siłę i tylko Dewey ma tu coś do roboty, szkoda że ma swój udział w najgłupszej scenie filmu.

Mimo wszystko w jakiś tam sposób jestem ciekaw kolejnej części, tego jakie popkulturowe tło dostanie i - chyba nic mnie tak nie cieszy - powrotu Hayden.

Trochę wpadli w swoje własne sidła, że tyle nowych twarzy przeżyło piątkę i w dodatku powraca w szóstce. Teraz muszą zaludnić ekran kolejną chmarą bohaterów aby rozmyć typowanie mordercy.

Zamiast Mulroneya mogli wziąć McDermotta. Ma już doświadczenie z Clovehitch Killer 🙂

Cytat z Szaman data czerwiec 3, 2022, 23:11

Zamiast Mulroneya mogli wziąć McDermotta. Ma już doświadczenie z Clovehitch Killer 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Dokładnie o tym skeczu pomyślałem 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data czerwiec 3, 2022, 23:11

Trochę wpadli w swoje własne sidła, że tyle nowych twarzy przeżyło piątkę i w dodatku powraca w szóstce. Teraz muszą zaludnić ekran kolejną chmarą bohaterów aby rozmyć typowanie mordercy.

Po części tak, ale zależy jaką obiorą drogę:

• w 1 obaj mordercy byli bohaterami ze sporym czasem ekranowym, podobnie w 4, choć tam jedna połowa duetu miała większą rolę niż druga, różnica ta była chyba jeszcze bardziej pogłębiona w 5. W każdym z tych trzech przypadków za morderstwami stały powody, nazwijmy to, psychiatryczno-społeczno-popkulturowe 🙂
  • w 2 morderców była również dwójka, ale były to postaci dość nieistotne i w równym, jeśli nie nawet większym stopniu, dotyczy to mordercy z 3. Tutaj chodziło bardziej o twist w sensie nie kto z bohaterów zabijał, ale kim (pomijając drugiego mordercę z 2) z przeszłości ta osoba była, kimś związanym z poprzednimi bohaterami / wydarzeniami, ale jednocześnie kimś, kogo do tej pory nie znaliśmy.

Jeśli nowy film wybierze tę drugą opcję, to będzie to mógł być ktoś kto przewinie się przez film ledwie trzy razy, a w finale okaże się ojcem Stu Machera 🙂

Szaman

Na szczęście nie pozostaną w tym samym miasteczku:

"Film kontynuuje losy czwórki ocalałych atak Ghostface'a, którzy opuszczają Woodsboro i rozpoczynają nowy rozdział."

https://naekranie.pl/aktualnosci/krzyk-6-pojawil-sie-pierwszy-opis-fabuly-1654341899

I dobrze. Niech jej historia ma wreszcie swój finał.

Następną rundę Sid przesiedzi w domu z dziećmi a za mordercą pojedzie ganiać Mark (Patrick Dempsey) 🙂

Mam takie przeczucie, że trochę posłuchali krytyki albo Twojej albo Jubego, nie pamiętam. Tam było postulowane aby wreszcie odejść od wydarzeń z kuchnii w pierwszej części. No i wygląda na to, że wynoszą się znowu z Woodsboroo, a Sydney dadzą w spokoju wychowywać dzieciaki. Chyba chcą stanąć na własnych nogach po tym festiwalu pod hasłem "dla Wesa".

Mierzwiak

Jednak poszło o kasę

Mierzwiak

Swego czasu Lynch ogłosił, że nie nakręci trzeciego sezonu Twin Peaks, bo stacja nie chciała dać mu odpowiedniego budżetu.

Mam trzeci sezon TP Lyncha na półce 🙂

Szaman

Nie. Nie. Absolutnie nie. Zostawcie takie bzdurki Gwiezdnym Wojnom.

Ale Liana wyrosła od czasu filmu Schwimmera.

https://twitter.com/DEADLINE/status/1537543052369268738

Mierzwiak

Super!

Tymczasem w październiku Scream 2 doczeka się wydania UHD z okazji 25-lecia premiery czyli w końcu będzie można obejrzeć to bez krwotoku z oczu 🙂

O rany, chyba zamierzają to nazwać Scream!!

PreviousPage 9 of 18Next