Spider-Man
Cytat z Ernest Kubica data 17 listopada, 2021, 20:48Spytałem eksperta od Spider-mana czyli mojego sześciolatka i jemu się zwiastun podoba - do kina się wybiera 🙂 Chociaż trochę mnie zaskoczył bo najbardziej jest ciekawy Doktora Strange'a.
Spytałem eksperta od Spider-mana czyli mojego sześciolatka i jemu się zwiastun podoba - do kina się wybiera 🙂 Chociaż trochę mnie zaskoczył bo najbardziej jest ciekawy Doktora Strange'a.
Cytat z Ernest Kubica data 17 listopada, 2021, 21:57Cytat z Szaman data Listopad 17, 2021, 20:49Dlatego, że tak dziwnie się zachowuje?
Nie - dlatego, że jeszcze nie widział go w akcji w filmie. Fandom Avengers budowany jest od gier Lego.
Cytat z Szaman data Listopad 17, 2021, 20:49Dlatego, że tak dziwnie się zachowuje?
Nie - dlatego, że jeszcze nie widział go w akcji w filmie. Fandom Avengers budowany jest od gier Lego.
Cytat z Marek Pilarski data 17 listopada, 2021, 22:24aaa, właśnie...W nocy jedną z pierwszych osób, które polubiły na fanpage'u zwiastun była gwiazda pierwszego sezonu Wiedźmina. 😉
aaa, właśnie...W nocy jedną z pierwszych osób, które polubiły na fanpage'u zwiastun była gwiazda pierwszego sezonu Wiedźmina. 😉

Cytat z Ernest Kubica data 17 listopada, 2021, 23:54Zabłądził po nocy? Nie ma fanpage'a polubionego
Zabłądził po nocy? Nie ma fanpage'a polubionego
Cytat z Kuba data 18 listopada, 2021, 13:03https://twitter.com/advitreides/status/1461275564849844225?s=20
🙂
https://twitter.com/advitreides/status/1461275564849844225?s=20
🙂
Cytat z robgordon data 18 listopada, 2021, 16:28Cytat z Szaman data Listopad 17, 2021, 07:00W sumie to jednak żałuję, że mój ukochany Otto Octavius został przywrócony z martwych na potrzeby tego naciąganego tworu i musi wysłuchiwać dowcipów na temat swojego nazwiska. Dowcipów na poziomie gagu z twoją starą z Last Jedi.
Szaman wydaje mi się, że podchodzisz do tego zbyt osobiście, a w konsekwencji gubisz (i pewnie nie Ty jeden) sens tego co jest w tej scenie 😉 Zresztą podobne problemy pojawiały się przy poprzednich dwóch odsłonach przygód Parkera. To opowieść o nastolatku (i grupie jego rówieśników). Którzy (o zgrozo!) zachowują się jak nastolatkowie. Ich decyzje, ale także głupoty które wygadują to przywilej, który traci się stając się dorosłym. To nie jest żart, który ma nas (dorosłych) rozbawić, ale suchar, który ma pokazać, że to wciąż jeszcze dzieciaki (nawet jeśli sami aktorzy już nie tak do końca).
Cytat z Szaman data Listopad 17, 2021, 07:00W sumie to jednak żałuję, że mój ukochany Otto Octavius został przywrócony z martwych na potrzeby tego naciąganego tworu i musi wysłuchiwać dowcipów na temat swojego nazwiska. Dowcipów na poziomie gagu z twoją starą z Last Jedi.
Szaman wydaje mi się, że podchodzisz do tego zbyt osobiście, a w konsekwencji gubisz (i pewnie nie Ty jeden) sens tego co jest w tej scenie 😉 Zresztą podobne problemy pojawiały się przy poprzednich dwóch odsłonach przygód Parkera. To opowieść o nastolatku (i grupie jego rówieśników). Którzy (o zgrozo!) zachowują się jak nastolatkowie. Ich decyzje, ale także głupoty które wygadują to przywilej, który traci się stając się dorosłym. To nie jest żart, który ma nas (dorosłych) rozbawić, ale suchar, który ma pokazać, że to wciąż jeszcze dzieciaki (nawet jeśli sami aktorzy już nie tak do końca).
Cytat z Szaman data 18 listopada, 2021, 16:41Coś w tym jest i pamiętam, że zwracałeś na to uwagę. Parker ma dojrzewać przez błędy, nawet jeśli mają trochę irytować dorosłego widza.
Coś w tym jest i pamiętam, że zwracałeś na to uwagę. Parker ma dojrzewać przez błędy, nawet jeśli mają trochę irytować dorosłego widza.
Cytat z robgordon data 18 listopada, 2021, 17:00Cytat z Szaman data Listopad 18, 2021, 16:41Coś w tym jest i pamiętam, że zwracałeś na to uwagę. Parker ma dojrzewać przez błędy, nawet jeśli mają trochę irytować dorosłego widza.
Tak uważam. Choć jest też możliwe, że nieco nadinterpretuję 😉 Ale wydaje mi się, że we wszystkich filmach z Tomem Hollandem jako Spider-Manem (nie tylko solowych) da się odnaleźć sceny w których można to zaobserwować. Pamiętam jakie oburzenie wywołało naiwniactwo Petera w scenie w barze (z Mysterio). 16-letni dzieciak daje się omamić dorosłemu oszustowi wyposażonemu w mnóstwo gadżetów i sporą ekipę pomagaczy? Przecież to niedorzeczne 😉
Cytat z Szaman data Listopad 18, 2021, 16:41Coś w tym jest i pamiętam, że zwracałeś na to uwagę. Parker ma dojrzewać przez błędy, nawet jeśli mają trochę irytować dorosłego widza.
Tak uważam. Choć jest też możliwe, że nieco nadinterpretuję 😉 Ale wydaje mi się, że we wszystkich filmach z Tomem Hollandem jako Spider-Manem (nie tylko solowych) da się odnaleźć sceny w których można to zaobserwować. Pamiętam jakie oburzenie wywołało naiwniactwo Petera w scenie w barze (z Mysterio). 16-letni dzieciak daje się omamić dorosłemu oszustowi wyposażonemu w mnóstwo gadżetów i sporą ekipę pomagaczy? Przecież to niedorzeczne 😉
Cytat z Szaman data 18 listopada, 2021, 17:09Oj bo tak to jest jak za bardzo uniesiesz się na fali internetowych narzekaczy 🙂 Zarzut z Mysterio i barem był przecież bardzo popularny.
Mimo wszystko, zamieszanie ze sprzeciwieniem się Dziwago, kradzieżą tej kostki i finałowa walka z łotrami powinna już mocno zmienić Petera. Takie mam odczucie, że to ostatni raz kiedy scenarzysta może polegać na jego naiwności, lub o jeden raz za dużo. Zależy jak motyw obroni się w samym filmie.
Oj bo tak to jest jak za bardzo uniesiesz się na fali internetowych narzekaczy 🙂 Zarzut z Mysterio i barem był przecież bardzo popularny.
Mimo wszystko, zamieszanie ze sprzeciwieniem się Dziwago, kradzieżą tej kostki i finałowa walka z łotrami powinna już mocno zmienić Petera. Takie mam odczucie, że to ostatni raz kiedy scenarzysta może polegać na jego naiwności, lub o jeden raz za dużo. Zależy jak motyw obroni się w samym filmie.
Cytat z robgordon data 18 listopada, 2021, 18:48Ja bym trochę to rozdzielił. W prawdziwym świecie Peter miałby prawo do takich głupot jeszcze długo. Zgodzę się jednak, że rzeczywistość filmowa powinna uwzględniać jego rozwój, a w konsekwencji naukę na błędach.
Ja bym trochę to rozdzielił. W prawdziwym świecie Peter miałby prawo do takich głupot jeszcze długo. Zgodzę się jednak, że rzeczywistość filmowa powinna uwzględniać jego rozwój, a w konsekwencji naukę na błędach.
Cytat z Marek Pilarski data 19 listopada, 2021, 20:09Ukrywam tweeta Grace, niby rozmawiała z jakimś informatorem, który widział już cały film..
[spoiler title=""]
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1461774640557305860?s=20
[/spoiler]
Ukrywam tweeta Grace, niby rozmawiała z jakimś informatorem, który widział już cały film..
Tobey & Andrew are in the movie
it’s still a multiverse storybut like, I think Sony wants to hold back Tobey & Andrew because there aren’t any other really big surprises re appearances
It’s about the story with:
5 villains
3 Spideys
1 Doctor Strange— Grace Randolph (@GraceRandolph) November 19, 2021
Cytat z Szaman data 19 listopada, 2021, 21:39Teoria na temat zakończenia
[spoiler title=""] Pamiętacie takie zdjęcia z Just Jared gdzie Zendaya pracowała w jakiejś kawiarnii, a Holland snuł się na zewnątrz? Takie w zimowej scenerii? Teraz ich pewnie już nie znajdę. Tak mnie naszło po poście Grace, może to epilog? Zaklęcie za drugim razem zadziała prawidłowo, ale jego ceną będzie zapomnienie u MJ. Tylko trochę to się kupy nie trzyma, bo mieli zapomnieć, że jest Spider-Manem, a nie zapomnieć o nim, ale może to podkręcona kalka poświęcenia poniesionego przez Petera w finale jedynki Raimiego i pomysł wymuszony na Dziwago.
Stawiam też, że mimo wszystko w scenie po napisach czeka nas twist z Dziwago z innego wymiaru. Trochę kopia sytuacji z Jacksonem i Robin, ale za to pasuje do dziwnego zachowania Benedicta.[/spoiler]
Teoria na temat zakończenia
Stawiam też, że mimo wszystko w scenie po napisach czeka nas twist z Dziwago z innego wymiaru. Trochę kopia sytuacji z Jacksonem i Robin, ale za to pasuje do dziwnego zachowania Benedicta.
Cytat z Szaman data 20 listopada, 2021, 07:58Celnie Kuba 🙂
Jeszcze inna teoria z zakończeniem
[spoiler title=""] Ona wstawiła gifa ze sceną protestów pod sądem. Może Holland w finale postanawia odbyć karę więzienia za niewinność? Ale raz, że byłoby to strasznie melodramatyczne, dwa, że byłoby sporą porażką Matta Murdocka 🙂 Trzy, że raczej to byłoby ze 25 lat, więc bez sensu. Jednak zastanawia mnie taki, a nie inny dobór obrazka. [/spoiler]
Celnie Kuba 🙂
Jeszcze inna teoria z zakończeniem
Cytat z Kuba data 20 listopada, 2021, 08:28[spoiler] i to tym samym otwiera ścieżkę dla Milesa Moralesa, Venom traci kontrolę nad sobą i Holland musi uciec z więzienia aby go zatrzymać a Matt Murdock po swojej porażce skupia się na Daredevilowaniu.
W Arrowverse by przeszło [/spoiler]
W Arrowverse by przeszło
Cytat z Marek Pilarski data 21 listopada, 2021, 19:13Kilka nowych ujęć. Niestety słaba jakość. W jednej scenie wygląda to tak, jakby efekty nie były dokończone..
https://www.youtube.com/watch?v=yMIne_c3dN8
Kilka nowych ujęć. Niestety słaba jakość. W jednej scenie wygląda to tak, jakby efekty nie były dokończone..
Cytat z Marek Pilarski data 21 listopada, 2021, 19:14Potencjalny spoiler od Grace
[spoiler title=""]
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1462465346057744385?s=20
[/spoiler]
Potencjalny spoiler od Grace
POTENTIAL SPOILERS
I think it’s important not to ruin the movie but yes #Venom will BRIEFLY show up but with BIG consequences #NoWayHome https://t.co/M2Jp5ZWPHI
— Grace Randolph (@GraceRandolph) November 21, 2021