aby założyć posty i tematy.

Suicide Squad

PreviousPage 2 of 6Next

Taki se w sumie. Nie było w nim nic, co zrobiłoby na mnie wrażenie. Najbliżej był chyba rekin - fajne ujęcie, jak kogoś rozrywa.

Zgadza się, zwiastun nie porywa. Ale mimo to, chyba zapowiada fajny film.

Na pewno zapowiada się na to czym powinien być poprzednik. W osiągnięciu dobrego wrażenia pomagają nowi członkowie tej pojechanej ekipy.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Po odjazdowych plakatach spodziewałem się czegoś ciekawszego wizualnie, a to taki w sumie standard Marvela pod względem kolorystyki. Mimo tych wszystkich wysiłków dialogowych i tak najbardziej podobał mi się minimalistyczny humor rekina od Sylwka. Nie spodziewałem się od razu teledysku, jak przy tym zwiastunie z Bohemian Rhapsody który zapewnił poprzedniej części setki milionów dolarów, ale jest to zaskakująco mało zapamiętywalne, nie oddziałuje ma emocje.

Coś przegapiłem i to powstało jako niskobudżetówka Netfliksa?

Okropne zdjęcia przez większość trailera, na plus rekin i Harley, reszta beznadziejna. W ogóle na to nie czekam.

Juby and Szaman have reacted to this post.
JubySzaman

Gdzie nie spojrzę tam mega negatywne przyjęcie. Dla mnie osobiście największe zaskoczenie ostatnich dni, ale w sumie już po (raczej powszechnie lubianych) Strażnikach Galaktyki 2 miałem wrażenie, że Gunn zakochał się w sobie z wzajemnością i nic dobrego z tego związku nie wyjdzie.

Dla pewności obejrzałem z polskimi  napisami, ale było jeszcze gorzej. W dodatku CGI robi paskudne wrażenie, zwłaszcza na tle słusznie nagrodzonej Oscarem charakteryzacji Killer Croca z jedynki. A tak była zachwalana strona techniczna na jednym z Comic Conów, tyle wybuchów pokazali na materiale z planu, miał być taki budżet i rozmach...

Juby has reacted to this post.
Juby

Beznadziejny zwiastun. Ale może to i lepiej? Poprzedni Samobójcy mieli genialny trailer (ten z Bohemian Rhapsody), a film okazał się kupą, to może teraz trailer kijowy, a sam film okaże się dobry?

Marek Pilarski, Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiak

Pierwsi Strażnicy z Galaktyki mieli zajebisty zwiastun (teaser).

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Może Gunn to jeden z twórców których fajnie hamuje PG-13, coś jak Daley i Goldstein których najlepszym scenariuszem jest Spider-Man: Homecoming. Tekst inny od zdecydowanej większości twórczości, gdzie przycinając jedynego fucka jakiego mogli użyć napisali najlepszą scenę w karierze. Trudno o bardziej symboliczne podsumowanie.

Tylko czy Gunn to jest ktoś szczególnie utalentowany ze powinno nas dziwić że coś mu się, jak się na razie wydaje, nie udało?

Slither i SUPER są, nazwijmy to, OK filmami, tak naprawdę wyjątkowo udały mu się tylko obie części Strażników Galaktyki, a i jego dorobek scenoposarski, delikatnie mówiąc, nie powala. Jego skrypt do R-rated The Belko Experiment to niesamowicie wymęczona rutyna.

Coś w tym jest, że Gunn wyrobił sobie taką fajną opinię wyluzowanego, pełnego pomysłów pięćdziesięciolatka i widzowie na tyle lubią to wyobrażenie, że nie zagłębiają się w jego twórczość. Wspomniany Belko to dobry przykład w którym fajność Gunna okazała się zupełnym kapiszonem.

Dodatkowo jest jednym z niewielu bohaterów hollywoodzkich skandali przy których sama publiczność domagała się wybaczenia, zamiast rzucać kamieniami. To też ma swoją wymowę i pasuje do potrzeby utrzymywania pewnego wyobrażenia na temat Jamesa. Można powiedzieć, że obecnie pełni on funkcję jaką sprawował w masowej wyobraźni Joss Whedon do czasu Age of Ultron.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data Marzec 27, 2021, 13:26

Można powiedzieć, że obecnie pełni on funkcję jaką sprawował w masowej wyobraźni Joss Whedon do czasu Age of Ultron.

Świetne spostrzeżenie!

Bardzo cenię Jamesa za obie części GOTG, ale też nie mam problemu z tezą, że po prostu trafił na idealny projekt / temat / konwencję, ale całościowo król jest nagi.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Te dowcipy :))))

Nie wątpie, że to będzie najbardziej gunnowy film. Możliwe, że nawet będzie stanowił fajną rozrywke. Pod względem wizualnym wygląda to w porządku (wole coś takiego niż podejścia Ayera), Margot jak zawsze wygląda świetnie a i Elba zdaje się czuć ten rodzaj kina. O reszcie ciężko cokolwiek powiedzieć. Shark zapowiada się na niezwykle powtarzalną postać, koncept z villainem IMO jest równie nietrafiony jak Enchantess i ten drugi niedorozwój - nawet jak wielka ośmiornica do Gunna względnie pasuje. Poza tym ciężko powiedzieć o tym cokolwiek.

Zdecydowanie najmniej oczekiwany film superhero tego roku.

Wyciekł inny zwiastun:

Poważniejszy i chyba lepszy.

Ale może to 1 kwietnia? 😉

Nie, no za dużo nowych scen i efektów specjalnych na fejk. Pewnie pochodzi z seansu Godzilli. Może przegrał w finale gdy przyszło do wyboru, ale jednak studio nie jest zadowolone z przyjęcia piątkowego trailera? Wydaje mi się nieco lepszy, trzymany w ryzach, ale nadal nie czuję żadnej sympatii, a materiał z planu zapowiadał znacznie lepszy film.

Podoba mi się dużo bardziej od oficjalnego, w którym jest za dużo niezbyt zabawnych przepychanek słownych.

Oficjalnie

Drugi trailer nieco ciekawszy chyba, może dlatego, że pokazuje nieco więcej z samego filmu a nie skupia się na gimnazjalnych dowcipach i Sharku? Za to oba zwiastuny moim zdaniem potwierdzają znaczną większość niedawnego, sporego, wycieku.

Czytałem ten wyciek i raczej nie zapowiadał za wiele ciekawego. Zwiastuny zdecydowanie go potwierdzają.

PreviousPage 2 of 6Next