Suicide Squad
Cytat z Marek Pilarski data 26 marca, 2021, 17:22Taki se w sumie. Nie było w nim nic, co zrobiłoby na mnie wrażenie. Najbliżej był chyba rekin - fajne ujęcie, jak kogoś rozrywa.
Taki se w sumie. Nie było w nim nic, co zrobiłoby na mnie wrażenie. Najbliżej był chyba rekin - fajne ujęcie, jak kogoś rozrywa.
Cytat z Janko data 26 marca, 2021, 17:52Na pewno zapowiada się na to czym powinien być poprzednik. W osiągnięciu dobrego wrażenia pomagają nowi członkowie tej pojechanej ekipy.
Na pewno zapowiada się na to czym powinien być poprzednik. W osiągnięciu dobrego wrażenia pomagają nowi członkowie tej pojechanej ekipy.
Cytat z Szaman data 26 marca, 2021, 20:04
Po odjazdowych plakatach spodziewałem się czegoś ciekawszego wizualnie, a to taki w sumie standard Marvela pod względem kolorystyki. Mimo tych wszystkich wysiłków dialogowych i tak najbardziej podobał mi się minimalistyczny humor rekina od Sylwka. Nie spodziewałem się od razu teledysku, jak przy tym zwiastunie z Bohemian Rhapsody który zapewnił poprzedniej części setki milionów dolarów, ale jest to zaskakująco mało zapamiętywalne, nie oddziałuje ma emocje.

Po odjazdowych plakatach spodziewałem się czegoś ciekawszego wizualnie, a to taki w sumie standard Marvela pod względem kolorystyki. Mimo tych wszystkich wysiłków dialogowych i tak najbardziej podobał mi się minimalistyczny humor rekina od Sylwka. Nie spodziewałem się od razu teledysku, jak przy tym zwiastunie z Bohemian Rhapsody który zapewnił poprzedniej części setki milionów dolarów, ale jest to zaskakująco mało zapamiętywalne, nie oddziałuje ma emocje.
Cytat z Mierzwiak data 26 marca, 2021, 20:06Coś przegapiłem i to powstało jako niskobudżetówka Netfliksa?
Okropne zdjęcia przez większość trailera, na plus rekin i Harley, reszta beznadziejna. W ogóle na to nie czekam.
Coś przegapiłem i to powstało jako niskobudżetówka Netfliksa?
Okropne zdjęcia przez większość trailera, na plus rekin i Harley, reszta beznadziejna. W ogóle na to nie czekam.
Cytat z Szaman data 26 marca, 2021, 20:28Gdzie nie spojrzę tam mega negatywne przyjęcie. Dla mnie osobiście największe zaskoczenie ostatnich dni, ale w sumie już po (raczej powszechnie lubianych) Strażnikach Galaktyki 2 miałem wrażenie, że Gunn zakochał się w sobie z wzajemnością i nic dobrego z tego związku nie wyjdzie.
Dla pewności obejrzałem z polskimi napisami, ale było jeszcze gorzej. W dodatku CGI robi paskudne wrażenie, zwłaszcza na tle słusznie nagrodzonej Oscarem charakteryzacji Killer Croca z jedynki. A tak była zachwalana strona techniczna na jednym z Comic Conów, tyle wybuchów pokazali na materiale z planu, miał być taki budżet i rozmach...
Gdzie nie spojrzę tam mega negatywne przyjęcie. Dla mnie osobiście największe zaskoczenie ostatnich dni, ale w sumie już po (raczej powszechnie lubianych) Strażnikach Galaktyki 2 miałem wrażenie, że Gunn zakochał się w sobie z wzajemnością i nic dobrego z tego związku nie wyjdzie.
Dla pewności obejrzałem z polskimi napisami, ale było jeszcze gorzej. W dodatku CGI robi paskudne wrażenie, zwłaszcza na tle słusznie nagrodzonej Oscarem charakteryzacji Killer Croca z jedynki. A tak była zachwalana strona techniczna na jednym z Comic Conów, tyle wybuchów pokazali na materiale z planu, miał być taki budżet i rozmach...
Cytat z Juby data 26 marca, 2021, 20:58Beznadziejny zwiastun. Ale może to i lepiej? Poprzedni Samobójcy mieli genialny trailer (ten z Bohemian Rhapsody), a film okazał się kupą, to może teraz trailer kijowy, a sam film okaże się dobry?
Beznadziejny zwiastun. Ale może to i lepiej? Poprzedni Samobójcy mieli genialny trailer (ten z Bohemian Rhapsody), a film okazał się kupą, to może teraz trailer kijowy, a sam film okaże się dobry?
Cytat z robgordon data 26 marca, 2021, 23:28Pierwsi Strażnicy z Galaktyki mieli zajebisty zwiastun (teaser).
Pierwsi Strażnicy z Galaktyki mieli zajebisty zwiastun (teaser).
Cytat z Szaman data 27 marca, 2021, 08:15Może Gunn to jeden z twórców których fajnie hamuje PG-13, coś jak Daley i Goldstein których najlepszym scenariuszem jest Spider-Man: Homecoming. Tekst inny od zdecydowanej większości twórczości, gdzie przycinając jedynego fucka jakiego mogli użyć napisali najlepszą scenę w karierze. Trudno o bardziej symboliczne podsumowanie.
Może Gunn to jeden z twórców których fajnie hamuje PG-13, coś jak Daley i Goldstein których najlepszym scenariuszem jest Spider-Man: Homecoming. Tekst inny od zdecydowanej większości twórczości, gdzie przycinając jedynego fucka jakiego mogli użyć napisali najlepszą scenę w karierze. Trudno o bardziej symboliczne podsumowanie.
Cytat z Mierzwiak data 27 marca, 2021, 13:16Tylko czy Gunn to jest ktoś szczególnie utalentowany ze powinno nas dziwić że coś mu się, jak się na razie wydaje, nie udało?
Slither i SUPER są, nazwijmy to, OK filmami, tak naprawdę wyjątkowo udały mu się tylko obie części Strażników Galaktyki, a i jego dorobek scenoposarski, delikatnie mówiąc, nie powala. Jego skrypt do R-rated The Belko Experiment to niesamowicie wymęczona rutyna.
Tylko czy Gunn to jest ktoś szczególnie utalentowany ze powinno nas dziwić że coś mu się, jak się na razie wydaje, nie udało?
Slither i SUPER są, nazwijmy to, OK filmami, tak naprawdę wyjątkowo udały mu się tylko obie części Strażników Galaktyki, a i jego dorobek scenoposarski, delikatnie mówiąc, nie powala. Jego skrypt do R-rated The Belko Experiment to niesamowicie wymęczona rutyna.
Cytat z Szaman data 27 marca, 2021, 13:26Coś w tym jest, że Gunn wyrobił sobie taką fajną opinię wyluzowanego, pełnego pomysłów pięćdziesięciolatka i widzowie na tyle lubią to wyobrażenie, że nie zagłębiają się w jego twórczość. Wspomniany Belko to dobry przykład w którym fajność Gunna okazała się zupełnym kapiszonem.
Dodatkowo jest jednym z niewielu bohaterów hollywoodzkich skandali przy których sama publiczność domagała się wybaczenia, zamiast rzucać kamieniami. To też ma swoją wymowę i pasuje do potrzeby utrzymywania pewnego wyobrażenia na temat Jamesa. Można powiedzieć, że obecnie pełni on funkcję jaką sprawował w masowej wyobraźni Joss Whedon do czasu Age of Ultron.
Coś w tym jest, że Gunn wyrobił sobie taką fajną opinię wyluzowanego, pełnego pomysłów pięćdziesięciolatka i widzowie na tyle lubią to wyobrażenie, że nie zagłębiają się w jego twórczość. Wspomniany Belko to dobry przykład w którym fajność Gunna okazała się zupełnym kapiszonem.
Dodatkowo jest jednym z niewielu bohaterów hollywoodzkich skandali przy których sama publiczność domagała się wybaczenia, zamiast rzucać kamieniami. To też ma swoją wymowę i pasuje do potrzeby utrzymywania pewnego wyobrażenia na temat Jamesa. Można powiedzieć, że obecnie pełni on funkcję jaką sprawował w masowej wyobraźni Joss Whedon do czasu Age of Ultron.
Cytat z Mierzwiak data 27 marca, 2021, 13:42Cytat z Szaman data Marzec 27, 2021, 13:26Można powiedzieć, że obecnie pełni on funkcję jaką sprawował w masowej wyobraźni Joss Whedon do czasu Age of Ultron.
Świetne spostrzeżenie!
Bardzo cenię Jamesa za obie części GOTG, ale też nie mam problemu z tezą, że po prostu trafił na idealny projekt / temat / konwencję, ale całościowo król jest nagi.
Cytat z Szaman data Marzec 27, 2021, 13:26Można powiedzieć, że obecnie pełni on funkcję jaką sprawował w masowej wyobraźni Joss Whedon do czasu Age of Ultron.
Świetne spostrzeżenie!
Bardzo cenię Jamesa za obie części GOTG, ale też nie mam problemu z tezą, że po prostu trafił na idealny projekt / temat / konwencję, ale całościowo król jest nagi.
Cytat z Kuba data 27 marca, 2021, 13:43Te dowcipy :))))
Nie wątpie, że to będzie najbardziej gunnowy film. Możliwe, że nawet będzie stanowił fajną rozrywke. Pod względem wizualnym wygląda to w porządku (wole coś takiego niż podejścia Ayera), Margot jak zawsze wygląda świetnie a i Elba zdaje się czuć ten rodzaj kina. O reszcie ciężko cokolwiek powiedzieć. Shark zapowiada się na niezwykle powtarzalną postać, koncept z villainem IMO jest równie nietrafiony jak Enchantess i ten drugi niedorozwój - nawet jak wielka ośmiornica do Gunna względnie pasuje. Poza tym ciężko powiedzieć o tym cokolwiek.
Zdecydowanie najmniej oczekiwany film superhero tego roku.
Te dowcipy :))))
Nie wątpie, że to będzie najbardziej gunnowy film. Możliwe, że nawet będzie stanowił fajną rozrywke. Pod względem wizualnym wygląda to w porządku (wole coś takiego niż podejścia Ayera), Margot jak zawsze wygląda świetnie a i Elba zdaje się czuć ten rodzaj kina. O reszcie ciężko cokolwiek powiedzieć. Shark zapowiada się na niezwykle powtarzalną postać, koncept z villainem IMO jest równie nietrafiony jak Enchantess i ten drugi niedorozwój - nawet jak wielka ośmiornica do Gunna względnie pasuje. Poza tym ciężko powiedzieć o tym cokolwiek.
Zdecydowanie najmniej oczekiwany film superhero tego roku.
Cytat z robgordon data 1 kwietnia, 2021, 20:13Wyciekł inny zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=xQa3x7n8-IkPoważniejszy i chyba lepszy.
Ale może to 1 kwietnia? 😉
Wyciekł inny zwiastun:
Poważniejszy i chyba lepszy.
Ale może to 1 kwietnia? 😉
Cytat z Szaman data 1 kwietnia, 2021, 20:22Nie, no za dużo nowych scen i efektów specjalnych na fejk. Pewnie pochodzi z seansu Godzilli. Może przegrał w finale gdy przyszło do wyboru, ale jednak studio nie jest zadowolone z przyjęcia piątkowego trailera? Wydaje mi się nieco lepszy, trzymany w ryzach, ale nadal nie czuję żadnej sympatii, a materiał z planu zapowiadał znacznie lepszy film.
Nie, no za dużo nowych scen i efektów specjalnych na fejk. Pewnie pochodzi z seansu Godzilli. Może przegrał w finale gdy przyszło do wyboru, ale jednak studio nie jest zadowolone z przyjęcia piątkowego trailera? Wydaje mi się nieco lepszy, trzymany w ryzach, ale nadal nie czuję żadnej sympatii, a materiał z planu zapowiadał znacznie lepszy film.
Cytat z Marek Pilarski data 1 kwietnia, 2021, 22:13Podoba mi się dużo bardziej od oficjalnego, w którym jest za dużo niezbyt zabawnych przepychanek słownych.
Podoba mi się dużo bardziej od oficjalnego, w którym jest za dużo niezbyt zabawnych przepychanek słownych.
Cytat z Marek Pilarski data 1 kwietnia, 2021, 22:55Oficjalnie
https://www.youtube.com/watch?v=vBumm7mYT_0
Oficjalnie
Cytat z Kuba data 2 kwietnia, 2021, 09:38Drugi trailer nieco ciekawszy chyba, może dlatego, że pokazuje nieco więcej z samego filmu a nie skupia się na gimnazjalnych dowcipach i Sharku? Za to oba zwiastuny moim zdaniem potwierdzają znaczną większość niedawnego, sporego, wycieku.
Drugi trailer nieco ciekawszy chyba, może dlatego, że pokazuje nieco więcej z samego filmu a nie skupia się na gimnazjalnych dowcipach i Sharku? Za to oba zwiastuny moim zdaniem potwierdzają znaczną większość niedawnego, sporego, wycieku.
Cytat z Szaman data 2 kwietnia, 2021, 10:40Czytałem ten wyciek i raczej nie zapowiadał za wiele ciekawego. Zwiastuny zdecydowanie go potwierdzają.
Czytałem ten wyciek i raczej nie zapowiadał za wiele ciekawego. Zwiastuny zdecydowanie go potwierdzają.