aby założyć posty i tematy.

Batman

PreviousPage 11 of 18Next

Cytat z Mierzwiak data styczeń 21, 2022, 07:27

Na fotce to chyba jeden z tych tzw. Liemax-ów. Jaki malutki ekran, wygląda na dwa razy mniejszy niż ten który mam w Łodzi 😛

Gdzieś ostatnio czytałem, że większość IMAXów to "liemaxy", i że "prawdziwych" IMAXów na całym świecie jest pięć czy jakoś tak.

Tak, te prawdziwe to analogowe wyświetlające filmy z taśmy 70mm, reszta jest cyfrowa, ale i one dzielą się na takie z dużymi i małymi ekranami jak ten wyżej 🙂

Motyw przewodni to takie pitu pitu.

*emoji wymiotowania*

Widać że akcja promocyjna na ostatniej prostej.

Nie na takie main poster czekałem. :/ Tzn. nie jest zły, w sumie przy filmach Nalana brakowało mi finałowych plakatów z kilkoma bohaterami, ale tutaj wyszło to zbyt podobnie do finałowego plakatu Terminator: Dark Fate i nie wiem po co i Batman, i Bruce Wayne, w dodatku zasłaniający Batmobile. 😛

Dużo lepsza od ostatniego plakatu.

Plakat z Korei

Kampania ewidentnie na ostatniej prostej, więc już chyba noe przesuną premiery. To kto pierwszy wychyla się ze swoją prognozą? Czy wszyscy czekają do piątku na Long Range Forecast?

150/450

Dużo. Patrząc na żywotność obu Planet Małp Reevesa i choćby na TDKR Nolana (aczkolwiek wiem, że był on wyświetlany w wyjątkowych warunkach) nawet przy bardzo pozytywnych recenzjach nie jestem przekonany co do x3 nóg.

Zerknąłem na wyniki Bat-filmów adjusted na Mojo z 21 października 2019 (na nowej wersji nie wiem gdzie znaleźć takie informacje). Rezultaty Mrocznych Rycerzy Nolana i pierwszego filmu Burtona raczej są poza zasięgiem, ale już czwarty najlepszy wynik należący do Batmana Forevera - czemu nie? Hype jest ogromny, kino superhero zarabia więcej niż kiedykolwiek, do tego 3D, IMAXy, etc. Przy cenach biletów sprzed pandemii Forever "miałby" $381,2 mln. Nawet BvS, na które mam wrażenie był o wiele mniejszy hajp zarobiłby dzisiaj blisko $350 milionów (przy bardzo złych recenzjach i opiniach widzów). Begins zarobiłby ok. $290 mln - bez 3D, przy mniejszej ilości kin, w najgorszym do czasu pandemii box office'owo roku XXI wieku, przy silnej konkurencji i ciągnącej się po B&R łatce pogrzebanej serii.

Na razie rzucę luźno - opening weekend: $115-150 mln / domestic: $300-400 mln - i poczekam, co przyniosą wyniki z przedsprzedaży za tydzień.

Pro też bardzo mocno.

Long Range Box Office Forecast: The Batman

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Pro odgapiło ode mnie, tyle że dla niepoznaki zrobili widełki..

Pitu pitu, a tu został równy miesiąc.

PreviousPage 11 of 18Next