aby założyć posty i tematy.

Spider-Man

PreviousPage 39 of 43Next

Też przeglądałem, były nawet z krajów arabskich. Ale część pewnie była ustawiona ze znajomymi aby wrzucić na You Tuba 🙂 Jedno mnie zastanawiało, w jakich krajach oprócz angielskiej ścieżki dźwiękowej puszczają jeszcze angielskie napisy i dlaczego? Bo takie kopie również krążą po sieci.

Niesamowite jakim kultem obrósł Maguire i jego Spider-Many, nie spodziewałem się tego. Jestem absolutnie pewien, że reakcja w Polsce, w latach dwutysięcznych, wcale nie była tak przychylna i pewnie patrzę na to przez pryzmat naszego kraju.

Wyjaśnienie błędu logicznego z pierwszej sceny po napisach / sceny z sequela Venoma:

https://comicbook.com/marvel/amp/news/spider-man-no-way-home-credit-scene-marvel-plot-hole/

Electro? Tutaj wytłumaczenia nie ma 🙁

Któro dokładnie z Electro? Bo tutaj chociaż jakoś się starali, a to z 

Spoiler
Venomem
jest zrobione tak na odwal się, że głowa mała.

A nogliby wykorzystać 

Spoiler
katastrofę promu kosmicznego i syna Jamesona na pokładzie z Venomem, tak jak było w kreskówce. Tej fabuły jeszcze nie było.

Cytat z Szaman data grudzień 17, 2021, 21:19

Rozwiązanie złoczynców

Spoiler
Na szybko dość infantylne, bo siłą złoczyńców Raimiego są ich ludzkie słabości, pycha, pragnienie władzy. Tutaj trochę za dużo jest wiary w to, że znaleźli się w złym miejscu i czasie. No i co, zmieniono zakończenia Sm1 i Sm2?

Nie zmieniono.

Spoiler
W uniwersum Raimiego są teraz trzy linie czasowe:

1. Oryginalna, ta która obejmuje wydarzenia z Trylogii i do której wraca starszy Tobey
  2. Ta w której Norman Osborn jest uzdrowiony i nie ginie
  3. Ta w której wydarzenia z SM1 miały miejsce ale już SM2 nie kończy się śmiercią Octaviusa

Cytat z Szaman data grudzień 19, 2021, 00:14

Któro dokładnie z Electro?

To że do świata Hollanda przedostali się niektórzy ludzie którzy wiedzieli, że Parker jest Spider-Manem. Electro tego nie wiedział.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Kuba data grudzień 18, 2021, 18:25

Za to ja pierwszy raz biłem brawo i nawet z dwa razy krzyknąłem co nie zdarzyło mi się nawet na Endgame. Ale całą salę opanowała atmosfera rodem z kin z USA.

U mnie publika była martwa. Koleś obok mnie rozumiał, co się dzieje, i chichrał wraz ze mną, reszta niekoniecznie.

Spoiler
Jak się pojawił Andrew, ktoś powiedział na głos "ja pierdole", czy jakoś tak, poza tym nic. Albo wiedzieli, że ONI się pojawią, albo nie zajarzyli tego..

U mnie krzyczano i klaskano nawet na tym jednym jedynym cameo , ale nie wiem czy to nie była robota naszej 30 osobowej grupy od Łysego z Marvela 😉 na całej reszcie już zgodnie cała sala.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
Cytat z Mierzwiak data grudzień 19, 2021, 00:18
Cytat z Szaman data grudzień 17, 2021, 21:19

Rozwiązanie złoczynców

Spoiler
Na szybko dość infantylne, bo siłą złoczyńców Raimiego są ich ludzkie słabości, pycha, pragnienie władzy. Tutaj trochę za dużo jest wiary w to, że znaleźli się w złym miejscu i czasie. No i co, zmieniono zakończenia Sm1 i Sm2?

Nie zmieniono.

Spoiler
W uniwersum Raimiego są teraz trzy linie czasowe:

1. Oryginalna, ta która obejmuje wydarzenia z Trylogii i do której wraca starszy Tobey
  2. Ta w której Norman Osborn jest uzdrowiony i nie ginie
  3. Ta w której wydarzenia z SM1 miały miejsce ale już SM2 nie kończy się śmiercią Octaviusa

Cytat z Szaman data grudzień 19, 2021, 00:14

Któro dokładnie z Electro?

To że do świata Hollanda przedostali się niektórzy ludzie którzy wiedzieli, że Parker jest Spider-Manem. Electro tego nie wiedział.

W natłoku tego wszystkiego kompletnie zapomniałem o niewiedzy Elektro.

A taka myśl co do zakończenia

Spoiler
Myślicie, że Zendaya i Batalon zakończyli swój udział w serii? Jeśli byłoby inaczej to trochę zniszczą ciężar zakończenia, ale z drugiej strony są w nim echa pierwszego Spider-Mana, kiedy TM odrzuca MJ, a wiemy jak to potem się potoczyło.

Sądzę, że tak fajnie porozstawiali sobie pionki na ucieczkę od Avengers i świeżość w serii, że powinni się tego trzymać.

Nie. Wszystko będzie odwrócone.

Szkoda.

Spoiler
Bo jednak Watts odchodzący do F4 jest pewną poszlaką.

Spoiler
Parker wprost mówi, że będzie się starał ich odzyskać. Byłbym bardzo zdziwiony gdyby porzucił ten plan. Może nie w pierwszym filmie nowej trylogii, ale koniec końców to odwrócą. Co mnie względnie pasuje, przecież Parker nie ucieknie od kontaktów z Avengers - raczej jego relacje z nimi jako Spiderman są zachowane, nie istnieje tylko dla nich jako Peter Parker. Trudno więc będzie wyjaśnić czemu nie skorzysta z jednej z tysięcy opcji aby amnezję odwrócić. Tak czy inaczej na pewno będzie się z tymi konsekwencjami borykał i mnie to pasuje bo są one duże, zaskakujące i poważne, nie ma opcji aby go mocno nie zmieniły i nie narzuciły mu nowego toru. Zresztą sytuacja w której po takiej stracie Peter pozostaje Peterem jest niezwykle w duchu Spidera. Nie popsuje tego odwrócenie czaru na jakimś etapie.

Mam wrażenie, że jednak finał przede wszystkim doprowadzi do paru rzeczy na czele z budowaniem nowych relacji pomiędzy Spiderem a nowojorskimi bohaterami. Myślę, że wprowadzenie Milesa Moralesa w formie nowego sojusznika, przyjaciela i swego rodzaju moralnego kompasu jest kwestia czasu. Jestem też niemalże pewien, że pójdą w komiksową relacje Spidera z Daredevilem. Idealny scenariusz jaki widzę to

Spoiler
Parker przez całą trylogię borykający się z utratą bliskich, otoczony przez Matta, Milesa, Black Cat, Venoma, Kingpina, może wprowadza Gwen, nie zdziwi mnie kolejny występ Garfielda. Dopiero w finale nagroda za jego starania będzie to, że odzyska Neda, MJ i Happyego. Niemniej nadal zakładam bezpiecznie odwrócenie zaklęcia na końcu czwartego filmu

Za tojest coś jeszcze co mnie ciekawi w kwestii działań zaklęcia

Spoiler
co z postaciami poza Ziemią. Czy Strange rzucał czar obejmujący cały wszechświat czy jedynie planetę? Co z bohaterami w innych wymiarach - Loki, Morbius. Czy teaser MoM nie sugeruje, że Strange i Wong jednak pamiętają o tych wydarzeniach? Czy nie wystarczy aby w tym czasie akurat Scott był w quantumverse aby pamiętać o wszystkim? Bo jeśli nie to czy w światach Garfielda i Maguire o nich też się nie pamięta?

Spoiler
Strange nie będzie pamiętał, ma łzy w oczach gdy się z nim żegna.

Piszesz, że Parker obiecał powrócić do MJ-W, ale przecież o tym jest ostatnia scena. Przygotowuje sobie na kartce wystąpienie zgodnie z radą pani prodziekan, ale znienia zdanie w ostatniej chwili, pod wpływem wizyty w kafejce.

Albo to pozostawią, albo niechybnie wpadną w sidła morału ze Spider-Mana 2: nie można być w połowie sobą przed kimś kogo kochasz. Więc trochę będą się powtarzać, a dotąd sprytnie tego unikali.

Z drugiej strony, oczywiście wydarzenia z finałów jedynki i dwójki wybrzmiały mocno w trójce, ale nie da się ukryć, że wychodzili z nich szybciej niż się spodziewaliśmy. Dla mnie akurat na plus, bo roztrząsanie tego procesu przy wielu dowodach na spisek Mysterio (cały wątek ze Starkiem, kosmici od Nicka Fury) byłoby groteskowe.

Spoiler
w TASM Garfield sobie zdecydował, że woli zostać z Gwen aby na początku kolejnego filmu zmienić zdanie 😉 nie widzę na ten moment scenariusza w którym Parkerowi nie uda się tego odwrócić, byłoby to zdecydowanie zbyt cyniczne rozwiązanie jak na MCU, prędzej uwierzę w śmierć Parkera na pięć minut po odwróceniu

Taka reakcja na prawnika u nas.

Na Coxa to już przesada 🙂 Ciężko przy nim o nostalgię.

Za to jako postać i aktor radował bardziej niż cała reszta razem wzięta 😉

Spoiler
A trafił ktoś może na jakieś podrasowane z cama screeny z nowym kostiumem Hollanda? Bo po seansie wcale nie mam wrażenia, że dobrze mu się przyjrzałem 😀 Klikając po You Tubie widzę, że ma bardzo fajnego, wyrazistego pająka na klacie. Na samym filmie, jak i na tych camach, wydaje mi się, że niebieska część wymaga poprawek, wyszła dziwacznie odblaskowo, a sam odcień jest chyba zbyt błękitny.

Nie wiem czy używać spoilerów czy nie, bo chyba już (prawie?) wszyscy widzieli. Ale na wszelki wypadek schowam.

Spoiler

Ja bym sobie życzył, żeby nie odwracali zaklęcia, ale żeby Tom nie zrezygnował z MJ. Chciałbym zobaczyć na nowo, jak rodzi się między nimi uczucie.  Bez tego wszystkiego co między nimi dotąd się zdarzyło. Byłoby to o wiele ciekawsze.

Oczy mi się załzawiły co najmniej kilka razy 😉 Na pewno gdy chłopaki rozmawiali o bliskich, których stracili. Na pewno, gdy Garfield chwycił MJ. Na pewno na samej końcówce, gdy Peter/Tom zdał sobie sprawę, że za chwilę wszyscy o nim zapomną. I jeszcze z raz, czy dwa 😉

Mister, poznałeś barmana w pierwszej scenie po napisach? 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie, ale później Grace Randolph mi wyjaśniła. 😛

PreviousPage 39 of 43Next