aby założyć posty i tematy.

Spider-Man

PreviousPage 31 of 43Next

Spytałem eksperta od Spider-mana czyli mojego sześciolatka i jemu się zwiastun podoba - do kina się wybiera 🙂  Chociaż trochę mnie zaskoczył bo najbardziej jest ciekawy Doktora Strange'a.

Dlatego, że tak dziwnie się zachowuje? 🙂

Nie ma co się oszukiwać, dzieciaki będą wniebowzięte 🙂

Cytat z Szaman data Listopad 17, 2021, 20:49

Dlatego, że tak dziwnie się zachowuje? 🙂

Nie - dlatego, że jeszcze nie widział go w akcji w filmie. Fandom Avengers budowany jest od gier Lego.

aaa, właśnie...W nocy jedną z pierwszych osób, które polubiły na fanpage'u zwiastun była gwiazda pierwszego sezonu Wiedźmina. 😉

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Musiał się nie wyspać przez to.

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Zabłądził po nocy? Nie ma fanpage'a polubionego

https://twitter.com/advitreides/status/1461275564849844225?s=20

🙂

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak
Cytat z Szaman data Listopad 17, 2021, 07:00

W sumie to jednak żałuję, że mój ukochany Otto Octavius został przywrócony z martwych na potrzeby tego naciąganego tworu i musi wysłuchiwać dowcipów na temat swojego nazwiska. Dowcipów na poziomie gagu z twoją starą z Last Jedi.

Szaman wydaje mi się, że podchodzisz do tego zbyt osobiście, a w konsekwencji gubisz (i pewnie nie Ty jeden) sens tego co jest w tej scenie 😉 Zresztą podobne problemy pojawiały się przy poprzednich dwóch odsłonach przygód Parkera. To opowieść o nastolatku (i grupie jego rówieśników). Którzy (o zgrozo!) zachowują się jak nastolatkowie. Ich decyzje, ale także głupoty które wygadują to przywilej, który traci się stając się dorosłym. To nie jest żart, który ma nas (dorosłych) rozbawić, ale suchar, który ma pokazać, że to wciąż jeszcze dzieciaki (nawet jeśli sami aktorzy już nie tak do końca).

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

Coś w tym jest i pamiętam, że zwracałeś na to uwagę. Parker ma dojrzewać przez błędy, nawet jeśli mają trochę irytować dorosłego widza.

Cytat z Szaman data Listopad 18, 2021, 16:41

Coś w tym jest i pamiętam, że zwracałeś na to uwagę. Parker ma dojrzewać przez błędy, nawet jeśli mają trochę irytować dorosłego widza.

Tak uważam. Choć jest też możliwe, że nieco nadinterpretuję 😉 Ale wydaje mi się, że we wszystkich filmach z Tomem Hollandem jako Spider-Manem (nie tylko solowych) da się odnaleźć sceny w których można to zaobserwować. Pamiętam jakie oburzenie wywołało naiwniactwo Petera w scenie w barze (z Mysterio). 16-letni dzieciak daje się omamić dorosłemu oszustowi wyposażonemu w mnóstwo gadżetów i sporą ekipę pomagaczy? Przecież to niedorzeczne 😉

Oj bo tak to jest jak za bardzo uniesiesz się na fali internetowych narzekaczy 🙂 Zarzut z Mysterio i barem był przecież bardzo popularny.

Mimo wszystko, zamieszanie ze sprzeciwieniem się Dziwago, kradzieżą tej kostki i finałowa walka z łotrami powinna już mocno zmienić Petera. Takie mam odczucie, że to ostatni raz kiedy scenarzysta może polegać na jego naiwności, lub o jeden raz za dużo. Zależy jak motyw obroni się w samym filmie.

Ja bym trochę to rozdzielił. W prawdziwym świecie Peter miałby prawo do takich głupot jeszcze długo. Zgodzę się jednak, że rzeczywistość filmowa powinna uwzględniać jego rozwój, a w konsekwencji naukę na błędach.

Ukrywam tweeta Grace, niby rozmawiała z jakimś informatorem, który widział już cały film..

Spoiler

Teoria na temat zakończenia

Spoiler
Pamiętacie takie zdjęcia z Just Jared gdzie Zendaya pracowała w jakiejś kawiarnii, a Holland snuł się na zewnątrz? Takie w zimowej scenerii? Teraz ich pewnie już nie znajdę. Tak mnie naszło po poście Grace, może to epilog? Zaklęcie za drugim razem zadziała prawidłowo, ale jego ceną będzie zapomnienie u MJ. Tylko trochę to się kupy nie trzyma, bo mieli zapomnieć, że jest Spider-Manem, a nie zapomnieć o nim, ale może to podkręcona kalka poświęcenia poniesionego przez Petera w finale jedynki Raimiego i pomysł wymuszony na Dziwago.

Stawiam też, że mimo wszystko w scenie po napisach czeka nas twist z Dziwago z innego wymiaru. Trochę kopia sytuacji z Jacksonem i Robin, ale za to pasuje do dziwnego zachowania Benedicta.

Ewentualnie Cumberbatchowi po prostu odechciewa się już grać 😛

Celnie Kuba 🙂

Jeszcze inna teoria z zakończeniem

Spoiler
Ona wstawiła gifa ze sceną protestów pod sądem. Może Holland w finale postanawia odbyć karę więzienia za niewinność? Ale raz, że byłoby to strasznie melodramatyczne, dwa, że byłoby sporą porażką Matta Murdocka 🙂 Trzy, że raczej to byłoby ze 25 lat, więc bez sensu. Jednak zastanawia mnie taki, a nie inny dobór obrazka.

Spoiler
i to tym samym otwiera ścieżkę dla Milesa Moralesa, Venom traci kontrolę nad sobą i Holland musi uciec z więzienia aby go zatrzymać a Matt Murdock po swojej porażce skupia się na Daredevilowaniu.

W Arrowverse by przeszło

Kilka nowych ujęć. Niestety słaba jakość. W jednej scenie wygląda to tak, jakby efekty nie były dokończone..

Potencjalny spoiler od Grace

Spoiler

PreviousPage 31 of 43Next