aby założyć posty i tematy.

The Lord of the Rings

PreviousPage 16 of 27Next

Runtime "War of the Rohirrim" - 2 godziny i 10 minut. Dość długo jak na film animowany Warnera, zwłaszcza kinowy.

To jest już gotowe? Przecież premiera dopiero 12 kwietnia.

Też jestem zaskoczony, ale informacje podał oficjalnie festiwal na którym ma być pokaz pierwszych materiałów (w ciągu najbliższych 10 dni)

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jakby ktoś był ciekaw to tekst ze wszystkimi informacjami o filmie w tym najnowszymi z dzisiejszych pokazów

https://immersja.com/wojna-rohirrimow-co-wiemy-o-filmie

Obosze 😀 Niech ich znowu zaproszą przed S2, z taką zachętą oglądalność musi wystrzelić.

Mierzwiak, wszystko fajnie, ale zlituj się z Nerdotickiem!

Nie znam, YT polecił więc obejrzałem. Przepraszam choć nie wiem za co 🙂

Ktoś na to w ogóle czeka?

Trudno powiedzieć, ale stawiałbym na klapę.

Ja bardzo, bo historia jest świetna, a relacje z pokazów brzmiały super.

Poza tym akurat to jest świetny news. To animacja więc dodatkowe 8 miesięcy to bardzo dużo czasu, a poza tym nieprzypadkowo przerzucili to na sezon nagród.

https://immersja.com/pierscienie-wladzy-co-wiemy-o-drugim-sezonie

Krótko podsumowałem wszystkie informacje o drugim sezonie RoP.

https://twitter.com/CultureCrave/status/1736291796030791773?t=ggQORIhodVmH3gmdVtv5Lw&s=19

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Odkąd tylko stały się dostępne oglądałem tylko wersje rozszerzone Władcy Pierścieni i dzisiaj po ponad dwóch dekadach po raz pierwszy wróciłem do wersji kinowej Drużyny Pierścienia.

O dziwo niczego mi nie brakowało, a sam film ma w tym wydaniu znacznie lepsze tempo. Nic dziwnego, zresztą sam Jackson mówił w wywiadzie, że jego wersje reżyserskie to właśnie te kinowe, podczas gdy rozszerzone to gratka dla najzagorzalszych fanów.

O samym filmie nie mam zbyt wiele do powiedzenia po tych wszystkich latach, jest piękny, doskonały, bardzo szlachetny i szczery, nieskalany kalkulacją garniturów, scenariuszem pisanym pod twitter i takie czy inne trendy. To jeden z tych filmów, które rozpoczęły w kinie nową epokę, a jednocześnie pozostałość po epoce, która niestety już minęła.

Nigdy nie zapomnę tego, jak bardzo materiały z filmu rozpalały moją wyobraźnię. Nie umiem nawet opisać jakie emocje do dzisiaj wywołuje we mnie ten zwiastun:

Janko and Szaman have reacted to this post.
JankoSzaman

Wspaniale było wrócić do, nazwijmy to, oryginalnych wersji Trylogii, ale w Dwóch Wieżach i Powrocie Króla już mi jednak, miejscami dość mocno, brakowało rozbudowanych wątków i dodatkowych scen, więc przy kolejnych powtórkach wracam do dawnej rutyny 🙂

<3

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ja jestem niestety już fizycznie niezdolny do obejrzenia wersji innej niż reżyserska. Zbyt doskonale znam tu każda scenę i dialog by oglądać to bez dyskomfortu, a nie bez znaczenia jest fakt, że każdą z nich uważam za wyborną.

Zawsze przy dyskusji o różnych wersjach przypomina mi się ile gotowego materiału leży gdzieś w archiwach. Może kiedyś ujrzą światło dzienne w jakieś formie...

@kuba, odsyłam do mojego posta o Drużynie - wersjami reżyserskimi Władcy Pierścieniwersje kinowe 🙂

Wiem, wiem, nazwy mylę absolutnie z rozpędu 😛

Domyślam się, to zresztą takie utrwalone przekonanie, że jak film ma dłuższą wersję, to musi być ona reżyserską, a przecież nie zawsze tak jest 🙂

To jeszcze dodam, że żaden film nie ma dla mnie wspanialszej muzyki niż Trylogia LOTR.

PreviousPage 16 of 27Next