aby założyć posty i tematy.

The Lord of the Rings

PreviousPage 28 of 28

Widziałem z nim tylko "Cherry", ale nic z tego filmu nie pamiętam, oprócz kamery w odbycie 🙂 Ze zdjęć wydaje się solidnym wyborem, zresztą jeśli już koniecznie muszą wyrzucić z siebie ten film, to mocno kibicuję nowym castingom, zamiast komputerowych czarów. Ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym aktorze?

Bardziej pasuje mi na hobbita. 😛

Cytat z Szaman data 7 marca, 2026, 21:54

Ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym aktorze?

W drugim sezonie Białego lotosu zszokowana Jennifer Coolidge nakryła go jak posuwa Toma Hollandera który miał być niby jego wujem. Zabawny odcinek 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie spodziewałem się takiej odpowiedzi 🙂

Książki czytałem wieki temu, pewnie Viggo całkowicie uformował wizerunek Aragorna w mojej głowie, ale chyba Aragorn powinien mieć w sobie coś z romantycznego wojownika. Zresztą Stuart Townsend też był raczej obsadzony według tego klucza i Woodall również pasuje.

Ps. A co do Jennifer Coolidge, odkryłem, że jestem w tym samym wieku co matka Stiflera w pierwszym American Pie 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Anya Taylor-Joy blisko Golluma

https://www.worldofreel.com/blog/2026/3/8/anya-taylor-joy-to-star-in-the-hunt-for-gollum

Kate Winslet u Golluma

https://deadline.com/2026/03/kate-winslet-lord-of-the-rings-hunt-for-gollum-andy-serkis-1236749998/

Ależ obsada, jak na razie zapowiada się GENIALNIE.

Jako fan trylogii Jacksona mam nadzieję, że film odpowie na nurtujące mnie od ponad 20 lat pytania:

1. Jak poznali się Smeagol i Deagol? Czy byli najlepszymi przyjaciółmi z czasów dzieciństwa? Kim byli ich rodzice i dziadkowie? Ile mieli rodzeństwa? Jak wyglądała nora Smeagola? Czy rówieśnicy mu dokuczali?
  2. Czy Gandalf zatrzymał się kiedyś w ich osadzie i spotkał Smeagola gdy ten był jeszcze hobbitem?
  3. Na ile znanych postaci natknął się Gollum w czasie poszukiwania skradzionego Pierścienia? Legolas? Galadriela? Thranduil? Tauriela!?!?!?!!?
  4. Co Frodo porabiał w Shire po odejściu Bilbo? Ile książek przeczytał? Czy często chodził na spacery po okolicznych wzgórzach?
  5. Co Frodo jadł na śniadanie tego dnia, gdy Gandalf przyjechał w sprawie Pierścienia?
  6. Jak Aragorn wszedł w posiadanie przedramienników z godłem Gondoru?

W premierowy weekend zamierzam zobaczyć go osiem razy. Co najmniej!

Szaman

No nie mów, że spotkał Legolasa!

Sam, Merry i Pippin powrócą w Lord of The Rings: Shadow of The Past. Jednym ze scenarzystów... Stephen Colbert.

https://deadline.com/2026/03/stephen-colbert-lord-of-the-rings-1236764923/

Mierzwiak

Ja już chyba mam tego wszystkiego dość. Generyczny tytuł, mechaniczna fabuła, jedyny mały plus taki, że nie będzie prequelem. Mam się podniecać, że zobaczę Nową Zelandię i starego Seana Astina. A internet zaleje fala krzykaczy tupiących nogą, że oni muszą się zrelaksować po pracy na tym co już znają. Druga fala krzykaczy będzie się podniecać, że pojawi się jakiś piątoplanowy miecz trzymany przez barmana na ścianie z butelkami w 44 minucie i 32 sekundzie Drużyny Pierścienia, co będzie świadczyć o głębokiej znajomości oryginału, a nie nerwicy natręctw.

Mierzwiak

Szaman

Moje postanowienie z ostatnich kilku miesięcy jest takie: ignorować i nie oglądać już niczego, co wywodzi się z franczyz, które wszystko co miały do powiedzenia i zaoferowania już dawno powiedziały i zaoferowały. Star Wars (tutaj wyjątek stanowi Andor ale on był anomalią, błędem systemowym na tle tego, czym stała się ta seria i jaką filozofią kieruje się Disney przy kolejnych projektach), Matrix, Władca Pierścieni, Piraci z Karaibów, wszelkie kontynuacje animacji Pixara itd. itp.

Po co mi te filmy? Wiem po co są im, ale ja? Ja ich nie potrzebuję. Wszystko co dobre, często genialne w temacie tych tytułów mam już na półce, o nic więcej nie pytam, nie chcę, odwracam głowę z niesmakiem.

Oficjalna grafika

Dodane pliki:
  • 20260415_062137.jpg

Wiedziałem że Lee Pace wróci 🙂

Jamie Dornan jako młodszy Aragorn to moim zdaniem całkiem dobry wybór

Przegapiłem, myślałem, że to inna postać 🙂 Już tak dobrze nie pamiętam Władcy. Rzeczywiście to może się udać, nie jest u mnie skreślony jako Grey, a to chyba bardziej ten typ męskości niż Woodall.

PreviousPage 28 of 28