Spider-Man
Cytat z robgordon data 22 grudnia, 2021, 21:30Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:25Kim był ten barman?
Nie skojarzyłeś?
Trzy słowa: "Football is Life."
🙂
Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:25Kim był ten barman?
Nie skojarzyłeś?
🙂
Cytat z robgordon data 22 grudnia, 2021, 21:37I jeszcze jedna myśl.
[spoiler title=""]
Tak sobie też pomyślałem, że po takim przyjęciu Garfielda i Tobeya, SONY musiałoby na głowę upaść, żeby nie pociągnąć tematu dalej. Ich udział w No Way Home był spory (i większy niż się spodziewałem). I zapewne w zapowiedzianych kolejnych przygodach Petera/Toma znów się pojawią. Ale może SONY zechce opowiedzieć nam też nieco o tym co działo się z chłopakami przez te lata? Tobey wyglądał jak Spider-Man po naprawdę sporych przejściach. Aż się prosi, żeby wreszcie nakręcić film o dojrzałym Spider-Manie. Z historii Spider-Mana Garfielda również da się wykrzesać jeszcze sporo dobra.
[/spoiler]
I jeszcze jedna myśl.
Tak sobie też pomyślałem, że po takim przyjęciu Garfielda i Tobeya, SONY musiałoby na głowę upaść, żeby nie pociągnąć tematu dalej. Ich udział w No Way Home był spory (i większy niż się spodziewałem). I zapewne w zapowiedzianych kolejnych przygodach Petera/Toma znów się pojawią. Ale może SONY zechce opowiedzieć nam też nieco o tym co działo się z chłopakami przez te lata? Tobey wyglądał jak Spider-Man po naprawdę sporych przejściach. Aż się prosi, żeby wreszcie nakręcić film o dojrzałym Spider-Manie. Z historii Spider-Mana Garfielda również da się wykrzesać jeszcze sporo dobra.
Cytat z Szaman data 22 grudnia, 2021, 21:39Cytat z robgordon data grudzień 22, 2021, 21:30Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:25Kim był ten barman?
Nie skojarzyłeś?
Nie oglądałem jeszcze Teda 🙂
Cytat z robgordon data grudzień 22, 2021, 21:30Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:25Kim był ten barman?
Nie skojarzyłeś?
Nie oglądałem jeszcze Teda 🙂
Cytat z Mierzwiak data 22 grudnia, 2021, 21:40Osobiście jestem przeciwny powtarzaniu tego co tu zrobiono. Odbierze to wyjątkowości tego wydarzenia i rozmieni je na drobne.
Osobiście jestem przeciwny powtarzaniu tego co tu zrobiono. Odbierze to wyjątkowości tego wydarzenia i rozmieni je na drobne.
Cytat z Szaman data 22 grudnia, 2021, 22:02Podpisuje się rękami i nogami pod postem Mierzwiaka, ale obawiam się, że nie powstrzyma ich nawet to, że Dafoe i Molina dobiegają już 70-tki. A co dopiero temat dalszego wykorzystywania Spider-Manów.
Podpisuje się rękami i nogami pod postem Mierzwiaka, ale obawiam się, że nie powstrzyma ich nawet to, że Dafoe i Molina dobiegają już 70-tki. A co dopiero temat dalszego wykorzystywania Spider-Manów.
Cytat z robgordon data 22 grudnia, 2021, 22:04Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:39Cytat z robgordon data grudzień 22, 2021, 21:30Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:25Kim był ten barman?
Nie skojarzyłeś?
Nie oglądałem jeszcze Teda
Sorki 😉 Pytanie skierowałem do Mistera, bo wiedziałem że oglądał. Gdy spytałeś, coś mnie musiało rozkojarzyć, bo przeoczyłem że to Ty a nie on 😉
Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:39Cytat z robgordon data grudzień 22, 2021, 21:30Cytat z Szaman data grudzień 22, 2021, 21:25Kim był ten barman?
Nie skojarzyłeś?
Nie oglądałem jeszcze Teda
Sorki 😉 Pytanie skierowałem do Mistera, bo wiedziałem że oglądał. Gdy spytałeś, coś mnie musiało rozkojarzyć, bo przeoczyłem że to Ty a nie on 😉
Cytat z Marek Pilarski data 22 grudnia, 2021, 22:43Moja odpowiedź była przez komentarzem Szamana, ale na poprzedniej stronie jeszcze. 😉
Moja odpowiedź była przez komentarzem Szamana, ale na poprzedniej stronie jeszcze. 😉
Cytat z robgordon data 23 grudnia, 2021, 06:50Heroic Hollywood napisało na FB o powrocie Andrew i Tobeya więc to chyba już żaden spoiler.
Heroic Hollywood napisało na FB o powrocie Andrew i Tobeya więc to chyba już żaden spoiler.
Cytat z Marek Pilarski data 23 grudnia, 2021, 15:19O kim? Jakim powrocie? 😛
O kim? Jakim powrocie? 😛
Cytat z Marek Pilarski data 23 grudnia, 2021, 15:37Co do spoilerów, wydaje mi się, że wszyscy tutaj już widzieli film, choć nie jestem pewien co do @admin. 😉
Więc ukryję to jeszcze jako spoiler, mnie to rozbawiło. 🙂
[spoiler title=""]
W sumie w tytule filmiku jest błąd, bo to Oscar za rolę w I Feel Like. 😉
https://www.youtube.com/watch?v=1jMsCqxu7es
[/spoiler]
Co do spoilerów, wydaje mi się, że wszyscy tutaj już widzieli film, choć nie jestem pewien co do @admin. 😉
Więc ukryję to jeszcze jako spoiler, mnie to rozbawiło. 🙂
W sumie w tytule filmiku jest błąd, bo to Oscar za rolę w I Feel Like. 😉
Cytat z robgordon data 23 grudnia, 2021, 15:39Napisałem Andrew i Tobeya? Mój błąd, miałem napisać Angourie (Rice) i Tonyego (Revolori) 😉
Napisałem Andrew i Tobeya? Mój błąd, miałem napisać Angourie (Rice) i Tonyego (Revolori) 😉
Cytat z Mierzwiak data 24 grudnia, 2021, 18:07Najwyraźniej prognozy THR nie są takie szalone bo Disney faktycznie ma zamiar ostro promować ten film jako kandydata do głównego Oscara.
Tymczasem Tom Holland postanowił trochę pobredzić:
"You can ask [Martin] Scorsese ‘Would you want to make a Marvel movie?’ But he doesn’t know what it’s like because he’s never made one," the actor says. "I’ve made Marvel movies and I’ve also made movies that have been in the conversation in the world of the Oscars, and the only difference, really, is one is much more expensive than the other. But the way I break down the character, the way the director etches out the arc of the story and characters - it’s all the same, just done on a different scale. So I do think they’re real art.
I mean, you can also ask Benedict Cumberbatch or Robert Downey Jr. or Scarlett Johansson - people who have made the kinds of movies that are ‘Oscar-worthy’ and also made superhero movies - and they will tell you that they’re the same, just on a different scale," Holland continued. "And there’s less Spandex in ‘Oscar movies.'"
https://www.comicbookmovie.com/spider-man/no_way_home/spider-man-no-way-home-will-receive-a-best-picture-push-tom-holland-responds-to-martin-scorsese-a190512#gs.ka9wtg
Najwyraźniej prognozy THR nie są takie szalone bo Disney faktycznie ma zamiar ostro promować ten film jako kandydata do głównego Oscara.
Tymczasem Tom Holland postanowił trochę pobredzić:
"You can ask [Martin] Scorsese ‘Would you want to make a Marvel movie?’ But he doesn’t know what it’s like because he’s never made one," the actor says. "I’ve made Marvel movies and I’ve also made movies that have been in the conversation in the world of the Oscars, and the only difference, really, is one is much more expensive than the other. But the way I break down the character, the way the director etches out the arc of the story and characters - it’s all the same, just done on a different scale. So I do think they’re real art.
I mean, you can also ask Benedict Cumberbatch or Robert Downey Jr. or Scarlett Johansson - people who have made the kinds of movies that are ‘Oscar-worthy’ and also made superhero movies - and they will tell you that they’re the same, just on a different scale," Holland continued. "And there’s less Spandex in ‘Oscar movies.'"
Cytat z Marek Pilarski data 25 grudnia, 2021, 00:50Cytat z Mierzwiak data grudzień 24, 2021, 18:07Najwyraźniej prognozy THR nie są takie szalone bo Disney faktycznie ma zamiar ostro promować ten film jako kandydata do głównego Oscara.
Ale jestem na 99% pewien, że nic z tego nie wyniknie. Poza tym Sony, a nie Disney. 😉
Cytat z Mierzwiak data grudzień 24, 2021, 18:07Najwyraźniej prognozy THR nie są takie szalone bo Disney faktycznie ma zamiar ostro promować ten film jako kandydata do głównego Oscara.
Ale jestem na 99% pewien, że nic z tego nie wyniknie. Poza tym Sony, a nie Disney. 😉
Cytat z Szaman data 30 grudnia, 2021, 09:00No co tam, Grace? 😀
[spoiler title=""]
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1476326387703296007?t=NgvYo9dtpekM1qqNxWjwNA&s=19
[/spoiler]
No co tam, Grace? 😀
Chris McKenna says both Andrew Garfield and Tobey Maguire were on board for #SpiderManNoWayHome before they had read any of the script —“They knew the idea, they trusted everyone…”
(Source: https://t.co/d8m9Lh2VLT) pic.twitter.com/0sbvWrEKna
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 29, 2021
Cytat z robgordon data 30 grudnia, 2021, 21:28Jak ktoś słusznie zauważył w necie, już nie Iron Man z 2008 jest teraz pierwszym filmem MCU, ale o 6 lat młodszy Spider-Man Sama Raimiego 😉
Edit: Po chwili uświadomiłem sobie, że faktycznie tylko 6 lat dzieli te filmy. Jakoś gdzieś w tyle głowy czaiła się świadomość, że to więcej, że to cała era w kinie komiksowym.
Jak ktoś słusznie zauważył w necie, już nie Iron Man z 2008 jest teraz pierwszym filmem MCU, ale o 6 lat młodszy Spider-Man Sama Raimiego 😉
Edit: Po chwili uświadomiłem sobie, że faktycznie tylko 6 lat dzieli te filmy. Jakoś gdzieś w tyle głowy czaiła się świadomość, że to więcej, że to cała era w kinie komiksowym.
Cytat z Mierzwiak data 30 grudnia, 2021, 21:36A Spider-Mana 3 i Iron Mana niecały rok. Nie wiem czemu ale w mojej świadomości dzieli je o wiele więcej czasu? Nie umiem tego wyjaśnić.
Ciekawe ile filmów do kanonu wciągnie drugi Strange.
Spójrzcie na to. Vintage!
https://youtu.be/O1ykR_m_FKM
A Spider-Mana 3 i Iron Mana niecały rok. Nie wiem czemu ale w mojej świadomości dzieli je o wiele więcej czasu? Nie umiem tego wyjaśnić.
Ciekawe ile filmów do kanonu wciągnie drugi Strange.
Spójrzcie na to. Vintage!