aby założyć posty i tematy.

Star Wars

PreviousPage 31 of 52Next

Co oni mogą szykować?

Nowe Bad Batch wychodzi 21 lutego, ale Empire ma specyficzny cykl wydawniczy i to jest raczej zapowiedź reklamy kwietniowego numeru. Poza tym nie jest na pierwszej linii frontu i między bajki można włożyć, że dostali na wyłączność ogłoszenie 2 sezonu Kenobiego.

Były zapowiedzi Disneya, może podadzą więcej szczegółów? Film o Rey, o Lando. A może coś jeszcze zupełnie innego?

Gdyby to był majowy numer to strzelałbym w wspominki o Gwiezdnych Wojnach (bo może nie dostali nic ciekawszego). Ale sprawdziłem, że ten z Pogromcami duchów był marcowy, więc teraz kwiecień. Pewnie jakaś animacja o której zapomniałem, albo początek kampanii serialu z Judem Lawem.

Pewnie ranking filmów Star Wars według redakcji.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Zwykle w jedno z piątkowych popołudni ogłaszają okładkę nowego numeru. Rankingi to bardziej kwestia poboczna, no ale zobaczymy.

Cytat z Marek Pilarski data luty 8, 2024, 20:14

Pewnie ranking filmów Star Wars według redakcji.

Coś czego nigdy nigdzie nie było. Tak, to na pewno to 😛

No właśnie dlatego napisałem, że to pewnie to. 😛

Internet nawet trochę się zainteresował, więc mocno by się ośmieszyli 🙂

Nie no, nie wierzę, że to, nawet jeśli tak napisałem bez żadnej emotki na końcu.

Ale pewnie to ranking najlepszych przeróbek postaci ze Star Wars stworzonych przy pomocy AI.

Jak na to, że post zrobił 2 mln wyświetleń i wywołał sporą dyskusję na Twitterze to jednak niewypał. Raz zadziałało, ale jednak Empire kojarzy się z prestiżem, a nie clickbaitem.

Jeszcze jedna

Brawo za dystans 🙂 To jak łatwo ludzie uwierzyli, że będzie to Kenobi świadczy o nieznajomości rynku. Mimo wszystko, rozumiem, że oczekiwano czegoś grubszego.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Z nadzieją na top 3 seriali 2025 roku (obok drugiego sezonu Rozdzielenia).

https://twitter.com/empiremagazine/status/1756317258148643309?t=2juT3H72iI454mIkgcuxQw&s=19

Jakie macie oczekiwania i przewidywania względem "Acolyte"?

https://filmozercy.com/wpis/gwiezdne-wojny-wracaja-w-tym-roku-nowy-serial-disney-jednak-bez-opoznien?fbclid=IwAR0qhUHGgco5YbBt8vjZ48oEkwVzWOG_-ZbC_iMDhpn00d3ngjJcsZRLFRY

Chyba już żadne, ale i tak jestem ciekaw, min. tego na ile i czy w ogóle uda im się przedstawić ten świat tak, by było widać, że dzieje się to 100 lat przed Mrocznyn widmem, chociaż chyba nie musi, skoro i tysiąc lat wcześniej mieli tam już statki kosmiczne, miecze świetlne itd.

Tak, to ciekawy temat. Przecież 100 lat to cały wiek. Wiadomo, że to inna rzeczywistość, więc upływ czasu możemy kształtować w dowolny sposób, niekoniecznie na zasadach panujących u nas. Ale z drugiej strony, dlaczego nie? 100 lat nasz świat wyglądał zupełnie inaczej niż dziś. Dlaczego by Gwiezdnych Wojen także nie przedstawić w stylu bardziej retro? Z pewnością byłoby to coś innego. Czy ktoś na to się kiedyś zdecyduje?

To drobiazg, ale pamiętam jak krytykowano wygląd (i fryzury!) elfów w Pierścieniach władzy, zestawiając ich z elfami z obu trylogii Petera Jacksona. Kompletnie pomijając fakt, że obie historie dzielą setki lat, więc różnice nie tylko są naturalne, ale wręcz konieczne.

PreviousPage 31 of 52Next