aby założyć posty i tematy.

Matrix

PreviousPage 5 of 13Next

Nie dziwię się, sam odpowiadam chyba za 1 mln wyświetleń. Analizowałem pod kątem różnych rozwiązań fabularnych i tylko możliwość istnienia Neo i Trinity w formie programów została wykluczona (a może nie).

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

No to jeszcze kilka rzeczy 🙂

Myślałem że w tym momencie to Neo, ale to Trinity! Dodatkowo podłączona przez wejście na karku - w Trylogii ludzie takiego nie mieli:

Intrygujący moment tym bardziej, że widać tu też jakąś inną kobietę:

Plus dwa ciekawe momenty pokazane w teaserach na stronie.

Neo (?) po lewej używający swoich zdolności do powstrzymania Strażnika i Trinity (?) po prawej:

Ludzki poduszkowiec połączony z ruchomym ogonem jednej z maszyn:

Nie wiem jak ja wytrzymam do grudnia 😀

Szaman has reacted to this post.
Szaman

No wiesz, Trinity poznałem już za pierwszym razem:) A ta inna kobieta to prawdopodobnie ta niebieskowłosa dziewczyna. Te dwa ostatnie nie zwróciłem jeszcze na to uwagi, przyznaję intrygujące.

A było już takie wejście na szyi w filmach? Bo nie pamiętam. Może oni są jednak klonami i na tym polega zmartwychwstanie, tak jak w Obcym 4.

Niesamowite, że No Way Home i Resurrections wyjdą w odstępie 5 dni. Szykują się piękne Święta spędzone na analizach 🙂

Szczerze? Na ten moment No Way Home nie interesuje mnie nawet w 1% tak jak nowy Matrix. Może dlatego że wiem dokładnie czego się spodziewać po Spider-Manie? Będę mile zaskoczony jeśli będzie tam jakakolwiek niespodzianka.

No Way Home jest w dziwnym rozkroku, z jednej strony jest nieco przespoilerowane przez różne źródła, z drugiej, Sony już chyba przegapiło ten moment ekscytacji ujawnieniem kolejnych elementów fabuły w oficjalnej kampanii. Innymi słowy, pokazanie trzech Spider-Manów nie będzie już miało siły bomby atomowej.

Natomiast Matrix fascynuje swoją dziwacznością, fascynuje ile pokazano w tych kilkusekundowych fragmentach do obejrzenia na stopklatce, podczas gdy mam wrażenie spora część zajęła się narzekaniem, że John Wick, że nie w slow-mo, że nie jest zielono, że remake jakby zupełnie przegapiając wszelkie ciekawe tropy.

A po tym czasie od premiery jedynym prawdziwym minusem jaki mogę dostrzec jest Yahya Abdul-Matten II, obawiam się, że gra nowe wcielenie Morfeusza w jakiejś dziwacznej tonacji, która będzie wybijać z opowieści.

Jestem pewien, że gdyby wizualnie Reurrections wyglądało identycznie jak Trylogia, to ludzie narzekaliby że meh, nic nowego i odtwórstwo 🙂

Yahya mnie nie martwi, wręcz przeciwnie, zresztą nawet nie wiadomo czy gra TEGO Morfeusza.

Szaman

Algorytm Youtube'a (a może to plan Matrixa) był tak miły i podsunął mi te 2 filmy:

Nie zwróciłem uwagi na ten złoty kod, a to może kolejny istotny trop. No i w dwóch scenach widzimy jak wyświetlany jest pierwszy Matrix! To idzie w coraz ciekawsze i dziwniejsze rejony. Trudno się nie zgodzić, że wbrew pozorom to jeden z ciekawszych trailerów ostatnich lat.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Komentarz pod filmikiem:

In software engineering, rubber duck debugging is a method of debugging code. The name is a reference to a story in the book The Pragmatic Programmer in which a programmer would carry around a rubber duck and debug their code by forcing themselves to explain it, line-by-line, to the duck. Neo is trying to debug and find the fault in his code.

Ciekawe. Książka naprawdę istnieje.

Jeszcze dodam, bo właśnie oglądam filmik. Pomysł z kinem na pokazanie obłędu jest znakomity, może z tego być scena-perełka.

Polska premiera jednak 22 grudnia. Widocznie Warner uznał, że nie ma co bić się ze Spider-Manem.

http://sporwkinie.blogspot.com/2021/04/kina-ustawiaja-kalendarz-premier-od-29.html

I po dniu kończącym kino w moim życiu 🙂

Cooooo?

W sumie spoko. Będzie tydzień spokoju na pogadanie o No Way Home a potem jestem gotowy na wszystko.

Szaman

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

W Trylogii Rka była w zasadzie żadna, ale plusik za konsekwencję i w sumie box office'owe ryzyko.

Szaman

Też postrzegałem ją zawsze jako taką R-kę dla świętego spokoju.

PreviousPage 5 of 13Next