Opinie o serialach
Cytat z Marek Pilarski data sierpień 31, 2020, 00:30Temat poświęcony serialom.
Temat poświęcony serialom.
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 1, 2020, 15:28Od wczoraj testuję AppleTV+, na pierwszy ogień poszło "Defending Jacob". Może uda mi się jeszcze zobaczyć "The Morning Show" i "Greyhound" do niedzieli. 😉
Od wczoraj testuję AppleTV+, na pierwszy ogień poszło "Defending Jacob". Może uda mi się jeszcze zobaczyć "The Morning Show" i "Greyhound" do niedzieli. 😉
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 2, 2020, 10:58Grace pisze na swoim Twitterze, że opóźnili premierę zwiastuna drugiego sezonu Mandaloriana, bo nie podobał się on Disneyowi i zostanie przemontowany. Pisze też o ogólnych problemach z drugim sezonem: dokrętki, ale także inny bardzo duży problem, o którym nie może pisać, bo jej źródło mogłoby mieć problemy, jako że bardzo mało osób jest w to wtajemniczonych.
Grace pisze na swoim Twitterze, że opóźnili premierę zwiastuna drugiego sezonu Mandaloriana, bo nie podobał się on Disneyowi i zostanie przemontowany. Pisze też o ogólnych problemach z drugim sezonem: dokrętki, ale także inny bardzo duży problem, o którym nie może pisać, bo jej źródło mogłoby mieć problemy, jako że bardzo mało osób jest w to wtajemniczonych.
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 2, 2020, 20:51Przypuszczam, że dostali większy budżet na drugi sezon i tak go wykorzystują. 😉
Przypuszczam, że dostali większy budżet na drugi sezon i tak go wykorzystują. 😉
Cytat z Szaman data wrzesień 4, 2020, 21:55Niezbyt znany Alan Ritchson został serialowym Jackiem Reacherem.
https://collider.com/jack-reacher-cast-amazon-tv-show-alan-ritchson/?utm_campaign=collidersocial&utm_medium=twitter&utm_source=twitter
Niezbyt znany Alan Ritchson został serialowym Jackiem Reacherem.
Cytat z Ernest Kubica data wrzesień 4, 2020, 23:23"Wychowane przez wilki" od dzisiaj na HBO i dostaje bardzo dobre oceny.
"Wychowane przez wilki" od dzisiaj na HBO i dostaje bardzo dobre oceny.
Cytat z robgordon data wrzesień 5, 2020, 13:25Zakończyłem Patricka Melrose. Bardzo dobry, wręcz rewelacyjny mini-serial. Na kilku poziomach to taki męski odpowiednik Ostrych przedmiotów. Opowiada o przechodzeniu traumy z dzieciństwa i toksycznych relacjach na linii rodzic - dziecko. W Przedmiotach był to układ matka - córka (córki), tutaj układ ojciec (matka) - syn. Fantastycznie zagrany przez główne postacie dramatu (odpowiednio Amy Adams, Patricia Clarkson i Elisa Scanlen oraz Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving i Jennifer Jason-Leigh). Akcja każdego odcinka dzieje się w innym roku, wokół jednego wydarzenia. Niby niewiele się dzieje (fabularnie), ale psychologia postaci, dialogi, umiejętność pokazania relacji, wreszcie aktorstwo na bardzo wysokim poziomie.
Zakończyłem Patricka Melrose. Bardzo dobry, wręcz rewelacyjny mini-serial. Na kilku poziomach to taki męski odpowiednik Ostrych przedmiotów. Opowiada o przechodzeniu traumy z dzieciństwa i toksycznych relacjach na linii rodzic - dziecko. W Przedmiotach był to układ matka - córka (córki), tutaj układ ojciec (matka) - syn. Fantastycznie zagrany przez główne postacie dramatu (odpowiednio Amy Adams, Patricia Clarkson i Elisa Scanlen oraz Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving i Jennifer Jason-Leigh). Akcja każdego odcinka dzieje się w innym roku, wokół jednego wydarzenia. Niby niewiele się dzieje (fabularnie), ale psychologia postaci, dialogi, umiejętność pokazania relacji, wreszcie aktorstwo na bardzo wysokim poziomie.
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 7, 2020, 22:12To w sumie "Defending Jacob" trochę podobnie. Z jednej strony to serial z wątkiem kryminalnym w centrum, ale z drugiej mocno wchodzi w temat relacji rodzinnych, nie tylko rodziców z synem, ale także męża z żoną, matki z synem (chyba najlepiej pokazane), postaci Evansa z jego ojcem (przed oglądaniem nie wiedziałem, że gra go ten aktor, który go gra ;)), itd. I całość pozostawia bardzo gorzki posmak, co jest jednak zaskakujące, bo liczyłem chyba na coś innego. I nie jestem pewien, czy lubię taki koniec.
To w sumie "Defending Jacob" trochę podobnie. Z jednej strony to serial z wątkiem kryminalnym w centrum, ale z drugiej mocno wchodzi w temat relacji rodzinnych, nie tylko rodziców z synem, ale także męża z żoną, matki z synem (chyba najlepiej pokazane), postaci Evansa z jego ojcem (przed oglądaniem nie wiedziałem, że gra go ten aktor, który go gra ;)), itd. I całość pozostawia bardzo gorzki posmak, co jest jednak zaskakujące, bo liczyłem chyba na coś innego. I nie jestem pewien, czy lubię taki koniec.
Cytat z Szaman data wrzesień 8, 2020, 14:51Pierwsze zdjęcia z drugiego sezonu Mandaloriana
https://ew.com/tv/mandalorian-season-2-first-look/?amp=true&__twitter_impression=true
Pierwsze zdjęcia z drugiego sezonu Mandaloriana
https://ew.com/tv/mandalorian-season-2-first-look/?amp=true&__twitter_impression=true
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 8, 2020, 22:41Cytat z Szaman data Wrzesień 8, 2020, 14:51Pierwsze zdjęcia z drugiego sezonu Mandaloriana
Nie czytałem tego artykułu, ale podobno jest tam info, które sugeruje to, do czego Grace Randolph nawiązywała w ostatnim czasie. Chodzi o jakąś dużą rzecz w połowie drugiego sezonu, i że..
[spoiler] w drugiej połowie sezonu mają się skupić całkowicie na jakichś innych postaciach, a nie na Mandorianie, czy coś w tym stylu [/spoiler]
Cytat z Szaman data Wrzesień 8, 2020, 14:51Pierwsze zdjęcia z drugiego sezonu Mandaloriana
Nie czytałem tego artykułu, ale podobno jest tam info, które sugeruje to, do czego Grace Randolph nawiązywała w ostatnim czasie. Chodzi o jakąś dużą rzecz w połowie drugiego sezonu, i że..
Cytat z Szaman data wrzesień 8, 2020, 23:46Z tweeta Grace dość jasno wynika, że
[spoiler] Pedro Pascal pokłócił się z ekipą, co dziwne bo nie ma go zwykle na planie 🙂 Gdyby chodziło o tego syna Johna Wayne'a co naprawdę gra tam główną rolę to po prostu by go podmienili. Nie pisze tego w tonie sugerującym jakaś chorobę Pascala, raczej wielką kłótnię za kulisami [/spoiler]
Wspomniany tweet
[spoiler] https://twitter.com/GraceRandolph/status/1303423255659925505?s=19 [/spoiler]
Z tweeta Grace dość jasno wynika, że
Wspomniany tweet
Cytat z ALIEN_K data wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
PS Jestem za stary. Nawet fotki tu nie potrafię wrzucić.
Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Cytat z robgordon data wrzesień 9, 2020, 21:28Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Ja nie wiem jak profilowe ustawić 😉
Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Ja nie wiem jak profilowe ustawić 😉
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 9, 2020, 21:35Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Przedostania opcja w edytorze, symbol zdjęcia. Klikasz, wklejasz link do fotki i powinno działać. 🙂
Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Przedostania opcja w edytorze, symbol zdjęcia. Klikasz, wklejasz link do fotki i powinno działać. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 9, 2020, 21:36Cytat z robgordon data Wrzesień 9, 2020, 21:28Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Ja nie wiem jak profilowe ustawić
Ciekawe, bo masz ustawione profilowe. 🙂
Cytat z robgordon data Wrzesień 9, 2020, 21:28Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Ciekawe, bo masz ustawione profilowe. 🙂
Cytat z Szaman data wrzesień 9, 2020, 21:38Cytat z robgordon data Wrzesień 9, 2020, 21:28Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Tam u góry z boku jest takie małe zdjęcie profilowe, po kliknięciu w nie wyskakuje panel z ustawieniami. Po zjechaniu w dół jest opcja "zdjęcie profilowe" powiązana ze stroną Grawatar obsługującą foteczki dla forów na WordPressie. Skoro już masz ustawione zdjęcie to kiedyś musiałeś z tego skorzystać. Tam można dodać nowe zdjęcie, przy okazji zostawić albo usunąć poprzednie.
Cytat z robgordon data Wrzesień 9, 2020, 21:28Cytat z ALIEN_K data Wrzesień 9, 2020, 20:34Tennant jako seryjny morderca Dennis Nilsen w miniserialu Des. Od 15 października w HBO GO.
Tam u góry z boku jest takie małe zdjęcie profilowe, po kliknięciu w nie wyskakuje panel z ustawieniami. Po zjechaniu w dół jest opcja "zdjęcie profilowe" powiązana ze stroną Grawatar obsługującą foteczki dla forów na WordPressie. Skoro już masz ustawione zdjęcie to kiedyś musiałeś z tego skorzystać. Tam można dodać nowe zdjęcie, przy okazji zostawić albo usunąć poprzednie.
Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 9, 2020, 21:50ALIENowi chodziło chyba o dodanie zdjęcia w komentarzu, bo widziałem wcześniej, że w tym komentarzu o Tennancie wrzucił link do fotki. 😛
ALIENowi chodziło chyba o dodanie zdjęcia w komentarzu, bo widziałem wcześniej, że w tym komentarzu o Tennancie wrzucił link do fotki. 😛