aby założyć posty i tematy.

Opinie o serialach

PreviousPage 2 of 166Next

Sorry, źle zacytowałem, pisałem Robowi 🙂

Wiem, bo próbowałem wrzucić fotkę profilową przez tego Gravitara, ale nie potrafiłem (sprawdzałem nawet czy już jest). A jak się okazuje, jednak ostatecznie się udało. Dziwne. I chyba świadczy to o mnie jeszcze gorzej 😉

Ja też miałem problem z fotką profilową.

Animaniacy powracają w pierwszym teaserze/materiale zza kulis

Hulu Unveils First Teaser & Premiere Date for Animaniacs Reboot!

Jest zwiastun Mandaloriana 2. A Grace zapowiedziała, że dzisiaj zdradzi, o co chodzi z tym drugim sezonem.

Według Grace w wyniku konfliktu z twórcami (chciał mieć sceny bez hełmu) Pedro Pascal odszedł z z serialu w połowie zdjęć. Wow.

Sam sezon drugi wygląda mi jakoś mniej ciekawie niż pierwszy.

Nie przeszkadza mu to w promowaniu drugiego sezonu na Twitterze. 😛

1) To nie jest oficjalna informacja.

2) On niczego nie promuje, takie tweety są częścią jego kontraktu i samego marketingu zaplanowanego dużo wcześniej, aktorzy nie wrzucają ich osobiście.

🙂

3. No i nie wiadomo, czy ten ewentualny problem nie został już rozwiązany i wszyscy się tam znów kochają. 😛

Czyli tak jak podejrzewaliśmy jeszcze na Filmwebie. A zachowanie Pascala chyba dość dziwne, bo wiedział na jaką rolę się pisze.

Disney cwaniak. Łatwo będzie zastąpić Pascala 😉

Zwiastun człowieka z garnkiem na głowie fajny, teraz niech tylko zadbają wreszcie o jakąś fabułę. W końcu przecież zacznę się czepiać 🙂

Tatiana Maslany została serialową She-Hulk. Tak dużego nazwiska (w proporcjach telewizyjnych) chyba nikt się nie spodziewał.

‘She-Hulk’: Tatiana Maslany Lands Title Role In New Marvel Series

Wcześniej nie była chyba wiązana z tym tytułem, a w spekulacjach pojawiały się inne nazwiska, np. Alison Brie. Ale to jest wybór, na który chyba nikt nie będzie narzekał.

Ja wiem? To w końcu Marvel/Disney. W pozostalych serialach grają pierwszoligowi aktorzy. Dziwne by było gdyby do kolejnego zatrudnili no-name'a. Jak dla mnie poziom Tatiany to minimum.

Tyle że to jednak postać, która zacznie na małym ekranie. Nie pamiętam teraz, czy jakieś inne seriale poświęcone postaciom, które po raz pierwszy pojawią się w serialu na Disney+ zostały już obsadzone, Wydaje mi się, że nie. Więc w sumie to trochę inna sytuacja niż w przypadku WandaVision czy Falcona i Zimowego, którzy z filmu przeszli na Disney+, co wcale nie oznacza, że jest to degradacja, i że nie pojawią się już w filmach, bo pojawią się, przynajmniej Wanda.

Spodziewałem się aktorki na dorobku z drugiego planu jakiegoś serialu którą trzeba będzie goglować (patrz serialowy Jack Reacher), serialowy Marvel za czasów Netflixa również nie przyzwyczajał do pierwszoligowych gwiazd w trykotach (patrz role Daredevila, Jessici Jones, Iron Fista i Luke'a Cage'a).

Tutaj aktorka mająca mały zakręt kariery po zakończeniu Orphan Black, ale jednak utytułowana, z wyrobionym nazwiskiem. Stąd moje zdziwienie.

Tak, ale obaj piszecie jakby zakładając, że nic się w produkcji marvelowych seriali nie zmieniło. A właśnie odkąd powstało D+, seriale stały się ważniejszym niż dotąd elementem świata Marvela, wchodzą w skład MCU, z pewnością wytwórnia zakłada ich większy niż dotąd prestiż, więc i obsada musi być bardziej znacząca. Jak dla mnie Tatiana jest właśnie na poziomie minimum. Ja to nawet chyba nie wiedziałem dotąd żadnej z nią filmu, a i opinie o jej udziałach w serialach mnie ominęły. I gdybym miał osobiście podejść do tego naboru, to powiedziałbym, że spodziewałem się kogoś bardziej znanego.

Zerknąłem na filmografię Tatiany. Orphan Black, mimo, że ceniony wśród widzów, to jednak taki serial klasy niższej. A filmy, w których zagrała to w większości mało znane filmy telewizyjne lub kinowe B-klasowce (często bez jakiejkolwiek oceny wśród moich znajomych na FW). Zagrała też w kilku filmach nieco bardziej znanych (Złota dama, I że cię nie opuszczę, Defendor), ale grała tam drugo-, albo nawet trzecioplanowe role. Tak więc po tej analizie powiedziałbym, że Disney postawił na aktorkę zdecydowanie stosunkowo mało znaną i mało rozpoznawalną wśród masowego widza. Aczkolwiek żeby nie było, patrząc na postać z komisów, uważam, że wybrali bardzo trafnie.

No wybór Tatiany, to dla mnie trochę coś takiego, jakby Wil Wheaton dostał jaką główną rolę w serialu Marvela ;). Może Szaman lubi Maślaki więc i jej nazwisko takie bardziej znaczące w show biznesie się wydaje 😉

PreviousPage 2 of 166Next