Opinie o serialach
Cytat z robgordon data 10 września, 2020, 13:02Wiem, bo próbowałem wrzucić fotkę profilową przez tego Gravitara, ale nie potrafiłem (sprawdzałem nawet czy już jest). A jak się okazuje, jednak ostatecznie się udało. Dziwne. I chyba świadczy to o mnie jeszcze gorzej 😉
Wiem, bo próbowałem wrzucić fotkę profilową przez tego Gravitara, ale nie potrafiłem (sprawdzałem nawet czy już jest). A jak się okazuje, jednak ostatecznie się udało. Dziwne. I chyba świadczy to o mnie jeszcze gorzej 😉
Cytat z Marek Pilarski data 10 września, 2020, 18:24Ja też miałem problem z fotką profilową.
Ja też miałem problem z fotką profilową.
Cytat z Szaman data 14 września, 2020, 20:27Animaniacy powracają w pierwszym teaserze/materiale zza kulis
https://www.comingsoon.net/tv/trailers/1148523-hulu-unveils-first-teaser-premiere-date-for-animaniacs-reboot
Animaniacy powracają w pierwszym teaserze/materiale zza kulis
Hulu Unveils First Teaser & Premiere Date for Animaniacs Reboot!
Cytat z Marek Pilarski data 15 września, 2020, 17:08Jest zwiastun Mandaloriana 2. A Grace zapowiedziała, że dzisiaj zdradzi, o co chodzi z tym drugim sezonem.
https://www.youtube.com/watch?v=eW7Twd85m2g
Jest zwiastun Mandaloriana 2. A Grace zapowiedziała, że dzisiaj zdradzi, o co chodzi z tym drugim sezonem.
Cytat z Mierzwiak data 15 września, 2020, 18:17Według Grace w wyniku konfliktu z twórcami (chciał mieć sceny bez hełmu) Pedro Pascal odszedł z z serialu w połowie zdjęć. Wow.
https://youtu.be/rYVUYtnzuwY
Sam sezon drugi wygląda mi jakoś mniej ciekawie niż pierwszy.
Według Grace w wyniku konfliktu z twórcami (chciał mieć sceny bez hełmu) Pedro Pascal odszedł z z serialu w połowie zdjęć. Wow.
Sam sezon drugi wygląda mi jakoś mniej ciekawie niż pierwszy.
Cytat z Marek Pilarski data 15 września, 2020, 18:24Nie przeszkadza mu to w promowaniu drugiego sezonu na Twitterze. 😛
Nie przeszkadza mu to w promowaniu drugiego sezonu na Twitterze. 😛
Cytat z Mierzwiak data 15 września, 2020, 18:311) To nie jest oficjalna informacja.
2) On niczego nie promuje, takie tweety są częścią jego kontraktu i samego marketingu zaplanowanego dużo wcześniej, aktorzy nie wrzucają ich osobiście.
🙂
1) To nie jest oficjalna informacja.
2) On niczego nie promuje, takie tweety są częścią jego kontraktu i samego marketingu zaplanowanego dużo wcześniej, aktorzy nie wrzucają ich osobiście.
🙂
Cytat z Marek Pilarski data 15 września, 2020, 18:393. No i nie wiadomo, czy ten ewentualny problem nie został już rozwiązany i wszyscy się tam znów kochają. 😛
3. No i nie wiadomo, czy ten ewentualny problem nie został już rozwiązany i wszyscy się tam znów kochają. 😛
Cytat z Szaman data 15 września, 2020, 18:52Czyli tak jak podejrzewaliśmy jeszcze na Filmwebie. A zachowanie Pascala chyba dość dziwne, bo wiedział na jaką rolę się pisze.
Czyli tak jak podejrzewaliśmy jeszcze na Filmwebie. A zachowanie Pascala chyba dość dziwne, bo wiedział na jaką rolę się pisze.
Cytat z Szaman data 15 września, 2020, 20:11Zwiastun człowieka z garnkiem na głowie fajny, teraz niech tylko zadbają wreszcie o jakąś fabułę. W końcu przecież zacznę się czepiać 🙂
Zwiastun człowieka z garnkiem na głowie fajny, teraz niech tylko zadbają wreszcie o jakąś fabułę. W końcu przecież zacznę się czepiać 🙂
Cytat z Szaman data 17 września, 2020, 22:31Tatiana Maslany została serialową She-Hulk. Tak dużego nazwiska (w proporcjach telewizyjnych) chyba nikt się nie spodziewał.
https://deadline.com/2020/09/she-hulk-tatiana-maslany-marvel-series-1234578701/
Tatiana Maslany została serialową She-Hulk. Tak dużego nazwiska (w proporcjach telewizyjnych) chyba nikt się nie spodziewał.
‘She-Hulk’: Tatiana Maslany Lands Title Role In New Marvel Series
Cytat z Marek Pilarski data 17 września, 2020, 22:51Wcześniej nie była chyba wiązana z tym tytułem, a w spekulacjach pojawiały się inne nazwiska, np. Alison Brie. Ale to jest wybór, na który chyba nikt nie będzie narzekał.
Wcześniej nie była chyba wiązana z tym tytułem, a w spekulacjach pojawiały się inne nazwiska, np. Alison Brie. Ale to jest wybór, na który chyba nikt nie będzie narzekał.
Cytat z robgordon data 17 września, 2020, 22:53Ja wiem? To w końcu Marvel/Disney. W pozostalych serialach grają pierwszoligowi aktorzy. Dziwne by było gdyby do kolejnego zatrudnili no-name'a. Jak dla mnie poziom Tatiany to minimum.
Ja wiem? To w końcu Marvel/Disney. W pozostalych serialach grają pierwszoligowi aktorzy. Dziwne by było gdyby do kolejnego zatrudnili no-name'a. Jak dla mnie poziom Tatiany to minimum.
Cytat z Marek Pilarski data 17 września, 2020, 23:00Tyle że to jednak postać, która zacznie na małym ekranie. Nie pamiętam teraz, czy jakieś inne seriale poświęcone postaciom, które po raz pierwszy pojawią się w serialu na Disney+ zostały już obsadzone, Wydaje mi się, że nie. Więc w sumie to trochę inna sytuacja niż w przypadku WandaVision czy Falcona i Zimowego, którzy z filmu przeszli na Disney+, co wcale nie oznacza, że jest to degradacja, i że nie pojawią się już w filmach, bo pojawią się, przynajmniej Wanda.
Tyle że to jednak postać, która zacznie na małym ekranie. Nie pamiętam teraz, czy jakieś inne seriale poświęcone postaciom, które po raz pierwszy pojawią się w serialu na Disney+ zostały już obsadzone, Wydaje mi się, że nie. Więc w sumie to trochę inna sytuacja niż w przypadku WandaVision czy Falcona i Zimowego, którzy z filmu przeszli na Disney+, co wcale nie oznacza, że jest to degradacja, i że nie pojawią się już w filmach, bo pojawią się, przynajmniej Wanda.
Cytat z Szaman data 17 września, 2020, 23:23Spodziewałem się aktorki na dorobku z drugiego planu jakiegoś serialu którą trzeba będzie goglować (patrz serialowy Jack Reacher), serialowy Marvel za czasów Netflixa również nie przyzwyczajał do pierwszoligowych gwiazd w trykotach (patrz role Daredevila, Jessici Jones, Iron Fista i Luke'a Cage'a).
Tutaj aktorka mająca mały zakręt kariery po zakończeniu Orphan Black, ale jednak utytułowana, z wyrobionym nazwiskiem. Stąd moje zdziwienie.
Spodziewałem się aktorki na dorobku z drugiego planu jakiegoś serialu którą trzeba będzie goglować (patrz serialowy Jack Reacher), serialowy Marvel za czasów Netflixa również nie przyzwyczajał do pierwszoligowych gwiazd w trykotach (patrz role Daredevila, Jessici Jones, Iron Fista i Luke'a Cage'a).
Tutaj aktorka mająca mały zakręt kariery po zakończeniu Orphan Black, ale jednak utytułowana, z wyrobionym nazwiskiem. Stąd moje zdziwienie.
Cytat z robgordon data 18 września, 2020, 06:30Tak, ale obaj piszecie jakby zakładając, że nic się w produkcji marvelowych seriali nie zmieniło. A właśnie odkąd powstało D+, seriale stały się ważniejszym niż dotąd elementem świata Marvela, wchodzą w skład MCU, z pewnością wytwórnia zakłada ich większy niż dotąd prestiż, więc i obsada musi być bardziej znacząca. Jak dla mnie Tatiana jest właśnie na poziomie minimum. Ja to nawet chyba nie wiedziałem dotąd żadnej z nią filmu, a i opinie o jej udziałach w serialach mnie ominęły. I gdybym miał osobiście podejść do tego naboru, to powiedziałbym, że spodziewałem się kogoś bardziej znanego.
Tak, ale obaj piszecie jakby zakładając, że nic się w produkcji marvelowych seriali nie zmieniło. A właśnie odkąd powstało D+, seriale stały się ważniejszym niż dotąd elementem świata Marvela, wchodzą w skład MCU, z pewnością wytwórnia zakłada ich większy niż dotąd prestiż, więc i obsada musi być bardziej znacząca. Jak dla mnie Tatiana jest właśnie na poziomie minimum. Ja to nawet chyba nie wiedziałem dotąd żadnej z nią filmu, a i opinie o jej udziałach w serialach mnie ominęły. I gdybym miał osobiście podejść do tego naboru, to powiedziałbym, że spodziewałem się kogoś bardziej znanego.
Cytat z robgordon data 18 września, 2020, 23:25Zerknąłem na filmografię Tatiany. Orphan Black, mimo, że ceniony wśród widzów, to jednak taki serial klasy niższej. A filmy, w których zagrała to w większości mało znane filmy telewizyjne lub kinowe B-klasowce (często bez jakiejkolwiek oceny wśród moich znajomych na FW). Zagrała też w kilku filmach nieco bardziej znanych (Złota dama, I że cię nie opuszczę, Defendor), ale grała tam drugo-, albo nawet trzecioplanowe role. Tak więc po tej analizie powiedziałbym, że Disney postawił na aktorkę zdecydowanie stosunkowo mało znaną i mało rozpoznawalną wśród masowego widza. Aczkolwiek żeby nie było, patrząc na postać z komisów, uważam, że wybrali bardzo trafnie.
Zerknąłem na filmografię Tatiany. Orphan Black, mimo, że ceniony wśród widzów, to jednak taki serial klasy niższej. A filmy, w których zagrała to w większości mało znane filmy telewizyjne lub kinowe B-klasowce (często bez jakiejkolwiek oceny wśród moich znajomych na FW). Zagrała też w kilku filmach nieco bardziej znanych (Złota dama, I że cię nie opuszczę, Defendor), ale grała tam drugo-, albo nawet trzecioplanowe role. Tak więc po tej analizie powiedziałbym, że Disney postawił na aktorkę zdecydowanie stosunkowo mało znaną i mało rozpoznawalną wśród masowego widza. Aczkolwiek żeby nie było, patrząc na postać z komisów, uważam, że wybrali bardzo trafnie.
Cytat z ALIEN_K data 19 września, 2020, 15:17No wybór Tatiany, to dla mnie trochę coś takiego, jakby Wil Wheaton dostał jaką główną rolę w serialu Marvela ;). Może Szaman lubi Maślaki więc i jej nazwisko takie bardziej znaczące w show biznesie się wydaje 😉
No wybór Tatiany, to dla mnie trochę coś takiego, jakby Wil Wheaton dostał jaką główną rolę w serialu Marvela ;). Może Szaman lubi Maślaki więc i jej nazwisko takie bardziej znaczące w show biznesie się wydaje 😉